Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Våt rammemadrass

#1

Heralita sa for siden:

Vi kjøpte nye rammemadrasser i dag, fra jysk b20+.

Mannen satte de ut til lufting mens jeg la minste, og når jeg kom opp etter ca 45 minutter så jeg det regnet ute. Madrassene var gjennomvåte.

Jeg er gravid, og det er meningen baby skal sove med oss i de nye madrassene ( i en sånn madrass laget for samsoving). Men uansett om vi får tørket dem er det vel fare for mugg og slikt nå? Jeg vil ikke ta noen risiko med tanke på baby..

Hva skal jeg eventuelt gjøre for å tørke dem? Mener å ha lest at den indre kjernen i slike madrasser holder på vann, slik at det man ikke kan få tørket de uansett :(


#2

Teofelia sa for siden:

Er det ikke bare å la dem tørke godt, og bruke dem etterpå da? Jeg skjønner ikke h orfor det skulle danne seg mugg hvis de får stå og lufte seg godt mens de tørker?

Jeg ville latt dem tørke på høykant og ikke lagt dem i sengen før de var blitt helt tørre. Jeg ser ingen problemer med det overhode.


#3

Heralita sa for siden:

Det er rammemadrass er, så får liksom ikke tørket den kjernen inni- polyten skummet eller hva det enn heter..
Og det er vel der mugg kan oppstå ettersom jeg leser.


#4

safran sa for siden:

Hårføner?


#5

Tallulah sa for siden:

Æsj, så irriterende! Jeg skjønner godt tankene dine, det er jo lett sånn man blir bekyrmet for når man skal ha baby.

Jeg tror det vil gå bra å tørke dem. Husk at kroppen svetter endel væske i løpet av natten, og madrasser er konstruert for å la dette fordampe. Det tar sikkert litt lenger tid med så mye vann, men om de får stå på høykant med luft tilgjengelig på begge sider en god stund så tror jeg de vil tørke helt fint.


#6

Lhi-My sa for siden:

Ta deg en tur i en butikk og se på disse gjennomskårne modellene de har av madrassene sine. Der vil du se at en rammemadrass stort sett består av stålfjærer med et tynt lag skum. Hvis jeg sjekket riktig madrass på Jysk, er skumlaget bare 20 og 15 mm tykt på din madrass. Jeg vil tro dette tørker rimelig greit hvis du setter de tørt, men luftig. Eventuelt ville jeg lagt de på et rom med litt gulvvarme på.


#7

Bluen sa for siden:

Så fint og kyndig svar fra Lhi-My!


#8

Pelen sa for siden:

Nå må du huske å grønnprikke. :nemlig:

#9

Heralita sa for siden:

Tusen tusen takk for gode svar alle sammen..
Helt sant at det skumlaget ser tynt ut..
De ble fønet og sto til tørk i stuen og der står de enda..de føltes ovenfra i madrass delen tørr etter noen timer, men selve rammen rundt der trekk møter tre var våt lengre.

jeg vurderer sterkt å bruke de, men er så usikker . Hvordan kan man vite om det er blitt muggvekst i de?


#10

Pelen sa for siden:

Jeg har en sensitiv muggnese. Jeg skulle lukte.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.