Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pannekaker for første gong

#1

Hondacrv sa for siden:

Eg skal lage grove pannekaker for første gong. Kva er ditt beste tips?


#2

Niobe sa for siden:

Enjoy? :knegg:

Det er ikke noe hokus pokus, jeg bruker bare grovt mel.


#3

Hondacrv sa for siden:

Er sp nervøs for at dei skal sitte fast i panna. Eg minnest eit eller anna fjernt traume her.


#4

Niobe sa for siden:

Nå lager aldri jeg pannekaker helt uten noe grovt mel, men jeg har aldri hatt problem med at de sitter fast, uavhengig av grovhetsgrad. Hvorfor skulle de sitte mer fast fordi de er grove?


#5

løve70 sa for siden:

Jeg har en blanding av fibra mel og vanlig hvetemel i pannekakerøra. Blir helt bra og setter seg ikke fast i panna.


#6

trøtt sa for siden:

Jeg bruker havregryn og sammalt fin hvete i tillegg til vanlig hvetemel. Setter seg ikke mer fast enn fine pannekaker. Jeg bruker ca dobbelt så mange egg som oppskrifter sier (har ingen mål siden jeg bare tar litt av ditt og litt av datt)


#7

Niobe sa for siden:

Ja, jeg bruker også mer egg enn pannekakeoppskrifter oppgir.


#8

Syrinx sa for siden:

Jeg bruker masse egg, havremel, litt hvetemel, melk og smør. Sitter ikke fast.


#9

Olvina sa for siden:

Eg brukar ein god dose havregryn i røra, ein del sammalt grovt eller fint, og ein drøy tredjepart eller vel det vanleg kveitemjøl. Eg brukar ikkje egg i det heile tatt, berre eit par ts bakepulver pr liter melk, men det er fordi vi har eggallergikar i hus. Så lenge steikepanna er god er det ikkje noko problem i det heile tatt. Eg lar røra svelle ein liten halvtime før eg steiker.


#10

Hondacrv sa for siden:

Rapport. Det sette seg ikkje fast. Eg hadde nok litt vel masse grovt sammalt i, så eg skal ta litt mindre nyeste gong. Men dei vart litt smakløse. Eg var kanskje litt lite raus med saltet?


#11

Schnuppa sa for siden:

Mitt tips er også å ha i minst dobbelt mengde egg, smeltet meierismør, kardemomme og vaniljesukker.
Selv de groveste pannekaker blir "spennende" nok da. De siste gangene har jeg også med stort hell hatt i litt bakepulver.


#12

Lavender sa for siden:

Vi bruker dobbelt så mye egg og en god dose kruskakli, det er lett og gir ikke uønsket smak.


#13

Tallulah sa for siden:

Ja, grovere mel gjør nok at man trenger litt mer salt eller krydder. Jeg lager alltid pannekaker på slump, men fast regel er å ha i ett mer egg enn vi er personer som skal spise, også bruker jeg det melet jeg har. Havremel har en naturlig søthet som passer godt. jeg bruker som regel litt siktet hvetemel, litt havremel, kanskje litt havregryn og en raspet gulrot. Av og til litt kardemomme. Om jeg skulle hatt oppi vaniljesukker og smeltet meierismør syns jeg hele vitsen med grove pannekaker forsvinner. Vi spiser det jo som en middagsrett.


#14

GinaK sa for siden:

Vi spiser lite pannekaker men har prøvd å ha oppi grovt mel en gang men det er uaktuelt å bruke mer.
Pannekaker får være sånn som jeg husker fra barndommen. Vi dauer ikke av å spise pannekaker uten govt mel så lite som vi spiser sånt. Vi har enda ikke hatt pannekaker i år så det står ikke akkurat fast på menyen.
Det er godt men gutta mine trenger mye mat så de blir liksom ikke mette nok. Eller, sulten kommer tilbake kjapt så da spør de når det blir middag. :gladspøkels:

Vi tar det heller igjen på å ha vafler på søndagene da. :nikker:


#15

Che sa for siden:

jeg bruker hvetemel og havremel. Havre gir en god sødme. Tilsetter olje i røra. Det er best å steke pannekaker i panne med belegg.


#16

Isolde sa for siden:

Jeg liker å bruke havregryn/havremel. Synes det gir bedre konsistens.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.