Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Superenkle hverdagsoppskrifter

#1

Cumulus sa for siden:

Kan vi ikke dele enkle middagsoppskrifter?

I dag la jeg en blokk sei til tining på morgenen. Stekte den i småbiter da jeg kom hjem. Kjøpte en pose grønnkålblanding. Danderte på hver tallerken; først grønnkålblanding, helte over sweet chili saus, stekt sei og stekt løk. Det hele tok 10 minutter, kostet 50 kroner over superdig! 😃


#2

løve70 sa for siden:

En av mine favoritt hurtigmiddager:
1-2 pakker ferdigkuttede wokgrønnsaker (spe gjerne på med litt hakket chili, hvitløk og ingefær)
Biff, svin eller kyllingstrimler
1-2 pk woksaus (eller lag den selv om du har tid).

Stek kjøttet hurtig i woken. Legg til side. Stek wokgrønnsakene. Bland sammen kjøtt, grønnsaker og saus. Serveres om ønskelig med kokt ris eller nudler.


#3

Niobe sa for siden:

Svinekjøttdeig, paprika, rødløk, brokkoli og gulrot wokes sammen med fullkornsnudler eller fullkornspasta. Krydres med soyasaus, anis, salt og pepper.


#4

Addison sa for siden:

To poser frosne grønnsaker i smurt form, forstekes i ovn på 225 grader i ca. 10 minutter. Legg på frosne fiskestykker, laks, torsk, hva du liker. Strø over vårløk, gressløk eller purrestrimler, salt og pepper. Stek videre på 180-200 grader til fisken er gjennomstekt. Ris, pasta eller poteter, eller bare spise fisken og grønnsakene. Rømme, remulade eller noe annet du liker til.


#5

løve70 sa for siden:

Kok ønsket pasta. Imens pastaen koker tar du en pakke med gode, rå pølser (eksempelvis salsicca), klemmer deigen utav og steker i panna. Når det er passe stekt tilsettes et glass med tomatsaus (eventuelt hjemmelagd fra fryseren om du har det). Serveres med revet parmesan.

Blomkålsuppe:
Del to blomkål i små buketter. Kok dem møre. Imens blomkålene koker, kuttes bacon eller chorizo i små biter og sprøstekes.
Når blomkålet er mørt, kjøres det glatt med stavmikser. Tilsett grønnsaks/kyllingfond, 1-2 dl kremfløte og kok opp. Smak til med salt og pepper. Server med det stekte baconet/chorizoen.


#6

Anikka sa for siden:

Laksefilet stekes i ovnen, 200 C, 20-25 minutter, ha gjerne på salt, pepper og soyasaus først (evt estragon). Kok fullkornspasta, rør i noen skjeer grønn pesto. Server med litt salat.


#7

millact sa for siden:

Frosne erter blandes med matfløte, litt salt og pepper, blomkålbuketter og purre kuttet i biter. La det surre en stund. Ha oppi laks (jeg bruker salmalaks, synes den er best) og lar alt trekke. Koker tagliatelle til.


#8

Jinx sa for siden:

Fersk pasta med stekt kyllingfilet og tomatsaus. Gjerne og litt baconbiter på toppen av kyllingen.


#9

veobra sa for siden:

Dette. Som saus bruker jeg 2 ts karrypesto og en boks kokosmelk.


#10

frukt sa for siden:

Biff med salat, stekt aspargus og sjampinjong. Kanskje ikke hverdagsmat for de fleste, men veldig enkelt da. :knegg:


#11

frukt sa for siden:

Wokmix, laks eller annen fast fisk(steinbit er veldig godt), thai green curry paste og kokosmelk. :nam:


#12

Matilda sa for siden:

Vi lagde en pastarett her om dagen som mine to brokkolielskende barn elska (og vi andre syntes var litt kjedelig, men spiselig): Pasta med stekt bacon og små brokkolibuketter. Jeg kunne tenkt meg noe á la en carbonarasaus til, men det tar jo ikke all verdens tid å røre sammen en desiliter melk med 4 eggeplommer og en neve parmesan om man vil, heller.

Vi pleier ellers å lage Jamies carbonara, der steiker vi først bacon med litt timian, varmer litt på squashbiter i samme panne, blander med kokt pasta (med litt kokevann) og sausen som beskrives over rett før servering. Veldig raskt - og mektig, så jeg liker best å ha noe brød til også.

For de ikke-helt-kjappe-men-ganske-kjappe middagene, liker vi godt oppskriftene fra Jamie på 15 minutter. Om man ikke stresser for mye går de fint innafor en halvtime.


#13

Ruslebiffen sa for siden:

Tacolefse med laks.

Del opp laksen i vanlige porsjonsbiter, stekes i panne med salt og pepper. Hakk opp stykkene med stekespaden når de er gjennomstekte. Serveres med tortillas / lefser, hvitløksrømme, fetaost (på glass), salat, paprika, tomater, avocado og løk. Tar 10-15 min å lage - dette er den mest poppise hverdagsmiddagen i heimen.


#14

Skilpadda sa for siden:

Pasta med kylling og blåmuggost: Sett på pasta- og grønnsaksvann. Skjær opp kyllingfilet og stek i stekepanne på middels til sterk varme, ha i et par never cashewnøtter og stek videre til alt er passe brunet. Skjær opp en liten blåmuggost og legg over, hell på litt matfløte (eller annen fløte, eller melk) og skru ned varmen mens du setter pasta og brokkoli til koking. La kyllingen og osten stå under lokk til osten er smeltet og tilbehøret er ferdigkokt. Ha gjerne noen tomater ved siden av.

En lignende variant, uten blåmuggost: Stek en god del hvitløk sammen med kyllingen og nøttene, ha på saft av en halv sitron før du skrur ned varmen og setter på lokket.


#15

veobra sa for siden:

Gulrotsuppe. Løk, noen gulrøtter og en boks tomater kokes mørt. Ha gjerne i litt ingefær og en boks kokosmelk. Blender og server.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.