Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Det går sikkert bra"

&quot;Det går sikkert bra&quot; betyr ...

  • ... at vedkommende helt sikkert kommer å gjøre det du ba om
    20 stemmer
  • ... veldig trolig kommer å gjøre det du ba om.
    55 stemmer
  • ... kanskje kommer å gjøre det du ba om.
    36 stemmer
  • ... trolig ikke kommer å gjøre det du ba om.
    4 stemmer
#1

Pelen sa for siden:

Om du spør noen om å gjøre noe for deg og vedkommende svarer "det går sikkert bra" kan du da stole på det? Det kan jo være noe veldig viktig for deg.


#2

frukt sa for siden:

Hvis det var veldig viktig for meg hadde jeg bedt om bekreftelse på at det ville bli gjort enkelt og greit.


#3

Timar sa for siden:

Hvem er "kien"?

Min mann svarer sånn. Jeg blir skikkelig irritert, for jeg vet ikke om det betyr ja eller kanskje, eller ja- hvis du minner meg på det. Og selv om det betyr ja, så innebærer et sånt svar at han ikke har tenkt gjennom konsekvenser av ja'et, og dermed kan det dukke opp andre uheldige konsekvenser.


#4

Pelen sa for siden:

noen skulle det være. :sparke:

#5

Anda sa for siden:

Jeg synes det er et ullent svar, og lite forpliktende. Hadde jeg spurt om hjelp for noe viktig, så hadde jeg gått etter svaret for å være sikker på at vedkommende faktisk forpliktet seg.


#6

Matilda sa for siden:

I min verden betyr det der noe sånt som: "Det har jeg ikke tatt med i planene/eller også har ikke egentlig tid eller ressurser til nå, men jeg skal gjøre det likevel." Jeg tolker det som et ja og forventer at vedkommende følger opp. Jeg kan nok finne på å si det sjøl, og jeg kan finne på å spørre om vedkommende er sikker, dersom noen svarer meg slik. Mener man nei, så får man si nei. Og jeg synes ikke det er noe bedre med folk som sier ja, men allikevel ikke gjør det de sa de skulle, jeg tror det er vel så vanlig.


#7

Heilo sa for siden:

Hvis faren min sier det betyr det ja. På generelt grunnlag blir jeg veldig usikker.


#8

Teofelia sa for siden:

Jeg hadde ikke følt meg sikker på at jobben ville blitt gjort etter et slikt svar, og ville bedt om bekreftelse eller presisert at det var en viktig jobb.


#9

rajraj sa for siden:

Svigerinnen min svarer alltid sånn når jeg spør om hun kan være barnevakt. :gaah:
Jeg har lært meg at hun mener "Ja, det kan jeg gjøre.", men det tok litt tid. Og fremdeles er min umiddelbare assosiasjon at hun når som helst kan finne på å trekke seg.


#10

Myria sa for siden:

Jeg tolker det som et ja med litt forbehold, at man bare er 99% sikker på at man ikke har planer den dagen/klarer å gjøre det man blir spurt om. Det er upresist så jeg ville ikke stolt helt på det, men bedt om bekreftelse.


#11

My sa for siden:

Jeg tolker det som at vedkommende trolig kommer til å gjøre det, og sier fra hvis uventede hindringer gjør at det ikke går.


#12

Gaia sa for siden:

Det tolker jeg som "det har jeg ikke egentlig lyst til å gjøre, men kommer til å gjøre det likevel".


#13

Neket sa for siden:

Pappa og. Han har to svar på tekstmeldinger, "ok" eller "det går sikkert bra". Så når jeg vil at han skal gjøre noe for meg sender jeg alltid melding i stedet for å ringe. Har ikke fått nei så langt. :humre:


#14

Pelen sa for siden:

Så om jeg spør om noen kan jobbe en ekstra time en dag så må jeg dobbeltsjekke om "det går sikkert bra" betyr ja eller kanskje? Avdelingen kan ikke stenges/være tom for folk og det vet vedkommende. Jeg spør meget sjelden og denne personen er veldig pliktoppfyllende/serviceminded og stiller opp. Mannen min mener at det betyr ja.

Jeg har null problem å spørre, jeg er bare nysgjerrig på hvordan jeg skal tolke det.


#15

Neket sa for siden:

Jeg ville tenkt at det betydde ja. Men hvis du er usikker kan du vel bare spørre?


#16

My sa for siden:

Jeg ville også konkludert med at det gikk bra i et slikt tilfelle, men jeg tror jeg ville sendt en ekstra melding med "Sier du fra i god tid om det ikke går?" bare for å være helt sikker.

#17

-ea- sa for siden:

Enig med Timar. "Det går sikkert bra" er ok hvis det ikke er så nøye for meg heller.

Livet har lært meg :knirk: at det er utrolig mange folk som ikke kan si nei. Folk er konfliktskye så det holder, og min tolkning av dem er at de tror nei = konflikt. Og det må man jo unngå.
Så da sier de ja og lar heller være å gjøre det, for det er jo ikke sikkert den som spurte oppdager det med én gang.
Eller noe.


#18

-ea- sa for siden:

Hvis det gjelder en pliktoppfyllende person, så betyr det antakelig ja. Men det skader ikke å spørre bare for å være sikker. Ikke sikkert vedkommende tenker på at svaret kan virke ullent, hvis h*n er vant å svare sånn og bli tatt for "ja, helt sikkert".


#19

Pelen sa for siden:

Jeg har ikke noe problem å spørre, bare så at det er sagt. Jeg oppfatter at vedkommende svarer ja, men har f.eks. ikke spurt sin partner enda (de har ikke hjemmeboende barn). Jeg syns bare det er et pussig svar om man mener ja.


#20

nokon sa for siden:

Eg forstår det og slik - ja, men spørsmålet var uforutsett, på ein måte. Eg legg det same i dette, som i "Eg skal gjere så godt eg kan for å få det til".


#21

Nenne sa for siden:

Hvis det er veldig viktig hadde jeg bedt om en bekreftelse på at det ville bli gjort. Altså fulgt opp med at "det er viktig at det er ferdig til da og da, rekker du det?" eller noe sånt, sånn av vedkommende kunne bekrefte at tidsfristen var OK.


#22

Pasta sa for siden:

Kan bare svare for meg selv. Jeg sier nei hvis jeg ikke vil.
Så svaret "det går sikkert bra" betyr ja for meg.


#23

Karamell sa for siden:

Noe sånt ja.


#24

Myria sa for siden:

Dette er jo på siden av diskusjonen, men min erfaring er at folk som ikke klarer å si nei ikke lar være å gjøre det de sier ja til. De gjør det alltid, mens de surmuler for seg selv.


#25

Luftslottet sa for siden:

Det kommer an på avsender. :nemlig:


#26

Toffskij sa for siden:

Det betyr ja når jeg sier det.


#27

Divine sa for siden:

Jeg får mark av ulne svar, så jeg er en sånn ubehagelig direkte person som ber om bekreftelse. Gjerne også med presisering av tid og sted.


#28

Pebbles sa for siden:

Det gjør jeg også.


#29

Strutsen sa for siden:

Dette.


#30

Pelen sa for siden:

Jeg har spurt og det betydde at vedkommende ikke hadde spurt ektefellen enda, men at det trolig gikk bra. Og det gjorde det når han spurte.


#31

Dali sa for siden:

Jeg pleier å spør tilbake: går sikkert bra, eller går helt sikkert bra?


#32

Joika sa for siden:

Vedkomne gjør trolig det du ber om. Men jeg tipper at vedkomne ikke er så keen på å fastslå noe tidspunkt, og jeg tror du må være forberedt på å gi noen påminnelser. :jupp:


#33

My sa for siden:

Hun har svart. :Pekeropp: Vedkommende måtte avklare med mannen, og det var ok.

#34

rine sa for siden:

Hos meg også. Men jeg kjenner flere der er slikt svar = "Jeg vil ikke si direkte at jeg ikke gidder å gjøre det, derfor svarer jeg heller litt ullent." :nemlig:


#35

Polyanna sa for siden:

Det er et veldig uforpliktende ja. Dersom det var viktig for meg ville jeg fulgt opp med en mail, referert til samtalen og bedt vedkommende komme tilbake til meg dersom hn IKKE trodde hn ville rekke det.


#36

Niobe sa for siden:

Hvis noen ber meg om å gjøre noe og jeg svarer "Det går sikkert bra", så betyr det at jeg skal gjøre det de ber meg om, men at det egentlig ikke passer så bra.


#37

Enhjørning sa for siden:

Dette.


#38

Joika sa for siden:

Ja, men kan hende hun ikke vil fastslå noe tidspunkt og må ha påminnelser for det. :nemlig:


#39

My sa for siden:

Ja, det kan jo selvsagt hende. :humre:

#40

gajamor sa for siden:

Veldig personavhengig. I min familie betyr det at det er en avtale hugget i stein, som aldri kan endres. I min manns familie betyr det nei.


#41

Katta sa for siden:

Dette kan du ikke regne med, det er veldig personavhengig. De fleste som svarer sånn har nok en intensjon om å få det til, men har i varierende grad gjennomføringsevne.


#42

Gerbera sa for siden:

Mannen svarer alltid at "det ordner seg sikkert". Jeg har etterhvert lært at dette ikke er en bekreftelse på at HAN nødvendigvis har tenkt til å ordne det, og det ender i 99% av tilfellene med at svigermor blir kalt ut som barnevakt på 10 minutters varsel, fordi han har ikke skjenket det en tanke etter at jeg spurte, og har planlagt jobbing i stedenfor.

Ikke svar på det du spurte om, men jeg muligens regnet det som et sikkert svar fra alle, bortsett fra min mann.


#43

Nessie sa for siden:

Jeg ville nok også gjort det, men samtidig så tenker jeg at om noen ikke kan/vil gjøre det jeg ber om - så får de si nei da. :nemlig:


#44

Einhyrningur sa for siden:

Det er sånn jeg svarer når noen på jobber dytter deres jobb over på meg og jeg martyraktig sier at "greit, jeg skal gjøre det".


#45

My sa for siden:

Det er sånn jeg svarer når unger spør om de kan bli med mitt barn hjem neste dag, og jeg tror det går bra, men må bare sjekke for sikkerhets skyld. Så sender jeg melding til barnets foreldre og bekrefter etterpå (evt avlyser, og foreslår nytt tidspunkt hvis det mot formodning ikke passet likevel).


#46

Pebbles sa for siden:

Jeg opplever også et snev av martyr over denne måten å svare på. Men det handler om situasjon og tone også. Martyr blir det når det sies med prikk prikk prikk og et bittelite sukk etter. Jeg synes ikke det er et godt svar å verken gi eller få all den tid man i grunnen ikke kan føle seg sikker på hva det betyr. Ja, nei eller "jeg sjal sjekke om det passer, gir deg et svar i morgen",er mye bedre.


#47

Fløyel sa for siden:

Når, la oss si min mor f.eks, minner meg på for n'te gang at "Rekker du blablabla", så kan jeg svare "Det går sikkert bra!!", jeg gjør det, men ikke med liv og lyst.

Jeg tror ikke det er en frase jeg bruker mye kjenner jeg. Jeg foretrekker å få tydelige svar, så jeg gir tydelige svar.


#48

Bokormen sa for siden:

Jeg kan nok fint svare slik om noen spør om jeg kan levere ei kake i juni neste år, eller være barnevakt en torsdag om tre måneder. Om noe er så langt fram i tid at jeg enda ikke vet hva som ellers skjer den aktuelle datoen av møter, cuper og andre forpliktelser.


#49

Tussa sa for siden:

Personlig bruke eg det når eg kjem til å gjere det men egentlig ikkje har så lyst :flau:


#50

nokon sa for siden:

For meg er det tonefallavhengig om det er martyr eller ikkje, men det har gjerne eit lite forbehold. Forbeholdet kan like gjerne vere knytta til ferdigheiter som til tid eller lyst. "Eg har ikkje gjennomført oppgåva du ber meg om før, men det går sikkert bra", betyr "Eg håper eg får det til".


#51

Toffskij sa for siden:

Jeg bruker det aldri martyraktig (er veldig lite anlagt for martyri). Men det tror jeg er lett å høre på tonen min.


#52

Maverick sa for siden:

Jeg bruker det når jeg tenker at noe sikkert går bra (haha, obviously), men at jeg bare må flytte på en avtale/ringe noen/et eller annet først for å være 100 % sikker. Det er ment som en oppmuntrende "det skal jeg nok fikse, altså!", ikke som en "æh, må jeg? Jeg har ikke lyst!".

"Jeg skal se hva jeg får til" er mye skumlere i så måte. :jupp:


#53

Libra sa for siden:

Dette.

Og aldri martyrvarianten. Jeg er allergisk mot martyrisme. :nemlig:


#54

Frøydis sa for siden:

Jeg spør alltid om det vil gå bra, eller om det ikke vil gå bra. Jeg kan ikke leve i kanskje-verdenen.


#55

Retz sa for siden:

Det går sikkert bra = veldig trolig

Det går bra = helt sikkert


#56

My sa for siden:

Jeg bruker det som Maverick og Libra. Ikke martyrtone, men mer i en beroligende tone: "Slapp av, det går sikkert bra, det skal nok ordne seg". Men at noe må sjekkes ut først, eller gjøres om på før jeg kan bekrefte 100%.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.