Det er cup for eldste i huset til helga og vi skal som vanlig stille med kake/boller til kiosken. Vanligvis går det i toro sjokoladekake i pose her fordi det er ekstremt fort gjort og blir alltid vellykket. Denne er jo også fri for både det ene og det andre.
Nå ble vi altså oppfordret til å gjøre litt ekstra ut av det vi skal selge, i tillegg skal det jeg lage være glutenfritt.
Noen som har tips til kake som er grei å lage og som egner seg til salg i kiosk?
Hva med suksessterte (evt i langpanne om den skal være til mange)? Men nå kom jeg på at den kanskje ikke egner seg så godt til å stå framme veldig lenge.
Suksessterte kan fint lages helt glutenfri ja. Jeg lager den på Tine.no og den smaker helt ypperlig. Passer godt i langpanne også. Tåler fint å stå ute selv om kremen blir litt klissete. Ellers så har regal en god Brownies. Den er glutenfri og kan pyntes opp.
Glutenfrie muffins (disse er uten mel og egg også):
140 g sukker
40 g melange uten melk
80 gram Jyttemel
1 ts bakepulver
1 klype salt
1 ts vaniljesukker
1 1/4 dl appelsinjuice
1 ts No Eggs blandet i 2 ss vann (du kan bruke ett egg i stedet)
Rør melange og sukker hvitt, ha oppi mel, bakepulver, vaniljesukker og salt litt etterhvert og miks til det er kornete. Ha oppi soyamelk/juice og egg, og miks til det er en helt glatt røre.
Akkurat når det gjelder glutenfritt er faktisk muffins veldig greit. Da vet den som kjøper at den ikke har vært borti glutenforurenset plate, bord, brett - en klassiker er jo at noen flytter glutenfri kake fra ett fat til å dele med et annet for at det skal se "pent" ut, at det ikke er noe bestikk involvert som kan være glutenforurenset (bruker samme kakespade på kake med og uten gluten f.eks slik folk fort gjør uten å tenke seg om, big nono) osv osv.
Så som cøliakiker-mamma er faktisk muffins noe jeg ville satt pris på. Kake og, hvis man klarer å forsikre seg om at maten blir håndtert riktig - men selv Baker Hansen klarer jo ikke det, så.. fort gjort å glippe.
Fruktspyd eller glass med frukt er også en utmerket idé.
Hvis det er til en kiosk er kanskje ikke klissete krem så lurt?
Jeg kan ikke forstå at ikke Toro sjokoladekake (med passende glasur) skal fungere helt utmerket i seg selv? :undrer: Eventuelt laget i muffinsform som m^2 foreslår? Regal sin brownies er også god, spesielt om man har noen sjokoladepletter å strø over. :nam:
Signerer m^2. Som mamma til 2 med cøliaki må vi kunne stole 100% på at det er glutenfritt og ikke blitt utsatt for glutenforurensing mens det står framme. Vi har til og med en gang opplevd at skiltet med glutenfritt ble flyttet rundt til andre kaker. Ergo, fest gjerne skiltet i kaka (f.eks. med sugerør). Muffins er supert, da føler man seg ganske trygg, og pass helst på at det står slik at det ikke faller smuler fra andre kaker over det glutenfrie.
Mufifns er bra ja, det føles trygt. Jeg synes også det kan være en fin avveksling å ikke ha sjokoladelangpanne - den får jeg servert "bestandig". :knegg:
er genial. Ellers er en ide å lage ostekake eller moussegreier i plastikkglass, som star sier. Ser veldig pent ut, og er greit å holde uten forurensning.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.