zinatara sa for siden:
Jeg har lyst å prøve å lage slike til bursdag på fredag, men klarer ikke finne igjen tråden jeg så dem i. Noen som vet hvor jeg finner oppskrift?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Et forum for å diskutere praktiske forberedelser knyttet til jubileer, bryllup, konfirmasjon, bar mitzva, ramadan, dåp og navnefest, mm.
zinatara sa for siden:
Jeg har lyst å prøve å lage slike til bursdag på fredag, men klarer ikke finne igjen tråden jeg så dem i. Noen som vet hvor jeg finner oppskrift?
Niobe sa for siden:
2 pk gele
200 g marshmallows
2,5 dl vann
Kok opp vann, rør ut gelepulveret, smelt i marshmallowsene (de må være helt oppløst). Hell i liten langpanne (med bakepapir) og sett i kjøleskapet en time. Løft ut bakepapiret og rull sammen. Del i skiver med sytråd.
Syrinx sa for siden:
Det ville ikke skille seg skikkelig her. Ble bare et tynt lag med ren gele. Noe ide om hva jeg gjorde galt?
Men godt, da. Og klissete! Herlighet, som jeg kafsa med sytråden. :humre: Nytt barneselskap fredag, så jeg prøver igjen.
zinatara sa for siden:
Tusen takk! Da skal det testes ut. :nikker:
Syrinx sa for siden:
Kan jeg ha brukt feil type marshmallows kanskje? De var ikke så myke og gode som de i store poser.
Niobe sa for siden:
Jeg vet ikke, men jeg brukte hvertfall Coop sine marshmallows. Jeg fikk litt forskjell på lagene på de jeg laget, og jeg tror kanskje jeg varmet den ene porsjonen mer enn den andre? Det er uansett litt forskjell på dem, selv om jeg brukte samme mengde i begge:
Syrinx sa for siden:
Varme opp mer er bedre?
Mine ble bra nok til at ungene lot seg imponere, da. Og jeg elsker jo alt som er søtt, så jeg syntes det var helt topp.
Satser på at jeg får like strøkne snurrer som de du har lagd neste gang.
Niobe sa for siden:
Jeg vet ikke hvilke jeg varmet opp mer, men jeg vet jeg brukte lenger tid på å røre ut marshmallowsene ene gangen. :knegg:
Syrinx sa for siden:
:knegg:
Isbjørn sa for siden:
Kan du forklare nærmere det der med smeltingen? Ser jo så fint ut på bildet!
Niobe sa for siden:
Jeg koker opp vannet og rører inn geleen. Så skrudde jeg ned varmen på platen og hadde i marshmallowsene. De smelter ganske sakte så man må røre en stund.
Isbjørn sa for siden:
Ah, takk. Så ut som om det var to lag på bildet.
Fant noe lignende her: www.freiahjemmekonditori.no/home/Gelesnegler?r=59478
Niobe sa for siden:
Ja, det er to lag. Geleen og marshmallowsen skiller seg når det stivner. Jeg vet det er oppskrifter der man lager et lag om gangen, men det er jo mye mer stress. :sparke:
Isbjørn sa for siden:
Åå, så de skiller seg. Hva man ikke vet! Takk! Dette må prøves.
Enhjørning sa for siden:
Ha ha. Jeg så plutselig for meg at mine snegler skulle blitt så vakre som de der om jeg hadde prøvd. :knegg:
Madicken sa for siden:
Oi, disse var jo enda flottere enn de på pinne, og ikke så vanskelige å lage heller. Dette må på bordet i forbindelse med Halloween. :jupp:
Isbjørn sa for siden:
Jeg skal lage snegler med barna. Får dokumentere det her, he he.
Magica sa for siden:
Dette her må jeg jo prøve. :)
Isbjørn sa for siden:
Tror jeg gjør det slik som Niobe, men triller de til snegler.
Niobe sa for siden:
De er ekstremt klebrige, så hvis de skal serveres som snegler så bør de sikkert legges på noe strøssel eller noe. Jeg måtte dra dem av bakepapiret. :knegg:
Syrinx sa for siden:
Jeg har lagd slike snegler en gang. Det ble så som så.
Isbjørn sa for siden:
Kan strø litt gelepulver under, det setter smak også.
Timar sa for siden:
Hvor lang tid tror dere det her tar fra start til spiseferdig?
Jeg har hamstra marsmallows og gele, så jeg er klar til å sette i gang når jeg kommer hjem i morgen, men vil jo gjerne ha den ferdig til dessert.
Stivner det på en times tid i kjøleskapet? Og hvor lang tid tar det å smelte marsmallowsen?
Niobe sa for siden:
Det tar noen minutter med røring for å smelte marshmallowsene. Og det stivner på en time ja.
Timar sa for siden:
Tusen takk! :)
Anne sa for siden:
Skal prøve å lage disse idag. :)
Anne sa for siden:
Holder de seg på pinnene?
Niobe sa for siden:
De holder seg på alt. :knegg:
Anne sa for siden:
:rofl:
zinatara sa for siden:
Hvor lenge før kan man lage dem? Kan jeg lage i dag og servere i morgen?
Niobe sa for siden:
Ja, de holder seg fint noen dager.
zinatara sa for siden:
Ser at noen med moderatorrettigheter har irritert seg over hvordan jeg skrev gelé og rettet på overskriften. :glis:Skal skjerpe meg og gå over til å skrive gelé og ikke gele. :jupp:
Fluke sa for siden:
Hvor mye vann egentlig? Her i tråden står der 2,5 dl til to pakker gelé og 200 g marshmallows, mens his Freia står det 3 dl vann på en pakke gelé og 10 marshmallows. Noen som har prøvd begge og som kan mene noe om det?
Niobe sa for siden:
De blir mindre faste med mer vann, og det funker nok når de skal være snegler.
Fluke sa for siden:
Aha, takk! :blomst:
My sa for siden:
Vil gjerne se bilder av hva dere får til ... :blafre:
Anne sa for siden:
Eh, bilder uteblir herfra. Den stivnet fint, var lett å få skjært men ble for tjukke og vil liksom ikke se så fine ut som deres. Så jeg skjærer de opp i ruter og setter små stikkere i så får de som vil spise de ta de :knegg: Ikke var det spesielt godt heller :knegg:
Det gikk derimot lett å få smeltet alt sammen til fin røre. Det er da noe. :knegg:
Timar sa for siden:
Det kan jeg love deg at du ikke får fra meg!
At det er mulig å gjøre så mye feil med noe så enkelt??? :kjevle:
Jeg laget først gele, to ulike typer med vanlig mengde vann, altså 5 dl på en pakke, ikke 2,5 dl på to pakker som jeg innser at det står her. Og så heiv jeg oppi en pakke til av en annen type gele i hver av blandingsene, men jeg kom fortsatt bare ned i 5 dl vann på to pakker gele. :sukk:
Og så kokte jeg visst hele greia for å få løst opp marsmallowsene.
Resultatet? Null skillings, bare veldig, veldig, VELDIG søt gele.
Jaja, ungene likte det jo. :cool:
zinatara sa for siden:
Mine ble ikke noe å vise bilde av. Ble gode, men jeg var ikke helt fornøyd med utseendet. Blir nok ikke de blir servert i dag. Må nok bruke en større langpanne, for jeg tror de ble for tykke og dermed vanskelige å rulle. Og på den ene ble det et nokså tykt gelélag og på den andre nesten ikke gelé. Jeg får ta det igjen en annen gang.
Niobe sa for siden:
La meg fortelle hvor klebrige de er: Jeg hadde delt opp snurrene, men ville vente med å sette dem på pinne. Dermed la jeg dem på et brett med bakepapir, og snek det inn helt øverst i en kjøleskapshylle. Da jeg skulle ta brettet ut løftet jeg det litt opp, og stod med et tomt brett i hendene. De klebrige %#^* hadde klistret seg fast opp i undersiden av kjøleskapshyllen over. :knegg: Først fikk jeg jo knapt dratt av bakepapiret de valgte å ta med seg, og så måtte jeg seriøst pirke av hver eneste snurr og dra dem av hyllen. Satt som limt.
Anne sa for siden:
:knegg:
Min form var nok også for liten, så de ble tjukke og fæle men hadde nok egnet seg godt som snegler. På pinne blir de for tunge, så de egner seg nok best som oppklipte snegler isteden. Det er sånn ca alt jeg har tid til i ettermiddag :rofl:
Timar sa for siden:
Men dere andre, kokte dere suppa?
Satte dere i det hele tatt kjelen på varm plate igjen etter å ha puttet oppi marsmallowsene?
Niobe sa for siden:
Jeg koker opp vannet før jeg har i gelépulveret. Og så skrur jeg ned varmen etterpå. Det koker ikke mer etter jeg har blandet i pulver og marshmallows.
Anne sa for siden:
Samme her :) Hadde den på platen på svak varme og de smeltet fort.
Timar sa for siden:
Og da skilte det seg i kjøleskapet?
Koking er vel kanskje det de gjør med melk, nettopp for å unngå at den skiller seg. Homogenisering? :gruble:
Jeg fikk lyst til å prøve igjen, men først må all den ûbersøte geleen fortæres.
Anne sa for siden:
Ja de var helt skilt etter avkjøling, satt de direkte på kjøl
safran sa for siden:
Hva med å heller lage noe annet? :knegg:
Isbjørn sa for siden:
Okey, da har vi prøvd :knegg:
Tips:
-Ha stor nok kasserolle, for det blir selvfølgelig mer masse når man har oppi marshmallowsene
[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=60279&stc=1&d=1474710688[/img]
-Det går fint med 3 dl vann og to pakker gele
-Sørg for at underlaget/formen er helt flat. Vår stekeplate gikk litt opp på midten, noe som gjorde at det ble tynnere midt på og tykkere ut mot kanten. Det må være tynt lag, ellers blir det vanskelig rulle sammen.
[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=60282&stc=1&d=1474710969[/img]
-Lurt å dele mashmallowsene i 4 før smelting
Dette var virkelig klissete greier, som skrevet tidligere. I og med at underlaget i formene ikke var helt vannrett, ble det forskjell på tykkelsen. Og jeg erfarte at det var best å rulle sammen med hendene, ikke med bakepapiret. (fantastisk form :grineler:
[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=60283&stc=1&d=1474711242[/img]
Fortsetter i neste innlegg.
Isbjørn sa for siden:
Vi droppet både snegler og rull på pinne, bare la dem på gelepulver på ett fat:
[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=60284&stc=1&d=1474711388[/img]
Alle likte dette, så vi prøver nok igjen :nikker:
safran sa for siden:
Stilig fotoserie, Isbjørn!
Tallulah sa for siden:
Knis, de ble fine til slutt da Isbjørn! På et punkt skal jeg ikke si hva de minnet om. :knegg: Jeg fikk også litt baconassosiasjoner.
safran sa for siden:
Og der sa Tally det jeg tenkte inni meg. :humre:
Isbjørn sa for siden:
Vi lo godt da vi rullet dem sammen. Viktig å trykke dem litt sammen mens man ruller, og det var lettere med bare hendene.
Enhjørning sa for siden:
Jepp. :knegg:
Niobe: Herlighet, nå lo jeg! :grineler:
Isbjørn sa for siden:
Og vi har spist opp alle, uavhengig av hvordan de så ut. Tror nok dette er noe de fleste barn liker.
Anne sa for siden:
:knegg:
Fine bilder, Isbjørn! Ser jo at jeg hadde alt for liten form. Min gikk ikke an å rulle i det hele tatt :knegg:
Men mange digget de, var kun meg og en til som fikk helt noia av smaken.
Isbjørn sa for siden:
Skal lage dette en gang til og på en helt annen måte. Bilder kommer etterpå.
Isbjørn sa for siden:
Da har vi prøvd på nytt og resultatet står og stivner nå. Vi fant ut at vi droppet å rulle og heller lage dem i silikonmuffinsformer. Vi brukte en pakke appelsingele og en pakke bringebærgele. Det rare var at det ikke skilte seg i kasserollen med appelsingele. Pussig. Hadde 3 dl vann til hver pakke.
Lurt å dele opp mashmallowsene
[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=60308&stc=1&d=1475326032[/img]
Den ene skiller seg, den andre ikke.
[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=60309&stc=1&d=1475326032[/img]
Fordelt i muffinsformer.
[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=60310&stc=1&d=1475326032[/img]
GydaG sa for siden:
Må lage sånne, har plutselig alt for mye marshmallows liggende.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.