Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken iPhone til 10-åring?

#1

Bluen sa for siden:

La oss si at jente (straks 10) har foreldre som har vært tilbakeholdne med nye, gjeve ting hele veien. Mor kjøper på gjerrig vis konsekvent brukte sykler og telefoner, mens far helst har villet at ungen ikke skulle ha telefon i det hele tatt. Barnet har vært litt nedfor i det siste og ser ut til å ikke ha hatt det helt enkelt sosialt i en periode. Hun drømmer om ny telefon. Telefonen hennes (iPhone 4) er av en for gammel modell til å kunne bruke de kuleste appene, mens 80 % av klassen sitter med iPhone 5 eller nyere.

Plutselig slår far helt kontra og begynner å Google iPhone 7(!) med tanke på 10-årsdagen. Jeg ser mange argumenter mot en slik telefon: den er uforholdsmessig svinedyr, hun trenger ikke funksjonaliteten, og den vil være utsatt for tyveri, f.eks. iPhone 6 er også veldig dyr fortsatt, og den er fysisk for stor for hånda hennes, vil jeg tro. Hva med iPhone 5s - er det fortsatt en brukbar telefon? Vil en nykjøpt utgave av denne være stas å få? Hva ville dere ha kjøpt? (Ja, det finnes jo andre telefonmerker, men det er nok iPhone det bærer mot nå.)


#2

Einhyrningur sa for siden:

Vi kjøpte ny 5s til 12 åringen. Han er strålende fornøyd. Den kan jakte pokemon og er fortsatt kul blant venner.


#3

Niobe sa for siden:

iPhone 5S er fremdeles en brukbar telefon, men jeg hadde nok vurdert iPhone SE. Den er like stor som 5S, men en 6'er "innvendig".


#4

Bluen sa for siden:

Interessant, Miley! (Jeg har for øvrig en "vanlig" 5-er selv, tre år gammel, og den funker jo til absolutt alt jeg trenger den til.)


#5

Hondacrv sa for siden:

iPhone 6 se eller kva den heiter? Den har eg. Særs nøgd.


#6

Bluen sa for siden:

Ja, det er denne jeg har tenkt på til meg selv (og jobben betaler). Får sammenlikne litt priser.


#7

Niobe sa for siden:

Jeg tenker som så at iPhone 7 er like rundt hjørnet. Da er 5S allerde forbigått som modell med både 6 og 6S og SE. Med tanke på varighet og mulighet for oppdatering, så var kanskje da en SE lenger.


#8

Bluen sa for siden:

iPhone SE koster fra 4500, mens 5S koster fra 3500, så vidt jeg kan se. Egentlig latterlig dyrt, begge deler (sa gnier'n), men likevel kanskje gangbart. Hvorfor koster iPhone 6 1000 kroner mer enn SE, da tro? :skeptisk:


#9

Niobe sa for siden:

Mener du 6S? Den har noen funksjoner som SE ikke har, blant annet den trykkfølsomme skjermen.


#10

Neket sa for siden:

Jeg ville valgt SE foran 5s. Jeg har 5s, og den er ganske ubrukelig - batteriet holder en halv dag hvis man er heldig. Bruker man telefonen holder det i en time.

Jeg sitter bare å venter på at sjuern skal dukke opp som alternativ i bestillingsportalen på jobb, men de er så treige. :gaah: Til en tiåring ville jeg valgt den lille, altså SE.


#11

star sa for siden:

11-åringen kjøpte brukt 5s for bursdagspenger i februar. Han er strålende fornøyd.


#12

Bluen sa for siden:

Nei, vanlig 6. (Sjekket priser igjen nå.)


#13

Niobe sa for siden:

Ja, det må sies at jeg har en 2,5 år gammel 5S, og er egentlig veldig fornøyd med den. Batteriet er ikke akkurat sprekt lenger, men det forventer jeg ikke heller. Jeg bruker den mye, for å si det sånn. :knegg:


#14

Apple sa for siden:

Jeg hadde latt henne få min gamle og kjøpt ny selv.


#15

Niobe sa for siden:

Det kan være. Jeg kikket bare nettopp på Apple.no, og der selger de bare SE og 6s, ikke 6.


#16

Bluen sa for siden:

Det er batteriet som er i ferd med å ta kvelden på min 5-er også. :jupp:


#17

Bluen sa for siden:

Det er mulig lillebroren får min gamle.


#18

Apple sa for siden:

Ja, skjønner. Det er et dilemma. Jeg liker ikke å kjøpe "gammel teknologi", jeg synes den er uforholdsmessig høyt priset. Men så synes jeg ikke ungene skal ha bedre mobil enn foreldrene heller, så da kjøper vi fortrinnsvis nye til oss selv, mens ungene da arver.

I din situasjon vet jeg ikke. :hjelpsom:


#19

Bluen sa for siden:

Min forrige telefon ble nesten 10 år gammel, så vi er ikke så godt vant her i huset. :knegg:


#20

Magica sa for siden:

Det er vel SE du bør gå for tenker jeg.

(det egentlige svaret mitt er jo "ingen", jeg syns det er alt for dyrt for barn). Jeg har den vanlige 5-ern og den er straks 4 år. Batteriet er jo ymse men jeg har også brukt den mye, og det går greit fremdeles. Drar med meg en powerbank hvis jeg skal på Besseggen og sånn. :knegg:


#21

Toffskij sa for siden:

iPhone SE! Den har nesten alle funksjonene som 6-eren har, men ser ut som en 5-er, med alle fordelene det har (liten, mindre prestisjefylt). Secunda har en, og er superfornøyd. (Hun måtte betale halve sjæl.)


#22

Bluen sa for siden:

Ja, det spørs om ikke det er SE som er svaret her. :jupp:


#23

Observatøren sa for siden:

Min 11-åring har arvetelefon etter mannen, og skjermen ble knust i mai i år. Han har holdt ut med den så langt, men jeg vurderer å kjøpe en SE til ham istedenfor å kjøpe ny skjerm.


#24

Bluen sa for siden:

Nesten-10-åringen knuste min skjerm i sommer. :mumle: Jeg holdt ut (rødglødende) i nøyaktig 4 minutter før jeg sykla strake veien bort til EpleTom og fikk ordnet hastereparasjon.


#25

Observatøren sa for siden:

Hvor mye betalte du? Jeg fikk en pris på 2500,- for å bytte skjerm og da er vi halvveis til ny telefon...


#26

Bluen sa for siden:

1200 for å få det fiksa på et kvarter. Det var nok en ukomplisert operasjon fordi det bare var skjermen som hadde røket, og ingenting annet.


#27

Gaia sa for siden:

Jeg ville nok valgt en SE til henne. Hva tenker hun selv?


#28

Bluen sa for siden:

En brukt 5-er, tror jeg - med utsikt til å måtte betale noe selv, så jeg tror SE vil være veldig gjevt.


#29

Martis sa for siden:

Jeg ville ha kjøpt SE til en unge nå, 6'ern er ganske så stor for små barnehender. Jeg har akkurat fått ny (dvs venter på å få den) og da måtte vi tenke litt over hvordan overskuddet skulle fordeles nedover i familien. :knegg:


#30

Guttemammis sa for siden:

Vi var/er i samme situasjon med yngste her, far endte opp med å fornye sin 6s til 7'er.
Hans 6s er ca et år gammel og veldig pent brukt, som ny.
Jeg har 6 pluss og den er større, men 6s er omtrent som 5'ern(litt større?).
Hadde vi ikke hatt denne muligheten, tror jeg valget hadde blitt SE.


#31

løve70 sa for siden:

Det var det jeg også skulle til å foreslå. Enten en SE eller en vanlig 6 (ikke plus, den er for stor). LilleVenn fikk en vanlig 6 til 11 årsdagen for snart to år siden, den er blitt reparert noen ganger... Jeg ville derfor kanskje overvied en superforsikring.


#32

apan sa for siden:

Storebror kjøpte 5s i vår og er veldig fornøyd med det. De fleste vennene hans har 4 eller 5. Bare noen få har 6. SE kjenner jeg ikke, men det virker kanskje som et greit alternativ.

Jeg har nettopp fått 6 på jobben, men har hatt 5s til nå selv og vært veldig fornøyd med den (den sluttet å virke. Ellers ville jeg ikke byttet den ut).


#33

Gaia sa for siden:

Da ville jeg valgt SE. :jupp:


#34

millact sa for siden:

Jeg hadde en 5'er som tok kvelden og har nå 5S. Den holder fint til mitt bruk.


#35

meisje sa for siden:

Vår 10 åring fikk penger og valgte å ta alle sine sparepenger og kjøpe seg en iPhone. Det ble SE på han, noe flere andre i klassen hans også har. Kan ikke se forskjell på den og pappaens 5s.


#36

Lavender sa for siden:

iPhone SE fordi det også er lettere å beskytte glasset mot skader enn på større skjerm. Jeg tenker at hun på snart 10 skal få en iPhone 5S som jeg har fått med knust glass. Nytt glass koster 900,- her, www.mytrendyphone.no/shop/iphone-5s-reparasjon-224266c1.html. Mannen mener at vi skal kjøpe ny Android, ikke iPhone, til 1500,-


#37

noen sa for siden:

Hva endte du med å kjøpe, Bluen, og ble 10-åringen fornøyd? Her skal snart 10-åringen få sin første telefon, og vi kikker på iPhone 5S. Snart 12-åringen skal få ny telefon til sin bursdag om en stund, og til henne kan iPhone SE være aktuelt. Begge må i så fall legge inn en penger del selv.

12-åringens første telefon var en Samsung Galaxy (billigste, husker ikke mer), men den var elendig både på batteri og funksjonalitet. Hun har brukt en avlagt telefon etter mannen min det siste året. Jeg sverger til HTC, men der ser jeg det blir ganske gamle modeller hvis vi skal komme ned på aktuelt prisnivå.

Og det er da virkelig galskap å kjøpe telefoner til 3-4000 til barn. Jaja, fram med kamelkjøttoppskriftsboken. :deer:


#38

Tjorven sa for siden:

Knerten (9 år) fikk iPhone5 til jul, og var aldeles overlykkelig. Det viktigste for ham var at den kunne ha Pokemon go.

Vi var heldige og fikk kjøpe brukt gjennom jobben min (telefoner levert inn av folk som har sluttet). Vi fikk teste den litt på forhånd slik at vi var sikre på at batterikapasiteten var grei. Siden knerten er et skikkelig rotehue, synes vi det er greit at kroneverdien på telefonen ikke var for høy.


#39

Bluen sa for siden:

Det ble faktisk to utgaver av iPhone SE - en til 10-åringen og en til meg, via jobb. Vi er begge veldig godt fornøyd. Batteriet på min telefon er betraktelig bedre enn på min gamle iPhone 5. (Og ja, det er galskap - vi ga vel mellom 5000 og 6000 et sted. :gal: Vi forsvarer det litt for oss selv med at dette er første gang hun har fått nytt av noe som helst, omtrent, da det har gått i brukte telefoner, brukte sykler etc. Hun hadde sakket akterut(!!) i klassen med sin iPhone 4 (det er jo egentlig tragisk!), og strevde litt sosialt en periode, så da slo vi til.)


#40

noen sa for siden:

Mottakeren blir lykkelig bare hun får egen telefon, for det har hun ventet på (virkelig ventet på!) i to år. Godt å høre at dere er fornøyde med iPhone 5, Tjorven!


#41

Bluen sa for siden:

Ja, hadde det ikke vært for det slitne batteriet, må jeg innrømme at min 3 år gamle 5-er fortsatt hadde vært mer enn god nok til mitt bruk. :flau:


#42

noen sa for siden:

Dette høres lovende ut. iPhone SE koster 4000 nå ser jeg. Våre er heller ikke bortskjemte med nye, fancy ting, så sånn sett går det greit.


#43

My sa for siden:

Min 9-åring var strålende lykkelig over å få bytte ut sin brukte iPhone 5 med en brukt 5s, fordi denne hadde mulighet for fingeravtrykkslesing, som visstnok er utrolig stas. Og fordi bestevenninnen har lik. Hun er veldig fornøyd med den ellers, bruker den mest til Pokemon Go go Musical.ly utenom meldinger og ringing.

Håper jenta di ble fornøyd!


#44

noen sa for siden:

Har både 5S og SE fingeravtrykkslesing? For det er jo litt kjekt når det gjelder barn.


#45

Tjorven sa for siden:

Sjefen min har en ordning med sine unger. De får telefon i presang den dagen de blir 10 år. Deretter settes det 500 kroner inn på en konto (pr unge) hvert halvår, og disse kan brukes til å kjøpe ny telefon når det trengs. Så hvis de venter lenge, så trenger de bare å betale bittelitt i mellomlegg for ny telefon. Hvis de raskt ønsker å bytte den ut, så bilr det mye å betale selv.

Nevnte jeg at sjefen min også er økonom. :knegg:

Og selv om jeg husker at jeg lo litt når han fortalte dette, så er det ikke egentlig noen dårlig idé.


#46

Candy Darling sa for siden:

Vi kjøpte 5s til en god pris på Travel Shop på flyplassen, hvis du skal innom den. Ellers hadde jeg gått for SE nå, tror jeg.


#47

noen sa for siden:

Våre får uansett ikke lov til å bytte telefon ofte, så en slik deal hadde vi ikke gått inn på. :knegg: 1000 kr i året til telefon synes jeg dessuten er temmelig raust. Pga. jevnlige gaver fra besteforeldre og andre har begge våre mer enn nok penger, så det står egentlig ikke på det.


#48

noen sa for siden:

Jeg har planer om et flyfritt år, så Travel Shop er off limits for meg.


#49

Bluen sa for siden:

Fingeravtrykk på SE, i alle fall - og ja, det er visst utrolig stas. :knegg:


#50

Tjorven sa for siden:

Mine unger får visst mye mindre penger i presang enn unger flest. Derfor virker ikke dette egentlig som noen dum idé for oss. Telefoner blir oppbrukt etterhvert, og med tanke på prisene på nye telefoner så synes jeg ikke 1000 kr i året er så hinsides. Pengene får altså ikke lov til å brukes på annet enn telefon.


#51

løve70 sa for siden:

Det jeg ser når ungene vokser til og blir ungdommer, er at de har en helt annen bruk av mobilen enn de hadde når de var mindre. Da virker det også som om levetiden minker. Tidligere arvet arvingen (nå 13) mine avlagte jobbtelefoner, men det funker ikke lengre. Når jeg ser på henne og vennene hennes, virker det som om man skal være glad om mobilen lever i 2 år. Da er ikke 1000 kroner i året mye (om man ser på hva en ny iphone koster).


#52

Magica sa for siden:

Min iPhone 5 har nå passert 4 år levetid! Og batteriet er ok! Og den brukes masse. Det hadde jeg faktisk ikke trodd når jeg kjøpte min første smartlf.


#53

løve70 sa for siden:

Det er imponerende!! Jeg har ikke klart å få noen av mine iphoner til å fungere optimalt i mer enn 2 år (noe skjer som regel før de er 2).

Det er jo egentlig for dårlig at de må skiftes ut etter 2 år :(


#54

Niobe sa for siden:

Min 5S var nesten 3 år nå, og så brukbar at den ble solgt videre. Mitt største ankepunkt var at jeg kjøpte den med minst lagringsplass, så kameraet protesterte hele tiden. :himle: Jeg har gått fra 16 til 128 gb. :knegg:


#55

Candy Darling sa for siden:

Da har du en veldig annerledes jobb enn meg. :knegg:


#56

Bluen sa for siden:

Jeg har aldri opplevd at en telefon har gått i stykker slik at den har blitt ubrukelig, tror jeg. Da jeg kjøpte iPhone 5 for 3 1/2 år siden, hadde jeg hatt min forrige telefon i 9 år, om jeg husker rett. :knegg:


#57

Neket sa for siden:

Min 5S holder ikke en halv dag engang. Er det kaldt holder den i ca ti minutter, i plussgrader kan den strekke seg noen timer. Den er mest fast-telefon egentlig, siden den konstant må lades. Blir gal. Ikke spiller jeg pokemon engang.


#58

løve70 sa for siden:

5s'en min døde helt plutselig etter at jeg hadde hatt den i 18 måneder. Hadde det ikke vært for at det var jobbtelefon, hadde jeg nok forsøkt å reparere den. Jeg var igrunnen veldig fornøyd med den og den så helt ny ut.


#59

millact sa for siden:

Min Iphone 5 tok kvelden etter halvannet års bruk. Kan repareres, men fikk beskjed om at det vil koste flere tusen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.