Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Saktemat – gryteretter som passer på seg selv

#1

Niobe sa for siden:

Jeg trenger oppskrifter på mat som kan stappes i gryte/ovn, og som så bare passer på seg selv etterpå. Gjerne sånne som blir bedre jo lenger de får stå. Jeg har noen supper/curryer som funker, men trenger flere. Noen tips?


#2

Hjertensfryd sa for siden:

4 kyllingfilet i biter
100 g dadler i biter
1 glass Fetaost
I glass rød pesto.

Bland alt saman og la det stå i 4 timer. Sett så i stekeovn i 40 minutter på ca 225 g. Server med ris og eventuelt salat til.


#3

Niobe sa for siden:

Takk for tips! Men dadler, altså? :skeptisk: :o


#4

Tjorven sa for siden:

Vi lager ofte enten gulasj eller boeuf bourguignon som søndagsmiddag. Det står og koker mens vi er på fotballtrening.

Eller så kutter vi opp masse "harde" grønnsaker og poteter, krydrer og legger rå nakkekoteletter på toppen. Etter 2-2,5 time i ovnen på 160 grader, så smaker det nydelig. Du trenger ikke tilsette fett. Det kommer mer enn nok fra kotelettene. Men denne retten trenger en saus i tillegg.

En enkel og god saus (dog kald) er rømme blandet med noen fedd finhakket hvitløk, salt, pepper og litt paprikakrydder. Den kan gjerne stå litt slik at smakene får satt seg.


#5

Luftslottet sa for siden:

Fårikål. :nam:
Enda bedre om du bytter kålhodet med grønnkål.


#6

Niobe sa for siden:

Takk! Både gulasj og boeuf bourguignon har jeg laget før, men glemt litt ut igjen. Her har vi bedre tid til "søndagsmiddager" på hverdagene. :knegg:

Og koteletter i ovn er en gjenganger, ja. Jeg fyller bare på med litt vann, soyasaus og krydder i pannen, så blir det en slags saus.


#7

Niobe sa for siden:

Ingen av oss er spesielt glad i fårikål, men jeg laget lammefrikassé forrige uke. :jupp: Men takk for tips!


#8

Isolde sa for siden:

Kleftiko er deilig. Står i ovnen her i dag. Er ikke så glad i fårikål jeg heller så blir dette jeg bruker fårikål kjøtt til.

godgreskmat.wordpress.com/2011/03/02/kleftiko/

Vi lager uten oste. Siden vi uansett ville plukket den av.


#9

Niobe sa for siden:

Å, det hørtes kjempegodt ut! Det skal testes. :jupp:


#10

IzziCreo sa for siden:

Henger her for tips :jupp:

Stek i stekepose er gjerne superenkelt. Da slipper man å passe så på den og man kan saktesteke den. Så får man nydelig base til saus som samler seg i posen.

Lapskaus?


#11

Niobe sa for siden:

Ah, ja lapskaus har jeg helt glemt! Det er jo typisk høstmat også.


#12

trøtt sa for siden:

Rogan josh kan stå i flere timer og er fantastisk godt.


#13

Matilda sa for siden:

Min absolutte favoritt i så måte er Jools favorittgryte, fra Jamie hver dag. Rotgrønnsaker, flaskegresskar, oksekjøtt og rødvin, og med strø av sitronskall, hvitløk og rosmarin. :elsker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.