Ofte så dropper vi å bake for fristelsen med å ha kake til overs stående blir for stor for flere :sparke: Og det begrenser seg også hvor mye vi kan ha av slikt i frysen. Men så tenkte jeg - hvorfor ikke kjøpe en liten springform, som er perfekt til oss fem i familien og ingen trenger å forspise seg?! :knegg:
Men hvilken str bør vi gå for da? Og hvis noen er så erfarne at de vet hvor mye man må dele en langpanne- eller vanlig springformoppskrift med så tas det selvsagt i mot med stor takk : nemlig:
Når eg har bytta form, har eg rekna ut volumet og delt oppskrifta på forholdstallet. I helga skulle eg rekne om frå ei 30*40- langpanne til 22 cm. springform.
3040= 1200 kvcm.
22 cm. rundt = 1111*3,14 = 379,9 Kvcm.
For å få like høg kake, like lang steiketid, blir ca. 1/3 av langpanneoppskrifta riktig.
Og så har jeg en frøken som er veldig glad i å bake, så det er et poeng å ikke alltid bake stor og fryse. Da kan hun heller glede seg over å bake to ganger :jupp:
Jeg hadde bare slumpet, og så hadde kaken blitt både for lav og skjev. :knegg:
Din løsning var så enkel og logisk at jeg rister oppgitt på hodet over at jeg, i mitt 44-årige liv, aldri har kommet på det selv. :knegg:
Jeg forteller barna mine at matte bruker jeg mest til kakebaking, da jeg stadig øker og minker oppskrifter med x%. Jeg har også en form på 18 cm, men jeg bruker enda oftere formen på 15 cm. Lager jeg muffins en dag, hiver jeg resten av røren i den lille formen. Den kaken går i fryseren, og er perfekt til når man er fysen på noe, men vil ikke gå amok.