Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan få fiksa egen konto til FAU?

#1

LilleRosin sa for siden:

Har blitt kasserer i FAU. :stolt:

Tidligere har FAU sine penger stått på private konti, men etterhvert begynner det å bli ganske mye penger. Jeg vil gjerne få oppretta en egen konto for FAU, men dette har visstnok blitt forsøkt tidligere uten hell. Et eller anna med firmaregistrering....

Før jeg tråkker opp løypa selv, tenkte jeg å høre om noen har gått veien før meg. Hva må til?

:vilha:


#2

Kula sa for siden:

For å få opprettet en egen konto må du ha ett org.nr. og da må du registrere FAU i Frivillighetregistret, med all dokumentasjonen de krever. BTDT.


#3

LilleRosin sa for siden:

OK. Var det vanskelig?


#4

Observatøren sa for siden:

Nei.

Det trengs et referat fra et møte der dere (fau) bestemmer at dere skal registreres i Brønnøysund, datert og signert. I tillegg vil de ha vedtak på St du får lov til å opprette konto og hvem som skal disponere.

Samt at det er fint med vedtekter.

Vi har i DNB, det er fint Pga VIPPS og sånn.


#5

Ru sa for siden:

Har akkurat registrert et kor.
Var ikke så ille, måtte ha årsmøte/stiftelsespapirer (kun et referat, egentlig), vedtekter (det hadde vi) og signaturen og fødsels-og personnummer til alle styremedlemmene.

Det har gått ganske kjapt, bare 2-3 uker, og har man org.nr er det null problem å skaffe bankkonto.


#6

Nenne sa for siden:

Det kommer an på hvem du snakker med. Noen nekter FAU-er å åpne konto.


#7

Kula sa for siden:

Nei, det var ikke vanskelig. Men når man er en gammel forening uten stiftelsesdokumenter og vedtekter blir det litt mer jobb iom at dette må lages. Men det måtte til iom at man MÅ ha org.nr. for å få skiftet til ny kasserer f.eks.

Om du sjekker Brønnøysund er det mange FAU som har måttet registrere seg.


#8

veobra sa for siden:

Vi har gjort som de over her. Stiftelesmøte med vedtekter og registrering hos Brønnøysund. Det tok litt tid og var en del frem og tilbake. Kommer litt an på hvor erfarne folk dere har med dere. Lykke til. Man må nesten bare gjøre det. Privar FAU-konto er ikke ok.


#9

LilleRosin sa for siden:

Hvem skal jeg ikke snakke med? :blond:

Dårlig med vedtekter, årsmøter og i det hele tatt. Referater har vi :nikker:

Får prøve å kopiere ett eller annet.


#10

LilleRosin sa for siden:

Absolutt ikke erfarne folk her altså.



#12

Observatøren sa for siden:

Det gikk glatt hos oss, både hos Brønnøysund og i DNB.


#13

LilleRosin sa for siden:

JA!!!!! Prikker en stor grønn en med mailadressen min.


#14

Linella sa for siden:

Jeg har vært kasserer i FAU tidligere. Vår FAU er ikke registrert i Brønnøysundregistrene, men har likevel egen bankkonto. Kontoen ble opprettet lenge før jeg kom inn i bildet, så hvordan det ble ordnet vet jeg ikke, men kontoen er i alle fall i Sparebanken Vest.


#15

Observatøren sa for siden:

Ok, Mail kommer i løpet av kvelden.


#16

elg sa for siden:

Vi fikk ikke registrert FAU i Brønnøysund. Fikk beskjed om at FAU er så tett knyttet til skolen at man går under skolens orgnummer. Fikk rektor til å åpne konto som FAU disponerer.


#17

Wix sa for siden:

Vi fikk heller ikke registrert fau i Brønnøysund.


#18

Fersken sa for siden:

Det var rart at FAU ikke kunne registreres i Brønnøysundregisteret? Min FAU ble registrert rett før sommeren, mye fordi det skulle bli enklere å overføre disposisjonsretten for kontoene til neste kasserer med banken som pådriver.


#19

LilleRosin sa for siden:

Dette har de visst prøvd, men det gikk ikke. Ikke spør hvorfor....


#20

veobra sa for siden:

Det høres rart ut at Brønnøysund sier FAU ikke kan registreres. Jeg kunne forstått det hvis man ikke kunne registreres uten å fylle kravene, men ikke bare at FAU ikke kan registreres. FUG skriver noe om dette på sine sider: www.fug.no/konto-for-fau-og-kfu.288142.no.html

Jeg tror vedtektene må være noe mer omfattende enn det FUG har lagt ut hvis man skal være en forening registrert hos Brønnøysund.


#21

Observatøren sa for siden:

Mens vi ikke hadde noe problem med det, i og med at vi gikk veien om å gjøre det til en forening og fulgte fremgangsmåten for det.

Dersom det er flere som ønsker det kan jeg godt formidle vår fremgangsmåte.


#22

Harriet Vane sa for siden:

Vi fikk ikke registrert FAU i Brønnøysund, men en organisasjon der FAU er styre, som heter "Barn og unge i NNN".

Her er referat fra foreldrerådet:
"Foreningen Barn og unge i NNN er opprettet for at FAU skal kunne disponere en konto og ha et organisasjonsnummer. Dette er nødvendigfor å bla. kunne søke økonomisk støtte og håndtere økonomien knyttet til 17. mai-arrangementet på skolen. Bankene krever organisasjonsnummer for at andre enn enkeltpersoner skal kunne disponere en konto.

På denne bakgrunn ble følgende vedtekstendring vedtatt:(sjekk egne FAU-vedtekter her og se om det trengs tillegg eller endring)
§ X FAUs møter og oppgaver
"Alle medlemmer og varamedlemmer i FAU stiller seg til disposisjon for styret i Foreningen Barn og Unge i NNN så lenge de er tilknyttet FAU. Alle forhold relatert til økonomi og formue i FAU ivaretas av foreningen. Foreningen orienterer foreldrerådsmøtet om sitt regnskap på årsmøtet."

Og så er det slik at FAU søker kommunen og ulike fond om penger til aktivitet på vegne av initiativ og lokale organisasjoner. Feks hvis noen vil ha en skaterampe, så søker/kontakter de FAU og så søker FAU om penger.


#23

Pappalille sa for siden:

Jeg drar opp denne; er det dyrt med Vipps på denne måten?




Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.