Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Enkle, raske og gode thai-ish retter med kylling?

#1

Anne C sa for siden:

Jeg har vært så heldig at jeg har sluppet å lage middag i mange, mange år nå. Jeg hater litt å lage mat, i alle fall hvis jeg ikke har en plan. Nå har livet endret seg litt, så jeg må begynne å lage middager jeg og.

Er det noen som har en enkel oppskrift på noe med kylling som er thai-ish?


#2

Bayone sa for siden:

Det ligger en kjempegod oppskrift på kylling i peanøttsaus her. Veldig rask å lage og veldig god.


#3

Tjorven sa for siden:

Vi lager en del thai. Skjær opp kylling og grønnsaker i passe biter. Wok på sterk varme og tilsett så litt currypasta. Når det har frest litt tilsettes en boks med kokosmelk. Serveres med ris.

Enkelt og likt av samtlige familiemedlemmer.


#4

Palmen sa for siden:

Om det skal være ekstremt enkelt: kjøp Rema sin ferske thaisuppe. Tilsett stekte kyllingbiter og rørestekte grønnsaker. Ha gjerne ris eller nudler til.


#5

Anne C sa for siden:

Hva slags. Currypasta passer best? Gul?


#6

millact sa for siden:

Jeg liker best rød curry paste.


#7

Tjorven sa for siden:

Jeg også. Eller, aller best er panang-curry, men den har de ikke på lokalbutikken.


#8

løve70 sa for siden:

Samme her :)

Her er noen gode retter:
Karri-kokos-kyllingsuppe
2 ss solsikkeolje
650 g kyllingfilet - i biter
1 rød chili (finhakket)
1 løk - i terninger
2-3 fedd hvitløk (finhakket)
2-3 ss karripulver (Bruk et karripulver av god kvalitet)
1 ts koriander malt
2 dl vann/kyllingfond
2 bokser kokosmelk
1 rød paprika - i biter
150 g sukkererter - i biter
2 ss soyasaus
Saft fra ½ lime
Salt
Evt. litt hakket koriander

Fremgangsmåte:
Kutt grønnsakene og del kyllingen i gaffelstore biter. Varm opp en kjele
med olje. Fres kyllingen på middels varme uten at den får farge. Tilsett
chili, løk og hvitløk, og la frese blank før du tilsetter karri og malt korianderfrø. Hell over
vann/fond og kokosmelk, kok opp og la trekke i 3-4 minutter.

Tilsett øvrige grønnsaker og soyasaus, og la trekke et par minutter.
Smak til med lime, salt og eventuelt pepper og litt hakket koriander

Kylling og grønnsaker i green curry

Ingredienser
3-4 kyllingfileter, i strimler
nøytral olje
2-3 sjalottløk eller en rødløk, i tynne ringer
2 hvitløkfedd, finhakket
0,5 – 1 rød chili, finhakket
3-6 ts thai green curry paste (eller etter smak!)
5 kaffir lime blader
1 rød paprika, i strimler
4 dl kokosmelk
2,5 dl kyllingkraft (eventuelt buljong/utblandet fond)
ca. 1 ts palmesukker, eventuelt demerasukker
ca. 1 ts. fishsauce
Saften fra 0,5 -1 lime
En neve sukkererter, delt i to
Noen små buketter brokkoli
Et par stilker vårløk, i tynne ringer
Frisk koriander eller thaibasilikum, grovt hakket
Jasminris eller nudler som tilbehør, tilberedt etter anvisningen på pakken

Fremgangsmåte:
Kutt opp alle ingrediensene som nevnt over, slik at du har det meste klart før du setter i gang.

Fres løk og etter hvert hvitløken og chili i litt olje, til løken er blank og myk. Tilsett currypastaen og la den frese med i ca 1 minutt. Tilsett deretter kokosmelk, kaffir lime blader og kyllingkraft og la det koke ca 5 minutt. Smak til med sukker, fish sauce og limesaft.

Ha oppi kyllingen, paprika og brokkoli. La det småputre i ca 5 min. Ha oppi vårløk og sukkererter det siste minuttet.

Gi retten et dryss av grovt hakket koriander eller thaibasilikum rett før servering. Serveres med jasminris eller nudler og gjerne godt brød.

Spicy thaisalat med kjøttboller og nudler
Ingredienser
400 g kjøttdeig av svin
3 fedd hvitløk
2 stykker sitrongress
1 ts ingefær
1 ss curry paste
1 ss olivenolje
2 dl kokosmelk
1 dl vann
2 ss fiskesaus
1 ss brunt sukker
1 skive(r) basilikum
200 g eggnudler
3 stilk vårløk
1 stk rød chili
1 håndfull koriander

Fremgangsmåte

Finhakk sitrongress, bruk bare den lyseste delen av stilken. Bland dette godt inn i svinekjøttdeigen sammen med finhakket ingefær og hvitløk.
Form små kjøttboller, ca. en teskje som rulles i håndflatene.
Varm olje i wokkpannen til middels varme. Ha i grønn currypasta, rør rundt ett minutt før kokosmelk og vann tilsettes. La blandingen småkoke i fem minutter før kjøttbollene legges i.
Kok kjøttbollene i sausen i ca. fem minutter. Tilsett fiskesaus og brunt sukker. Rør forsiktig før finhakket basilikum has i.
Kok eggnudene etter anvisning på pakken. Bland nudlene med kjøttboller og saus. Ha i vårløk, rød chili og strø over frisk koriander ved servering.

Thaisuppe med kylling og red curry

Ingredienser
3 kyllingfileter, i strimler
nøytral olje
2-3 sjalottløk, i tynne ringer
2 hvitløkfedd, finhakket
0,5 – 1 rød chili, finhakket
1 rød paprika, i strimler
1 liten gulrot, i tynne staver
1 ts revet frisk ingefær
ca. 6 ts thai red curry (eller etter smak!)
4 dl kokosmelk
2,5 dl kyllingkraft (eventuelt buljong/utblandet fond)
ca. 1 ts sukker
ca. 1 ts. fishsauce
ca. 1 1/2 ts thai soyasaus
en neve aspargesbønner, delt i to
noen små buketter brokkoli
frisk koriander eller thaibasilikum, grovt hakket
jasminris eller nudler som tilbehør, tilberedt etter anvisningen på pakken

Fremgangsmåte:
Kutt opp alle ingrediensene som nevnt over, slik at du har det meste klart før du setter i gang.

Stek kyllingen raskt i litt nøytral olje, og legg til side (den skal ikke være gjennomstekt).

Fres sjalottløk, paprika, gulrøtter og etter hvert hvitløken og chili i litt olje, til løken er blank og myk. Legg grønnsakene til side.

Ha ca. 1 ts olje i gryten og tilsett currypastaen. La currypastaen frese i oljen i ca. 30 sekunder, og tilsett deretter revet ingefær, kokosmelk og kyllingkraft. Tilsett også grønnsakene og gi det hele et oppkok. Smak til med sukker, fishsauce og soyasaus, og la suppen putre på middels varme i ca. 10 minutter.

Tilsett aspargesbønnene og brokkoli mot slutten av koketiden. Tilsett deretter kyllingbitene og la dem trekke med ca. 3 minutter, til de er gjennomkokt.

Gi retten et dryss av grovt hakket koriander eller thaibasilikum rett før servering. Serveres med jasminris eller nudler og gjerne godt brød.

Thom kha gai suppe

Ingredienser:
• ca 6 cm galangalrot, i ca 1/2 cm tykke skiver
• 2 stilker sitrongress, banket og skjært i ca 1/2 cm tykke skiver
• 6-8 blader kaffirlime
• 2-3 røde thaichili, banket og skjært i tynne skiver
• 4 dl kokosmelk
• 5 dl god kyllingkraft
• 1 rødløk, i tynne båter
• 3 kyllingfileter, i biter
• 4-5 vårløk, i skiver på skrå
• litt sukker
• ca 3 ss fiskesaus
• saften av ca 1/2 lime

Til servering:
• Frisk koriander til garnityr
• Jasminris

Fremgangsmåte:
Rens galangalroten (bruk gjerne en skje til å skrape av skallet) og del den i ca 1/2 cm tynne skiver. Bank chilien med en kjøttbanker eller bunnen av en kasserolle og skjær den i skiver. Bank også sitrongresset og skjær i skiver. Skjær opp kylling, vårløk og rødløk som beskrevet i ingrediensoversikten, slik at du har det meste klart.

Ha kokosmelken i en kasserolle og kok forsiktig opp. Tilsett galangalrot, sitrongress, chili, kaffirlimeblader og rødløk, og la småkoke i ca 5 minutter. Tilsett buljongen og la suppen småkoke ytterligere 10 minutter. Mengdeforholdet mellom kyllingbuljong og kokosmelk kan fint justeres. Jeg liker ikke en for fremtredende kokossmak og foretrekker å benytte relativt mye kyllingbuljong. Til en slik rett bør du også satse på å benytte en god kyllingbuljong.

Vanligvis spiser man ikke galangalrot, kaffirlimeblader og sitrongres. I Thailand serveres imidlertid suppen med disse ingrediensene i, og sorteres ut underveis. Jeg siler imidlertid suppen på dette stadiet, men det trenger du ikke om du vil ha en mer autentisk rett.

Tilsett kylling og vårløk, og smak til med limesaft, fiskesaus, sukker og eventuelt litt salt. La suppen stå å trekke noen minutter til kyllingen er ferdig. Gi retten et dryss med grovt hakket koriander og server umiddelbart.

Skal du servere suppen som forrett kan du servere den slik den er, men ønsker du en mektigere rett kan du serverer jasminris til, eventuelt godt brød. Eventuelt kan du også tilsette et par tomater i terninger eller sopp i suppen, om du ønsker det.

.


#9

Anne C sa for siden:

Hvor mye currypaste bruker man til dette?


#10

Obelix sa for siden:

Vi pleier å lage denne(for 4voksne) selvoppfunnet oppskrift
Du trenger:
4 kyllingfileter
1gul løk
4-5 fedd hvitløk(eller etter smak)
De grønsakene du måtte ha i kjøleskapet. Ypperlig rett for å kvitte seg med halvdvaske grønnsaker.
Vi pleier bruker paprika, broccoli, baby gulrøtter og minimais. Evt en pose frossen eok mix
Red curry paste
Kokosmelk
Creme fraich
Lime
Ris

Stek løk og hvitløk litt i olje. Tilsett 1/2 glass red curry
Tilsett kyllingen(som er kuttet i passe biter)
Stek til kyllingen er gjennomstekt.
Tilsett grønnsaker og kokosmelk/creme fraiche. Jeg bruker enten to bokser kokosmelk eller en boks kokosmelk og nesten en boks creme fraiche
Smak til med limesaft og evt litt sukker. Salt
La småputre mens risen koker seg ferdig


#11

Sneglo sa for siden:

elsker den retten med cashew nøtter og kylling. :knegg:
Men aner ikke hvordan den lages, såeh, om noen vet så hyl ut. :lol:


#12

Anne C sa for siden:

Dette tester vi i dag, og jeg gleder meg til å spise! Jeg og minsten elsker cashewnøtter, så vi har pøst på med det.
Dette lover godt. Synd bare halve familien er her da. Men synd for de.


#13

mkj sa for siden:

Jeg er i samme situasjon som Anne C, så følger litt med her. Men frykter det blir mye karbonader, pizza og annet lettvint. I teorien er jeg glad i å lage mat. Men ikke etter en time i kø og med 20 min til trening.


#14

Palmen sa for siden:

Hvordan gikk det?



#16

Anne C sa for siden:

Dette var utrolig godt! Minsten som er veldig kresen og aldri fornøyd proklamerte at dette var noe av det beste han hadde spist. Utrolig enkelt og veldig veldig godt.


#17

Anne C sa for siden:

Denne uka har jeg planlagt ned til minste detalj, ellers funker det ikke for meg. Jeg har alt jeg trenger for å lage mat hele uka. Bortsett fra litt til helgen. Neste uke er på vei til å planlegges.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.