Ok, jeg er tragisk på kjøkkenet!:rødme:
Nå er jeg lei av lapskaus på boks, så jeg tenkte jeg skulle være litt flink å lage selv.
Trenger derfor en lett og grei oppskrift på lapskaus som barn liker godt. Må nok ha oppskriften med "teskje" :flau:
Jeg finrasper ca 1/2 squash og 1 gulrot og litt løk.
Dette surrer jeg i litt smør, og heller vann over. Så koker dette med 1-2 ts grønnsaksbuljong mens jeg hiver oppi oppkuttet kålrot, potet, gulrot, evt litt søtpotet og squash i den rekkefølgen. Så har jeg kjøtt oppi, og lar dette koke til det er ferdig.
Tilhenger som jeg er av kjappe løsninger, så bruker vi dette, koker røkeknok og har kjøttet i, samt sellerirot og litt ekstra grønnsaker.
Den blir utrolig god!
Man tager en pose suppe/lapskaus-blanding, og en pakke vossakorv.
Kok opp vann, tilsett buljong, kok grønnsakene en stund, vossakorv skjæres i terninger, hiv oppi på slutten, og vips ferdig.
Jeg liker ikke "terningmat", hater det. Så jeg takler ikke ferdige blandinger. Mat skal ikke være i terninger, jeg får helt spader!!
Jeg kutter opp grønnsaker i store biter og har kjøtt eller pølsebiter oppi. Skal jeg være ekstra usunn er det godt med en pose potetmospulver oppi, da blir 'kausen veldig fyldig og god, men potetmospulver er jo søppelmat så jeg prøver å la være.
Alt ovenfor er hvit eller lys lapskaus for meg. Det er godt, men det har du jo fått oppskrift på. Jeg pleier å lage brun lapskaus omtrent sånn:
Brun to finhakkede løk i panna og ha over i en stor gryte. Brun storfekjøtt som du har skåret ferdig i biter og ha dette også over i gryta. Hell på vann og buljong og la det koke, gjerne i flere timer. Skrell poteter og gulrøtter og skjær dem opp i skiver/biter og ha i gryta. La dette koke med en times tid. Potetene kan gjerne koke nesten i stykker, da blir lapskausen tykk og god.
Skummer dere ikke av når dere koker kjøttet? Når jeg lager lapskaus med kjøtt koker jeg først kun kjøttet i ca en time, eller til det er mørt, og skummer av. Etter det har jeg i grønnsaker og koker til de er møre. Hvis jeg f.eks skal ha i brokkoli eller annet som krever mindre koketid enn potet, kålrot osv, så tar jeg det i mot slutten.
Jeg liker også godt brun lapskaus, og pleier å lage det når vi har rester av en eller annen type stek og god brun saus. Da lager jeg ofte litt ekstra mye poteter og grønnsaker til søndagsmiddagen, så er det bare å skjære alt i biter og putte det i sausen på mandagen. Evt. spe på med litt ekstra grønnsaker.
Brun okeskjøtt i terninger kjapt i panna
Ha over i en kjele hell vann over og kok opp
Del 1 eller 2 løk i 4 (alt etter hvor mye lapskaus du skal ha) , la det koke sammen med kjøttet.
Jeg pleier å la dette koke i minst en times tid for å få kjøttet godt og mørt.
Så skjærer jeg dette i terninger:
Poteter
Kålrot
Gulerøtter
Sellerirot
Og har oppi.
Har også oppi brun maisenna for å jevne + for å få farge.
Så lar jeg det koke i 20-30 min til.
Krydre underveis med salt og pepper. Det hender også jeg hakker opp litt persille jeg har oppi på slutten.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.