Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mange vinterjakker har barna?

#1

millact sa for siden:

Hvor mange vinterjakker er det vanlig å ha? Lurer nemlig på om yngste trenger en til. Han bruker ikke hel dress lenger og liker seg godt ute slik at jakken blir veldig våt om det er snø. Han er forresten 8.


#2

Joika sa for siden:

Han har som regel en tykk jakke og en skalljakke.


#3

Frk_Fryd sa for siden:

De har hatt to. En type skijakke/ foret allværsjakke til skole og skibruk, og en litt penere jakke til finere anledninger.


#4

mkj sa for siden:

Min har 1 jakke. Men har fleece og skalljakke i tillegg som supplement. Har også en gammel dunjakke fra storesøsteren han kan bruke. Den er godt brukt, men duger.

Jeg så de hadde skisett med jakke og bukse til 299 på Obs, sikkert fint som ekstrasett.


#5

millact sa for siden:

Han har skalljakker, men jeg synes det er kaldt selv med ull under.


#6

Blondie sa for siden:

Våre har en skalljakke og en dunjakke hver.


#7

Input sa for siden:

Poden har bare pleid å ha 1, men han har jo alltid skalljakke. Han er sånn som er veldig varm, så vinterjakke bruker han ikke før det er ganske mange minusgrader. I kveld gikk jeg i kåpe og han i tskjorte.


#8

millact sa for siden:

Jeg synes allerede det er kaldt.


#9

Katta sa for siden:

Mine bruker å ha én vinterjakke hver.


#10

Input sa for siden:

Jeg også, men har måttet lære meg at det er forskjell på kiden og meg.


#11

Chablis sa for siden:

Min har dunjakke, boblejakke og skijakke.


#12

rine sa for siden:

Eldste har dunjakke og en Bergans Gore-tex som han går med mye oftere enn dunjakken, av klimamessige grunner. Yngste har pr. i dag bare en Gore-tex, og en vattert jakke fra idrettslaget som han "bor i." Den er ikke varm nok for de kaldeste dagene, og det er heller ikke Gore-tex-en, men jeg vet rett og slett ikke om jeg gidder å kjøpe dunjakke til han, den forrige gikk han med to ganger før den ble for liten. :himle:


#13

Linella sa for siden:

Her har de hatt én vinterjakke hver, stort sett. Unntaket er yngste som har harvet opp til flere jakker i samme størrelse.


#14

Strå sa for siden:

Her har de brukt å ha en tykk jakke og en skalljakke eller skijakke hver. Nå kjøper de selv og ingen av dem (eller jeg) har mer enn det.


#15

Niobe sa for siden:

Bare én, men de har også skalljakker som er i bruk året rundt. Minsten har også dress i tillegg.


#16

Trixie sa for siden:

En, vattert skalljakke.


#17

veobra sa for siden:

Som regel har de en vinterjakke og noe vattert i reserve som kan brukes. Jeg kjøper ikke to for å ha i reserve. De har disse tynnedunjakkene til høst/vår og de duger også ved behov.


#18

star sa for siden:

2 vinterjakke og 1 skalljakke. Og så har de en mellomjakke. Yngste har vel en dress som fortsatt passer i tillegg.


#19

polarjenta sa for siden:

Varierer litt, lillebror har fram til nå alltid arvet etter storebror, og gjerne fått en ny. I år er jeg usikker på om jeg har noe i rett størrelse, så foreløpig har han 1. Storebror passet den fra i fjor, men det er helt akkurat, så han har fått en ny i tillegg.


#20

meisje sa for siden:

Aldri hatt mer enn 1 vinterjakke pluss en vindtett fleece med 5000 mm vannsøyle som brukes på vår og høst. De har også en bodyvarmer som de bruker på isen.


#21

Geitrams sa for siden:

En skikkelig vinterjakke og en lett dunjakke til høst/vår og milde vinterdager.


#22

Vianne Rocher sa for siden:

Mine har sikkert iallefall tre vinterjakker hver. En til fint og typisk to til barnehage/ skole.
I tillegg har de skalljakker og sommerdun.


#23

Lavender sa for siden:

En parkas type hver. Skalljakkene brukes hele året, de har tynne skiklær og vinterdresser ingen vil bruke.


#24

My sa for siden:

Samme her.

#25

Stompa sa for siden:

Mine har alltid hatt én. I tillegg gjerne allværsjakke hvis den fortsatt passer, men det synes jeg ikke er en vinterjakke, for det er veldig sjeldent den er i bruk da. Mye enklere å slippe mange lag under.


#26

millact sa for siden:

Ja, stoler ikke på at han tar på seg lag på lag på skolen. Kom på at har har arvet en Skogstad jakke med fleecefor. Den kan nok brukes som skift om vinterjakken blir våt og han skal ut igjen.


#27

Bluen sa for siden:

Én pluss en i reserve som kanskje er litt for liten/slitt. Har ikke erfaring med at vinterjakker ofte blir våte når barna er såpass store. Blir de våte, er det så varmt ute at en tynnere jakke duger som skift. Dunjakker har de aldri hatt.


#28

Myria sa for siden:

En tykk vinterjakke og en litt tynnere til kalde høstdager/mildere vinterdager. Vi har aldri hatt behov for å ta to av samme type av noe som helst ytterplagg.


#29

millact sa for siden:

"Fant" en tynnere Reflex vinterjakke kjøpt på senvinteren i fjor og en arvet reflex jakke så da har han i alle fall godt med jakker. Da trenger jeg ikke kjøpe.


#30

Guttemammis sa for siden:

De har hatt flere da de var yngre, men nå har de en hver. Yngste fikk ny nå da vi var i Praha(var så kjølig, at jeg fant ut at det var lurt å skaffe en før vi våkner en morgen til vinter:knegg:).


#31

venla sa for siden:

Sjuåringen har todelt sett med for, og en penere kåpe/lang vinterjakke. Greit å ha et skift siden fortsatt kan base rundt i snøen og bli våt.


#32

millact sa for siden:

Nettopp! Han elsker snø og blir aldri lei.


#33

emin sa for siden:

2-3 som regel, og skalljakke i tillegg. :rolleyes: Hilsen Fryktelig Glad I Å Kjøpe Brukt :rolleyes:

Pr nå har 9-åringen en litt finere boblejakke og en parkas, og 6-åringen har 2 ulike boblejakker og en litt finere vinterjakke, i skapene vel og merke. Størsta på snart 15 stiller i en egen liga, hun har vinterparkas og varierer ellers litt på jakkefronten.


#34

løve70 sa for siden:

Snart 13 åringen har parkas, skalljakke og muligens en dunjakke (usikker på om den fremdeles passer). Må kjøpe en skijakke tenker jeg. Stort sett bor hun i parkasen.


#35

Pasta sa for siden:

Lillesøster arver mye tøy og har to hjem. Akkurat nå er alt hos meg siden jeg er den som er klesansvarlig i denne delte familien.
Hun har to dunjakker, en vinterjakke, en allværsjakke, en uforet skijakke og 4 fleecejakker.
Men kun en vinterbukse.


#36

Ellisiv sa for siden:

Det har aldri vært innom hodet mitt at de skal ha mer enn en vinterjakke hver faktisk. Da tenker jeg sånn god og varm vinterjakke. De har selvsagt regntøy i tillegg.


#37

Floksa sa for siden:

1 hovedjakke også har de arvejakker i fleng som brukes som skift.


#38

Magica sa for siden:

Som regel en vinterjakke hver, og så sannsynligvis noe skift/arvejakke/jakka fra i fjor som reserve.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.