kamp sa for siden:
Hvordan lager du det?
Aldri laget det før.
Ser noen koker poteter i fløte før i ovnen. Men hvor mye av hvert?
Serveres med langtidsetkt lammebog og kabocha.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
kamp sa for siden:
Hvordan lager du det?
Aldri laget det før.
Ser noen koker poteter i fløte før i ovnen. Men hvor mye av hvert?
Serveres med langtidsetkt lammebog og kabocha.
Myria sa for siden:
Jeg steker skivet løk og hakket hvitløk mykt og har i skivede poteter, kremfløte (Jeg måler ikke, men heller på til det nesten dekker. Til oss fem bruker jeg en liten kartong fløte og topper opp med litt melk.), salt og pepper. Dette får småkoke 15 minutter. Hell over i en ildfast form, dryss evt på litt revet ost og stek ved 200 grader i en halv time.
Isolde sa for siden:
Jeg legger potetskiver og løk lagvis i en form. Salt og pepper på hvert lag. Når jeg har lagt alt jeg ønsker oppi tømmer jeg matfløte over (på grunn av kaloriene, alle typene virker jo). Stort sett en fløte til en porsjon. Så steker jeg det i ovnen til potetene er kokte. Stort sett legger jeg ikke på ost før det er gått en 20min.
Kjenner bare på potetene under veis. Varierer litt hvor fort det går synes jeg.
løve70 sa for siden:
Sånn gjør jeg også :)
GinaK sa for siden:
Gjør som Isolde. Heller på fløte til det dekker lagene. Rører ikke men flytter litt forsiktig på massen innimellom. Står rundt en time i ovnen.
trøtt sa for siden:
Jeg bruker fennikel, løk og hvitløk sammen med potetene. Gjerne halvt om halvt fennikel og potet. Blander godt i forma og heller på halvt om halvt kremfløte og melk. Det tar ca 45 min i ovnen, av og til litt mer.
Acsa sa for siden:
Jeg legger skivede poteter lagvis med en blanding av kraft/buljong, fløte, presset hvitløk, pepper og timian.
Skal det være ekstra godt tar jeg på ost på toppen, steker under et lag folie, og tar av folien på slutten.
trøtt sa for siden:
Ok, det tok ganske mye lenger tid enn 45 min fant jeg ut i dag, de sto inne i nærmere 1,5 time.
kamp sa for siden:
Mine sto 1 time i dag
Myria sa for siden:
Ja, det tar ganske lang tid, det er derfor jeg forkoker potetene. Og man kan fint forkoke dem i god tid og så bare la stå og når f.eks. steken eller annet som er i ovnen er ferdig og skal hvile får potetene gjøre seg ferdig i ovnen. :jupp:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.