I dag la jeg en blokk sei til tining på morgenen. Stekte den i småbiter da jeg kom hjem. Kjøpte en pose grønnkålblanding. Danderte på hver tallerken; først grønnkålblanding, helte over sweet chili saus, stekt sei og stekt løk. Det hele tok 10 minutter, kostet 50 kroner over superdig! 😃
En av mine favoritt hurtigmiddager:
1-2 pakker ferdigkuttede wokgrønnsaker (spe gjerne på med litt hakket chili, hvitløk og ingefær)
Biff, svin eller kyllingstrimler
1-2 pk woksaus (eller lag den selv om du har tid).
Stek kjøttet hurtig i woken. Legg til side. Stek wokgrønnsakene. Bland sammen kjøtt, grønnsaker og saus. Serveres om ønskelig med kokt ris eller nudler.
To poser frosne grønnsaker i smurt form, forstekes i ovn på 225 grader i ca. 10 minutter. Legg på frosne fiskestykker, laks, torsk, hva du liker. Strø over vårløk, gressløk eller purrestrimler, salt og pepper. Stek videre på 180-200 grader til fisken er gjennomstekt. Ris, pasta eller poteter, eller bare spise fisken og grønnsakene. Rømme, remulade eller noe annet du liker til.
Kok ønsket pasta. Imens pastaen koker tar du en pakke med gode, rå pølser (eksempelvis salsicca), klemmer deigen utav og steker i panna. Når det er passe stekt tilsettes et glass med tomatsaus (eventuelt hjemmelagd fra fryseren om du har det). Serveres med revet parmesan.
Blomkålsuppe:
Del to blomkål i små buketter. Kok dem møre. Imens blomkålene koker, kuttes bacon eller chorizo i små biter og sprøstekes.
Når blomkålet er mørt, kjøres det glatt med stavmikser. Tilsett grønnsaks/kyllingfond, 1-2 dl kremfløte og kok opp. Smak til med salt og pepper. Server med det stekte baconet/chorizoen.
Laksefilet stekes i ovnen, 200 C, 20-25 minutter, ha gjerne på salt, pepper og soyasaus først (evt estragon). Kok fullkornspasta, rør i noen skjeer grønn pesto. Server med litt salat.
Frosne erter blandes med matfløte, litt salt og pepper, blomkålbuketter og purre kuttet i biter. La det surre en stund. Ha oppi laks (jeg bruker salmalaks, synes den er best) og lar alt trekke. Koker tagliatelle til.
Vi lagde en pastarett her om dagen som mine to brokkolielskende barn elska (og vi andre syntes var litt kjedelig, men spiselig): Pasta med stekt bacon og små brokkolibuketter. Jeg kunne tenkt meg noe á la en carbonarasaus til, men det tar jo ikke all verdens tid å røre sammen en desiliter melk med 4 eggeplommer og en neve parmesan om man vil, heller.
Vi pleier ellers å lage Jamies carbonara, der steiker vi først bacon med litt timian, varmer litt på squashbiter i samme panne, blander med kokt pasta (med litt kokevann) og sausen som beskrives over rett før servering. Veldig raskt - og mektig, så jeg liker best å ha noe brød til også.
For de ikke-helt-kjappe-men-ganske-kjappe middagene, liker vi godt oppskriftene fra Jamie på 15 minutter. Om man ikke stresser for mye går de fint innafor en halvtime.
Del opp laksen i vanlige porsjonsbiter, stekes i panne med salt og pepper. Hakk opp stykkene med stekespaden når de er gjennomstekte. Serveres med tortillas / lefser, hvitløksrømme, fetaost (på glass), salat, paprika, tomater, avocado og løk. Tar 10-15 min å lage - dette er den mest poppise hverdagsmiddagen i heimen.
Pasta med kylling og blåmuggost: Sett på pasta- og grønnsaksvann. Skjær opp kyllingfilet og stek i stekepanne på middels til sterk varme, ha i et par never cashewnøtter og stek videre til alt er passe brunet. Skjær opp en liten blåmuggost og legg over, hell på litt matfløte (eller annen fløte, eller melk) og skru ned varmen mens du setter pasta og brokkoli til koking. La kyllingen og osten stå under lokk til osten er smeltet og tilbehøret er ferdigkokt. Ha gjerne noen tomater ved siden av.
En lignende variant, uten blåmuggost: Stek en god del hvitløk sammen med kyllingen og nøttene, ha på saft av en halv sitron før du skrur ned varmen og setter på lokket.