Vi skal ha en fest med gjester i veldig sprikende alder og på podens ønske er sjokoladefontene hovedattraksjonen.
Jeg har aldri brukt sjokoladefontene før og har skjønt at det er noen triks og tips, uten å skjønne hva.
Vi har tilgang til to fontener, så jeg tenkte en med lys og en med mørk sjokolade. Noe spesielt jeg bør tenke på ved valg av sjokolade, funker vanlig melkesjokolade? Og så bør man ha i litt olje?
Hva har vi til?
Så langt har jeg tenkt jordbær, melon, druer og marshmallows.
Sjokoladefontene er den store attraksjonen på kvar barnebursdag her i huset.
Eg smeltar litt Delfiafett og blandar saman med melkesjokolade. Det blir litt på slump, eg prøvar meg fram, men kanskje 30-40 gram på to store plater Melkesjokolade? Det går glatt 8-9 store plater på 20 ungar, fleire korger med jordbær og i tillegg bringebær, blåbær, druer, fersk ananas og banan. Eg legg fram grillspyd i tre ved sidan av skålene med frukt og bær, så fiksar dei resten sjølv. I tillegg får dei ei streng formaning om at dei må bruke nytt grillspyd kvar gong, og at det er strengt forbode å stikke fingrane sine inn i fontena. Det fungerar heilt strålande. :nemlig:
Ver obs på at det tek litt tid å smelte Delfiafettet (eg brukar mikro, også til sjokoladen, men den tek litt mindre tid), så det er lurt å berekne litt tid til å lage blandinga før ein får starta fontena.
Oi! Aldri testa sjokoladefontene, og ettersom jeg ikke har unger er sannsynligheten for å få gjort det nokså minimal.
Er det innafor å evt ha sånt på 50-årsdager?