Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fårikålkjøtt i høstgryte - koke hvor lenge?

#1

Divine sa for siden:

Jeg skal lage en høstgryte hvor det står at jeg skal bruke grytekjøtt av lam. Jeg fant bare fårikålkjøtt. Men hva gjør jeg med det? Koker jeg kjøttet alene en god stund før jeg putter det i gryta? Jeg tror alt vil bare koke inn og svi seg om jeg skal la gryte putre i timesvis. :vetikke:

Jeg vet at jeg har tabbet meg ut på denne retten før, og servert trått kjøtt. Æsj.


#2

Syrinx sa for siden:

Jeg koker kjøttet for seg før jeg putter kålen i når jeg lager fårikål, ville gjort det samme med høstgryte.


#3

Acsa sa for siden:

Hva er det i høstgryta, da? Bortsett fra lam?


#4

safran sa for siden:

Kjøttet blir jo bedre jo lenger det koker, så jeg ville sagt minst to timer. Du kjenner når det er mørt.



#6

Syrinx sa for siden:

Tilsett salt i vannet.


#7

Acsa sa for siden:

Du, det er bare å lage gryta, og la den småputre lenge! (Eller stå i en jerngryte i ovnen, så behøver du ikke bekymre deg for at den svir seg i bunnen.) Jeg tenkte det var belgfrukter, poteter eller røtter av noe slag oppi som kunne bli ihjelkokt, men dette er jo bare løk og hvitløk.


#8

Tallulah sa for siden:

Den koker ikke bort om du hra på lokk og lav varme. Når noe koker bort er det fordi du lar vannet dampe bort, det løser du ved lavere varme og lokk på.


#9

Divine sa for siden:

Jeg mener jeg har prøvd det før og det ble innkokt og brent. Men nå gjør jeg som foreslått her og koker kjøttet i et par timer først.


#10

Pøblis sa for siden:

Neineinei! Du må koke alt SAMMEN - det er jo det som blir godt. GJør akkurat som Harriet beskriver. :ja:


#11

-ea- sa for siden:

Ohh, den høres god ut. Jeg hadde stekt/brunet kjøttet i stekepanne først, og så kokt alt etter oppskrifta i et par timer. Men det er fordi jeg ikke har noen gryte som egner seg til å steke i.


#12

Skilpadda sa for siden:

Kok alt sammen i samme gryte, lenge, som de andre sier! Bare ha på skikkelig lav varme, og sjekk innimellom at det ikke har satt seg fast eller kokt tørt (rør litt hvis det sitter litt fast), så er det ingenting som svir seg.

Og jeg hadde glatt brukt fårikålkjøtt, altså. Det er jo grytekjøtt? Hva slags kjøtt tenkte du ellers du skulle ha? :)


#13

Skilpadda sa for siden:

Og jeg koker aldri kjøttet for seg på forhånd i fårikål heller. Kålen bør jo koke minst like lenge som kjøttet for at det skal bli ordentlig godt, synes jeg. :)


#14

millact sa for siden:

Enig med Skilpadda her.


#15

Myria sa for siden:

Også enig med Skilpadda. Alt kokes sammen, det er det som gjør det godt. :jupp:


#16

Syrinx sa for siden:

Jeg lager veldig god fårikål altså, sånn at det er sagt. Og alt koker sammen. Forskjellen er bare at kålen kan gjenkjennest som kål ved servering når kjøttet koker litt på forhånd, og det liker jeg best.


#17

Skilpadda sa for siden:

Ja, det er såklart en smakssak hvor godt kokt man foretrekker at kålen er.


#18

Divine sa for siden:

Jeg satte kjøttet på koking og dro på trening, og ba mannen ta det av varmen etter to timer. Så jeg så ikke de ville protestene deres før det var for sent. :fnis: Men det gikk bra, altså. Jeg kokte kjøttet i godt over en time sammen med gryta også. Det falt litt fra hverandre, men retten ble skikkelig god.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.