Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Clinton vs Trump - debattene

#1

Maverick sa for siden:

Flere enn meg som hadde på vekking i natt for å få med første presidentkandidatdebatt i årets amerikanske presidentvalg?

Jeg klarte ikke holde meg våken gjennom hele, men klarte å bli god og kvalm av Trump uansett, og synes Clinton håndterte ham riktig bra.

"Yes, just listen to what you just heard!" :trillende latter:

NRK faktasjekker påstandene!


#2

Anne C sa for siden:

På natta må jeg sove, men skulle gjerne hatt det med meg. Får se på høydepunkter i dag når jeg får tid.


#3

Isolde sa for siden:

Jeg sover og på natten men har prøvd å få med meg en del klipp og artikkler i saft. Synes også hun håndterer han godt. Jeg håper og tror at han kommer til kort når han må opp mot henne direkte på den måten.


#4

Maverick sa for siden:

Jeg sover så sjelden på natten uansett. :knegg:


#5

Billa sa for siden:

I følge en eller annen (riktignok demokratvennlig) publikasjon, fikk jeg med meg at hun vant debatten med noe sånt som 2/3 av stemmene?


#6

Palmen sa for siden:

Jeg sov ikke noe særlig i natt, men var for sliten til å trykke på fjernkontrollen så jeg fulgte debatten via nettaviser.

Jeg er så glad for at Clinton holdt seg rolig-- hun var tydelig godt forberedt! En hver kan jo gå i taket over Trump sin (manglende) retorikk. Så ja, jeg er kjempeglad for at hun kom så godt ut av debatten, og håper at det gjenspeiles på valgdagen.


#7

Java sa for siden:

Det MÅ gjenspeiles på valgdagen. Hvis ikke frykter jeg fremtiden.


#8

nolo sa for siden:

Jeg har lest noen av svarene hans transkribert, og det er jo hårreisende innholdsløst. :tullerdunisse:


#9

Maverick sa for siden:

Jeg tror (okei, håper) at det går litt inn hos velgermassen at alt skrytet hans av hvor fantastisk firmaene hans er bare er varmluft. Håper Clinton fortsetter å få frem hvor dårlige resultater han egentlig har.


#10

Billa sa for siden:

Jeg skulle så gjerne ønsket at Hillary IKKE hadde surret det til med de mailene som er borte!



#12

Millen sa for siden:

Hele debatten kommer på Nyhetskanalen til tv2 idag kl 1845. :værsågod:



#14

Maverick sa for siden:

... og så kikket jeg på CNN i dag tidlig, da var det reportere som intervjuet Trumpetister etter debatten, og jeg blir litt deppa. :leppe: Kvinner ble spurt om de opplevde at Trump respekterer kvinner, (ref "Miss Housekeeper" og "Miss Piggy", som han uttalte om en latinamerikansk missekandidat i egen missekåring...), og de mente at slikt var fullstendig irrelevant, og nå skulle man ikke bry seg om småting. :gal:


#15

Maverick sa for siden:

... men jeg skjønner så klart at det var et stort problem for Trump at Miss-en hans la på seg. :dakars:


#16

Neket sa for siden:

Han er så dust. Og det er så skummelt at folk lar seg lure.


#17

Tallulah sa for siden:

NRK viste hele debatten igjen i går kveld, med kommentarpauser. Det var et veldig godt program.

Det var jo egentlig en helt hårreisende debatt, om man i det hele tatt kan kalle det det. Jeg syns Clinton kom seg veldig godt ut av det hele, hun fremsto som kompetent, men fremdeles lettbent. Det er egentlig helt fryktelig at hun blir dømt på så utrolig mange flere områder enn ham, bare fordi hun er kvinne. Og truslene nå om at hennes manns utroskap skal brukes mot henne?

Trump fremsto, ikke uventet som rablende gal, og jeg håper noen av velgerne hans faktisk lyttet til at han mente at det at han ikke betaler skatt gjør ham lur. Jeg fniste meg opp til jobb i dag ved å lese tweets om debatten. :knegg:


#18

Maverick sa for siden:

Han gikk ut og sa kun en time etter pressekonferansen at han slett ikke hadde sagt at han var lur som ikke betalte skatt. :gal:



#20

Tallulah sa for siden:

Jeg syns det er så rart at folk lar seg dupere av dette? Man har bevis på bevis på bevis og viser dem frem, og fremdeles sier han og støttespillerne at han ikke sa ditt og datt? Eh, jo.
[CENTER]Save[/CENTER]





#24

Eia sa for siden:

:grineler:

Jeg begynte å se debatten på Nett-TV i går kveld, men feiget ut på hans første innlegg. Jeg orker ikke å høre, og jeg dukker hodet i sanden og håper at folk tar til fornuft på valgdagen.


#25

Skilpadda sa for siden:

Så denne på Tumblr. (Ikke et faktisk sitat fra Clinton, obviously.)


#26

Acsa sa for siden:

Jeg synes at Hillary la seg lengre til venstre på den økonomiske politikken enn jeg hadde forventa. Etter at primaries (hvor hun lekte Sanders) var over synes jeg hun skle til høyre, men oppgjøret hennes med trickle down economics, og forslagene om profit sharing, stiller henne i skarp kontrast til Trump.


#27

Polyanna sa for siden:

Jeg så en morsom tweet som var en respons på en annen tweet, noe sånt:

  • Why is Hillary smiling like that for??

Retweetet med følgende kommentar:

  • WHEN WILL WOMEN GET THIS STUFF WITH THE EXACT RIGHT LEVEL OF SMILING RIGHT??

:knegg:

(Blir takknemlig om noen finner den, den var både morsom og trist)





#31

Libra sa for siden:

:rofl: Denne var helt fabelaktig.

Jeg fikk forresten helt spader av innledningen hvor han henvendte seg til henne og lurte på om han skulle kalle henne secretary Clinton, med kommentaren om å ville gjøre henne fornøyd. Og avsluttingen hvor han legger hånda bak på ryggen hennes. :gal: Er det bare meg som reagerte?


#32

Matilda sa for siden:

Jeg la merke til det samme. Og så går han jo bort fra å kalle henne secretary Clinton rimelig kjapt, da.

Jeg så debatten på NRK i går kveld, og klarte liksom ikke helt slippe tanken på at alt Trump sa minna om sånn kjøleskapspoesi. Begrensa ordforråd, enkelt og usammenhengende, liksom. :knegg:


#33

rine sa for siden:

Jeg prøver å finne debatten på NRK-nettTV, men finner bare to "episoder", en med intro, som stopper når debatten skal begynne, og en fra rett etter debatten. :undrer:
:hjelp:


#34

Tallulah sa for siden:

Mulig de ikke har rettigheter til å legge den på nett.


#35

Guava sa for siden:

Jeg har sett litt og det jeg sitter igjen med aller mest er at jeg nok en gang tenker at jeg snart håper at noen kan fortelle meg at hele valgkampen og Trumps kandidatur er en gigantisk spøk.

Det vil neppe skje innser jeg.



#37

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes det er et kjempeproblem, faktisk, at norske medier er så ensidige i sin dekning. Jeg føler at jeg sitter i et eneste stort ekkokammer.

For det må jo være sånn at hundre millioner mennesker faktisk mener at han IKKE er en lallende lunatic? Og jeg skjønner bare ikke hvorfor! :gaah:


#38

Pøblis sa for siden:

Finn noen gode amerikanske nettsider. :nemlig:


#39

Tallulah sa for siden:

De aller fleste amerikanske aviser går ut og sier at de ikke støtter ham som president, og det er ganske unikt, altså. Og det skremmer meg, fordi det viser at han er temmelig farlig.


#40

Maverick sa for siden:

Tja, det virker som om CNN, BBC og Reuters (talibanlinken) også mener at han er en lallende gjøk. Til og med de i studioet til Fox var stramme i maska da han raljerte over den Miss Universe-saken.


#41

Bobbelur sa for siden:

Har du lest rapportene fra Gunnar Kagge? Han har syklet i USA for å finner ut av hvorfor så mange amerikanere vil stemme på Trump. Det er veldig interessant å lese.


#42

Fløyel sa for siden:

Det som er skremmende, er at mange av hans velgere er lavlønnede og arbeidsledige som helt alvorlig mener at deres hverdag vil bli veldig mye bedre hvis han kommer til makten. Mange tror de skal få landet sitt tilbake ved å få ut de 11 millionene ulovlige immigrantene som befinner seg i landet og som "stjeler" arbeidsplassene deres, det de kanskje glemmer er at disse ulovlige immigrantene har enda dårligere levevilkår en de lavtlønnede og arbeidsledige.


#43

Neket sa for siden:

Tilogmed Arizona Republic har støttet Clinton. ARIZONA lissom.


#44

Maverick sa for siden:

Mange gullkorn i nattens debatt.

"I respect women. Noone respects women more than me. And I'm going to defeat ISIS!"

Kjære vene, mannen er jo lallende gal.


#45

Tallulah sa for siden:

Ja, virkelig! :gal: Jeg så ikke debatten i natt, men har fått med meg høydepunktene (eller burde jeg si lavmålene?) på morgenkvisten. USA kommer til å bli go'buddy med Filippinene da, om Trump vinner. Duterte og Trump kjører jo samme taktikk. [CENTER]Save[/CENTER]


#46

Maverick sa for siden:

Det er ikke egentlig noe lurt å se om natten, for man blir så eitrende forbanna at det er vanskelig å sovne igjen. Men jeg klarer ikke la være heller, det er for spennende det hele.

Var også dypt fascinert over hvordan han svarte på spørsmålet fra den muslimske kvinnen om hvordan han ville bekjempe islamofobi.

Jo, det er viktig at muslimene selv forteller om de skumle tingene som blir planlagt, og det er mange store problemer med muslimene, og ingen røyk uten ild og så videre. Han ble konfrontert med sin visepresidentkandidats uttalelser og var "fullstendig uenig med Mike Pence".

Jeg vedder en tier på at Pence trekker seg.


#47

Tallulah sa for siden:

Mange trodde det før debatten, men han gikk ut med støttetweet til Trump etterpå, så jeg er ikke sikker. Republikanerne er skikkelig bondefanget med Trump som kandidat.


#48

Fløyel sa for siden:

Den mannen er smakløs, på alle mulige områder.

Jeg har kun sett klipp fra nattens debatt og lest aviser her og der.


#49

Enhjørning sa for siden:

Det er litt som en togulykke i sakte film, dette her. Fascinerende, men uhyre skremmende og smått absurd.


#50

Mex sa for siden:

Jeg blir helt matt jeg. Hvor dumme ER egentlig store deler av den amerikanske befolkningen?


#51

Fløyel sa for siden:

En venninne i Georgia skrev på FB i natt "Please help us!" Også hun siktet ikke til Matthew.


#52

Tallulah sa for siden:

Uten å unnskylde Trump-velgerne; men jeg tror mange føler seg stuck between a rock and a hard place. Med bare to partier er det vanskelig med nyenaser, og mange amerikanere definerer seg helt klart som republikaner eller demokrat. Derfor er det vanskelig å krysse over. Veien er mye lenger der for mange, enn det er mellom partiene her til lands.

De er også et land som er konstant i krig. Det gjør noe med folk å miste sønner og døtre i krig. Kriger som attpåtil er langt borte, koster mye penger og man kanskje ikke ser vitsen med. Man står i spagat over å ville hevne seg over terroristene som sto bak 9/11 (mye av amerikansk politikk er drevet frem av hevntanker og oss/dem-retorikk), samtidig som man ser at krigstraumatiserte ungdom kommer hjem til et apparat som ikke funker. Krigsinnsatsen virker forgjeves. I tillegg ser man at forskjellene mellom fattig og rik øker enormt. Man kan jo si at det da er skikkelig idiotisk å stemme på Trump som garantert bare vil mele sin egen kake og øke forskjellene ytterligere, men de som har lite er desperate, sinte og lei. Høyt utdannede byråkrater og akademikere representerer ikke dem.

Mange misliker Trump intenst, men de vet også at om de ikke stemmer, eller om de stemmer Clinton så får de en ny runde med demokrater, og det er et stort nederlag.


#53

Maverick sa for siden:

Til og med Schwarzenegger har kuttet støtten til Trump. Og det var før nattens debatt.


#54

Palmen sa for siden:

Om Trump blir president frykter jeg det blir ny borgerkrig i USA. Helt seriøst.


#55

Tallulah sa for siden:

Jeg tror det kan bli store opptøyer nesten uansett. Man har uroen som sprer seg i svarte miljøer, samtidig som muslimer og mexicanere blir fremmedgjort. På høyresiden har man de fattige hvite, samt de gærne separatistene, som pleier tette bånd til KKK og andre hvite ekstremistgrupper.

Det som har vært fint med USA; stor aksept for å være den man er, aksept for utenforskap i større grad enn i Norge er også i ferd med å ødelegge USA siden de er så enormt klassedelte. Da blir misnøyen mellom disse gruppene stor.

Det er jo egentlig helt utrolig at et vestlig land tillater at barn blir tatt ut av skole tidlig (amish), at de blir hjemmeskolert uten oppfølging av staten (separatister, hippier og religiøse), at de har en politistyrke som krever et treukerskurs, at utdannelse og helse er forbeholdt de rike og et sosialt system som virkelig ikke fungerer.


#56

Maverick sa for siden:

Ser debatten på nytt nå med ungene, det er ganske spennende.


#57

Java sa for siden:

Hvor?


#58

Maverick sa for siden:

NRK2. Ble nettopp pauset for å kommenteres av Lundestad og Lahlum.

(Urix)


#59

Maverick sa for siden:

Trettenåringen tok det personlig at Trump kalte sexismen sin for "locker room banter", (spesielt siden det ble oversatt med "gutteprat"), og brølte til TV-en at ALLE GUTTER ER IKKE SÅNN!



#61

nokon sa for siden:

Eg er åpenbart våken feil natt, men forsøker verkeleg å forstå nå. Og dette var eit veldig godt innlegg.

Det verkar som om det er utruleg mykje identitet knytta til partitilhørighet der borte.



#63

Albertine sa for siden:

Jeg kom over et innlegg som klager over hysteriet i pressen, over ensidig kverning over hvor utidig Trump er og hvor lettvint de tar på kritikk av Clinton. Hva tenker dere om det?


#64

Maverick sa for siden:

Jeg tar ikke ordene til noen som skriver så latterlig om maskuline fora og kvinner som sladrer i syklubber så veldig alvorlig, kjenner jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.