Katta sa for siden:
Hva serverer jeg? Bursdag. Det er snakk om alt fra unger til eldre, og det blir nok i praksis dagens middag bare servert litt tidlig. Kan ha forberedelsestid, men ikke veldig mye styr rett før servering.
:hjelp:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Katta sa for siden:
Hva serverer jeg? Bursdag. Det er snakk om alt fra unger til eldre, og det blir nok i praksis dagens middag bare servert litt tidlig. Kan ha forberedelsestid, men ikke veldig mye styr rett før servering.
:hjelp:
Millen sa for siden:
Suppe?
millact sa for siden:
Lapskaus.
Nenne sa for siden:
Det går an å lage tapas og så varmer du bare opp kjøttboller, kyllingbiter etc. rett før servering. Mye skal jo serveres kaldt.
Linella sa for siden:
Lasagne som lages klar dagen før og bare settes i ovnen har jeg servert til en slik anledning. Jeg laget i tillegg focaccia (en superkjapp variant) og salat samme dag som selskapet.
Joika sa for siden:
Ost og skinkehorn, serveres varme med en nydelig salat og evt en pai.
Syrinx sa for siden:
Taco
gnuri sa for siden:
Hva med sodd?
Katta sa for siden:
Lasagne er min standardløsninger også. :knegg: Mulig det blir det. JEg ser for meg at suppe blir litt lite mat. OG så er jeg usikker på om jeg orker lage veldig langkokt gryte. Men sodd er jo altids en løsning.
millact sa for siden:
Suppe og godt brød?
gullet sa for siden:
Jeg serverer suppe og godt brød og rundstykker.
Charlie sa for siden:
Finnbiff, går det i her. Rosenkål, brokkoli/ blomkål - rotmos og tyttebær.
Også enkelt med "halvvarmt" - roastbiff (kan være kald, kan være ferdig fra Meny) med brokkoli (varmt - eller lag en brokkolisalat med dampet brokkoli, finhakket rødløk og pinjekjerner, som serveres kald), peppersaus og fløtegratinerte poteter i en kjempepanne. De siste blir best (og det er enklest) om potetene putrer ferdig i fløtemelk dagen før, får trekke i sausen over natta og varmes godt opp med ost på toppen før servering.
Ingen av dem krever veldig mye matlaging rett før folk kommer.
løve70 sa for siden:
Jeg tror jeg ville gått for en god suppe med nybakt brød til. Har du kylling/kjøtt i suppa, bør det jo bli nok mat??
Tjorven sa for siden:
Vi lager ofte pasta bolognese når det skal være familiebursdag (med 20-25 gjester i alderen 3-87 år). Vi koker klar dagen i forveien, og varmer opp når den skal spises. Alle har bursdag på en årstid hvor det er så kaldt ute at verandaen kan brukes som oppbevaringssted.
him sa for siden:
Mat til så mange må oppfylle følgende kriterier hos meg:
I praksis blir jo dette ofte gryterett, og her er det jo masse klassikere å velge i!
Og hvis de som kommer er litt spreke, kan du hive deg rundt med Indisk curry eller thai - i et (alders)blandet selskap tror jeg at jeg hadde droppet det.
Cumulus sa for siden:
Moussaka
Fløyel sa for siden:
Trøndersodd.
Addison sa for siden:
Jeg serverte kjøttsuppe i helgen, ikke fullt så mange gjester, men vi ble vel 16-17 pers. Rotgrønnsaker, potet, purre, tre typer kjøtt. Laget kvelden før, varmet opp igjen før spising. Godt, ferskt brød til. Alle likte det veldig godt, aldersspredning 3-50, ca. :nikker:
Acino sa for siden:
Suppe basert på løk, hvitløk, paprika, gulerøtter, tomater/knuste tomater, krydder osv. Gjerne litt søt. Kan lages på forhånd, serveres med varme rundstykker, focaccia, hvitløksbaguetter eller noe slikt pluss diverse man kan ha oppi som feks mais, chorizo, egg, pasta osv.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.