Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mat til mange - lage dagen før?

#1

Dali sa for siden:

Pussig nok blir jeg straks 40. :eek: Jeg skal dermed lage mat til mange, og lurer på om det går an å koke risen dagen før? Jeg skal også lage chiligryte, og den antar jeg det går fint å varme opp i noen store kasseroller samme dag. Antar jeg riktig?

Bruker oppskrift fra matprat.no - kan jeg stole på porsjonsberegningen der?


#2

Syrinx sa for siden:

Risen ville jeg absolutt kokt like før servering.


#3

Millen sa for siden:

Samme her.


#4

venla sa for siden:

Chiligryta kan du fint lage dagen før, så er det bare å varme opp. Ris bør ikke varmes opp på nytt, så lag den like før. Kanskje du kan låne deg riskoker til anledningen?


#5

Syrinx sa for siden:

Jeg koker ikke ris, jeg trekker den. Alltid perfekt resultat og aldri fastbrent i bunn.

1 del ris + 2 deler vann (+ salt), kok opp og la stå på lav temperatur til alt vannet er borte.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.