Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glassplate i micro - funksjon?

#1

nokon sa for siden:

Nokon har knust glassplata i microen vår. :sparke: Vi bruker den lite - ein sjeldan gong til timing og varming av rester. Elles er den ein avansert popcornmaskin. Og vi popper ikkje så mykje popcorn at eg gidder kjøpe ny micro.

I det siste har microen ikkje virka optimalt. Eg lurer på om det er det at han er gammal som er problemet, eller om det er glassplata som mangler. Eg har satt inn eit vanleg glassfat i staden for plata, men når vi popper popcorn blir halvparten poppa og resten svidd. Eg ser slike spesialglassplater koster 4-500 kr. Så eg gidder ikkje kjøpe ny plate dersom det er ovnen som er utslitt. Det står mellom ny glassplate eller å skrote heile microen utan å kjøpe ny.

Men har den plata ein så viktig funksjon at det går ut over heile microen viss den er knust? (Går det an å formulere eit enkelt spørsmål på ein meir kronglete måte?)


#2

Luftslottet sa for siden:

Den lille hjulgreia som var under glassplata er der fortsatt?
Tror den viktigste funksjonen er at brettet sørger for at maten roterer, og dermed blir jevnere varm.


#3

nokon sa for siden:

Hjulgreia er der framleis, ja. Det var det eg og trudde.


#4

vette sa for siden:

Du kan gjøre som jeg gjorde, stikk på finn, se etter en billig eller gratis mikro der du bor og kjøp den. Kosta meg en hundrelapp og funket flott. (Bort du i Bergen har jeg faktisk en mikro som skal kastes, så du kan lett få glassplata derfra :P)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.