Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kakeform til familie på 5?

#1

IzziCreo sa for siden:

Sær overskrift - I know :knegg:

Ofte så dropper vi å bake for fristelsen med å ha kake til overs stående blir for stor for flere :sparke: Og det begrenser seg også hvor mye vi kan ha av slikt i frysen. Men så tenkte jeg - hvorfor ikke kjøpe en liten springform, som er perfekt til oss fem i familien og ingen trenger å forspise seg?! :knegg:

Men hvilken str bør vi gå for da? Og hvis noen er så erfarne at de vet hvor mye man må dele en langpanne- eller vanlig springformoppskrift med så tas det selvsagt i mot med stor takk : nemlig:


#2

Niobe sa for siden:

Jeg har en springform på 18 cm. Det burde sikkert passe?


#3

IzziCreo sa for siden:

Takk for tips! Da skal jeg se etter det.


#4

Niobe sa for siden:

Kjøp to, så kan du lage vanlige oppskrifter og fordele i to former? Og fryse den ene.


#5

IzziCreo sa for siden:

Vanvittig godt forslag :nemlig:


#6

Input sa for siden:

Da kan du jo like godt bare lage en vanlig langpanne og fryse halvparten. :knegg:


#7

Niobe sa for siden:

De beste kakene lages ikke i langpanne...


#8

Input sa for siden:

Det er jeg helt enig i, men nå var det jo manglende frysemulighet som var grunnen til å bytte til springform, ikke kakeoppskriftene.


#9

Niobe sa for siden:

Det er sant, men jeg synes en hel, liten kake i form er lettere å oppbevare enn halve av en stor. Altså når vi snakker om den runde typen.


#10

nokon sa for siden:

Når eg har bytta form, har eg rekna ut volumet og delt oppskrifta på forholdstallet. I helga skulle eg rekne om frå ei 30*40- langpanne til 22 cm. springform.

3040= 1200 kvcm.
22 cm. rundt = 11
11*3,14 = 379,9 Kvcm.

For å få like høg kake, like lang steiketid, blir ca. 1/3 av langpanneoppskrifta riktig.


#11

Darth sa for siden:

Sånt som det der imponerer meg, og skremmer meg. :knegg:


#12

nokon sa for siden:

Korleis ville du gjort det?


#13

IzziCreo sa for siden:

:blomster:

Tusen takk! Genialt.

Og så har jeg en frøken som er veldig glad i å bake, så det er et poeng å ikke alltid bake stor og fryse. Da kan hun heller glede seg over å bake to ganger :jupp:


#14

Darth sa for siden:

Jeg hadde bare slumpet, og så hadde kaken blitt både for lav og skjev. :knegg:
Din løsning var så enkel og logisk at jeg rister oppgitt på hodet over at jeg, i mitt 44-årige liv, aldri har kommet på det selv. :knegg:


#15

Charlie sa for siden:

Tar med resten på jobben, jeg. Det er veldig populært med kake - selv kl 8 om morgenen. Eller dytter kake i barnas venner :knegg:


#16

GinaK sa for siden:

Eller kose seg med restene til tv-titting utover i uka. :o


#17

C3PO sa for siden:

Jeg forteller barna mine at matte bruker jeg mest til kakebaking, da jeg stadig øker og minker oppskrifter med x%. Jeg har også en form på 18 cm, men jeg bruker enda oftere formen på 15 cm. Lager jeg muffins en dag, hiver jeg resten av røren i den lille formen. Den kaken går i fryseren, og er perfekt til når man er fysen på noe, men vil ikke gå amok.


#18

Niobe sa for siden:

Selv jeg regner ofte ut volum på kakeformer for å finne ut hvor mye røre jeg får plass til. Jeg liker høye kaker. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.