Jeg synes det knapt var til å få i seg. Jeg liker Quorn og andre vegetar-ting som jeg ikke husker navnet på, men denne pakken Oumph! Chunks klarer jeg ikke å spise opp. Konsistensen minner om fettområder i kjøtt, og smaken var kjip. De ytterste fibrene ble harde og uspiselige etter moderat steking.
Ikke smakt det, og kommer heller ikke til å smake på det. Hvis jeg skal spise vegetarmiddager, så lager jeg retter som skal være vegetariske, eks. fra det indiske kjøkkenet. Erstatningsprodukter blir aldri helt bra.
Kan vi (i allefall til å begynne med) droppe den politiske og etiske diskusjonen? (Jeg lager også helst "ordentlig" vegetarmat, men noen ganger har jeg lyst til å prøve andre ting, eller ha en lettvint løsning.)
Har ikke smakt, men forå fortsette avsporingen (sorry!): Jeg har blitt litt vennligere innstilt til qorn. Det er jo science fiction-mat! Ikke helt Soylent Green (heldigvis!), men absolutt et bærekraftig framtidsprodukt.
Jeg ELSKER*Oumph og alle jeg kjenner elsker det også så det må være noe galt med dere. :knegg:
Neida, men seriøst, det er noe av det beste jeg vet i hele verden. De hadde en test på Kiwi der de delte ut Oumph til kunder og ba dem gjette hvilket kjøtt det var, alle gjettet på forskjellige dyr, ingen skjønte at det var vegetarisk (og alle likte det i videoen). Kult. :D
Jeg skjønner at noen synes det er rart at veggiser spiser slikt når de unngår kjøtt, men vi unngår jo kjøtt fordi vi ikke vil spise dyr, ikke fordi vi ikke liker kjøtt. Og det er jo lett for alt-etere å si at når de lager vegetarisk så lager de "ekte" mat, de spiser jo kjøtt ellers! Halleluja at vi som ikke spiser kjøtt har et alternativ som ligner. Oumph er magisk!
Jeg laget "fårikål" med Oumph i går, hadde en kompis av sambo på besøk. Han har aldri smakt noe sånt før og spiser masse kjøtt. Han var helt himmelfallen og hadde aldri gjettet på at det var vegetartisk om han fikk det servert, han elsket det.
Men Banana, spiste du Oumph pure chunk uten å krydre den? Den smaker jo ingenting, den skal krydres. Det blir jo som å spise ren tofu, det må jo smakssettes?? Pulled er digg, den selger de på Maxburger og den ble utsolgt HELE*tiden da de lanserte den. Oumph er så populært at både Max og O'Learys sliter med etterspørselen. Digger det.
Jeg så den kiwi videoen, og den sier jo ingenting om at mange liker det, det var jo et veldig lite utvalg folk som ble spurt(om de nå er ekte folk og ikke skuespillere da). Og målet er jo å få det solgt så da viser de kanskje ikke de som ikke liker det.;)
Jeg har ikke smakt disse, men smakt fjørti andre sojaprodukter som liksom skal funke som kjøtterstatning. Jeg har fremdeles ikke funnet noe jeg liker og noe av det jwgharamakt kan passe inn i beskrivelsen din.
Litt dumt og upraktisk. Jeg er noen ganger i sammenhenger hvor det er praktisk å likesånt.
Jeg er klar over det, men nå er jeg ganske kjent med Norges og Sveriges veganmiljø, har en av de største veganske bloggene og kjenner flere hundre veganere og vegetarianere personlig, og Oumph er noe 95 % av folk liker. Kanskje ikke kjøttetere som absolutt skal sammenligne det med kjøtt, men de aller fleste veganere og vegetarianere lovpriser dette produktet. Det betyr selvsagt ikke at det ikke er lov å ikke like det, men det er et revolusjonerende produkt som jeg håper er kommet for å bli. Det eneste som irriterer meg er at det er så populært at det er utsolgt hele tiden!
Coop har jo også kommet med noen lignende produkter, de er IKKE like gode, men det er en smakssak. Jeg synes de er gummiaktige og merkelige. Meny har begynt å selge to typer Bratwurst også, en av dem er ostepølse. Samt skinkepålegg. Jeg har ikke funnet dem her i Stavanger enda, spent på de.
Jeg har lurt veldig på hva greia er med de kjøtterstatningene?
Vi fikk servert vegankalkun og veganskinke hos bekjente og jeg må si at jeg undres over hvorfor der ble tilstrebet å være så likt kjøtt?
Er ikke tanken at vegansk mat er "nok" i egen kraft?
Nå mener jeg ikke at det er galt eller noe. Jeg bare undret meg over hvor mye liksomkjøtt disse baserte kosten på.
Og så syntes jeg det var litt vanskelig å spørre. :sparke:
Jo, jeg krydret det noe, men jeg synes det var kvalmende og ekkel konsistens. Og at de ytterste fibrene ble helt harde selv om jeg bare stekte det sånn passe.
Jeg skjønner ikke helt greia med alle disse kjøtterstatningene, og jeg foretrekker vegetarretter som ikke later som de er kjøtt fremfor "liksomprodukter", men jeg er villig til å prøve det, hvis familiens vegetarianere ønsker det. Sannsynligvis gjør de ikke det, da de stort sett er veldig fornøyde med vegetarretter som er nettopp vegetarretter.
Jeg har altså ikke prøvd dette, men er villig til å prøve.
For øvrig er soyapølser de eneste erstatningsproduktene jeg faktisk liker (og tartex, men det er ikke en erstatning for leverpostei, men som eget pålegg). Tofu bruker jeg innimellom, men da fordi tofu kan være godt i noen indiske retter, ikke som erstatning for kjøtt. (Jeg har volkst opp vegetariansk og lager fortsatt mye vegetarmat, uten egg, men med melkeprodukter, så jeg er relativt godt kjent med konseptet erstatningsprodukter.)
Denne har jeg forsøkt såvidt. Jeg, kjøtteteren, syns det var greit nok. Veggisen rynket på nesen, men der har jeg en teori om at når man lar være å spise kjøtt så venner man seg av med smaken og strukturen på det.
Fordi mange (de fleste?) veggiser ikke er veggiser fordi de ikke LIKER kjøtt, men fordi de ikke vil spise dyr og støtte den industrien. Men de fleste av oss er oppvokst med, og glad i tradisjonelle kjøttretter, og da er det jo klart vi og vil fortsette å spise dette, men uten at vi støtter den industrien vi er imot? Det er jo ikke smaken og konsistensen vi er imot, men selve drapet av et levende individ. Og når vi kan få den samme smaken og konsistensen vi er glad i, uten at dette individet må dø, er det jo veldig bra at det finnes slike produkter. Jeg er oppriktig overrasket over hvor mange som later til å tro at veggiser er det pga. at de ikke liker smaken av kjøtt. Jeg tror det gjelder et ytterst fåtall.
Forresten så tror jeg vi kan begynne å se på disse produktene som egne produkter og ikke "kjøtterstatninger". Antallet veggiser er stadig stigende og slike produkter vil bare fortsette å komme i forskjellige varianter, og vil og bør nok etterhvert sees på som likeverdige med kjøttprodukter og ikke en slags erstatning. I Norge sees jo til og med tofu på som en slags kjøtterstatning, men det er det jo langt ifra. Asiatere bruker det gjerne sammen med kjøtt i de samme rettene. Tofu er forresten Europas mest undervurderte matvare, jeg skulle ønske flere nordmenn begynte å spise det.
Åja det fikk jeg ikke med meg, så bare på terningkastene. De er ikke veganere da, men driver en veganerrestaurant som ikke var vegansk før (den ble det nettopp). De har ikke så mye erfaring med slike produkter da.
Det er jeg enig i. Nå har Oumph vært land og strand rundt i hele Europa og delt ut gratisprøver til folk og tilbakemeldingene har vært enorme (i positiv forstand). Kjenner flere kjøttetere som har kjøpt dette i stedet for kylling og svin feks. Min samboers familie er full av jegere og bønder og kjøtt står ganske sentralt i deres kosthold, flere av dem har begynt å kjøpe Oumph nå pga at de har fått det servert og elsker det. Hehe. Veldig gøy da.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.