Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Man vet man er enebarn når...

#1

Inagh sa for siden:

Jeg er vokst opp som enebarn. Min mann har en yngre søster. Dette legger jeg blant annet merke til når jeg fyller ei skål med potetgull og setter på bordet. Jeg tar en potetchip, putter den i munnen, tygger pent og rolig, mens jeg surfer videre på ipaden min. Etter en stund har jeg lyst på en chip til - og woops, skåla er blitt støvsugd siden jeg tok første biten.

Jeg er vokst opp med å ha godisen min for meg sjøl, Ernie er vokst opp med at den som åt raskest, med begge hender, fikk mest. Gammel vane er visst vond å vende. :knegg:


#2

Balanse sa for siden:

Haha! Jeg har en eldre søster og kan derfor også støvsuge godteskålen på få sekunder.


#3

Cauchy sa for siden:

Vi fikk hver vår skål, så her vant den som hadde igjen godteri når den andre var tom.


#4

Karamell sa for siden:

På tide at du lærer kanskje? :knegg:


#5

nokon sa for siden:

Vi fekk og fordelt i skåler. Og nummer to venta alltid til eg hadde spist opp mitt. :mumle:


#6

Isolde sa for siden:

Jeg tar mannen i å dele i flere skåler for å få ha for seg selv. Han har en bror som ikke spiste snop, jeg har tre brødre.


#7

safran sa for siden:

Inagh, jeg tror kanskje ikke det har noe med enebarn eller ikke å gjøre. Mer kanskje med mennene våre. :dulte:


#8

Inagh sa for siden:

:knegg:


#9

Blondie sa for siden:

Jeg har fire søsken. Gjett hvordan jeg spiser godis. :knegg:


#10

Niobe sa for siden:

Jeg har en søster. Jeg spiser som deg, hun brukte begge hendene. Jeg tror det har mer med personlighet enn antall søsken å gjøre.


#11

Polyanna sa for siden:

Jepp, her også, vi rettferdighetstyranniserte foreldrene våre, så det var den eneste måten. :knegg:


#12

Hondacrv sa for siden:

Hugsar endå kommentaren frå storesøstre mi ein gong på slutten av syttitalet: i dag er det min tur til å bli sist ferdig med isen.
Det er det tåpeligste ho har sagt nokon gong.


#13

Elise sa for siden:

:lol: :lol:


#14

Pamina sa for siden:

Enebarn her og, og jeg kjenner på at jeg blir litt snurt når man(nen) (to søsken) tar en stor neve av det som er igjen slik at det bare er små smuler til de siste uten å spørre om andre vil har.

Skal sant sies, så evner jeg å spise litt av gangen og med begge hender. :flink:


#15

Primrose sa for siden:

Jeg har søsken og lærte tidlig at de grådigste fikk mest. :nemlig:


#16

Primrose sa for siden:

Vel, etter hvert begynte vi å få delt i hver vår skål. Da var det om å gjøre å spise sakte sånn at man kunne sitte igjen og friste den andre. :himle:


#17

Frk_Fryd sa for siden:

Og de sier at barn med søsken lærer å dele? :knegg:


#18

Candy Darling sa for siden:

Joda. The hard way. :slem:

Den ene deler, den andre velger.


#19

Lavender sa for siden:

Kjæresten min for 25 år siden, var hjemme hos bestevennen og familien, tok hele potetgullskåla og tømte den en lørdag kveld. Familien satt måpende og storøyd igjen. Kjæreste ble flau, hjemme hos han var det mye av alt og bare å kjøpe mer, hos kameraten og hans familie var den potetgullposen alt for den helgen.

Jeg er eldst av tre og har full kontroll, mannen min derimot, yngst av fire og lettlurt.


#20

Siritk sa for siden:

Mannen er glupsk med tre søsken og jeg har en lillebror og langtfra samme tendensen. Lar meg aldri slutte å bli overrasket over hvor fort det er mulig å spise. Hele slekts hans er sånn, med unntak av ene broren. Han er skikkelig treg. Jeg er i perioder like treg som ham med vilje. Han fortjener å ha selskap gjennom hele måltidet. :knegg:


#21

safran sa for siden:

Jeg blir like snurt hver gang helten gjør det der. Og helten blir like overrasket hver gang. :himle:


#22

Darth sa for siden:

Storesøstra mi pleide å gjemme unna litt av godteriet sitt, sånn at hun kunne hente det frem igjen når jeg hadde spist opp mitt...


#23

rine sa for siden:

Jeg har flere søsken, og det var slik det var, ja. :knegg: Jeg har ett barn som liker å spare og kose seg, og ett som gafler i seg alt med en gang. Pleier derfor gi dem hver sin pose lørdagsgodt hvis det er jeg som kjøper.

Når det gjelder det å "grabbe" til seg siste resten uten å spørre, tror jeg nesten mer det er en personlighetsgreie (jeg har lyst til å si at menn gir mer blaffen i skikk og bruk, men...) enn enebarn-ikke enebarn. Mannen tar konsekvent siste bit av noe uten å spørre, jeg spør alltid, og ingen av oss er enebarn.


#24

Inagh sa for siden:

Det skal han ha, mannen, han har lært å dele, altså, så når han deler ostepopposen på en lørdagkveld, så finner han fram to skåler, og så veier han innholdet så alt blir nøye likt - noe har han fått igjen for oppveksten med lillesøster. :nemlig:

Jeg har vage minner om at jeg hadde to fostersøstre en kort periode, og da husker jeg vi linet opp brusglassene og målte på milimeteren at alle tre fikk like mye brus. :humre:


#25

Blåbær sa for siden:

Vi har det skkuratt på samme måte her. Jeg er enebarn, og deler nå opp i posjonsskåler hver gang vi skal ha chips eller annen godis. Eller i værste fall kjøper jeg ostepop, og får ha den helt for megselv. :moahaha:


#26

Pepper Lemon sa for siden:

Heh. Vi var tre barn i familien, og pappa var en smarting. Han lot søsteren min helle brus i de tre glassene, og da fikk hun velge glass sist. Det finnes ikke det desilitermål i verden som måler mengden mer nøyaktig enn hva min søster tar på øyemål. :knegg:


#27

Strå sa for siden:

Enebarnmannen min gjør som din mann. Jeg gjør som deg.

Mamma fordelte til meg og Broder'n, han ble alltid sugen på mitt etter å ha tømt sitt fort. Det hendte han fikk litt også. Av dumme storesøsteren.

Min mann også. Jeg har begynt å fordele i skåler til oss, hvis jeg ønsker meg mer enn to flak. :D


#28

Blåbær sa for siden:

Også gjemmer jeg gode sjokoladebiter i grønnsaksskuffen slik at ingen av "oppvokst med søsken"-egoistene skal finne dem.

Det funket i nesten 3 år før jeg i ett middagsselskap skulle brife litt med min smarthet. Nå leiter jeg etter nytt gjemmested.


#29

Blåbær sa for siden:

Når jeg skrev dette kom jeg på det nye gjemmestedet! I skapet med oppvaskemidler! Nei, det er litt risky. Hender de vasker...
Krydderskapet!


#30

Karamell sa for siden:

Jeg har sjokoladen min i grønnsaksskuffen. :nemlig:

Jeg er storesøster og satt alltid igjen med mitt godteri når den glupske lillebroren min hadde spist opp alt sitt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.