Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Normalt at Mastercard sender SMS og ringer?

#1

Syrin sa for siden:

Har lagt inn bestilling på diverse på nett og betalt med Mastercard, bl.a flybillettar, airbnb-leilighet, garn og litt anna småtteri.

I dag (samme dag) fekk eg sms om at eg kunne bekrefte desse transaksjonane (lista opp), og svare med JA og fødselsdato. Eg svarte ikkje. Så ringer telefonen med ei robotstemme frå Mastercard, der dei ber om eg bekreftar transaksjonane som blir lista opp.

Aldri opplevd dette før - er det tull eller fakta?


#2

Pelen sa for siden:

Ring Mastercard og hør.


#3

-ea- sa for siden:

Jeg mener at jeg fikk en slik sms for noen uker siden, da jeg hadde kjøpt noe fra Elkjøp med mitt Coop-kort via Paypal. Jeg svarte JA og tenkte ikke mer på det.

Edit: Min sms kom fra +4759440105 ser jeg nå, og "mvh Coop medlems- & betalingskort".

Jeg googlet nr og fant dette nå, så det er ser trygt ut:
www.telefonterror.co.no/nummer/59440105


#4

Syrin sa for siden:

Tok kontakt med Mastercard - litt svett i øyret etter ein halv time med heismusikk..

Det var Mastercard som tok kontakt. Grunnen var Airbnb som først testa kortet med 0,- før dei tok heile summen i ein ny transaksjon. Typisk slik det blir gjort ved svindel - at ein testar kort først. Dette gjer at Mastercard reagerer. Og bra er det, men dumt at Airbnb ordnar betalinga på den måten.


#5

-ea- sa for siden:

Jeg er litt enig med han fra telefonterror-siden:

Evt. kunne de ihvertfall la avsendernummeret være synlig i et eller annet register, så man ser hva det er når man søker det opp for å sjekke.


#6

Syrin sa for siden:

Ja. Dei sende både SMS, ringte opp, og sende epost - med korte intervallar.

Når eg endelig fekk bekrefta at alt var ok, så fekk eg nok ei oppringing med kundeundersøking (robot denne gongen og ) :P


#7

Cauchy sa for siden:

Helt enig! Jeg opplevde det samme og ringte dem for å bekrefte at de faktisk var avsender.


#8

Fløyel sa for siden:

De ringer også hvis du har unormal mye transaksjoner på kort i utlandet og spør om du faktisk er der og har gått helt bananas.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.