Pamina sa for siden:
Ja, hvilken et det?
Det er eplehøysesong, jeg skal bake en knakende god eplekake i morgen. Hvilken eplekake skal jeg bake?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Pamina sa for siden:
Ja, hvilken et det?
Det er eplehøysesong, jeg skal bake en knakende god eplekake i morgen. Hvilken eplekake skal jeg bake?
Niobe sa for siden:
www.detsoteliv.no/oppskrift/eplekake-med-vaniljekrem
Jeg baker denne, men har også finhakkede mandler eller mandelflak på toppen. Jeg får alltid mye skryt for den, og den er høy og flott på kakebordet.
allium sa for siden:
Mørdeig, fylt med vaniljekrem og epler.
Pamina sa for siden:
Allium, hvordan gjør du det, kakedeig, så vaniljekrem og så epler på toppen?
nokon sa for siden:
Det er min favoritt og. Eg pleier dele deigen i to og pakke inn epler (eller bær) og vaniljekrem. Veldig god med blåbær eller tips og.
allium sa for siden:
Som en pai, deig i bunn og kanter, og kanskje gitter på toppen.
Pamina sa for siden:
Da blir det eplepai, med mandelfyll på toppen, tror det blir bra.
nokon sa for siden:
Og desse: Den toppingen! :nam: www.pickles.no/eple-og-kanelmuffins/
Skilpadda sa for siden:
Jeg lager klassisk pundkake - like mengder egg, sukker, mel og smør - med litt sitronskall i røren, og så fordeler jeg i kakeform, trykker oppi tett i tett med så mange eplebåter jeg får plass til, og drysser masse kanel og sukker på toppen. Det er min favoritteplekake. Lager ofte i langpanne og fryser ned i biter, men laget av f.eks. to egg og tilsvarende mye av resten, så passer den godt i vanlig rund form.
Acsa sa for siden:
Dette er mer en dessert enn en kake, men den er så god!
Rør 125 gram smør og 250 gram sukker hvitt.
Mal 250 gram mandler. Rør i 3 eggeplommer og 2 eggehvitter.
Ha dette i smøret, sammen med skallet fra 1 sitron.
Rør en eggehvitte stiv, og bland forsiktig i.
Bre mandelrøren over eplemos i ildfast form. Stek ved 180 grader i 3/4 time.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg veksler mellom tre forskjellige. Har alle tre på bloggen, håper det ikke ses på som egenreklame, det er nemlig disse jeg alltid lager så da er det jo de jeg naturligvis linker til. Den italienske eplekaken er kjempegod! Og muffinsene fikk ben å gå på her en dag, ble spist opp altfor fort.
Alle tre er uten egg og melk (men det merkes overhodet ikke, det er jo bare en fordel i og med at de er ganske så allergivennlige). :)
Italiensk eplekake
Eplekakemuffins
Vaniljepuddingkake (med epler, sukker og kanel på toppen)
Hadde lyst å lage vaniljekaken i dag, men så ser jeg at jeg har 3 overmodne bananer som må brukes opp, så da blir det banankake med sjokolade i stedet. :nam:
gnuri sa for siden:
Denne er den beste jeg har smakt: www.nrk.no/kultur/farlig-god-eplekake-1.3690531
Pamina sa for siden:
Takk for mange gode forslag, de skal prøves senere denne høsten, helt klart.
Det ble en blanding av klassisk eplapai med mandler ala' Acsa over. Den ser god ut, håper svigerfar blir fornøyd.
Veslemøya sa for siden:
Smuldrepaien på matprat er veldig god og enkel å lage.
Nooria sa for siden:
Denne eplepaien er hemningsløst god: www.komtilbords.no/2016/08/sma-paier-med-eple-og-ingefr.html?m=1
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.