Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Avskilter de virkelig bilen min?

#1

Timar sa for siden:

Jeg har visst fått brev. Hvis ikke jeg har gjennomført EU-kontroll innen oktober,så avskilter de bilen min.

GJØR de faktisk det? Bilnummeret slutter på 8, så joda, vi er for seint ute. Men hva med å sende ut en hyggelig påminnelse? Ihvertfall første gangen bilen trenger å dra på EU-kontroll?

Statens vegvesen, ass. Litt å gå på for god kundepleie. :nemlig:


#2

Floksa sa for siden:

Det gjør de. Men de kommer ikke hjem til deg altså.
Det er visst du skulle havne i en kontroll. Eller stå på en parkeringsplass der de har kontroll.


#3

Niobe sa for siden:

Ja, de gjør det, hvis de ser deg. Og jeg ser ikke vitsen med hyggelige påminnelser om slike ting. Det er et ansvar man har som bileier, ikke et tilbud man kan velge å benytte seg av.


#4

Bokormen sa for siden:

I forrige uke sto det 8 avskiltede biler nedi veien her etter en storkontroll. Så ja, det kan nok skje. :sorry:


#5

Adrienne sa for siden:

Ja, det gjør de, og det skal ikke så mye til for å bli tatt, for de har utviklet gode tekniske løsninger for å scanne bilskilt og sjekke opp mot register for EU-kontroll. Så det er bare å pelle seg på et verksted, dessverre.


#6

Daisy sa for siden:

Men, om du leverer bilen inn for EU kontroll legger de på en ny måned frist. Vi er kronisk litt sene med dette på den ene bilen vår host og da levere vi den inn, og så får man en måned på å fikse det som er i veien.

Edit: Oi, nå så jeg at du skulle gjort det i august og at de har gitt deg ut oktober ja. Da har du egentlig fått rikelig med frist. Så brevet er nok på sin plass og som de sier over, de avskilter over lav sko!


#7

Pelle sa for siden:

Dette ER jo en påminnelse. Og det er kjekt å vite hva som skjer om du ikke følger reglene, det er de pålagt å fortelle deg om. Varsling før vedtak følger av forvaltningsloven.


#8

-ea- sa for siden:

Jo. Spørs hvor du bor, bare. De kommer ikke inn i garasjen din, men om bilen står på en fellesparkering så kan det skje.


#9

Bloppy sa for siden:

Det er ditt ansvar som bileier å følge opp. Jeg får dog varsel fra verkstedet jeg pleier å bruke.

Har du først fått en avskiltingsbegjæring på bilen din, ville jeg ligget lavt i terrenget frem til EU kontrollen er gjennomført. De avskilter om de ser deg ja. De har kamera festet på biler som scanner automatisk.


#10

-ea- sa for siden:

Trenger jo ikke ligge lavt i terrenget før etter oktober - det er først da de avskilter dersom ikke bilen har vært til EU-kontroll innen da.


#11

Dali sa for siden:

Klarspråk i staten i praksis. :knegg:
Du kan for øvrig laste ned en app og legge inn bilnummeret ditt. Så får du automatisk (kanskje hyggelig til og med) påminnelse om EU-kontroll når det nærmer seg.


#12

Serafin sa for siden:

Oh yes. Det gjør de. Og da står man der. Og det er kjipt.
Har jeg hørt.


#13

Pegasus sa for siden:

Jepp. Selv om du nettopp har kjøpt bilen, og bilforhandler ved salget bedyrer at 'joda, SELVSAGT ordner vi EU-kontrollen før dere henter bilen'. Hvis du da blir stoppet i kontroll, og avskiltet mens du er på jobb, kan det hende at det kommer til å ryke ut fra ørene dine....


#14

Bamsemums sa for siden:

Her må du nok bare få ut fingern!:)
Vil også anbefale deg ha papirene fra EU-kontrollen liggende i bilen en stund etter kontrollen er gjennomført. Ikke rent sjeldent man hører om avskiltede biler grunnet slurv fra verkstedet, feil i systemer++. Om du da blir stoppet grunnet manglende kontroll, så har du papirene i orden og klar:)
Statens veivesen er ofte å kjører på utsiden av arbeidsplassen min. Avskilter utenlandsregistrerte biler uten godkjenning, manglende EU-godkjennning, manglende årsavgift++.


#15

Tjorven sa for siden:

Ja, det kan skje, så det er bare å få gjennomført kontroll.



#17

Polyanna sa for siden:

Jepp, det gjør de, de avskiltet nylig en politibil!!


#18

Anne C sa for siden:

Jeg ser på det som min plikt å følge med på når bilen min trenger EU-kontroll. Og jeg synes ikke det er det minste rart om de avskilter bilen min dersom jeg ikke gjør det etter at jeg har fått varsel om at de faktisk kommer til å avskilte den.


#19

Galathea sa for siden:

For Vegvesenet er det nok viktig at budskapet er tydelig, framfor hyggelig - at språket er klart og at budskapet ikke forsvinner i hyggelig koseprat. Kundepleie er ikke på agendaen når statlige etater informerer deg om sine krav, og det er bare rett og rimelig, vi bileiere er jo heller ikke kunder av Vegvesenet, vi er pliktsubjekt.


#20

Lykken sa for siden:

Reagerer du på å få beskjed om dette? Synes ikke det har noe med god kundepleie å gjøre i det hele tatt. Og du har jo fått beskjed i god tid.


#21

-ea- sa for siden:

De har sluttet å sende ut varsel på forhånd, som de gjorde før. Nå kontakter de bare bileiere som ikke har tatt kontrollen innen fristen.

Påminning får man jo i prinsippet hver gang man ser bilen. Slutter reg.nr. på åtte så tenker man august, ikke sant?
:humre:


#22

Trulte sa for siden:

Synes dette er helt greit. De har jo gitt deg varsel med dette. Viktig at de er tydelige med å formidle konsekvenser hvis dette faktisk skjer.Så dette er mer enn innafor i mitt hode.


#23

Hondacrv sa for siden:

Eg fekk brev her om dagen, rett etter at eg hadde vore på kontroll, og før eg fell levert han inn til reperasjon. Det var eit tydeleg brev, enkelt å forstå, og eg syntes det var heilt greit. Det står avskilta bilder rundt alle stader no...


#24

Blondie sa for siden:

Enig med røkla, dette er bileiers ansvar. Du har da tid til å ordne dette?


#25

Timar sa for siden:

Jeg syns det er VELDIG hyggelig at de sender meg et brev og minner meg på EU-kontrollen før de avskilter bilen min, altså. Jeg reagerer bare på at den første (og eneste) påminnelsen jeg får er et brev med "varsel om avskilting" i overskriften.

Selvfølgelig skal bilen på EU-kontroll, jeg har allerede bestilt time. Det hadde bare gått meg hus forbi at det (tydeligvis :blond:) er i en bilalder av 4 år at man starter med EU-kontroller.

Jeg hadde trodd at jeg fikk en liten påminnelse første gangen, om så ikke fra Statens vegvesen, så fra Ford-verkstedet der vi gjennomfører årlig service. Fra nå av skal NAF få minne meg på kontrollen. :nemlig: Takk for tips!


#26

Niobe sa for siden:

Jeg tror du tenker litt feil om du ser på deg selv som kunde hos veivesenet. Du er mer en bruker av en statlig etat, det er liksom ikke en service de yter, men mer en forpliktelse fra din side. Som med skatteetaten i grunn.


#27

Timar sa for siden:

Jeg er tilhenger både av skattebetaling og EU-kontroller, god borger på alle måter.

På jobb har vi jobbet mye med måten vi henvender oss til kunden på, for å forstå hvordan vårt budskap mottas. Det er kanskje derfor jeg hadde sett for meg en litt hyggeligere brev som minnet om EU-kontroll, og selvfølgelig varslet om mulig avskilting, i stedet for å starte med avskiltingen, og lenger nede skrive at den har jeg nok glemt.

Nuff said, på fredag skal kjerra sjekkes. Den bør passere glatt igjennom, da mine noe dårlige parkeringsferdigheter medfører høye nok bilutgifter som det er! :cool:


#28

Timar sa for siden:

Og en :dakars: for de som har blitt utsatt for Statens Vegvesens varslede konsekvenser!


#29

-ea- sa for siden:

Vegvesenet sluttet å sende hyggelige(?) brev med påminning om at det er tid for eu-kontroll i 2010. Da var det mye i media om dette. Bileiers ansvar.
www.vg.no/forbruker/bil-baat-og-motor/bil-og-trafikk/slutt-paa-varselbrev-om-eu-kontroll/a/587870/

I stedet sender de purring til de som ikke har sendt inn kontrollmelding innen fristen, som gis av sluttsifferet i reg.nr. Så nei, et varsel er sjelden en hyggelig sak. Uten at jeg har sett ordlyden i brevet de sender ut.

Men det er altså et varsel om avskilting de sender, og de har helt sikkert tenkt at de må sette poenget tydelig øverst i brevet, ellers kan det gå flere hus forbi. Tror det er bare vi på dette forumet som leser alt. :humre:


#30

Timar sa for siden:

Hihi, ja,jeg skvatt av den overskriften. Jeg er jo generelt veldig opptatt av å følge lover og regler og overholde frister, så følte meg småkriminell av å ha glemt noe jeg ikke visste at jeg måtte huske på.

Jeg så et eksempel på samme brev fra 2012 eller deromkring, da var de mye vennligere i overskriften. I og med at de har endret den, så har nok erfaring tilsagt at det må klar tale til fra første bokstav. :knegg:


#31

Kula sa for siden:

Men vi fikk da ett kort om EU-kontroll av bilen til Storebror. Bilen skulle inn til EU-kontroll innen august, og meldingen fikk vi i juni tror jeg, så noen får da en hyggelig beskjed i god tid.


#32

Einhyrningur sa for siden:

Jepp, de gjør det. Og før gjorde de det selv om bilen hadde vært på EU-kontroll og du hadde betalt veiavgift, men glemt det hersens klistremerket. :sur:


#33

polarjenta sa for siden:

Fra vegvesenet?


#34

Carrera sa for siden:

Enhver bileier bør kjenne til når bilen skal inn til EU kontroll, og dermed sørge for at dette blir fulgt opp. At det i det hele tatt sendes ut påminnelser er en ekstraservice fra statens side.

Og helt på sin plass at biler som ikke er kontrollert til fastsatt tid avskiltes. Ja, mange av de bilene er ikke et problem, men dessverre så er det også mange som overhodet ikke bør være ute på veiene, og disse er det bar vi får plukket vekk.


#35

Polyanna sa for siden:

Vi får brev i bøtter og spann, av minst tre verksteder, så vi pleier ikke å tenke så nøye på det, for å være ærlig. Første gang for Forden nå i høst.


#36

Kula sa for siden:

Nå ble jeg usikker, jeg leste bare "EU-kontroll" og "innen 31.8". :knegg: Og kortet har jeg kastet så jeg får ikke sjekket.


#37

Lykken sa for siden:

Det sendes ikke fra Statens vegvesen i forkant mer,men noen verksteder/bilforhandlere gjør det.


#38

nokon sa for siden:

Min bil slutter på 5 og eg tenker ikkje på mai neste år. (Heldigvis er eg gift med ein som gjer det ... :filer:


#39

Timar sa for siden:

:dulte: Gitt at de faktisk har hatt bilen på EU-kontroll, that is.


#40

Carrera sa for siden:

Som bileier så skal/bør man jo tenke såpass langt at man faktisk har kvittering og skjema for gjennomført kontroll liggende i bilen om det har gått så langt at det er avskiltingsbegjæring på bilen.

Om man foretar EU kontroll hos statens vegvesen, så skal det vel bli registrert i registeret ganske umiddelbart, men det er mange aktører som foretar denslags kontroller, og da kan det ta tid før alt er registrert. Derfor risikerer man også å bli avskiltet, selv om kontrollen er tatt.



#42

Sola sa for siden:

Viktig dette, ja. Jeg har opplevd å bli avskiltet selv om EU-godkjenningen var ny og helt i orden. Og bilen kan bli avskiltet utenfor huset ditt også.


#43

GinaK sa for siden:

Min bil har blitt avskiltet. Mange år siden da. 1990. Jeg hadde kjøpt bil av en som broren min jobbet sammen med og satt på Engelsktentamen og gutta i klassen ropte til meg at noen fiklet med skiltet på bilen min på Plassen. Jeg fikk løpe ut og da sa de at årsavgift manglet. Lite å gjøre med det.
Husker at jeg dro på jobben der han jobbet og han var skråsikker på at han hadde betalt. Dengang betalte vi regninger på en boks i banken og skulle stemple kvitteringen selv. Så jeg regnet med at han bare hadde stemplet kvitteringen og ikke lagt delen i kassen. Så da måtte jeg betale den da.

EUkontroller, service og andre tilbud får vi så mange brev og tekstmeldinger om så de kan umulig oversees.


#44

My sa for siden:

Jeg kjenner følelsen. Selv ba jeg om å få kontantstøtte fra da eldste fylte ett år i juni, og fram til hun begynte i barnehagen i august. Det ble utbetalt da fra og med måneden etter hun fylte ett år, og til og med måneden hun begynte i barnehagen, så det var bare snakk om i juli og august, men jeg tenkte at det var greie penger å ha med seg. I papirene skrev jeg også dette, fylte inn dato for når hun skulle starte i barnehagen, og presiserte det i tillegg i merknadsfeltet, at det kun gjaldt for to måneder.

Jeg fikk utbetaling, både i juli og august, og alt var greit, men så fikk jeg også utbetalt kontantstøtte i september. Jeg sendte en e-post og varslet om dette, skrev at barnet nå gikk i barnehage, og spurte om kontonummer hvor jeg kunne betale pengene tilbake. Jeg fikk ikke noe svar, bare ny utbetaling av kontantstøtte i oktober. Etter flere nye e-poster og telefoner fikk jeg omsider stoppet utbetalingene. Jeg skulle få brev med kontonummer etc. Og jo da, like etterpå fikk jeg et brev. Husker ikke nøyaktig formuleringen, men det stod mer eller mindre at jeg med viten og vilje hadde mottatt ytelser urettmessig, og at jeg derfor ville bli politianmeldt for trygdesvindel, om jeg ikke umiddelbart betalte tilbake det jeg hadde fått for mye. :sjokk:

Jeg ringte lett panisk, og forklarte nok en gang situasjonen, og den blide damen på telefonen sa at jada, de visste da det, de hadde jo både søknaden min og e-postene jeg hadde sendt, men dette var bare et standardbrev som ble sendt ut til alle som fikk utbetalt mer enn de skulle, jeg måtte bare slappe av, jeg kom ikke til å bli politianmeldt. :gal:

Jeg stotret vel noe om at de kanskje burde se på formuleringene i standardbrevene sine, før jeg la på og overførte pengene.



#46

Daisy sa for siden:

Det er liksom noe med den følelsen å handle i beste mening, gå glipp av noe og vipps føle seg kriminell.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.