Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ny blogg - hvordan nå ut til folk?

#1

Blåklokke sa for siden:

Jeg har etter mange års vurdering og mange etterspørsler startet min egen blogg. Men jeg trenger tips til hvordan få folk til å gå inn for å lese? Det er litt mer motiverende å skrive når det er noen som leser. Jeg har selvfølgelig delt på min FB men det er begrenset hvor mange som ser det.

Noen innspill?


#2

Pappalille sa for siden:

Du kan jo legge ut link her? :blunke:


#3

Blåklokke sa for siden:

Ja tenkte på det men usikker på om jeg treffer målgruppen her :rødme:


#4

Millen sa for siden:

Hva er målgruppen da?


#5

Serena sa for siden:

FB, Instagram og twitter er fine plattformer for å dele link til innlegg på blogg. Å twitre med andre brukere, kommentere på Instagram kan få andre inn på dine innlegg. Jeg synes det er viktig at det er meningsfull tvitring og kommentarer på Instagram, da går jeg gjerne inn og ser nærmere på linker.



#7

nokon sa for siden:

Litt avhengig av målgruppe og tema. Men erfaringa mi er at det er lurt å bygge opp litt innhold, slik at du ikkje markedsfører ein blogg med to poster. Det tar tid å bygge opp ein leserkrets, men det er lurt at det er litt å lese, når ein kjem inn på bloggen første gong.

For å skaffe lesarar, kan du vere aktiv med å kommentere på bloggar innanfor same sjanger som du skriv. Den erfaringa eg har, er at det blir eit miljø rundt blogginga, or folk kommenterer og lenker til kvarandre. Samtidig er slike "Hey, kom og sjå på min blogg"-kommentarar irriterande. Men å engasjere seg og kommentere og delta i diskusjonar, lenke tll andre og så vidare gjer at ein blir ein del av eit bloggfellesskap.

Instagram- og Facebook-side knytta til bloggen kor du oppdaterer med relevante bilete/statuser og gir beskjed om oppdateringer, dele lenke til nye bloggposter på Facebook/instagram/Twitter, følgje folk som er aktuelle og har same interesse i andre sosiale medier og så vidare, kan trekke lesarar. Her kan give aways eller utfordringar brukast og det går an å betale fb/instagram for sponsa innhold eller boost av poster. Det kan og vere lurt å finne ut når målgruppa er aktiv i andre sosiale medier. Eg var i ein redaksjon for eit bloggmagasin og då brukte vi Google analytics og såg at det var mykje trafikk mellom 11.30-12.30 (lunsjpause) og etter 19.00 så då delte vi oppdateringar på fb og instagram på desse tidspunkta.

Når det gjeld sjølve bloggen, synest eg det er viktig at eg får nok informasjon om bloggeren til at det går an å vurdere innhaldet. Så ei litt grundig om meg-side er lurt. Kvaliteten på innlegga er og avgjerande for om eg kjem tilbake. Ta deg tid til å skrive gode innlegg og ta hode bilete og les korrektur. Men det viktigaste er at du har ein stemme og ein stil som er særegen og som gjer at folk hugser deg og kjem tilbake til deg.

Ein del av dei store blogg-kunnskapsfolka anbefaler faste spalter og temadager og slikt. Det er ikkje eit must, men det kan gi struktur.



#9

Karamell sa for siden:

Jeg har markedsført min på min FB, på bloggens egen FB side og på lignende sider på FB. Bloggen har også egen Instagramkonto. Jeg har også delt link i min blogg her på FP.

Jeg har ikke behov for større leserskare og jeg leser ikke andres blogger, men så har jeg skrevet mest for meg selv og for venner som gjerne vil følge med det spesifikke jeg har gjennomgått siste året. Men jeg har fått noen lesere som gjennomgår det samme som meg og gir meg gode tilbakemeldinger på at bloggen min er gos å lese. Og det er veldig hyggelig.


#10

Blåklokke sa for siden:

Litt usikker, de fleste egentlig. Angrer på svaret over her.


#11

Blåklokke sa for siden:

Takker så mye! Her fikk jeg gode tips! Jeg er på instagram og fb men ikke twitter. Kam det være lurt?

Jeg skrev noen innlegg før jeg offentliggjorde bloggen og har et par sider om meg. Derfor har ikke leserne blitt møtt med tom blogg. Jeg har fått svært gode tilbakemeldinger så langt men vil nå flere.
M


#12

Albertine sa for siden:

Får ikke klikket på adressen, kommer rett til mail.


#13

Blåklokke sa for siden:

Sorry! Skulle ikke være med @ ;)


#14

Albertine sa for siden:

Ja! Nå fant jeg den. Skal lese!


#15

Pappalille sa for siden:

Næmmen! Jeg satt jo og så deg på TV her om dagen, og tenkte at du virker som en fantastisk mamma!



#17

Karamell sa for siden:

Kjapp tilbakemelding. Lettlest og fin, men prøv å få bildene riktig vei?


#18

Albertine sa for siden:

Ja. Riktig vei. Veldig bra ellers.


#19

Blåklokke sa for siden:

Så artig! Tusen hjertlig!


#20

Blåklokke sa for siden:

Ikke store greierne...men en fin opplevelse. Kjære Mamma på TV2 Lisvsstil ;)


#21

Pappalille sa for siden:

Episode 18 i sesong 2. :nemlig:


#22

Millen sa for siden:

Bilder rett vei er viktig ja.
Jeg er fortsatt usikker på målgruppen din, meg traff du ikke. Begynte å lese, men scrollet etterhvert nedover. Mulig det er fordi jeg ikke bare lever og ånder for ungene mine og husarbeid.
Lykke til med bloggen!


#23

Albertine sa for siden:

Bloggfeeden min eksploderte nå. Men jeg vil ikke ha lesere bare for å ha lesere, jeg vil at folk skal lære noe, skjønne noe. Er det feil?


#24

Karamell sa for siden:

Jeg skjønner hva du mener, men det kan du liksom ikke velge. :humre: Mange leser fordi de er nysgjerrige, tror jeg.

Her er min nyrebloggen.wordpress.com/


#25

Millen sa for siden:

Din leste jeg hele tiden for jeg leste et stort rop om hjelp!
Hjelp jeg håper du får. :klemme:
Samtidig som jeg ikke kan fatte hvilke ødeleggelser et voksent menneske kan gjøre mot et barn.


#26

Albertine sa for siden:

Jeg får en slags hjelp, men sviket ligger jo i det et en omsorgsperson kan påføre et uskyldig barn. Du har helt rett.


#27

Blåklokke sa for siden:

Husarbeid er ikke hovedtemaet i denne bloggen! Men mange lurer på hvordan hverdagen er med 7 barn og da kommer jeg ikke unna at det er husarbeid mer enn hos de fleste. Jeg er ikke fornøyd med de siste 2 innleggene, de er litt for "lette" og kjedelige. Men de fleste andre innlegg er dype med sterke meninger derfor tenkte jeg å myke opp litt før neste tema kommer. Skal tilfredsstille flere typer lesere. Men som du sikkert forstår så er det ikke karrierekvinnen som kommer til å finne bloggen min mest interessant. Men hvem vet.


#28

Albertine sa for siden:

Ah, interessant. Hvordan vet du nå de har forlatt bloggen?


#29

Millen sa for siden:

Jeg er langt fra karrierekvinne , men har ingen ønsker eller behov for å ofre meg for ungene mine.

Jeg har vært hjemme ufrivillig i flere år og begynt kan jobbe nå og ser hvor mye blidere jeg er om dagen. Klisjé, men er jeg glad , er de glad.


#30

Albertine sa for siden:

Millen, ai låvv you. Takk for at du leser.


#31

Blåklokke sa for siden:

Jeg har lest litt og bloggen din er sterk og virkelig bra. Jeg har ikke helt fått med meg hva du har opplevd men får et inntrykk av at det er noe av det samme som meg.


#32

Chablis sa for siden:

Den bloggen var vond å lese.
:klemme:


#33

polarjenta sa for siden:

Ja, det var den, jeg måtte ta en pause før jeg leser videre. :klemme:


#34

Che sa for siden:

Jeg er innom bloggen din sporadisk. Sporadisk mest fordi den gjør så vondt å lese og fordi jeg ikke kan bidra med noe. Men du skriver veldig godt.

Blåklokke. Lettlest blogg. Spennende å se hvordan den utvikler seg. Om den blir en "dagbok" (med 7 unger lever jo du et mer hektisk liv enn meg med to), en blogg om oppdragelse,men blogg hvor du tester ting eller en kombo. - eller noe helt annet. Du har en flott familie iallefall


#35

Blåklokke sa for siden:

Takk for fin tilbakemelding. Jeg vingler desverre med retningen og foreløpig blir veien til mens jeg går. Muligens et dårlig utgangspunkt muligens ikke.

Uansett så blir den et sted hvor jeg kan lufte tankene mine om det jeg har på hjertet. Og som nevnt tidligere i tråden her så har jeg vært gjennom vonde ting som må bearbeides. Jeg vet ennå ikke når jeg tør å begynne på dette.


#36

nokon sa for siden:

Er du sikker på at ein åpen blogg på Internett med bilete ac heile familien er plassen for bearbeiding av vonde ting?


#37

Che sa for siden:

Det må vel være det som er det fine med å ikke ha satt tema i bloggen, tenker jeg. Med mulighet for å forme den på veien og ta de vanskelige temaene når du føler du er klar.


#38

Blåklokke sa for siden:

Nei!
Som sagt, jeg vingler veldig nå. Men noen tøffe tema blir det kanskje, som fødselsdepresjon. Men grunnen til denne bør jeg nok ikke legge ut i en blogg om familielivet.

Planen var (etter mange forespørsler), en blogg om livet med mange barn. Men om jeg klarer å skrive interessant nok i lengden er jeg usikker på. Men det er nok den retningen jeg går. Så får helle bare de som synes det er uinteressant synes det. Det blir om vår hverdag samt temaer som opptar meg rundt mammarollen. Og kanskje mer... ;)


#39

Albertine sa for siden:

Dette var veldig gode tips. Skal se om jeg får til å lage både Instagrambruker og FB-side.


#40

Karamell sa for siden:

Det får du til Albertine. Og så får du inn et ikon i bloggen din der lesere kan laike FB siden.
Jeg leser også bloggen din, Albertine. Litt sporadisk, men alltid når den dukker opp i FB-feeden min. Den er vond. Det er bra om du kan spre bevissthet rundt det du skriver om.


#41

Teflona sa for siden:

Leste bloggen din nå, Albertine. Du skriver levende og godt. Sterkt. Jeg vet ikke hva jeg skal si, men jeg kommer innom den igjen.

Blåklokke, jeg tror mange kan være interessert i å lese bloggen din, jeg også, men jeg har litt problemer med mammabloggere som har gjenkjennbare bilder av barna. Så hvis du gjør noe med det, kan det hende jeg leser igjen. (Du har nydelige barn, altså.)


#42

Albertine sa for siden:

Takk, Karamell. FB-siden min ligger under mitt eget navn, jeg kjenner en liten sperre på det å skulle oppgi anonymiteten min (selv om jeg er veldig enkel å identifisere hvis noen vil prøve.) Eller kan jeg endre visningsnavnet selv, tro? Guri, jeg er altså en kløne på sånne ting.


#43

Albertine sa for siden:

Steike, jeg er god! Nå har jeg endret navnet på FB-siden og lagt til Instagramkonto, og jeg har endret instagraminnstillingene sånn at den ikke lenger er privat, og jeg har tilknyttet e-postadresse til bloggnavnet og greier. Slett ikke verst for en middelaldrende lærer som vokste opp med telefonkiosker og lærte EDB på Tiki100 der det kuleste spillet var Snake.


#44

Jinx sa for siden:

Albertine: utrolig sterk blogg. Jeg kommer til å følge deg videre.

Blåklokke: syns du har fine innlegg og utrolig vakre barn. Kommer definitivt til å følge deg videre også.


#45

Blåklokke sa for siden:

Tusen takk! Så hyggelig med slike tilbakemeldinger!


#46

nokon sa for siden:

Klokt.

Eg trur veldig på å spisse litt og heller ha litt variasjon rundt tema. Då veit dei faste lesarane kva dei kan forvente.


#47

LilleLeo sa for siden:

Jeg vet ikke om det bare er mobilen min som tuller seg, når jeg kommer inn på bloggen din Albertine, så skjer det ingenting, alt er bare hvitt.


#48

polarjenta sa for siden:

Jeg får opp at bloggen ikke eksisterer lenger.


#49

Albertine sa for siden:

Jeg tok en runde med meg selv etter tilbakemeldingene jeg fikk i går og besluttet å slette den. Det finnes flere veier til Rom.


#50

Chanett sa for siden:

Eg hadde ikkje tatt opp tøffe tema når du har eksponert borna med namn, egenskaper og bilete. Eg hadde nok ikkje utlevert det du allereie har gjort.

Eg er ikkje ei slik som ikkje viser borna mine. Eg har blogga i ti år med bilete av born og ting me har gjort. Alltid med det i bakhovudet at eg ikkje deler av dei men av ting me gjer. Om eg har klart det er opp til andre å bedømme.

Eg har tru på å blogge for å bearbeide, men da utan familien som bakteppe.


#51

Blåklokke sa for siden:

Jeg har sagt at det ikke er aktuelt å skrive om tunge tema på bloggen på grunn av valget jeg har tatt om å skrive om familielivet og mammarollen! Jeg virret innom tanken men slo det like raskt fra meg!

Nå må dere for all del ikke ta ting ut av sammenheng for å dømme og lage en vanskelig sak ut av ingenting! Det er dette som er hovedproblemet med FP og grunnen til at jeg ikke ønsket å oppgi bloggnavnet mitt på dette forumet. Men så lot jeg meg rive med og gjorde det desverre likevel.

Jeg har allerede svart alt for mye om hva bloggen skal handle om osv. Om dere leser overskriften og hovedinnlegget så spør jeg ikke om hva bloggen min skal inneholde eller hva dere syner om innholdet. Jeg spør ganske enkelt om hvordan man når lesere!


#52

Albertine sa for siden:

Ikke vær for snar til å dømme nå, Blåklokke. Folk er ærlige her, og jeg er av den formening at det er MYE bedre med ærlighet her inne på et (relativt) lukket forum enn fra en horde med Folk der ute i det virkelige liv. For det er veldig mange Folk der ute som er stokk dumme og kan lire av seg mye. Jeg er veldig, veldig takknemlig for den tilbakemeldingen jeg fikk, for da fikk jeg litt perspektiv på ting. Jeg valgte å slette bloggen, det føltes riktig for meg. Jeg er enig i det de andre sier om din blogg, hadde jeg hatt fullt navn og bilde av familien hadde jeg ikke turt å dele vanskelige ting.


#53

Blondie sa for siden:

Jeg synes vel ikke du dømmes så veldig, Blåklokke, har du ikke stort sett fått konstruktive tilbakemeldinger? Det er bra at du har tenkt gjennom hva du legger ut og ikke, jeg tror ikke noen tenker noe annet. Det bare spant ut fra at du nevnte at det kunne komme vanskelige ting også.

Mitt tips er at du finner en identitet som er noe mer enn å ha mange barn til bloggen din. Jeg tror det kan bli interessant for flere på den måten.


#54

Blåklokke sa for siden:

Jeg ble kanskje vel frustrert men problemet er at uansett hvor mange ganger jeg skriver at jeg IKKE KOMMER TIL Å SKRIVE OM vanskelige ting, så gjentar dere det igjen og igjen slik at nye lesere i denne tråden tar det med seg i neste kommentar. Så det nytter ikke for meg å si at dette ikke er aktuelt.


#55

Chanett sa for siden:

Kjære vene, no er du verkeleg hårsår. Du skriv jo sjølv, lenger ut i tråden, at du har fleire tunge tema og vingler om du skal ta dei med i bloggen. Eg gjer deg eit råd om at eg har tru på å blogge for å bearbeide men ikkje i ein slik type blogg som eg oppfattar at du har. I tillegg fortell eg korleis eg sjølv har kombinert born og blogg med å fokusere på det me gjer og ikkje på dei.

Beklager at eg ville dele av mi erfaring. Eg trudde, i min naivitet, at du spurde om tema og det å ta opp vanskelege ting (tillegg til korleis få lesarar, noko andre hadde svara på.)


#56

Niobe sa for siden:

Jeg ville kjent litt etter på denne frustrasjonen. For om det frustrerer deg såpass at folk misforstår eller tolker deg annerledes enn du hadde tenkt, så er det slett ikke sikkert at blogging er så lurt i det hele tatt.

Nå skal det mye til å fenge meg med en blogg, men for å være ærlig kan jeg ikke se et kjempestort nedslagsfelt for denne bloggen.


#57

007 sa for siden:

Jeg har fulgt bloggen til Chanett i ørten år, den er veldig bra. Så hør på henne, der kan du få gode tips.


#58

Chanett sa for siden:

Tuden takk, Agenten. Det var hyggelig sagt.


#59

Anne C sa for siden:

Hvor er det blitt av bloggen din Albertine?


#60

Albertine sa for siden:

Den er borte. Jeg vurderte lenge frem og tilbake i går om jeg skulle beholde den og valgte å ta den bort. Mange uttrykte det jeg var redd for, så jeg prioriterer beskyttelse for meg selv, jobben min og ikke minst barna mine fremfor å dele. Jeg skal heller se på andre måter å uttrykke meg på.


#61

Chablis sa for siden:

Så synd at du tok den bort.


#62

Albertine sa for siden:

Hvorfor?


#63

polarjenta sa for siden:

Jeg skjønner hvorfor du har tatt den bort, jeg var begynt å lese men jeg syns det var så sterk lesing at jeg klarte ikke lese alt i går. Det hadde vært en blogg jeg gjerne kunne tenkt meg å lese resten av fordi jeg syns det er et veldig viktig tema å belyse.


#64

Chablis sa for siden:

Fordi det er et viktig tema.


#65

Rabbit sa for siden:

Jeg begynte å lese den i går, og skjønner valget ditt. Det var en sterk fortelling og sikkert ikke enkelt å ha den liggende så åpen. Jeg vil mer enn gjerne lese boka di når den kommer ut, så jeg stiller meg på liste der isteden, hvis du vil gi beskjed når du har kommet dit. :)


#66

Blondie sa for siden:

Jeg skjønner deg godt, Albertine, og synes vurderingen er god. Du skriver godt, åpent og sårt, men utfordringen med åpenhet er jo nettopp hvor sårbar man blir. Jeg tror det blir lettere for deg å være mer enn fortiden din uten en nokså gjenkjennende blogg på nett. :klemme:


#67

Anne C sa for siden:

Jeg synes også det var synd at du tok den bort. Jeg skjønner at du vil beskytte deg selv og familien din, men jeg synes det er et veldig viktig tema som bør komme mer frem i lyset.


#68

Anne C sa for siden:

Dette.


#69

Joika sa for siden:

Om man vil ha en blogg som kommer opp på søk i feks Google, så må man velge tittel på blogginnlegg med omhu da søkemotorer tråler nettet etter lenker. Tenker at om man driver med WordPress, så kan det være lurt å legge inn et SEO-plugin, som gjør at du kan optimalisere innlegg for søkemotorer. Å installere Google analytics er også et must. Da ser man fort hvilke innlegg som fenger og hvilke som ikke gjør det. Ta gode bilder, lag en lekker blogg. Det estetiske har MYE å si for at et nettsted skal fremstå som seriøst og bra, om innholdet er av type "lett".

Jeg har ikke lest bloggen din Blåklokke, men kan ikke se for meg at den er noe mindre spennende enn feks Caroline Berg Eriksen sin. Det kommer så fall helt ann på øyet som ser. :)


#70

Anne C sa for siden:

Eventuelt så er den mer spennende enn CBE sin fordi Blåklokke sin er mer slik vanlige folk lever. Minus et par barn. CBE sin er jo mer sånn kjendis-jeg kan ikke sammenlikne meg med henne-blogg-


#71

Niobe sa for siden:

Jeg synes ikke Caroline Berg Eriksen har en spennende blogg, men den er jo visuelt tiltalende. Det trekker nok mange.


#72

Chanett sa for siden:

Det visuelle blir mer og mer viktig.


#73

polarjenta sa for siden:

Blåklokke: Jeg ser på reprisen av kjære mamma. For en flott familie du har, og for en fin mamma du er.


#74

Joika sa for siden:

Jepp. Hun tar utrolig gode bilder, bruker tid på redigering og dandering, og har egentlig veldig mye fullstendig meningsløst innhold som likevel blir lekkert og tiltalende. :)

Gode bilder er alfa og omega på alt som skal selge på nett. Selv blogger.


#75

Albertine sa for siden:

Jeg har hatt en dag å tenke på, og har gått gjennom innholdet i bloggen min. Noe av det som sto der var for brutalt å dele, og det har jeg nå slettet. Det som er igjen det står jeg for, jeg vet at det er risikabelt å dele, men jeg deler ingenting sjefen min eller familien min ikke vet fra før. Derfor gjør det meg ingenting at navnet mitt er lett å søke opp, si hei til meg eller send meg et livstegn om du vil. :)

Blåklokke, jeg håper du har funnet ut hvordan du ønsker å blogge, og hvis det er emner du veldig gjerne vil ta opp som ikke er forenlig med familiebloggen, lag en til da vel?

Og hvis noen har lyst til å hjelpe klønete meg med layout eller design på bloggen, tar jeg veldig gjerne i mot hjelp.

Ha en fin dag. Ta vare på deg selv.


#76

Frk_Fryd sa for siden:

Jeg likte veldig godt bloggene deres, Blåklokke og Albertine. To vidt forskjellige blogger såklart.
Jeg blogger selv, og kjenner meg igjen i tanker rundt det å dele for mye/for lite, utlevere seg selv og familien osv. Synes dere begge virker veldig reflekterte rundt det!

Ang det å nå ut til folk. Som flere nevner, har jeg laget en egen facebook side til bloggen. Der oppdaterer jeg når jeg har publisert nye innlegg og legger ut nyheter ang temaet jeg blogger om. Jeg har delt facebook-lenken på andre sider som omhandler dette temaet, og når på den måten ut til flere enn mine egne venner. Jeg har aldeles ingen stor følgerskare, og på en vanlig dag har jeg mellom 10 og 500 lesere. Å få mange sidevisninger gjør meg både veldig gira og litt småpanisk, hvem er alle disse som gidder å lese liksom? :knegg:

Jeg følger også en del blogger, og det er ulike elementer som gjør at det fenger. Er bloggeren god til å skrive er det visuelle ikke så viktig, men en kombinasjon av gode tekster, flotte bilder og en fungerende layout er absolutt å foretrekke. :jupp:

Lykke til!



#78

dharma sa for siden:

Jeg er så glad for alle fine lærerne som er nå for tiden, som bryr seg om ungene våre. Du er tydeligvis en sånn en og.:klemme:
Flott skrevet.


#79

Niobe sa for siden:

Jeg må ærlig talt si jeg reagerer litt på at du henvender deg direkte til ungdomskoleelever, for jeg er ikke sikker på om jeg synes de nødvendigvis bør være blant primærpublikummet ditt.


#80

Tante Sofie sa for siden:

Kvifor ser eg ikkje linken til bloggen din, blåklokke?


#81

007 sa for siden:

Jeg synes du har skrevet et flott innlegg til ungdommen om det å være en lærer som bryr seg, all kudos for engasjementet du viser. :blomst:
Men om disse ungdomsskoleelevene leser seg tilbake i bloggen din står det ganske mye der som kanskje vil skremme dem eller som de ikke vil forstå. Mine elever (10. trinn og vgs-elever) vil nok ikke føle seg i lesermålgruppen din.


#82

Albertine sa for siden:

Bloggen min leser de nok ikke, det var mer en generell hyllest til mine elever. Jeg har lagt ut innlegget på Facebook og har lest det for noen av dem i dag, og der kan de lese det hvis de vil. Jeg gir dem definitivt ikke bloggadressen.


#83

Blåklokke sa for siden:

Blant annet fordi tråden ikke handler om min blogg lenger og fordi de fleste fp-ere ikke vil finne min blogg av særlig interesse ;)


#84

Observatøren sa for siden:

Men hvis de googler teksten din finner de lett frem til den.


#85

Michelle sa for siden:

Ser på kjære mamma nå. For en herlig familie dere er😊


#86

Blåklokke sa for siden:

Så hyggelig å høre 😊 Tusen takk!


#87

Blåklokke sa for siden:

Siden jeg har fått så mange spørsmål de siste dagene om bloggen pr prikk og pm, tar jeg sjansen og legger ut adressen igjen. Dette er ikke en type veldig spennende/smart blogg så til dere som er allergiske mot hverdag og familieliv er ikke dette rette bloggen ;) Når det er sagt, les mer enn de siste to innlegg før du gjør deg opp en mening.

[url]www.charlotteavseth.no[/url]


#88

Joika sa for siden:

PS: Veldig mange av bildene dine er feil vei. ;) Du fikser det ved å gå til media og trykke på bildet. Deretter "Rediger flere detaljer"-->"Rediger bilde"-->Trykk på ikonet for rotasjon over bilde og lagre. Så legger du bildet i innlegget på nytt.


#89

nokon sa for siden:

Som eit apropos til HI, for å spore tråden litt tilbake: Eg kan anbefale å legge til widgets kor du knytter saman blogg og instagram, facebooksida og Twitter, evebtuellt andre kanalar du bruker. Dersom det bare er eit enkelt trykk for å abonnere på oppdateringer, er det større sannsynlegheit for at eg hugser å abonnere, enn dersom det er sånn at eg må gå tilbake og sjekke kvar gong. I wordpress gjer ein dette enkelt ved å lagre adressa i widgets. Eg veit ikkje korleis det er på din plattform.


#90

nokon sa for siden:

Det gjer dei ikkje hos meg. Er det forskjell på nettleserar, kanskje?


#91

Tallulah sa for siden:

De er feil vei her også, i Firefox. Det ser ut til at det har blitt satt til fast breddeformat på bildene, slik at alle de stående blir lagt på siden i stedet for å ta et utsnitt.


#92

Einhyrningur sa for siden:

Feil vei i Safari også. Ellers var bloggen koselig.


#93

Tallulah sa for siden:

Generelle tips til å få folk til å lese:

Gode bilder hjelper veldig. Blogg er i all hovedsak et visuelt medium, så jeg ville brukt litt tid på å jobbe med bildene til innleggene før jeg la dem ut. Det trenger ikke være noe stort, du kan gjøre mye med filterapper på telefonen eller instagram. Pass på at bildene er skarpe, har nok lys og et godt utsnitt. Finnes mange gode tips på nett til hvordan ta gode mobilbilder.

Sorter innleggene etter kategori. Oppskrifter, hverdagsliv etc. Det gjør det lettere for leserne å finne fram i bloggen din, og du kan lettere se av statistikken hva som fenger.

Apropos statistikk: se på hvilke søkeord som får folk inn i bloggen din, hvor lenge de blir værende, og hvor de evt. faller av.

Les deg litt opp på hvordan man skriver godt for internett, se litt på layout (slik at overskrifter ikke blir delt midt i et ord og slikt).

Om man virkelig ønsker å satse på en blogg bør man legge litt arbeid i det. Jeg vil tro at mange syns det er fint med innblikk i hverdagen til en familie med så mange barn. Kanskje rett og slet fokusere litt på det, og spisse det litt? Hvordan er det anderledes? Hvordan må du tenke anderledes enn meg som bare har en? Hvor tenker vi likt? Innlegget ditt om kinoturen f.eks. illustrerer jo den forskjellen ganske godt. om 9 stykker skal på kino blir det en event i en virkelig helt annen prisklasse enn for oss tre.

Jeg vil tro at det finnes amerikanske blogger om storfamilier, kanskje du kan få noen tips der? Evt. se hvordan livet tross alt arter seg anderledes for en amerikansk storfamilie og en norsk.


#94

Frk_Fryd sa for siden:

Ja, enig med Tallullah! Skriv gjerne enda mer om hva som skiller dere fra en "vanlig" familie. For å ta et helt ekstremt eksempel, "The Duggars" i USA har 19 unger og en TV-serie som går på det. Sett bort i fra at de er helt ekstremt konservativt kristne, og skiller seg stort fra de fleste familier, har de vært ganske gode å belyse hva som blir annerledes når man har mange barn. De hadde f.eks en hel episode som omhandlet dagligvarebudsjett og hvordan få pengene til å strekke lenger. (jada, de er min guilty pleasure..:sparke: )


#95

Blåklokke sa for siden:

Det med bildene er et stort problem da jeg foreløpig bare har mobil å blogge fra. Forhåpentligvis får jeg ordnet meg en pc om ikke lenge.

Og er ellers helt enig i å spisse dette med at vi er mange. Det var det som var grunntanken men jeg ser at det er problemer med å komme på i alle tilfeller da jeg er så vant til å ha det slik vi har det. Hadde vært enklere om jeg fikk konkrete spørsmål på bloggen.


#96

Blåklokke sa for siden:

Og takk for mange nyttige tips!


#97

Tallulah sa for siden:

Det hadde det sikkert, men da må du først gjøre bloggen interessant slik at den blir lest. Det er egentlig bare de virkelig store bloggene som opplever at mange kommenterer og gir tilbakemeldinger, de aller fleste blir bare lest.

Edit: det kom ut litt feil: mener ikke at bloggen din er uinteressant. :humre: Men det er faktisk en grunn til at de som lykkes med bloggene sine gjør det, og det er mye jobb, og godt grep om målgruppe. Veien blir selvfølgelig til mens man går, og du vil sikkert både spisse den etterhvert, eller endre tematikk. For å finne stemmen din bør du lese blogger du liker, og prøve å skrive ned hvorfor.

En annen ting jeg tenker kan være interessant, er forskjellen på en norsk og en amerikansk storbarnsfamilie. De amerikanske er jo ofte veldig religiøse og det gjelder jo ikke nødvendigvis de norske. Se på amerikanske blogger om store familier, noe du kjenner deg igjen i? Noe som er totalt fremmed?


#98

Blåklokke sa for siden:

Ja, men det vil ta tid. Og så er det veldig lite sannsynlig at jeg kommer dit. Jeg får bygge opp og forbedre bloggen med tiden. Men når jeg føler at bloggen er verdt å lese er det greit å vite hvordan jeg når ut til flest mulig. Det var tanken med tråden. Har fått noen nyttige tips så får sette meg ned sammen med mannen min og finne ut mer.


#99

nokon sa for siden:

Du kan jobbe mykje med bilder frå mobil, altså. Apper som PS Express har mange gode redigeringsverktøy.

Angåande konkrete spørsmål - eg har ein blogg i ein heilt annan sjanger. Og eg veit at andre innafor den same sjangeren har 2-300 lesarar pr. innlegg og 2-4 personer som kommenterer. Du kan ikkje måle lesertall gjennom kommentarar.

Eg bruker Wordpress sin eigen statistikk og Google analytics til å halde oversikt over kor lesarane mine kjem frå og kva dei les. Samtidig ser eg at viss eg skulle ha skrive om dei tinga eg får flest treff på, ville bloggen ha endra veldig karakter. (Eg skriv om bøker og dem posten som framleis ligg på topp på søketreff er posten om Linnea Myhre si bok, Evig søndag. Og sidan eg ikkje skriv ein ligg med masse kjendisstoff, er det litt komisk. Eg tenker likevel at eg skriv for dei "trofaste", og kjem ikkje til å endre profil på bloggen sjølv om Linnea-innlegget mitt trekk folk). Poenget er at eg tenker eigentleg at særpreg gir ein dei lesarane ein "vil ha", medan klikkbite-overskrifter gir mange tilfeldige treff. Og poenget må jo vere å nå dei lesarane ein vil ha, som verdsett innhaldet og særpreget ditt.


#100

Niobe sa for siden:

Jeg ville også prioritert å gjøre mer arbeid med bildene. Det visuelle betyr utrolig mye, og det er ikke alltid mye som skal til. Du kan fint gjøre det på mobil. En justering av lys og kontrast er ofte alt som skal til for å løfte et kjedelig bilde. Jeg tror det er der du har mest å hente, og på sikt ville jeg nok skaffet meg opplæring i bilderedigering. Det er ofte bildene som kjennetegner en virkelig bra blogg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.