Jeg vil gjerne se hvordan andre planlegger ukesmenyene sine! Fint med inspirasjon, og spesielt tips til hvordan snike inn fisk til sånne som ikke takler fisk, for eksempel, spennende veggisretter og så videre.
Denne uken skal vi spise:
Blomkålsuppe med bacon og persille
Potet- og løksuppe med bakte rosenkål
Chiligryte
Fiskekaker med thaisalat (ukens eneste fisk!)
Pastaform med kjøttboller
Lammegryte med potetmos
Maissuppe
Litt usikker på hva som skal være hvilken dag ennå, men det blir vel gjerne gryteretter lørdag og søndag, tenker jeg. Ble mye suppe denne uken, ser jeg. :gruble:
Vi burde definitivt komme i gang med ukesmenyer igjen, mye å spare på det. :jupp:
Denne uken jobber mannen mye kveld, og jeg må stå for maten. Så jeg tror ikke det skal være eksempel til etterfølgelse, akkurat. :knegg:
Tror menyen denne uken ser omtrent slik ut:
BigOne
Pannekaker/tomatsuppe
Risgrøt til ungene og fjordland kylling sweet&sour til meg.
Torsdag får vi se om mannen har noen gode forslag, da skal han heldigvis ikke jobbe.
Jeg prøver å tenke at vi i løpet av en uke spiser kylling, fisk, rent kjøtt og kjøttdeig. Prøver også å planlegge slik at vi kan bruke rester fra en dag den neste. Prøver også å få til en kjøttfri dag innimellom. Vi planlegger helst fra fredag til torsdag, og jeg ser for meg noe slikt fra førstkommende fredag:
Taco
Pizza med tacorester
Svinefilet
Butikkgrillet kylling
Wok med kyllingrester, evt vegetar hvis det ikke ble noe særlig kylling igjen.
Laks og poteter
Stekte poteter og pølser
Hos oss er det bare jeg som elsker fisk, men de andre spiser følgende fiskeretter:
Laks med ris, stekte grønnsaker og saus. Ungene vil ha bearnaise-saus, vi voksne tar soyasaus. På sommeren spiser vi gjerne laks, foccacia m/aioli og agurk ved siden av.
Fish & chips. Kjøper pakkene som heter "fish & crisp" fra Findus eller hva det er, i frysedisken. Pommes frites ved siden av. Ketchup eller bearnaisesaus til, og salat ved siden.
Fiskeburger. Gode fiskekaker fra ferskdisken på Meny eller de store i pakker i kjøledisken.
Det er de eneste fiskerettene som alle fire klarer å spise. :knegg: Håper du får flere gode fisketips, som jeg også kan dra nytte av. Selv spiser jeg gjerne fiskesuppe, fiskeboller, røkt kolje, lettsaltet torsk, m.m.
Vi har holdt på med ukemeny og ukeshandling i årevis, veldig praktisk. Vi spiser vanligvis fisk bare én gang i uken og vegetarretter litt sånn tilfeldig. Vi handler på torsdager, så ukemenyene våre får fra torsdag til onsdag.
Denne uken:
Torsdag og fredag var vi på høstferie.
Lørdag: Pulled chicken nachos med guacamole og pico de gallo.
Søndag: Soyaglasert biff og brokkoli med jasminris. Panna cotta til dessert.
I dag: Terte med karamellisert løk og rødbeter.
Tirsdag: Hjemmelaget fiskegrateng med poteter, gulrøtter og smeltet smør.
Onsdag: Pølselapskaus.
Noen av fiskerettene som er populære her:
stekt torsk med poteter, grønnsaker og aïoli
engelske fiskekaker (smaker mindre fisk enn de norske og barna liker paneringen)
hjemmelagede fiskepinner (panerer med knust cornflakes, sprøtt og godt)
Her har vi ukemenyer og ukehandling på niende året. Vi prøver å ha litt variasjon i løpet av uka, målet er fisk to ganger (men det blir ofte bare én), gjerne en kyllingmiddag, en kjøttfri middag, pizza er fast hver fredag, og så blir det gjerne noe med kjøtt de to siste. I år har vi kjent litt mer på tidsklemma, ettersom eldste har aktiviteter to dager i uka. Vi har også mål om å spise litt billigere. Jeg handler stort sett fredag. Vi har også prøvd kolonial.no et par ganger.
Denne uka preges av sjukdom, togstreik og dårlig tid, så planen ser sånn ut:
Lørdag, søndag, mandag: Jools favorittgryte, med okse, rotgrønnsaker, flaskegresskar og rødvin. (Varte en dag lenger enn antatt. Planen var omelett mandag.)
Tirsdag: Tomatsuppe og rundstykker. Enkel tapas-kveldsmat til voksne, med brød, oliven, marinert chili, bacondadler, ost og litt pølse og sånt.
Onsdag: Wokede grønnsaker med ris. Oksekjøtt til voksne, pølse i back-up til ungene.
Torsdag: Fiskegrateng med potet, brokkoli og egendyrka gulrot.
Fredag: Pizza
To av ungene spiser nesten ingenting, så dessverre har vi ofte to alternativer eller barnevennlig middag. I helga har jeg lyst til å lage kebab av lammekjøttdeig - da må ungene ha noe annet. :sukk:
Jeg hadde jo ett veldig satt system, men det har sklid litt ut. Ukesplan derimot har jeg.
M: bacongrateng med kokte grønnsaker (laget søndag)
T: laks med ris og mangosalsa
O: elgkarbonader, potet, brun saus og gr.saker
T: tror ikke vi har tid til middag... Evnt hamburger i grovt brød
F: pizza med rømmedressing
L: taco, full pakke med kveite og kylling
S: ragu og spagetti
Grønnsak/Kjøttboller (de fra Rema) med potetmos og grønnsaker
Biff stroganoff med ris (kjøttrester fra helgens oksestek)
Fiskegrateng
Suppe av noe slag
Pizza på fredag
Skjærer kveite i halvstore terninger, pensler/ruller de med en blanding av olje og tacokrydder og steiker. Skal jeg ha det litt fint trer jeg de på spyd og griller de. Kan serveres med hva som helst, men vi bruker mangosalsa og tortillalefse. Syltet rødløk og pico de galla er også godt tilbehør.
Vi spiser mye fisk, stort sett 4 dager i uken. Jeg syns det er mange gode og enkle oppskrifter på [url]www.godfisk.no[/url].
Lager ukesmeny mandag-mandag. Fiskegrateng lager jeg i store porsjoner og fryser ned.
Mandag: Fiskekaker og pasta
Tirsdag: Panert fiskefilet med potetmos
Onsdag: Pasta og kjøttsaus
Torsdag: Marit Bjørgen-torsk
Fredag: Pannekaker til barna, taco til de voksne på kvelden
Lørdag: Pizza?
Søndag: Lammekebab, ny oppskrift fra kolonial.no
Vi har i prinsippet ukemeny og handler stort en gang i uken, men det sklir litt ut innimellom. I dag tester vi kolonial.no for første gang, og dermed noen nye oppskrifter også. Vi trenger desperat inspirasjon, kresenungene har kverket den litt.
Takket være denne tråden og at jeg handla inn ekstra forrige uke, har jeg lagd plan for uke 41/42 også. Fortsatt prega av stressperiode på jobb, togstreik og generelt slapp familie, men fikk klemt inn mer fisk, mindre kjøtt, og bare lørdagsmiddagen med back-up til kresenpiltene.
Lørdag: Lammekebab à la Jamie (strengt tatt köfte, men norsk oversettelse hevder kebab). Pølser til de som har smakt, men ikke liker.
Søndag: Fiskesuppe à la Mr Wormwood. Rundstykker.
Mandag: Pasta m/ kjøttboller (har jammen saus kokt på egen tomatavling i fryseren!)
Tirsdag: Pannekaker. Bacon.
Onsdag: Panert torsk à la Findus
Torsdag: Brødmat før fotball, risengrynsgrøt etter
Fredag: Pizza (Mr Wormwood igjen)
Takk for denne tråden. Etter noen netter med minimalt med søvn så vil jeg bare grine og ikke lage mat. Tenke ut en meny er far beyond min kapasitet for øyeblikket. Jeg plukker en meny herfra jeg.
Jeg har en liste med utprøvde middager vi (dvs de fleste) liker. Den er veldig grei å ha når inspirasjonen eller matlagingsgleden ikke er på topp og man ikke kommer på noe som helst man har lyst på. Og så er det rart hvilke matretter man glemmer at man liker. :humre:
Jeg har blitt helt matlagingsdum etter en lang periode med unntakstilstand i heimen. Det har blitt altfor mye take away (det hjelper jo ikke akkurat at man har en deilig italiensk pizza, thailandske, japanske og indiske restauranter innen 500 meters radius), og når jeg skal finne på noe selv blir det nesten bare kjøttdeigbaserte greier. :gal: Og jeg pleier å være flink og kreativ til å lage mat! :hylgrine: Nå greier jeg bare å lage tacos!
[CENTER]Save[/CENTER]
Adam har bestemt tre retter for oss.
Tacopai
Stekt lyr med poteter, rosenkål og ramsløk
Biffskiver med risotto. Jammen er det ikke ramsløk her også.
Ellers tror jeg det blir:
Fiskekaker i pitabrød
Høstgryte med pølser, rotgrønnsaker og pølsebiter. Skal det gå fort har jeg en pose frosne grønnsaker som basis
Jeg har en 6ukers middagsplan men følger den ikke slavisk. Grei å ha når jeg blir stresset og ikke kommer på en eneste rett..
I går hadde vi rester etter lasagne + brød
I dag må minsten være på kamp 16.45 så da blir det pølse/lompe.
I morgen blir det lettvindtlapskaus med Toro brunsauspose, lapskausblanding, røkte kjøttpølser og makaroni.
Torsdag blir det fiskegrateng og potetmos.
På fredag blir det hjemmelaget pizza.
Lørdag: en eller annen type gryte med kyllingfilet.
Søndag: kanskje taco.
Jeg har endelig greid å skramle sammen en liste for resten av uka, nesten!
tirsdag: lapskaus i trykkokern
onsdag: tomatsuppe fra matstart.no
torsdag: svinewok med ris
fredag: er ikke hjemme, gutta får finne på selv
helg: vet ikke. :blånn:
M: kjøttrike gourmet pølser med potetmos, paprika og cherrytomater.
T: tomatsuppe med egg, chorizo og hvitløksbrød.
O: fiskekaker med pitabrød og salat.
T: spagetti med olje og hvitløk, litt kyllingfilet til de som vil ha kjøtt, kikerter.
F: taco, karbonadedeig, salsa, guacamole og hva vi har.
L: pizza
S: hel kylling med hva vi har.
Vi bruker å ha rød fisk en dag, utsettes til neste uke.
Vi lager hver onsdag plan for uka fra og med fredag. Poden er hos faren sin hver torsdag, så den dagen har jeg sjelden planlagt noe. Det samme gjelder forøvrig for helgene han er der. Men for de andre dagene lager vi (poden og jeg) en plan for hva vi skal spise, også blir det valgt etter tid, humør og lyst etter hvert i uka. Kjappe middager er cluet her, for vi har så lang reisevei og er hjemme så seint.
Vi lager ukesmeny, og jeg forsøker minimum 2 fisk og 1 suppe per uke, i tillegg forsøker jeg variere tilbehøret (pasta, ris, potet, brød - men ser at det ble dårlig med potet denne uka). Denne uka:
Mandag - Laks, ris, brokkoli, tzatsiki
Tirsdag - Pasta med fløte, skinke, erter (denne var ny hos oss denne uka - en suksess!)
Onsdag - Fiskekaker i hjembakte burgerbrød
Torsdag - Tomatsuppe med egg og makaroni
Fredag - Kyllingwok med cashewnøtter, ris
Lørdag - Cæsarsalat
Søndag - Taco
M - Taco
T - Laks med ris og brokkoli
O - Hjemmelagede svinekjøttboller i tomatsaus med pasta og salat (favorittoppskrift fra godt levert)
T - Pizza (hjemme alene med ungene..)
F - Røkte svinekoteletter med hjemmelaget potetmos og grønnsaker
L - Kjøttsuppe
S - ikke bestemt ennå
Vi har vært megaflinke og hatt ukemeny siden skolen startet opp igjen etter sommeren. Men etter høstferien (forrige uke) har vi glemt å følge opp. Så topp med denne tråden! Dette har vært og blir meny denne uka:
Mandag: Kjøttdeig+kålgryte med poteter
Tirsdag: Falafel, couscous, tomatsaus, salat, tzatsiki
Onsdag: Palak paneer med kikerter oppi, ris
Torsdag: Blomkålwings, currystekte kikerter, grønnsakstaver og rømmedipp
Fredag: Hjemmelaget pizza (én med potet, én med pepperoni)
Lørdag: Lammeskank, potetmos og rotgrønnsaker
Søndag: Fish'n' chips
mandag: blomkålgrateng med løk og skinke, pasta til
tirsdag: kylling (toroindisk), ris, salat og naan
onsdag: gulrotsuppe . Har hatt denne flere ganger; er kjempegod.
torsdag: breiflabb med tomatsalsa
fredag: tacoform
lørdag spiser vi borte
søndag: oksestek, rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter. rabarbragrøt med fløte til dessert
Jeg har blitt veldig flink til å lage ukesmeny, men ikke like flink til å følge den. :knegg: Men det er jo sånn livet er, man må være litt fleksibel.
Denne uken er menyen:
Gulrotsuppe med ingefær/kjøttboller med potetmos til de små
Fiskekaker med råkostsalat og poteter
Pølse og potetmos
Laks med ratatouille
Kylling i form med grønnsaker
Middagspai av noe slag og sjokoladeterte med bjørnebær :nam:
Torsk i eggesaus
Prøver å få til minst to fiskemåltider, kake/dessert i helgen og kanskje en vegetarrett i ny og ne.
Denne ukens meny:
I dag: Spaghetti med kjøttsaus.
Fredag: Biff med fløtegratinerte poteter, bakt løk, aspargesbønner, stekt sopp og hjemmelaget peppersaus.
Lørdag: Bacon- og grønnsakslasagne.
Søndag: Chili con carne. Eplekake med vaniljeis til dessert.
Mandag: Cheesy vegetable chowder.
Tirsdag: Hjemmelagede fiskepinner med potetmos og råkostsalat.
Onsdag: Falafel i pitabrød med diverse grønnsaker og hvitløksdressing.
Mandag: Hellstrøms ferdiglasagne
Tirsdag: Fiskesuppepose med en halv salmalakseside i
Onsdag: Spleisefest (pizza, quiche, salat, kaker)
Torsdag: Spagetti med kremost og stekt sjampinjong
Fredag: Noe jeg finner i kantina eller på flyplassen
Ukesmenytråd! :lykkelig: Vi har brukt ukesmenyer i flere år. Faller litt av innimellom, men verden er altså så mye enklere når vi planlegger og ukeshandler.
Denne uken har jeg vært alene hjemme og det preges middagene av. #restemat :knegg:
Man: Byggrynssalat med feta, grillet paprika, spinat og sukkerter ++ (rester fra fredag)
Tir: Andeconfit med bakte beter, chevre og spinat / ruccolasalt (rester fra lørdag)
Ons: Vegetarlasagne
Tor: Vegetarlasagne (rester)
Fre: Laksesashimi med vårløk, chilli, soya ++, godt brød og salat
Lør: Spise ute
Det hørtes ekstremt kjent ut fra tiden da vi bodde urbant. :knegg: Tipper vi hade take-away 3 av 7 dager i uka i snitt, omtrent. Og det selv om jeg liker å lage mat.
Vår uke fra i går ser sånn ut
T: Fiskeboller og fiskepinner, hvit saus, poteter, blomkål, gulrot og erter.
F: Hyrdepai og salat
L: hjemmelaget pizza i to eller tre ulike varianter
S: Rogan josh med lam, hjemmelagde nanbrød, ris og raita
M: Stekt laks med couscoussalat og blomkålmos
T: Thaifiskekaker med ris og grønnsaker (vet ikke helt hvilke enda)
O: Potet og fennikelsuppe med bacon og kylling. Lager nok rundstykker til.
T: Hvitløkskoteletter med ris, salat og potetsalat.
F: Gryte av hjort, poteter og grønnsaker.
Vår uke fra i går:
F: bestille pizza på døra.
L: Taco.
S: Lasagne.
M: Fiskeboller i hvit saus med poteter og grønnsaker.
T: Kylling tandoorigryte m ris og nanbrød.
O: Hjemmelagde kjøttboller og potetmos + salat.
T: pannekaker.
Mandag: Tomatsuppe med torsk, rundstykker til
Tirsdag: Rester av lam fra søndag, finner på noe tilbehør
Onsdag: Pasta med kjøttsaus
Torsdag: Pølsesuppe med rundstykker, kolonial.no-oppskrift
Fredag: Pannekaker for små, taco for store
Lørdag: Pizza
Søndag: Kyllingform med spinat og bacon fra kolonial.no, tilpasser med kalkunbacon
Denne uken ble det litt småjusteringer, men sånn er det jo noen ganger.
Denne tråden fikk meg til å ta meg sammen og lage skikkelig ukeplan for første gang på lenge. Ukene våre er fra lørdag til fredag.
Lørdag: den berømte FP-maissuppa med sconesrundstykker til (bakt av Secunda)
Søndag: coq au vin
Mandag: laksewok med nudler
Tirsdag: fiskeburgere
Onsdag: pasta med chorizo og paprika
Torsdag: misosuppe med svinekjøtt, reddiker, gulrøtter og sobanudler
Fredag: taco (duh!)
Søndag: Moussaka med brød og salat (moussaka og brød fra fryser)
Mandag: Grønsakssuppe med brød (fra fryser)
Tirsdag: Laks med pepperotkrem og agurksalat
Onsdag: Pasta med kjøttdeig
Torsdag: Kjøttsuppe med byggryn og flatbrød
Fredag: Grandis
Lurt med en viss plan altså.
Søndag: Jeg slo til og lagde ertesuppe i dag. Tilbud på knoke på Spar så da har vi mat i morgen også. Lagde mye og når kjøttet kom oppi ble det visst hele 12 liter suppe...
Mandag: Fiskeboller i hvit saus, poteter og gulrøtter. Rester av ertesuppe som kveldsmat.
Tirsdag: Ovnsstekt laks, brokkoli, poteter og hollanaisesaus
Onsdag: Kampdag for minsten med tidlig oppmøte så det blir noe lettvindt. Grandis eller pølser.
Torsdag: Kyllingpanne som jeg ble fristet av lengre opp i tråden her.
Fredag: noe tacoaktig
Lørdag: Sheperds pai muligens.
Søndag: Dugnad i hele 6 timer så blir noe lettvindt, evt rester.
Ny meny:
Torsk i eggesaus med brokkoli
Røkt svineknoke med kålrotstappe
Pai med rester av svineknoke
Avgolemonosuppe med laks og ris
Hamburgere
Hjemmelagde fiskepinner
Middag hos min far og stemor. Tar med bringebærmoussekake med nøttebunn tenker jeg.
Mandag: Pasta med kjøttsaus
Tirsdag: Fiskesuppe
Onsdag: Lammefrikassé
Torsdag: lasagne
Fredag: pizza til barna, jeg skal bort
Lørdag/Søndag: Ikke helt bestemt, tror kyllingklubber med ris/salat
Søndag er det bytur, så da blir det endelig restaurant!
Tenker at det blir omtrent sånn her:
Mandag: Pølselapskaus
Tirsdag: spaghetti bolognese
Onsdag: fiskegrateng
Torsdag: suppe og evt pannekaker
Fredag: pizza
Lørdag: svinefilet med soppstuing og ovnsstekte poteter
Søndag: skal i barnebursdag og får pølser, mulig toast på kvelden
Dette er ingen drømmeuke matmessig. Men har en travel uke og må gjøre en del raske løsninger.
Barna skal ha rester av kjøttkaker i morgen (søndagsmiddag). Jeg spiser omelett tenker jeg.
Så blir det en dag med kylling, ris og nanbrød.
Kyllingnuggets og noe tilbehør.
Salmalaks
Taco hos bestemor i løpet av uken.
Det er det vi har av planer til nå.
kremt
Vi har ikke fulgt listen, for å si det sånn. I dag ble det middag ute, fordi vi plutselig kom på at vi ikke hadde kjøpt inn noe middag. Det tidsrommet vi egentlig skulle bruke til å ukeshandle på fredag, ble brukt til å besøke en nyfødt baby i stedet. :hjerter:
Har funnet mye inspirasjon i nye kokebøker, og blitt mer strukturert av å begynne å studere. :jupp: Men menyen følges ikke til punkt og prikke altså. :knegg:
Hos oss funker det ikke med fastsatt ukeplan når det gjelder middag, men når vi ukeshandler handler vi ulike middager for en uke.
Pr nå vet jeg bare hva vi skal til middag imorgen, kyllingwok.
Her endte jeg alene hjemme hver kveld, så da har vi fortsatt igjen ingrediensene til alt unntatt maissuppen denne uken. (Jeg lagde meg småsupper av restegrønnsaker de dagene jeg gadd å spise noe annet enn knekkebrød med Philadelphia.)
Vi tester en ny matkasse denne uka, fra Easy cooking. Ferdig mat som skal varmes opp bare. Er spent på om jeg blir fornøyd.
Ukesmenyen vår er som følger:
Søndag: pølse med lompe, kom hjem fra høstferie uten noe i skapet
Mandag: brødskive med stekt egg og karbonade, hurtigmiddag til de som ikke skulle i bursdag
Tirsdag: Fjordlandgrøt til barna og barnevakten, Fjordland kyllingboller til meg på jobb.
Onsdag: Båndpasta med laks
Torsdag: Kalkungryte med couscous
Fredag: Hønsefrikassé med poteter
Lørdag: Brennende kjærlighet med salat
Søndag: Fiskegrateng med gulrøtter og poteter
M: rester fra tacokveld blir til chili con carne med tilb
T: fiskesuppe med kveiterester og fond
O: spagetti bolognese
T: laksepasta med spinat
F: hamburger
Laksen utgikk til fordel for rester, hjorten utgår til fordel for hamburger og valgte et helt annet tilbehør til kotelettene. De neste dagene ser ca sånn ut
F: Hamburger
L: Biff og peanøttgryte med ris og salat.
S: Take away tror jeg
M: Laks med couscoussalat
T: Hjemmelaget fiskegrateng
O: Erter og spinatpesto pasta med laks
T: Kremostsuppe og tomatsuppe med egg og makaroni, nybakt brød.
F: Kjøttkaker med brun saus, poteter og grønnsaker
Torsdag: Engelske fiskekaker med poteter, grønnsaker og smeltet smør.
Fredag: Pulled chicken nachos med guacamole og pico de gallo. Storebror sa han hadde lyst på tacokrydret kjøttdeig i stedet for kylling, siden det var så lenge siden sist, så det får han.
Lørdag: Tortillasuppe toppet med rømme og revet ost, hvitløksbrød til.
Søndag: Biffgryte med urtedumplings. Banoffee mess til dessert.
Mandag: Kremet blomkålsuppe med hjemmebakte rundstykker.
Tirsdag: Sciciliansk fiskegryte.
Onsdag: Hjemmelagede vårruller med søt chilisaus.
Lørdag: Tacos/Quesadillas
Søndag: Shepherd's pie (jada, kjøtt hele helga)
Mandag: Panert torsk à la Findus, flytta fra forrige uke
Tirsdag: Kylling tikka masala med naanbrød, mangochutney og tomat/agurk. Raita eller bare yoghurt.
Onsdag: Kjøttpølser
Torsdag: Omelett
Fredag: Pizza à la Mr Wormwood, med litt grøvre deig
Mye kjøtt og bare en heller sørgelig fiskerett. Tsk tsk.
Jeg har flere ganger lagt merke til den der pizza à la Wormwood i middagstråden og lurt på hva dette er, om det er en spesiell oppskrift jeg burde søke etter og la meg friste av. Og akkurat i dag sa det plutselig "ding" oppe i hjernen min. :lol: treg
:knegg: Det er min manns versjon av min fars pizza - mer eller mindre uforandra siden 1995. 2 dl sammalt til 6 dl hvetemel, sånn omtrentlig. Det slumpes. Ellers går det oftest i tomatsaus, ost, ananas og pepperoni, eller skinke. Noen ganger lager vi italiensk pizza i ulike varianter på pizzastein, men vi faller stort sett tilbake til standarden. Alle liker.
Det høres ut som oss. Den tiden vi holdt på med slikt førte det faktisk til at vi fikk forbausende mange varierte og felles måltider, selv om avvik fra planen forekom. :D Men akk, nå med en utflyttet, en med mye kveldsjobbing, en med mange kveldsaktiviteter og Helten som ofte har kveldsmøter/jobber seint og jeg som ikke har overskudd til noe som helst etter jobb, ja så er det stor stas de få gangene vi faktisk har felles middag, altså cirka en gang i uka. I tillegg spiser stort sett Helten og jeg ute på datekvelden vår. :love:
Så da er det bare å tusle rolig ut av tråden igjen.
Her er det også unntakstilstand med null overskudd, fordi jeg ikke er frisk, men ikke ordentlig syk heller.
Fredag: pizza
Lørdag: laks og salat i pita
Søndag: toast og kakao etter at vi har gått for tv-aksjonen
Mandag: fiskekaker, potet og grønnsaker
Tirsdag: gryterett av noe slag
Onsdag: tomatsuppe
Skal vi se, denne uka og kommende uke ser slik ut:
Mandag: Ørret, poteter, grønnsaker
Tirsdag: Pannekaker
Onsdag: Pasta med scampi i tomatsaus
Torsdag: Laks med sursøt saus, nudler, bønner
Fredag: Fritert sei med coleslaw og ris samt rå gulrøtter
Lørdag: Hamburgere, potetbåter
Søndag: Maissuppe og foccaccia
Mandag: Laks, ris, blomkål
Tirsdag: Sitronpasta med brokkoli, fetaost, soltørket tomat
Onsdag: Indisk kyllingrett
Torsdag: Pita med skinke og grønnsaker
Fredag: Seibiff med tilbehør
Lørdag: Ingen, diverse Halloweenfest etc
Søndag: Minestronesuppe fra Trines matblogg
Vi avviker også litt fra planene, men det hjelper å ha dem likevel, synes jeg. Jeg er nyfrelst kolonial.no-kunde og finner inspirasjon der, så selv om variasjonen er begrenser får vi til litt. Planen fra mandag av, med forbehold:
Mandag: Torsk / fiskekaker med gulrotstuing og kalkunbacon
Tirsdag: Gulrotsuppe med ingefær, rundstykker
Onsdag: Fiskekaker med thaisalat/pasta
Torsdag: Kremet pasta med kylling
Fredag: Pannekaker/taco
Lørdag: Pizza
Søndag: Lammegryte med potetmos
Mandag: Grønnsakssuppe med brød (begge fra fryser)
Tirsdag: Pasta med bacon, erter og fløtesaus (bacon og erter fra fryser)
Onsdag: Fiskesuppe (3 dobles) Bok: Matgleder fra Trøndelag
Torsdag: Moussaka med salat og brød (moussaka fra fryser)
Fredag: Grandis (fryser)
Sånn gjør vi det og. Hva som endres kommer an på når ingrediensene må brukes. Denne uka fikk vi rester etter søndagsmiddagen, så da utsettes enten fisken (frossen, holder lenge), eller omeletten (ingen ingredienser som ikke kan brukes til noe annet). Ellers flyttes rettene rundt på avhengig av hvor travelt det er, om toget til mannen var i rute og hvor slitne vi er. Vi har alltid egg og bacon; grøtris og et par frossenmiddager liggende i tilfelle rottefelle.
Her blir det gjerne også endringer. Det er alltids én eller to av rettene som lett kan flyttes til neste uke uten at ingredienser går ut på dato eller på andre måter ikke kan spises.
Hverdagsmiddagene spiser vi etter humør og jeg følger i grunnen ikke planen på hverdagene, jeg har bare i hodet at vi skal ha middag X, Y og Z i løpet av de neste dagene. Vi prøver å ikke kaste mat. Restemiddag er vanskelig når vi er så mange og i tillegg prøver å ikke lage mer mat enn at alt spises opp hver dag. Er det bare litt igjen får gjerne lillesøster det med i matpakken siden barnehagen varmer middagsrester til barna, mens er det så mye som en hel porsjon fryses det ned. Det tar litt tid å spare opp fem porsjoner slik at vi får en hel restemiddag, men jeg får en rar glede av å tine opp og servere fem porsjoner fra fem ulike middager. :knegg:
Vår ukesmeny går foreløpig bare til torsdag, siden jeg er usikker på programmet og antall middagsspisere i helga.
Mandag: risengrynsgrøt og saft, ostesmørbrød til kvelds
Tirsdag: hønsefrikassé med poteter, rest fra fryseren, pluss brokkoli
Onsdag: indisk, kylling tikka masala med ris og nan og salat
Torsdag: laksepasta med brokkoli
Neste uke blir det matkasse fra Easy cooking igjen - genial og god ferdiglaget middag som eldste lager ferdig (=varmer i vannbad) til jeg kommer hjem. For en luksus! Fire middager til oss tre for under 600 kr er ingen blodpris heller.
Vi justerer også, i dag hadde vi f.eks. middagen fra i går siden jeg ble aleine hjemme til middag da, så jeg lagde den klar til oppvarming i dag. Jeg ser at vi har en del grønnsaker etc. etter de middagene vi har lagd, så mulig vi må justere litt for å bruke opp det.
De siste ukene har det vært mye tull på middagsfronten, så nå har vi endelig fått laget ukemeny igjen. :D Åpent for endringer underveis, men omtrent slik:
Mandag: Cheddar og ale soup (ungene fikk pølse i brød på handletur :o)
Tirsdag: Ovnsbakt blomkål, bønnepuré med parmesan og sauce vierge.
Onsdag: Pasta av noe slag, muligens mannens spesialpasta med morr og paprika.
Torsdag: Stekt ishavrøye, potetmos, appelsinsaus og brokkoli.
Fredag: Kalvefilet med Stiltonhollandaise, hasselbackpoteter og noe grønt til voksenmiddag på kvelden. Ungene får restemat om vi har noe passende, evt. fiskekaker.
Lørdag: Hjemmelagde fiskepinner, poteter, erter og tartarsaus.
Søndag: Greske kjøttboller og ditto salat, tomatsaus og stekte poteter.
Ny meny
Lørdag: løvbiff med båtpoteter og salat
Søndag: pølser og pinnebrød
Mandag: Gryte av reinkjøtt, poteter og grønnsaker.
Tirsdag: Kremet fiskesuppe
Onsdag: Falafel/kjøttboller i pitabrød, salat
Torsdag: Fiskeboller evt rester
Fredag: Chili con carne og taco
Lørdag: Pizza
Søndag: Gronnsakslasagne og vanlig (kresenvennlig) lasagne
Inspirert av denne tråden har jeg laget ukesmeny for denne uka og neste :D
Mandag: Ovnsbakt laks med ris og brokkoli
Tirsdag: Chili con carne
Onsdag: Pizza fra Dolly
Torsdag: Sodd med poteter og gulrøtter
Fredag: Biff med fløtegratinerte poteter og grønnsaker
Lørdag: Svinekjøttboller i tomatsaus og salat
Søndag: Kanskje lasagne (ikke ennå bestemt)
Neste uke tror jeg vi skal ha:
Mandag: Lapskaus
Tirsdag: Kremet fiskesuppe
Onsdag: Stekte kjøttpølser med hjemmelaget potetmos og raspet gulrot
Torsdag: Kylling tikka masala med ris
Fredag: Taco
Lørdag: Baconsurret kylling med potetbåter og grønnsaker
Søndag: Kjøttsuppe
Forrige uke ble en suksess, ikke minst for lommeboken. :glis:
Denne uka skrev jeg opp, og handlet det meste til:
M: Kokt torsk
T: Tomatsuppe med kjøttboller
O: Pastasalat (mann har visst ikke fått med seg tavla på kjøleskapet, så det ble fiskekaker :knegg: )
T: Laksewraps
F: Taco
L: Bortreist
S: Etellerannet med lam og rester fra kjøleskapet
Det gjenstår litt på forankringssiden av prosjektet, men de to minste gutta liker forutsigbarheten. Dette skal vi fortsette med. :jupp:
L: bouillabaisse
S: plukksvin (aka pulled pork) med tortillas og salat, brownies til dessert
M: thaisuppe med kylling
T: pølser og potetstappe
O: parmesankylling med ris og salat
T: japansk nuddelsuppe (udon) med svinekjøtt, purre og egg
L: hjemmelagd pizza
M: Stekt pølse og løk med potetmos
T: Taco
O: Pastasalat med rester fra tacomiddagen
T: Grandis til unga, vi skal ut på oppdrag hvert vårt sted
F: Alle borte
L: Tømme fryser for fisk-dagen aka fiskesuppe
S: Kyllingwok
Menyen er preget av travel uke for både mor og far. :knegg:
mandag: spaghetti med hvitvinsaus med bacon og cherrytomat
tirsdag: spise ute pga kurs, jobb og trening
onsdag: biff og nudelsuppe
torsdag: rotgrønnsaker med marinert kylling
fredag: tomatsuppe med rundstykker og egg (julebord på kvelden)
lørdag: bursdagsfest
søndag: hjemmelaget pizza
Mandag: Lettsaltet torsk med eggesmør, poteter og rotmos
Tirsdag: Spagetti puttanesca
Onsdag: Karbonade og speilegg og salat
Torsdag: Ertesuppe
Fredag: Potetpizza
Lørdag: Sushi
Søndag: Julegrantenning med der tilhørende pølsefest
Mandag: Panert fisk i ovnen med rester av potetstapp og ertestuing.
Tirsdag: Betasuppe med hjemmebakte urte/osterundsykker
Onsdag: rester fra tirsdag.
Torsdag: Røykelaks, eggerøre, noe grønt og ferskt brød
Fredag: Litt usikker men blir trolig suppe, mye paprika, løk og tomater i kjøleskapet. Hvitløksbaguetter til isåfall.
Lørdag: Usikker, skal på julegrantenning dersom det ikke pøsregner så noe enkelt før eller etter
Søndag: Kyllingfilet med løk og bacon i ovnen, ris og salat.
Mandag: Bakt eller stekt laks, poteter, agurksalat, brokkoli
Tirsdag: Rester
Onsdag: Fiskegrateng, poteter, gulrøtter, smør
Torsdag: Rester/grandiosa
Plan lagt opp etter hvor mye jeg jobber, aktiviteter på ettermiddagen osv.
i går hadde vi en gryte med ris, grønnsker, røkte kjøttpølser og 6 medisterkaker oppi.
i dag: wook med indrefilet av svin + gulrøtter,brokkoli og løk + nudler.
torsdag: jeg skal på julebord så kjøper pizza eller pølser til barna og mannen.
fredag: taco med kjøttdeig.
lørdag: noe med kyllingfilet.
søndag: røkt svineknoke med rotmos
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.