Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har vi en ukesmenytråd? Evt - ukemenytråd!

#1

Maverick sa for siden:

Jeg vil gjerne se hvordan andre planlegger ukesmenyene sine! Fint med inspirasjon, og spesielt tips til hvordan snike inn fisk til sånne som ikke takler fisk, for eksempel, spennende veggisretter og så videre.

Denne uken skal vi spise:

  • Blomkålsuppe med bacon og persille
  • Potet- og løksuppe med bakte rosenkål
  • Chiligryte
  • Fiskekaker med thaisalat (ukens eneste fisk!)
  • Pastaform med kjøttboller
  • Lammegryte med potetmos
  • Maissuppe

Litt usikker på hva som skal være hvilken dag ennå, men det blir vel gjerne gryteretter lørdag og søndag, tenker jeg. Ble mye suppe denne uken, ser jeg. :gruble:


#2

Elise sa for siden:

Vi burde definitivt komme i gang med ukesmenyer igjen, mye å spare på det. :jupp:

Denne uken jobber mannen mye kveld, og jeg må stå for maten. Så jeg tror ikke det skal være eksempel til etterfølgelse, akkurat. :knegg:

Tror menyen denne uken ser omtrent slik ut:
BigOne
Pannekaker/tomatsuppe
Risgrøt til ungene og fjordland kylling sweet&sour til meg.
Torsdag får vi se om mannen har noen gode forslag, da skal han heldigvis ikke jobbe.

Jeg prøver å tenke at vi i løpet av en uke spiser kylling, fisk, rent kjøtt og kjøttdeig. Prøver også å planlegge slik at vi kan bruke rester fra en dag den neste. Prøver også å få til en kjøttfri dag innimellom. Vi planlegger helst fra fredag til torsdag, og jeg ser for meg noe slikt fra førstkommende fredag:

Taco
Pizza med tacorester
Svinefilet
Butikkgrillet kylling
Wok med kyllingrester, evt vegetar hvis det ikke ble noe særlig kylling igjen.
Laks og poteter
Stekte poteter og pølser


#3

Maverick sa for siden:

Min samboer jobber også kveld denne uken, derfor alle supppene, tenker jeg. :knegg: (Han blir ikke så mett av suppe. Jeg elsker suppe. :glis: )


#4

Elise sa for siden:

Hos oss er det bare jeg som elsker fisk, men de andre spiser følgende fiskeretter:

  • Laks med ris, stekte grønnsaker og saus. Ungene vil ha bearnaise-saus, vi voksne tar soyasaus. På sommeren spiser vi gjerne laks, foccacia m/aioli og agurk ved siden av.
  • Fish & chips. Kjøper pakkene som heter "fish & crisp" fra Findus eller hva det er, i frysedisken. Pommes frites ved siden av. Ketchup eller bearnaisesaus til, og salat ved siden.
  • Fiskeburger. Gode fiskekaker fra ferskdisken på Meny eller de store i pakker i kjøledisken.

Det er de eneste fiskerettene som alle fire klarer å spise. :knegg: Håper du får flere gode fisketips, som jeg også kan dra nytte av. Selv spiser jeg gjerne fiskesuppe, fiskeboller, røkt kolje, lettsaltet torsk, m.m.


#5

Myria sa for siden:

Vi har holdt på med ukemeny og ukeshandling i årevis, veldig praktisk. Vi spiser vanligvis fisk bare én gang i uken og vegetarretter litt sånn tilfeldig. Vi handler på torsdager, så ukemenyene våre får fra torsdag til onsdag.

Denne uken:
Torsdag og fredag var vi på høstferie.
Lørdag: Pulled chicken nachos med guacamole og pico de gallo.
Søndag: Soyaglasert biff og brokkoli med jasminris. Panna cotta til dessert.
I dag: Terte med karamellisert løk og rødbeter.
Tirsdag: Hjemmelaget fiskegrateng med poteter, gulrøtter og smeltet smør.
Onsdag: Pølselapskaus.

Noen av fiskerettene som er populære her:

  • stekt torsk med poteter, grønnsaker og aïoli
  • engelske fiskekaker (smaker mindre fisk enn de norske og barna liker paneringen)
  • hjemmelagede fiskepinner (panerer med knust cornflakes, sprøtt og godt)
  • fiskegrateng
  • fiskeboller i karrisaus
  • fiskebollesuppe
  • hjemmelaget lakseburger i brød

#6

Pepper Lemon sa for siden:

  • ovnsbakt laks med mangosalat og ris
  • asiatisk suppe med nudler og kjøttboller
  • hjemmelaget fiskegrateng
  • caprese kyllingsalat med mozzarella og avokado
  • gulasjsuppe

Ukens meny - alle oppskriftene fra kolonial.no.


#7

Chablis sa for siden:

Tomatsuppe og hvitløksbaguetter
Ovnsbakt laks med grønnsaker
Kyllingwok
Fiskekaker med potet og grønnsaker


#8

Joika sa for siden:

Forskning sier faktisk at supper metter MER enn fast føde. :nemlig:
www.nrk.no/viten/slank-med-suppe-1.6966933


#9

Matilda sa for siden:

Her har vi ukemenyer og ukehandling på niende året. Vi prøver å ha litt variasjon i løpet av uka, målet er fisk to ganger (men det blir ofte bare én), gjerne en kyllingmiddag, en kjøttfri middag, pizza er fast hver fredag, og så blir det gjerne noe med kjøtt de to siste. I år har vi kjent litt mer på tidsklemma, ettersom eldste har aktiviteter to dager i uka. Vi har også mål om å spise litt billigere. Jeg handler stort sett fredag. Vi har også prøvd kolonial.no et par ganger.

Denne uka preges av sjukdom, togstreik og dårlig tid, så planen ser sånn ut:

Lørdag, søndag, mandag: Jools favorittgryte, med okse, rotgrønnsaker, flaskegresskar og rødvin. (Varte en dag lenger enn antatt. Planen var omelett mandag.)
Tirsdag: Tomatsuppe og rundstykker. Enkel tapas-kveldsmat til voksne, med brød, oliven, marinert chili, bacondadler, ost og litt pølse og sånt.
Onsdag: Wokede grønnsaker med ris. Oksekjøtt til voksne, pølse i back-up til ungene.
Torsdag: Fiskegrateng med potet, brokkoli og egendyrka gulrot.
Fredag: Pizza

To av ungene spiser nesten ingenting, så dessverre har vi ofte to alternativer eller barnevennlig middag. I helga har jeg lyst til å lage kebab av lammekjøttdeig - da må ungene ha noe annet. :sukk:


#10

Guttemammis sa for siden:

Stusset litt over alle suppene, jeg føler det litt som samboeren din nemlig. :knegg:


#11

Blåbær sa for siden:

Jeg hadde jo ett veldig satt system, men det har sklid litt ut. Ukesplan derimot har jeg.

M: bacongrateng med kokte grønnsaker (laget søndag)
T: laks med ris og mangosalsa
O: elgkarbonader, potet, brun saus og gr.saker
T: tror ikke vi har tid til middag... Evnt hamburger i grovt brød
F: pizza med rømmedressing
L: taco, full pakke med kveite og kylling
S: ragu og spagetti


#12

Pepper Lemon sa for siden:

Kveite i tacoen? Fortell!


#13

Palmen sa for siden:

Denne uka:

Grønnsak/Kjøttboller (de fra Rema) med potetmos og grønnsaker
Biff stroganoff med ris (kjøttrester fra helgens oksestek)
Fiskegrateng
Suppe av noe slag
Pizza på fredag


#14

Blåbær sa for siden:

Skjærer kveite i halvstore terninger, pensler/ruller de med en blanding av olje og tacokrydder og steiker. Skal jeg ha det litt fint trer jeg de på spyd og griller de. Kan serveres med hva som helst, men vi bruker mangosalsa og tortillalefse. Syltet rødløk og pico de galla er også godt tilbehør.


#15

artemis sa for siden:

Vi spiser mye fisk, stort sett 4 dager i uken. Jeg syns det er mange gode og enkle oppskrifter på [url]www.godfisk.no[/url].
Lager ukesmeny mandag-mandag. Fiskegrateng lager jeg i store porsjoner og fryser ned.

Uke 41

Mandag: Sprøstekt laks med spagetti og salat

Tirsdag: Torsk i rød curry med ris, brokkoli og gulrøtter

Onsdag: Fiskegrateng

Torsdag: Soyaglasert kyllingbryst

Fredag: Tomatsuppe med egg (pizza utpå kvelden)

Lørdag:

Søndag: Lammelår

Mandag: Fiskeboller i hvit saus


#16

ingling sa for siden:

Mandag: Fiskekaker og pasta
Tirsdag: Panert fiskefilet med potetmos
Onsdag: Pasta og kjøttsaus
Torsdag: Marit Bjørgen-torsk
Fredag: Pannekaker til barna, taco til de voksne på kvelden
Lørdag: Pizza?
Søndag: Lammekebab, ny oppskrift fra kolonial.no

Vi har i prinsippet ukemeny og handler stort en gang i uken, men det sklir litt ut innimellom. I dag tester vi kolonial.no for første gang, og dermed noen nye oppskrifter også. Vi trenger desperat inspirasjon, kresenungene har kverket den litt.


#17

Matilda sa for siden:

Takket være denne tråden og at jeg handla inn ekstra forrige uke, har jeg lagd plan for uke 41/42 også. Fortsatt prega av stressperiode på jobb, togstreik og generelt slapp familie, men fikk klemt inn mer fisk, mindre kjøtt, og bare lørdagsmiddagen med back-up til kresenpiltene.

Lørdag: Lammekebab à la Jamie (strengt tatt köfte, men norsk oversettelse hevder kebab). Pølser til de som har smakt, men ikke liker.
Søndag: Fiskesuppe à la Mr Wormwood. Rundstykker.
Mandag: Pasta m/ kjøttboller (har jammen saus kokt på egen tomatavling i fryseren!)
Tirsdag: Pannekaker. Bacon.
Onsdag: Panert torsk à la Findus
Torsdag: Brødmat før fotball, risengrynsgrøt etter
Fredag: Pizza (Mr Wormwood igjen)


#18

Tallulah sa for siden:

Takk for denne tråden. Etter noen netter med minimalt med søvn så vil jeg bare grine og ikke lage mat. Tenke ut en meny er far beyond min kapasitet for øyeblikket. Jeg plukker en meny herfra jeg.


#19

Myria sa for siden:

Jeg har en liste med utprøvde middager vi (dvs de fleste) liker. Den er veldig grei å ha når inspirasjonen eller matlagingsgleden ikke er på topp og man ikke kommer på noe som helst man har lyst på. Og så er det rart hvilke matretter man glemmer at man liker. :humre:


#20

Tallulah sa for siden:

Jeg har blitt helt matlagingsdum etter en lang periode med unntakstilstand i heimen. Det har blitt altfor mye take away (det hjelper jo ikke akkurat at man har en deilig italiensk pizza, thailandske, japanske og indiske restauranter innen 500 meters radius), og når jeg skal finne på noe selv blir det nesten bare kjøttdeigbaserte greier. :gal: Og jeg pleier å være flink og kreativ til å lage mat! :hylgrine: Nå greier jeg bare å lage tacos!
[CENTER]Save[/CENTER]


#21

veobra sa for siden:

Adam har bestemt tre retter for oss.
Tacopai
Stekt lyr med poteter, rosenkål og ramsløk
Biffskiver med risotto. Jammen er det ikke ramsløk her også.

Ellers tror jeg det blir:
Fiskekaker i pitabrød
Høstgryte med pølser, rotgrønnsaker og pølsebiter. Skal det gå fort har jeg en pose frosne grønnsaker som basis


#22

GinaK sa for siden:

Jeg har en 6ukers middagsplan men følger den ikke slavisk. Grei å ha når jeg blir stresset og ikke kommer på en eneste rett..

I går hadde vi rester etter lasagne + brød
I dag må minsten være på kamp 16.45 så da blir det pølse/lompe.
I morgen blir det lettvindtlapskaus med Toro brunsauspose, lapskausblanding, røkte kjøttpølser og makaroni.
Torsdag blir det fiskegrateng og potetmos.
På fredag blir det hjemmelaget pizza.
Lørdag: en eller annen type gryte med kyllingfilet.
Søndag: kanskje taco.


#23

Tallulah sa for siden:

Jeg har endelig greid å skramle sammen en liste for resten av uka, nesten!

tirsdag: lapskaus i trykkokern
onsdag: tomatsuppe fra matstart.no
torsdag: svinewok med ris
fredag: er ikke hjemme, gutta får finne på selv
helg: vet ikke. :blånn:

Det er en start!


#24

Maverick sa for siden:

Ohlord, den maissuppa (oppskrift på kolonial.no) var en for historiebøkene! :nam:


#25

Lavender sa for siden:

M: kjøttrike gourmet pølser med potetmos, paprika og cherrytomater.
T: tomatsuppe med egg, chorizo og hvitløksbrød.
O: fiskekaker med pitabrød og salat.
T: spagetti med olje og hvitløk, litt kyllingfilet til de som vil ha kjøtt, kikerter.
F: taco, karbonadedeig, salsa, guacamole og hva vi har.
L: pizza
S: hel kylling med hva vi har.

Vi bruker å ha rød fisk en dag, utsettes til neste uke.


#26

Input sa for siden:

Vi lager hver onsdag plan for uka fra og med fredag. Poden er hos faren sin hver torsdag, så den dagen har jeg sjelden planlagt noe. Det samme gjelder forøvrig for helgene han er der. Men for de andre dagene lager vi (poden og jeg) en plan for hva vi skal spise, også blir det valgt etter tid, humør og lyst etter hvert i uka. Kjappe middager er cluet her, for vi har så lang reisevei og er hjemme så seint.

Denne uka har sett sånn ut:

  • pizza
  • spagetti
  • laks med salat og pitabrød
  • fiskekaker med potetmos
  • grønnsakssuppe
  • karbonader og stekt løk på brødskive

#27

apan sa for siden:

Vi lager ukesmeny, og jeg forsøker minimum 2 fisk og 1 suppe per uke, i tillegg forsøker jeg variere tilbehøret (pasta, ris, potet, brød - men ser at det ble dårlig med potet denne uka). Denne uka:

Mandag - Laks, ris, brokkoli, tzatsiki
Tirsdag - Pasta med fløte, skinke, erter (denne var ny hos oss denne uka - en suksess!)
Onsdag - Fiskekaker i hjembakte burgerbrød
Torsdag - Tomatsuppe med egg og makaroni
Fredag - Kyllingwok med cashewnøtter, ris
Lørdag - Cæsarsalat
Søndag - Taco

Maissuppa tror jeg vi må prøve neste uke, Mave.


#28

Bean sa for siden:

Denne uka ser det slik ut:

M - Taco
T - Laks med ris og brokkoli
O - Hjemmelagede svinekjøttboller i tomatsaus med pasta og salat (favorittoppskrift fra godt levert)
T - Pizza (hjemme alene med ungene..)
F - Røkte svinekoteletter med hjemmelaget potetmos og grønnsaker
L - Kjøttsuppe
S - ikke bestemt ennå


#29

rajraj sa for siden:

Vi har vært megaflinke og hatt ukemeny siden skolen startet opp igjen etter sommeren. Men etter høstferien (forrige uke) har vi glemt å følge opp. Så topp med denne tråden! Dette har vært og blir meny denne uka:

Mandag: Kjøttdeig+kålgryte med poteter
Tirsdag: Falafel, couscous, tomatsaus, salat, tzatsiki
Onsdag: Palak paneer med kikerter oppi, ris
Torsdag: Blomkålwings, currystekte kikerter, grønnsakstaver og rømmedipp
Fredag: Hjemmelaget pizza (én med potet, én med pepperoni)
Lørdag: Lammeskank, potetmos og rotgrønnsaker
Søndag: Fish'n' chips


#30

LilleRosin sa for siden:

mandag: blomkålgrateng med løk og skinke, pasta til
tirsdag: kylling (toroindisk), ris, salat og naan
onsdag: gulrotsuppe . Har hatt denne flere ganger; er kjempegod.
torsdag: breiflabb med tomatsalsa
fredag: tacoform
lørdag spiser vi borte
søndag: oksestek, rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter. rabarbragrøt med fløte til dessert


#31

frukt sa for siden:

Jeg har blitt veldig flink til å lage ukesmeny, men ikke like flink til å følge den. :knegg: Men det er jo sånn livet er, man må være litt fleksibel.

Denne uken er menyen:

Gulrotsuppe med ingefær/kjøttboller med potetmos til de små
Fiskekaker med råkostsalat og poteter
Pølse og potetmos
Laks med ratatouille
Kylling i form med grønnsaker
Middagspai av noe slag og sjokoladeterte med bjørnebær :nam:
Torsk i eggesaus

Prøver å få til minst to fiskemåltider, kake/dessert i helgen og kanskje en vegetarrett i ny og ne.


#32

Katinka sa for siden:

Takk for overbevisende tips. Rågod suppe!


#33

Palmen sa for siden:

Suppen i dag ble den ferske thaisuppen fra Rema med søtpotet, gulrot, finsnittet kål og fullkornsnudler. Den suppebasen er skikkelig god altså.


#34

Myria sa for siden:

Denne ukens meny:
I dag: Spaghetti med kjøttsaus.
Fredag: Biff med fløtegratinerte poteter, bakt løk, aspargesbønner, stekt sopp og hjemmelaget peppersaus.
Lørdag: Bacon- og grønnsakslasagne.
Søndag: Chili con carne. Eplekake med vaniljeis til dessert.
Mandag: Cheesy vegetable chowder.
Tirsdag: Hjemmelagede fiskepinner med potetmos og råkostsalat.
Onsdag: Falafel i pitabrød med diverse grønnsaker og hvitløksdressing.


#35

Maverick sa for siden:

Så bra at du likte den!


#36

Appelsin sa for siden:

Vår uke:
Mandag:
Blomkålsuppe med tinte, grove rundstykker.

Tirsdag:
Rosa lapskaus, med ulike beter, søtpotet, potet, gulrot og løk. Kjøttetende del av familien hadde kjøttpølse i.

Onsdag:
Pastasalat med feta, babyleafsalat, cashewnøtter, cherrytomat, avokado, hvitløk og basilikum.

Torsdag:
Ovnsstekt laks, fullkorns-koskos og brokkoli/gulrot.

Fredag:
Fullkornstortilla med hummus, grønnsaker, ost og rømme.

Lørdag:
Pizza til kvelds, evt. risgrynsgrøt tidligere på dagen.

Søndag:
Fiskegrateng med poteter og rotemos av løk, søtpotet, rødbeter og kålrabi.


#37

Toffskij sa for siden:

Min hybelpendleruke:

Mandag: Hellstrøms ferdiglasagne
Tirsdag: Fiskesuppepose med en halv salmalakseside i
Onsdag: Spleisefest (pizza, quiche, salat, kaker)
Torsdag: Spagetti med kremost og stekt sjampinjong
Fredag: Noe jeg finner i kantina eller på flyplassen

:knegg:


#38

Retz sa for siden:

Neste (alene hjemme) uke:

Mandag: Frittata med spinat og feta
Tirsdag: Linsesuppe
Onsdag: Rester
Torsdag: Fiskepakke i folie
Fredag: Kylling med ratatouille
Lørdag: Rester
Søndag: Brokkolisuppe


#39

Ruslebiffen sa for siden:

Ukesmenytråd! :lykkelig: Vi har brukt ukesmenyer i flere år. Faller litt av innimellom, men verden er altså så mye enklere når vi planlegger og ukeshandler.

Denne uken har jeg vært alene hjemme og det preges middagene av. #restemat :knegg:

Man: Byggrynssalat med feta, grillet paprika, spinat og sukkerter ++ (rester fra fredag)
Tir: Andeconfit med bakte beter, chevre og spinat / ruccolasalt (rester fra lørdag)
Ons: Vegetarlasagne
Tor: Vegetarlasagne (rester)
Fre: Laksesashimi med vårløk, chilli, soya ++, godt brød og salat
Lør: Spise ute


#40

Ruslebiffen sa for siden:

Det hørtes ekstremt kjent ut fra tiden da vi bodde urbant. :knegg: Tipper vi hade take-away 3 av 7 dager i uka i snitt, omtrent. Og det selv om jeg liker å lage mat.


#41

trøtt sa for siden:

Vår uke fra i går ser sånn ut
T: Fiskeboller og fiskepinner, hvit saus, poteter, blomkål, gulrot og erter.
F: Hyrdepai og salat
L: hjemmelaget pizza i to eller tre ulike varianter
S: Rogan josh med lam, hjemmelagde nanbrød, ris og raita
M: Stekt laks med couscoussalat og blomkålmos
T: Thaifiskekaker med ris og grønnsaker (vet ikke helt hvilke enda)
O: Potet og fennikelsuppe med bacon og kylling. Lager nok rundstykker til.
T: Hvitløkskoteletter med ris, salat og potetsalat.
F: Gryte av hjort, poteter og grønnsaker.


#42

Guttemammis sa for siden:

Vår uke fra i går:
F: bestille pizza på døra.
L: Taco.
S: Lasagne.
M: Fiskeboller i hvit saus med poteter og grønnsaker.
T: Kylling tandoorigryte m ris og nanbrød.
O: Hjemmelagde kjøttboller og potetmos + salat.
T: pannekaker.


#43

ingling sa for siden:

Ny plan er lagt for uken!

Mandag: Tomatsuppe med torsk, rundstykker til
Tirsdag: Rester av lam fra søndag, finner på noe tilbehør
Onsdag: Pasta med kjøttsaus
Torsdag: Pølsesuppe med rundstykker, kolonial.no-oppskrift
Fredag: Pannekaker for små, taco for store
Lørdag: Pizza
Søndag: Kyllingform med spinat og bacon fra kolonial.no, tilpasser med kalkunbacon

Denne uken ble det litt småjusteringer, men sånn er det jo noen ganger.


#44

Toffskij sa for siden:

Denne tråden fikk meg til å ta meg sammen og lage skikkelig ukeplan for første gang på lenge. Ukene våre er fra lørdag til fredag.

Lørdag: den berømte FP-maissuppa med sconesrundstykker til (bakt av Secunda)
Søndag: coq au vin
Mandag: laksewok med nudler
Tirsdag: fiskeburgere
Onsdag: pasta med chorizo og paprika
Torsdag: misosuppe med svinekjøtt, reddiker, gulrøtter og sobanudler
Fredag: taco (duh!)


#45

him sa for siden:

Søndag: Moussaka med brød og salat (moussaka og brød fra fryser)
Mandag: Grønsakssuppe med brød (fra fryser)
Tirsdag: Laks med pepperotkrem og agurksalat
Onsdag: Pasta med kjøttdeig
Torsdag: Kjøttsuppe med byggryn og flatbrød
Fredag: Grandis


#46

GinaK sa for siden:

Lurt med en viss plan altså.
Søndag: Jeg slo til og lagde ertesuppe i dag. Tilbud på knoke på Spar så da har vi mat i morgen også. Lagde mye og når kjøttet kom oppi ble det visst hele 12 liter suppe...
Mandag: Fiskeboller i hvit saus, poteter og gulrøtter. Rester av ertesuppe som kveldsmat.
Tirsdag: Ovnsstekt laks, brokkoli, poteter og hollanaisesaus
Onsdag: Kampdag for minsten med tidlig oppmøte så det blir noe lettvindt. Grandis eller pølser.
Torsdag: Kyllingpanne som jeg ble fristet av lengre opp i tråden her.
Fredag: noe tacoaktig
Lørdag: Sheperds pai muligens.
Søndag: Dugnad i hele 6 timer så blir noe lettvindt, evt rester.


#47

frukt sa for siden:

Ny meny:
Torsk i eggesaus med brokkoli
Røkt svineknoke med kålrotstappe
Pai med rester av svineknoke
Avgolemonosuppe med laks og ris
Hamburgere
Hjemmelagde fiskepinner
Middag hos min far og stemor. Tar med bringebærmoussekake med nøttebunn tenker jeg.


#48

Observatøren sa for siden:

Mandag: Pasta med kjøttsaus
Tirsdag: Fiskesuppe
Onsdag: Lammefrikassé
Torsdag: lasagne
Fredag: pizza til barna, jeg skal bort
Lørdag/Søndag: Ikke helt bestemt, tror kyllingklubber med ris/salat
Søndag er det bytur, så da blir det endelig restaurant!


#49

Timar sa for siden:

Så flinke dere er! Både til å planlegge, til å spise variert og til å lage mat!

Hilsen matkasse-elskeren :cool:


#50

Jinx sa for siden:

Tenker at det blir omtrent sånn her:
Mandag: Pølselapskaus
Tirsdag: spaghetti bolognese
Onsdag: fiskegrateng
Torsdag: suppe og evt pannekaker
Fredag: pizza
Lørdag: svinefilet med soppstuing og ovnsstekte poteter
Søndag: skal i barnebursdag og får pølser, mulig toast på kvelden

Dette er ingen drømmeuke matmessig. Men har en travel uke og må gjøre en del raske løsninger.


#51

Observatøren sa for siden:

:dulte:

Marked.no er min venn. 30% på deres hjemmelagde denne uka- og de kan anbefales! Veldig gode på smak.


#52

millact sa for siden:

Enig!

Må visste sette meg ned og planlegge noe.

Barna skal ha rester av kjøttkaker i morgen (søndagsmiddag). Jeg spiser omelett tenker jeg.
Så blir det en dag med kylling, ris og nanbrød.
Kyllingnuggets og noe tilbehør.
Salmalaks
Taco hos bestemor i løpet av uken.
Det er det vi har av planer til nå.


#53

Elise sa for siden:

kremt
Vi har ikke fulgt listen, for å si det sånn. I dag ble det middag ute, fordi vi plutselig kom på at vi ikke hadde kjøpt inn noe middag. Det tidsrommet vi egentlig skulle bruke til å ukeshandle på fredag, ble brukt til å besøke en nyfødt baby i stedet. :hjerter:


#54

frukt sa for siden:

Har funnet mye inspirasjon i nye kokebøker, og blitt mer strukturert av å begynne å studere. :jupp: Men menyen følges ikke til punkt og prikke altså. :knegg:


#55

Millen sa for siden:

Hos oss funker det ikke med fastsatt ukeplan når det gjelder middag, men når vi ukeshandler handler vi ulike middager for en uke.
Pr nå vet jeg bare hva vi skal til middag imorgen, kyllingwok.


#56

Acino sa for siden:

Da er planen for kommende tid lagt. Prøver å ta hensyn til tid osv så det skal være realistisk. Planen er som følger:

Mandag: Fiskegrateng, poteter, gulerøtter, smelta smør.

Tirsdag: Taco/wraps med kyllingfilet. Rester brukes til lunsj.

Onsdag: Ovnsstekt laks, wokgrønnsaker

Torsdag: Grille pølser på tur med ungene, jeg og mannen tar hamburger til kvelds. Ungene får ev rester fra onsdag eller røykelaks til kvelds.

Fredag: Stekt fiskepudding, løk, ferskt brød

Lørdag: Hjemmelagd suppe, chorizo, egg, mais, hvitløksbaguetter.

Søndag: Ribbeinssteik, poteter, surkål, saus, gulerøtter og løk.

Mandag: Rester fra søndag

Tirsdag: Rester fra lørdag, pasta, eventuelt kjøttboller


#57

Maverick sa for siden:

Her endte jeg alene hjemme hver kveld, så da har vi fortsatt igjen ingrediensene til alt unntatt maissuppen denne uken. (Jeg lagde meg småsupper av restegrønnsaker de dagene jeg gadd å spise noe annet enn knekkebrød med Philadelphia.)


#58

IOA sa for siden:

Vi tester en ny matkasse denne uka, fra Easy cooking. Ferdig mat som skal varmes opp bare. Er spent på om jeg blir fornøyd.

Ukesmenyen vår er som følger:
Søndag: pølse med lompe, kom hjem fra høstferie uten noe i skapet
Mandag: brødskive med stekt egg og karbonade, hurtigmiddag til de som ikke skulle i bursdag
Tirsdag: Fjordlandgrøt til barna og barnevakten, Fjordland kyllingboller til meg på jobb.
Onsdag: Båndpasta med laks
Torsdag: Kalkungryte med couscous
Fredag: Hønsefrikassé med poteter
Lørdag: Brennende kjærlighet med salat
Søndag: Fiskegrateng med gulrøtter og poteter


#59

Blåbær sa for siden:

M: rester fra tacokveld blir til chili con carne med tilb
T: fiskesuppe med kveiterester og fond
O: spagetti bolognese
T: laksepasta med spinat
F: hamburger


#60

trøtt sa for siden:

Laksen utgikk til fordel for rester, hjorten utgår til fordel for hamburger og valgte et helt annet tilbehør til kotelettene. De neste dagene ser ca sånn ut

F: Hamburger
L: Biff og peanøttgryte med ris og salat.
S: Take away tror jeg
M: Laks med couscoussalat
T: Hjemmelaget fiskegrateng
O: Erter og spinatpesto pasta med laks
T: Kremostsuppe og tomatsuppe med egg og makaroni, nybakt brød.
F: Kjøttkaker med brun saus, poteter og grønnsaker


#61

Myria sa for siden:

Ny ukemeny:

Torsdag: Engelske fiskekaker med poteter, grønnsaker og smeltet smør.
Fredag: Pulled chicken nachos med guacamole og pico de gallo. Storebror sa han hadde lyst på tacokrydret kjøttdeig i stedet for kylling, siden det var så lenge siden sist, så det får han.
Lørdag: Tortillasuppe toppet med rømme og revet ost, hvitløksbrød til.
Søndag: Biffgryte med urtedumplings. Banoffee mess til dessert.
Mandag: Kremet blomkålsuppe med hjemmebakte rundstykker.
Tirsdag: Sciciliansk fiskegryte.
Onsdag: Hjemmelagede vårruller med søt chilisaus.


#62

Matilda sa for siden:

Ny ukemeny, fortsatt unntakstilstand:

Lørdag: Tacos/Quesadillas
Søndag: Shepherd's pie (jada, kjøtt hele helga)
Mandag: Panert torsk à la Findus, flytta fra forrige uke
Tirsdag: Kylling tikka masala med naanbrød, mangochutney og tomat/agurk. Raita eller bare yoghurt.
Onsdag: Kjøttpølser
Torsdag: Omelett
Fredag: Pizza à la Mr Wormwood, med litt grøvre deig

Mye kjøtt og bare en heller sørgelig fiskerett. Tsk tsk.


#63

Myria sa for siden:

Jeg har flere ganger lagt merke til den der pizza à la Wormwood i middagstråden og lurt på hva dette er, om det er en spesiell oppskrift jeg burde søke etter og la meg friste av. Og akkurat i dag sa det plutselig "ding" oppe i hjernen min. :lol: treg


#64

Matilda sa for siden:

:knegg: Det er min manns versjon av min fars pizza - mer eller mindre uforandra siden 1995. 2 dl sammalt til 6 dl hvetemel, sånn omtrentlig. Det slumpes. Ellers går det oftest i tomatsaus, ost, ananas og pepperoni, eller skinke. Noen ganger lager vi italiensk pizza i ulike varianter på pizzastein, men vi faller stort sett tilbake til standarden. Alle liker.


#65

Strå sa for siden:

Det høres ut som oss. Den tiden vi holdt på med slikt førte det faktisk til at vi fikk forbausende mange varierte og felles måltider, selv om avvik fra planen forekom. :D Men akk, nå med en utflyttet, en med mye kveldsjobbing, en med mange kveldsaktiviteter og Helten som ofte har kveldsmøter/jobber seint og jeg som ikke har overskudd til noe som helst etter jobb, ja så er det stor stas de få gangene vi faktisk har felles middag, altså cirka en gang i uka. I tillegg spiser stort sett Helten og jeg ute på datekvelden vår. :love:

Så da er det bare å tusle rolig ut av tråden igjen.


#66

Input sa for siden:

Her er det også unntakstilstand med null overskudd, fordi jeg ikke er frisk, men ikke ordentlig syk heller.

Fredag: pizza
Lørdag: laks og salat i pita
Søndag: toast og kakao etter at vi har gått for tv-aksjonen
Mandag: fiskekaker, potet og grønnsaker
Tirsdag: gryterett av noe slag
Onsdag: tomatsuppe


#67

apan sa for siden:

Skal vi se, denne uka og kommende uke ser slik ut:
Mandag: Ørret, poteter, grønnsaker
Tirsdag: Pannekaker
Onsdag: Pasta med scampi i tomatsaus
Torsdag: Laks med sursøt saus, nudler, bønner
Fredag: Fritert sei med coleslaw og ris samt rå gulrøtter
Lørdag: Hamburgere, potetbåter
Søndag: Maissuppe og foccaccia
Mandag: Laks, ris, blomkål
Tirsdag: Sitronpasta med brokkoli, fetaost, soltørket tomat
Onsdag: Indisk kyllingrett
Torsdag: Pita med skinke og grønnsaker
Fredag: Seibiff med tilbehør
Lørdag: Ingen, diverse Halloweenfest etc
Søndag: Minestronesuppe fra Trines matblogg


#68

ingling sa for siden:

Vi avviker også litt fra planene, men det hjelper å ha dem likevel, synes jeg. Jeg er nyfrelst kolonial.no-kunde og finner inspirasjon der, så selv om variasjonen er begrenser får vi til litt. Planen fra mandag av, med forbehold:

Mandag: Torsk / fiskekaker med gulrotstuing og kalkunbacon
Tirsdag: Gulrotsuppe med ingefær, rundstykker
Onsdag: Fiskekaker med thaisalat/pasta
Torsdag: Kremet pasta med kylling
Fredag: Pannekaker/taco
Lørdag: Pizza
Søndag: Lammegryte med potetmos


#69

him sa for siden:

Mandag: Grønnsakssuppe med brød (begge fra fryser)
Tirsdag: Pasta med bacon, erter og fløtesaus (bacon og erter fra fryser)
Onsdag: Fiskesuppe (3 dobles) Bok: Matgleder fra Trøndelag
Torsdag: Moussaka med salat og brød (moussaka fra fryser)
Fredag: Grandis (fryser)


#70

Maverick sa for siden:

Denne uken, etterhvert:

Blomkålsuppe
Gresskarsuppe
Maissuppe
Chili con Carne
Lammecarré med rotmos

... mulig et par av suppene blir lunch, jeg har en lammegryte, fiskekaker og noen frosne haner i bakhånd.


#71

Maverick sa for siden:

Jeg er ikke spesielt nøye på å følge menyene slavisk, ting skjer, men prøver å ikke måtte kaste mat, i hvertfall.


#72

Matilda sa for siden:

Sånn gjør vi det og. Hva som endres kommer an på når ingrediensene må brukes. Denne uka fikk vi rester etter søndagsmiddagen, så da utsettes enten fisken (frossen, holder lenge), eller omeletten (ingen ingredienser som ikke kan brukes til noe annet). Ellers flyttes rettene rundt på avhengig av hvor travelt det er, om toget til mannen var i rute og hvor slitne vi er. Vi har alltid egg og bacon; grøtris og et par frossenmiddager liggende i tilfelle rottefelle.


#73

Myria sa for siden:

Her blir det gjerne også endringer. Det er alltids én eller to av rettene som lett kan flyttes til neste uke uten at ingredienser går ut på dato eller på andre måter ikke kan spises.
Hverdagsmiddagene spiser vi etter humør og jeg følger i grunnen ikke planen på hverdagene, jeg har bare i hodet at vi skal ha middag X, Y og Z i løpet av de neste dagene. Vi prøver å ikke kaste mat. Restemiddag er vanskelig når vi er så mange og i tillegg prøver å ikke lage mer mat enn at alt spises opp hver dag. Er det bare litt igjen får gjerne lillesøster det med i matpakken siden barnehagen varmer middagsrester til barna, mens er det så mye som en hel porsjon fryses det ned. Det tar litt tid å spare opp fem porsjoner slik at vi får en hel restemiddag, men jeg får en rar glede av å tine opp og servere fem porsjoner fra fem ulike middager. :knegg:


#74

IOA sa for siden:

Vår ukesmeny går foreløpig bare til torsdag, siden jeg er usikker på programmet og antall middagsspisere i helga.

Mandag: risengrynsgrøt og saft, ostesmørbrød til kvelds
Tirsdag: hønsefrikassé med poteter, rest fra fryseren, pluss brokkoli
Onsdag: indisk, kylling tikka masala med ris og nan og salat
Torsdag: laksepasta med brokkoli

Neste uke blir det matkasse fra Easy cooking igjen - genial og god ferdiglaget middag som eldste lager ferdig (=varmer i vannbad) til jeg kommer hjem. For en luksus! Fire middager til oss tre for under 600 kr er ingen blodpris heller.


#75

ingling sa for siden:

Vi justerer også, i dag hadde vi f.eks. middagen fra i går siden jeg ble aleine hjemme til middag da, så jeg lagde den klar til oppvarming i dag. Jeg ser at vi har en del grønnsaker etc. etter de middagene vi har lagd, så mulig vi må justere litt for å bruke opp det.


#76

Novla sa for siden:

De siste ukene har det vært mye tull på middagsfronten, så nå har vi endelig fått laget ukemeny igjen. :D Åpent for endringer underveis, men omtrent slik:

Mandag: Cheddar og ale soup (ungene fikk pølse i brød på handletur :o)
Tirsdag: Ovnsbakt blomkål, bønnepuré med parmesan og sauce vierge.
Onsdag: Pasta av noe slag, muligens mannens spesialpasta med morr og paprika.
Torsdag: Stekt ishavrøye, potetmos, appelsinsaus og brokkoli.
Fredag: Kalvefilet med Stiltonhollandaise, hasselbackpoteter og noe grønt til voksenmiddag på kvelden. Ungene får restemat om vi har noe passende, evt. fiskekaker.
Lørdag: Hjemmelagde fiskepinner, poteter, erter og tartarsaus.
Søndag: Greske kjøttboller og ditto salat, tomatsaus og stekte poteter.


#77

trøtt sa for siden:

Ny meny
Lørdag: løvbiff med båtpoteter og salat
Søndag: pølser og pinnebrød
Mandag: Gryte av reinkjøtt, poteter og grønnsaker.
Tirsdag: Kremet fiskesuppe
Onsdag: Falafel/kjøttboller i pitabrød, salat
Torsdag: Fiskeboller evt rester
Fredag: Chili con carne og taco
Lørdag: Pizza
Søndag: Gronnsakslasagne og vanlig (kresenvennlig) lasagne


#78

Bean sa for siden:

Inspirert av denne tråden har jeg laget ukesmeny for denne uka og neste :D
Mandag: Ovnsbakt laks med ris og brokkoli
Tirsdag: Chili con carne
Onsdag: Pizza fra Dolly
Torsdag: Sodd med poteter og gulrøtter
Fredag: Biff med fløtegratinerte poteter og grønnsaker
Lørdag: Svinekjøttboller i tomatsaus og salat
Søndag: Kanskje lasagne (ikke ennå bestemt)

Neste uke tror jeg vi skal ha:
Mandag: Lapskaus
Tirsdag: Kremet fiskesuppe
Onsdag: Stekte kjøttpølser med hjemmelaget potetmos og raspet gulrot
Torsdag: Kylling tikka masala med ris
Fredag: Taco
Lørdag: Baconsurret kylling med potetbåter og grønnsaker
Søndag: Kjøttsuppe


#79

Eia sa for siden:

Forrige uke ble en suksess, ikke minst for lommeboken. :glis:

Denne uka skrev jeg opp, og handlet det meste til:

M: Kokt torsk
T: Tomatsuppe med kjøttboller
O: Pastasalat (mann har visst ikke fått med seg tavla på kjøleskapet, så det ble fiskekaker :knegg: )
T: Laksewraps
F: Taco
L: Bortreist
S: Etellerannet med lam og rester fra kjøleskapet

Det gjenstår litt på forankringssiden av prosjektet, men de to minste gutta liker forutsigbarheten. Dette skal vi fortsette med. :jupp:


#80

Toffskij sa for siden:

Uka f.o.m. i dag blir sånn:

L: bouillabaisse
S: plukksvin (aka pulled pork) med tortillas og salat, brownies til dessert
M: thaisuppe med kylling
T: pølser og potetstappe
O: parmesankylling med ris og salat
T: japansk nuddelsuppe (udon) med svinekjøtt, purre og egg
L: hjemmelagd pizza


#81

Millen sa for siden:

Her er vi og.


#82

GinaK sa for siden:

Her skal fryseren tømmes for vi skal en tur på grensen og handle inn litt kjøtt + + til juledagene.


#83

Matilda sa for siden:

Ukas:

Mandag: Pasta Carbonara med squash og litt bacon
Tirsdag: Fiskegrateng
Onsdag: Kikertcurry med naan og mangochutney
Torsdag: Hamburger
Fredag: Pizza


#84

Maverick sa for siden:

Vi skal ha:

Ris, kylling og brokkoli
Veggispai med løk og tomat
Spekeskinkepakket torsk med tomater i form
Tomatsuppe
Pasta- og skinkeform


#85

Maverick sa for siden:

Heh, tomat av noe slag fire av fem dager, ser jeg. Åpenbart mor som har laget menyen. :glis:


#86

Eia sa for siden:

Tjoho, ny uke og nye muligheter:

M: Stekt pølse og løk med potetmos
T: Taco
O: Pastasalat med rester fra tacomiddagen
T: Grandis til unga, vi skal ut på oppdrag hvert vårt sted
F: Alle borte
L: Tømme fryser for fisk-dagen aka fiskesuppe
S: Kyllingwok

Menyen er preget av travel uke for både mor og far. :knegg:


#87

amylin sa for siden:

mandag: spaghetti med hvitvinsaus med bacon og cherrytomat
tirsdag: spise ute pga kurs, jobb og trening
onsdag: biff og nudelsuppe
torsdag: rotgrønnsaker med marinert kylling
fredag: tomatsuppe med rundstykker og egg (julebord på kvelden)
lørdag: bursdagsfest
søndag: hjemmelaget pizza


#88

rajraj sa for siden:

Mandag: Lettsaltet torsk med eggesmør, poteter og rotmos
Tirsdag: Spagetti puttanesca
Onsdag: Karbonade og speilegg og salat
Torsdag: Ertesuppe
Fredag: Potetpizza
Lørdag: Sushi
Søndag: Julegrantenning med der tilhørende pølsefest


#89

Acino sa for siden:

Mandag: Panert fisk i ovnen med rester av potetstapp og ertestuing.
Tirsdag: Betasuppe med hjemmebakte urte/osterundsykker
Onsdag: rester fra tirsdag.
Torsdag: Røykelaks, eggerøre, noe grønt og ferskt brød
Fredag: Litt usikker men blir trolig suppe, mye paprika, løk og tomater i kjøleskapet. Hvitløksbaguetter til isåfall.
Lørdag: Usikker, skal på julegrantenning dersom det ikke pøsregner så noe enkelt før eller etter
Søndag: Kyllingfilet med løk og bacon i ovnen, ris og salat.
Mandag: Bakt eller stekt laks, poteter, agurksalat, brokkoli
Tirsdag: Rester
Onsdag: Fiskegrateng, poteter, gulrøtter, smør
Torsdag: Rester/grandiosa

Plan lagt opp etter hvor mye jeg jobber, aktiviteter på ettermiddagen osv.


#90

GinaK sa for siden:

Jeg tømmer fryser så vi bruker helst det vi har.

i går hadde vi en gryte med ris, grønnsker, røkte kjøttpølser og 6 medisterkaker oppi.
i dag: wook med indrefilet av svin + gulrøtter,brokkoli og løk + nudler.
torsdag: jeg skal på julebord så kjøper pizza eller pølser til barna og mannen.
fredag: taco med kjøttdeig.
lørdag: noe med kyllingfilet.
søndag: røkt svineknoke med rotmos


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.