Pepper Lemon sa for siden:
Vi hadde lammestek, med mye rester igjen. Jeg glemte kjøttet på kjøkkenbenken i tre timer, før jeg fikk det i fryseren. Burde jeg kaste det i stedet? Jeg vil jo helst ikke forgifte familien, lizm.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Pepper Lemon sa for siden:
Vi hadde lammestek, med mye rester igjen. Jeg glemte kjøttet på kjøkkenbenken i tre timer, før jeg fikk det i fryseren. Burde jeg kaste det i stedet? Jeg vil jo helst ikke forgifte familien, lizm.
nokon sa for siden:
Tre timar går heilt fint. Det blir ofte ståande såpass lenge her i huset, før vi får det kald, for vi putter ikkje ting som avgir varme i kjøl-/frys. Men lukt på det, viss du er usikker.
Palmen sa for siden:
Tre timer går helt fint ja. Jeg følger samme prinsipp som nokon.
Candy Darling sa for siden:
Ferdig stekt? Ja, erru gærn.
Pelen sa for siden:
Ferdig stekt går bra.
Dere andre som ikke legger inn varm mat i kjøleskapet. Jeg har lest at det anbefales nå. Nyere kjøleskap er så gode så de takler det og maten har det bedre. Det er jo en del mat, som f. eks. ris som ikke bør stå ute. Men ja, det tar vel noe mer strøm.
nokon sa for siden:
Kva ligg i "nyere"? Vårt kjøleskap er frå tidleg 2000-tal.
amo sa for siden:
Jeg er opplært til at man aldri skal sette mat i kjøleskapet før det er kaldt, da blir den sur. Veldig upraktisk, men veldig innarbeidet vane som blir vond å vende. :knegg:
frukt sa for siden:
Jeg har lest det motsatte. Jo raskere, jo bedre. Gudene må vite hva som er rett. :gruble:
Pelen sa for siden:
Godt spørsmål, det var sikkert 8-10 år siden jeg leste det så da burde ditt være nytt nok.Pelen sa for siden:
Bakterier elsker at maten blir avkjølt sakte. Da blir maten lettee "sur". Det kan ikke være bedre for bakteriene enn å gjøre det slik. Dette fra min mann som nesten har bakterier som favorittfag.
Kjøleskapene tåler det, det er viktigere å sette inn maten raskt og ikke ha døren åpen for lenge, for matens skyll. Ha selvsagt gryteunderlegg under om det er for varmt.
Første gangen, sett en margarin- eller smørpakke 5 cm fra så ser du om den smelter noe underveis.
Vi ordner felles lunch på jobb på rundgang. Til tider er det noe varmt og jeg har "oppdratt" kollegaer som setter ting på benken i timesvis. De har bare gjort slik som mamma eller pappa gjorde i alle år uten å tenke så mye mer på det.
Pepper Lemon sa for siden:
Tusen takk! :blomster:
amo sa for siden:
Et av argumentene mot varm mat i kjøleskapet var at mat som allerede var i kjøleskapet, kunne bli ødelagt hvis den ble varmere av den varme maten som ble satt inn. Puh, mye varme ord her, men ikke vet jeg hva som er riktig å gjøre. :vetikke:
Pelen sa for siden:
Dagens kjøleskap greier som regel det. Sett som sagt en pakke smør 5 cm fra det du setter inn og følge med så ser du hvordan ditt kjøleskap fungerer.
Strå sa for siden:
Jeg gjør som nokon og har dessuten slett ikke et nyere kjøleskap. Ingen her i huset har blitt dårlig av det. Om vinteren hender det jeg setter maten ut på verandaen for å få hjelp til rask nedkjøling.
Pelen sa for siden:
Dere gjør akkurat slik dere vil, men mat bør helst ikke stå for lenge på benken. Avkjøl heller raskt ute om det er kaldt ute eller under rennende vann om du er usikker på hva kjøleskapet takler bra eller om maten er veldig varm.
www.nrk.no/vestfold/hvor-lenge-lar-du-denne-sta-pa-kjokkenbenken_-1.12027304
GinaK sa for siden:
Vi hadde kalvestek i går og den stod også en stund ute. Det blir jo litt sånn etter en middag. Vi skal ha kalvegryte-ish i dag og gleder meg. :)
Robyn sa for siden:
Jeg har lært at det er best å sette den rett inn, men ikke dekke ordentlig til før den har blitt kald. Sikkert for å unngå for mye kondens, men om det er et poeng vet jeg ikke.
Strå sa for siden:
Jeg må jo innrømme at jeg vurderer fra gang til gang, og enkelte ting settes rett inn. Jeg er heldig og har naturlig kjølig kjeller hele året og får hjelp til rask nedkjøling der. Varme ting som "må" stå på benken en stund prøver jeg å sette langt unna hverandre, gjerne på høye rister, så det blir kjølig undenfra også osv.
Men kjøleskapet mitt nærmer seg utskifting (men komfyren lider nok den skjebnen først).
Mistral sa for siden:
Kanskje fordi ingen noen gang ble syke av det? :)Jeg hadde glatt spist ferdig stekt kjøtt som hadde stått på benken i både tre og fem timer, og jeg setter aldri varm mat i kjøleskapet. Jeg er lite paranoid når det gjelder bakterier, men ingen har såvidt meg bekjent noen gang blitt dårlig av noe jeg har servert. Hvis maten ser OK ut og ikke lukter dårlig, spiser vi uten skrupler.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.