Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vinterklær til ettåring

#1

Marla Singer sa for siden:

Vi må kjøpe noen klær til ungen, som blir ett år i løpet av vinteren, som hun kan bruke ute i barnehagen og ellers. Altså klær som holder henne varm og tørr når hun sitter/krabber ute.

Er det greit å bruke skallklær (med ull under), eller bør de være foret? Er det man kaller parkdress foret, og hvor mye i løpet av året brukes i tilfelle en slik en (på østlandet)? Tanken med skallklær var at klærne da kan brukes hele året, med varierende lag under. Men jeg antar at vi kanskje ikke blir kåret til Årets Foreldre av barnehagen om de må styre med mange lag når de skal kle på og av?

Er det forresten ok med jakke og bukse, eller er hel dress det som gjelder? Og, er det meningen at de skal ha flere slike sett/dresser når de begynner i barnehagen?

Dette ble mange spørsmål, men hvis noen orker å gi en liten innføring i hva som er lurt hadde jeg satt pris på det.


#2

jolie sa for siden:

Til ettåring ville jeg hatt hel dress. Og vinterdress - ikke bare en høst/vårdress. De små er mye nede på bakken, og det kan være nødvendig med to lag ull (ullundertøy og mellomull) under vinterdress også. Da blir det styrete å skulle ha på TRE lag ull under skallklær som ikke er foret. Reima sine vinterdresser for småbarn har padding i rumpa for ekstra kuldeisolasjon.

Jeg ville sagt at man trenger to dresser. En høst/vårdress (parkdress) til det været som er nå - den kan man ha to lag ull under og være komfortabel til et par minusgrader. Også en vinterdress som man også kan ha ull under. Det er viktig at begge typene dresser (og ulla) er romslig. Det er luften mellom lagene som isolerer.


#3

Niobe sa for siden:

Til ettåring ville jeg hatt vinterdress. Å bruke ufôret dress med ekstra lag under blir fort for klumpete for de små. Pluss at jeg synes man kan la de barnehageansatte slippe ekstra påkledningsstyr. Jeg synes Reima sin "babymodell" er suveren til de minste. Den har ekstra isolering i baken.


#4

Niobe sa for siden:

Ser jeg er rørende enig med jolie! :knegg: Det er forresten gode priser på Reimadresser i komplettfririd.no sin outlet.


#5

millact sa for siden:

Hadde kjøpt en reima tec dress, foret. De må likevel ha ett eller to lag under når det er kaldt.


#6

Maverick sa for siden:

Vår ettåring (og alle de andre på avdelingen) har nå full pakke med foret vinterdress, hjelmlue, ullklær, forede votter og vintersko. Nå er de VELDIG mye ute, men det er kaldt for småtasser i sandkassa uansett.


#7

Xian sa for siden:

Stemmer i at vinterdress må til. Jeg har faktisk en til salgs, om du er interessert. Denne brukte Lillebror i fjor. Han ble ett år i februar.

www.finn.no/82469036


#8

Lavender sa for siden:

Mine hadde dress fra Ticket som vi likte fordi den hadde to glidelåser i front, fleece fôr, lett vekt, forsterkninger på baken og knærne. De små sitter mye, så forsterkninger og mørk farge er å anbefale.


#9

IzziCreo sa for siden:

Heldress, fôret.

Reimatec med ullisolering i baken. De har også modell med to glidelåser i front som er gull synes jeg.

Vi kjører en dress og et todelt sett, rett og slett fordi at de må ha vinterjakke uansett. Da har de skift om det trengs.

I tillegg har de hatt skallsett som kan brukes med ull i mildvær eller krisetilfeller.

Tøyet bør ha vannsøyle på minst 10.000. Reimatec har det. Det er ofte vått og fuktig her på Østlandet...

Jeg liker mellomlag av heldressvarianten. Liker bevegelsen det gir og minst mulig sømmer og kanter. Nøstebarn heldress er fin, men finnes mye bra. Bruker ull med bomullsinnside innerst (atopikere) fra Cubus og Hust & Claire.


#10

Nera sa for siden:

Jeg er enig, vinterdress og mellomlag av ull under. Her har både fire- og sjuåringen vinterdresser og ikke bare skalltøy med ull under, og her er det typisk rått kystklima. Eldste bruker todelt ellers i året, men om vinteren er visst dress best selv om de ikke har særlig mer utetid i løpet av skoledagen enn 1 time.


#11

Input sa for siden:

Min gutt hadde bare skalldress de første årene i bhg, men han er veldig varm av seg. Det meste han hadde under skalldressen var ullundertøy og ullfleece-dress. De andre ungene hadde tilsvarende under vinterdress. Har man normalt varme unger, er jeg enig med alle over, men da jeg jobbet i bhg selv så jeg ofte barn som hadde alt for mye klær på seg og det er ikke bra det heller.


#12

millact sa for siden:

Man kan klare seg fint uten reima tec dress altså, mange andre merker er også bra. Mye tilbud nå på komplettfritid sin outletdel på nettet og barnihagen.no.


#13

apan sa for siden:

Hel dress ja. Vinterdress, ikke for tung. Jeg kjøpte Reima på salg i vår. Mellomlag, ull og eller fleece. Hjelmlue. Jeg går for Reima der også. Gore-texsko. Votter, men det er noe knøl å finne gode til de små.


#14

apan sa for siden:

Vi har bare 1 dress i barnehagen. Til de små har jeg bare jakke hjemme i tillegg, ikke dobbelt. Til de eldre har jeg bukse i tillegg til dress og jakke.


#15

Trixie sa for siden:

Det beste (som bhg ansatt) er om man sender ungen i bhg med strømpebukse og body på. Helst ikke bukse og genser, for da må dette av før man begynner å kle på strømpebukse og trøye/body. Når de først har på (ull) body og strømpebukse går det ganske fort å ta på ulldress e.l. og vinterdress. Reima sine er gode og enkle og ta av og på. Votter med glidelås langt ned mot hånden gjør det iallefall enklere å ta på.

Presisering: gjerne med bukse, kjole what ever utenpå, men kjekt når "undertøyet" er innerst så vi slipper å ta alt av og på igjen, på x antall unger. Og det er greia, veldig lite tidkrevende hjemme, en smule mer tidkrevende når du skal ha ut alt fra 25-50 barn...


#16

millact sa for siden:

Tror vi brukte Hestra sine votter. Glidelås på siden. Litt dyre, men gode. Kjøpte på Barnas Hus, men de finnes nok i sportsbutikkene også.


#17

Marla Singer sa for siden:

Foret heldress, altså. Takk! Reima med padding i rumpa virker jo veldig god, men er det noen som har erfaring med billigere dresser?

Jeg har ikke kjøpt votter til henne enda, hun drar jo av seg alt og spiser det. Men det må til snart - skal sjekke Reima og Hestra der. Fint med tips om glidelås langt ned.

Ellers tusen takk for alle svar, og for linker til rimelige plagg på nett! Veldig fint. Det er jammen mye som skal på plass.

Et spørsmål når det gjelder ullklær: er det ok/bra med ganske tykke plagg ala hjemmestrikkede, eller blir det for tykt under foret dress?


#18

Marla Singer sa for siden:

Xian: takk skal du ha, men den blir litt for liten til henne.

Ser den, men jeg kommer ikke til å sende henne i barnehageb uten bukse om ikke personalet "vårt" har bedt om det selv. Tenk hvis de tror at jeg har glemt det! :what:


#19

millact sa for siden:

Eldste har hatt reima tec babymodellen og også troll classic. Troll er fin, den men noe herk å ta på og av med det løse ullforet. Den var fin å ha som hjemmedress, da.

Yngste brukte en reflex vinterdress sitt første bhg år, for jeg syntes ikke reima tec satt noe godt på ham. Det var en iskald vinter, men den holdt fint og var mer slitesterk enn reima (men de små sliter uansett lite på dressene). Han hadde på seg ullundertøy under og en heldress i ull fra reima over der så vidt jeg husker. Året etter hadde han dress fra lego tec. Den var myk og god, lett å bevege seg i. Var minst like fornøyd med den som med reima tec.

Mine to har stort sett ikke brukt hjemmestrikket under, for det ble for tykt, men det er mulig jeg husker feil ang eldste. Vi brukte mye Janus bukser og jakker, passe tykke.


#20

millact sa for siden:

Du kan bruke ullbukse over så er problemet løst.


#21

millact sa for siden:

Den hadde en venninne av meg til sin datter. De var veldig fornøyde med den.


#22

Input sa for siden:

:knegg: Det tror de ikke at du har. De tenker bare at du er praktisk. Jeg ser ikke helt hvorfor man skulle måtte kle av dem buksa for å gå ut, men tenker likevel at å droppe klær utenpå ulltøyet er veldig smart, for ungene blir så utrolig svette og varme inne.


#23

Trixie sa for siden:

Beklager unøyaktig av meg, har lagt inn mer info. Mener selvsagt at de kan ha klær utenpå!


#24

Trixie sa for siden:

Jeg mente ikke droppe buksen. Men jeg mener at den beste måten å kle barn som skal ut på (vinterstid) er:
1: ullundertøy
2: ull eller fleece mellomlag
3: vinterdress.

Da tar det mye ekstra tid og først ta av tynn genser, bukse og sokker for deretter ta på alt fra innerst til ytterst. Istedenfor et barn som har "riktige" klær innerst og bare evt ta av bukse eller putte de rett i mellomplagget.

Input: ofte må vi ta av buksen for å ta på strømpebukse innerst. Jeg oppfatter at det er mye mer behagelig å ta på et mellomlag på utsiden av en tynn strømpebukse og ikke på utsiden av en bukse. Da bukser ofte klumper seg. Håper dette er klart nok forklart.


#25

Input sa for siden:

Ja, da skjønner jeg hva du mener. For meg virker det helt fjernt å kle på barnet mitt bukse og genser som må kles av for å få på strømpebukser og body. De foreldrene kan jo ikke tenke særlig mye på hvor mange unger som er i barnehagen. Har aldri opplevd den type påkledning selv.


#26

Lyppa sa for siden:

Her brukte vi ullbody/trøye og ullongs (uten noe over) inne i bhg fra oktober til april i alle barnehageårene :) .
Vi var knallfornøyd med Reimatec, og anbefaler virkelig å kjøpe en sånn vinterdress. Ofte selges de veldig pent brukt til en rimelig penge, mange penger å spare på det :) .


#27

Trixie sa for siden:

Input: I løpet av mange år i bhg så ser man jo at alle kler ungene på ulikt vis. Dette er en måte jeg liker å kle mine på.

Mine egne barn har hatt ull innerst og en tynn bukse på utsiden, eller kjole eller hva som helst.


#28

jolie sa for siden:

Som ansatt i bhg må jeg si at jeg elsker at barna er kledd i bare strømpis/longs og body/trøye. Det er særdeles praktisk. Er man redd for gris på ulla kan man jo dra over en t-skjorte. Jeg tenker overhodet ikke tanken om at foreldrene skulle ha glemt av å ta på barnet bukse - det er helt naturlig å vase rundt i bare strømpisen.

På de kaldeste dagene er det flott med mellomull av hjemmestrikket tykkelse (eller fx Ulvang og Nøstebarn ribb). Det kan bli litt mye på de litt mildere dagene - da er tykkelsen til fx Janus heldresser etc fint. Litt avhengig av hvor varmt barnet er selvfølgelig. Overhodet ikke noe krav å ha begge deler, men hvis man arver litt tøy så er det kjekt med valgmuligheter.

Votter med glidelås nedover er fint. Unngå de vottene med kort skaft. De sklir ofte ut av dressermet. Test gjerne om foret sitter fast inni votten/tommelen. Hvis det vrir seg og blir med ut av votten er det så små forhold inni en småbarnsvott at det er vanskelig å få det skikkelig på plass igjen. Ellers synes jeg at hjemmestrikk er gull. Gjerne av typen med langt skaft. Google strikkede barnehagevotter. Unngå tykke, tovede votter til så små. Tova-votter er ofte u-formede, og sitter ikke så godt på små hender.

Detaljer detaljer. Dette er bare mine preferanser etter noen år i bhg. Vi greier som regel å jobbe oss over alle små og store vanskeligheter på klesfronten. Enten det er helskift før vi skal ut eller votter som ikke sitter som de skal. Og funker det ikke finner vi en løsning sammen med foreldrene. :)


#29

apan sa for siden:

Lillebror er allerede i gang med bare body og strømpis i ull. Helt vanlig. Det kommer han til å gå med fra oktober til april hele barnehagetiden. De andre har gjort det samme. Lillesøster hadde ofte kjole utenpå fordi hun ville det selv.


#30

Chablis sa for siden:

Det er virkelig ingen problem å ta av en bukse før man skal ut, om man ikke vil sende ungen i bare stilongs i barnehagen.

Vi hadde Troll og ticket dresser i barnehagen, veldig fornøyd med de og ingen problem å ta på.
Reima dressen passet ikke til min gutt.


#31

Isolde sa for siden:

Jeg synes votter med tau mellom er veldig greit første året. Da forsvinner de ikke, de blir garantert plukket av. Kappahl hadde noen vanntette nær mine var små. Jeg foretrakk disse over reima sine.

Jeg liker og reima til de aller minste. Men det meste duger jo. Eneste jeg ikke liker er Kappahl sine dresser med snøfanger i armene. Umulig å få små barnehender igjennom. Til større barn et de fin.

Vi leverer stort sett i tynt lag ull hele vinteren og. Eller bare ulljoggebukse når det ikke er behov for mer enn et lag ull. Bor i Bergen så er ikkr alltid vi trenger to lag under de gode dressene.


#32

Niobe sa for siden:

Vi brukte mye plagg fra Janus sin Prins/Prinsesseull i barnehagekarrieren. Tynne, myke og fleksible ullplagg som var perfekte både til innelek og som "underlag" ute. Buksene er veldig fleksible i størrelsen, så de passet over flere sesonger.


#33

IzziCreo sa for siden:

Ullstrømpis og ullbody uten noe over. Med klær over hadde mine svimet av av heteslag. Det er ikke sjelden at barna på avdelingene tar av seg ullstrømpisen heller - verken på småbarn- og storebarn.


#34

Fibi sa for siden:

Etter tre unger er min erfaring at Reima tec er ypperlig til de minste. Jeg har gjerne kjøpt brukt. Lett, men varm og god. Med ull som mellomlag på de kaldeste dagene holder ungen seg god og varm. Den tåler også en del fukt. Her på vestlandet har reima tec-dress og regntøy vært alt vi har trengt vinteren gjennom.


#35

Maverick sa for siden:

Disse lagene bruker vi, siden ungen tåler ull:

Tynt ullundertøy - ullbukse/genser (gjerne hjemmestrikka, eller altså den tykkelsen) - foret vinterdress. (Vår er fra Molo, kostet 1399,- (vet ikke hva Reima koster), og har slanger på. Yes. Slanger. Skog, ugle, bjørn, ulv. Og slanger. Ja, og edderkopper.)


#36

millact sa for siden:

Ser ut til at reima tec med pute i baken koster 1199,- på Barnas Hus.


#37

Marla Singer sa for siden:

Jeg elsker dere. For en nydelig teskjetråd! :hjerter:

Så det er ullbody og ullstrømpis de går med inne i barnehagene. Jeg tenkte det var for varmt, men det er notert. Så greit da, på alle vis.

Jeg burde skjønt hva du mente altså, men nå er jeg ihvertfall med. Takk, det skjønner jeg er praktisk, og nå har jeg jo til og med skjønt at det er kjempevanlig at ungene går i bare strømpisen inne. Jeg så for meg at alle ungene var pent og Riktig kledd, mens min fløy rundt i undertøyet. (Som dere skjønner er jeg fersk mor, og har omtrent ikke satt en fot i en barnehage siden jeg gikk der selv, noe tråden selvsagt bærer sterkt preg av. :humre:)

Hvorfor passet den ikke? Jeg har en lang, bred og kraftig baby, og noen klesmerker har rett og slett for smale klær for henne, særlig over hoftene. Skal kanskje litt til at en parkdress blir for smal da, riktignok (?).

Ja, det virker kjempelurt. Tydeligvis noen som har tenkt. Jeg liker'e. :knegg:

Jah, jeg vet, jeg så den andre tråden! :hjerter: Jeg vil også gjerne ha en kul og fin dress, men så har jeg hørt om noen slike pakker hvor du får vinterdress, ullklær og altmulig til 600 til sammen eller noe. Og hvis de dressene fungerer bra så burde jeg sikkert kjøpe en sånn. :sparke:


#38

Input sa for siden:

Min erfaring er at Reima er langt i ryggen og kort i bein og armer. Min gutt er veldig lang i ryggen og likevel passet Reima-dressen der lenge etter at det var blitt fort kort i armene. Name It var et merke som passet ham veldig dårlig da han var yngre, fordi han er s kraftig bygget.


#39

Maverick sa for siden:

Guttene mine brukte i sin tid rimeligere dresser fra HM og KappAhl, og det fungerte utmerket, egentlig. (Men de var ikke så små i sin første naturbarnehagevintersesong, derfor litt annen type til hun lille.)



#41

IzziCreo sa for siden:

Vi kjører ofte KappAhl (Proxtec) eller Lindex (Fix) til det todelte hvis ikke jeg finner Reimatec på salg. Dresser holder jeg meg til Reimatec rett og slett fordi det er så langt mer bevegelig og lett enn mange andre dresser på markedet. En stiv dress er håpløst for barn i bevegelse, spesielt de minste. Testvinnere har flere år vært superstive og altfor tykke/tunge (min eldste er straks 14 så jeg har fulgt med noen år :knegg: ). Og at den er godt vanntett selvsagt.


#42

jolie sa for siden:

Jeg liker forøvrig godt KappAhl sine dresser også til de små. Ja, de har trange snøfangere i ermehullene, og ja, det kan være et slit å få på. MEN. Det er sånn jeg har fått vottene til å sitte på de største vottenekterne. For det er hull til tommelen i snøfangeren. På med votten først, skvis arm og vott gjennom og fest snøfangeren på tommelen utenpå votten. Magisk.


#43

Chablis sa for siden:

Den ble altfor vid for han, min var smal. Han hadde i tillegg lange bein men kort overkropp.


#44

Marla Singer sa for siden:

Ok. Da passer nok Reima ungen min, ihvertfall.

Godt poeng med stivhet i dressene, IC, det virker jo veldig godt for dem å ha på en myk dress. Noen av de rimeligere dressene jeg har sett på (på nett) ser ganske stive ut, men det er sikkert litt forskjell. Jeg får ta meg en butikkrunde, tror jeg.

Veldig smart med vottesikker dress. Jeg er imidlertid så utålmodig at jeg kjenner at det ikke er dressene for meg. :knegg:


#45

Chablis sa for siden:

Komplettfritid.no har reima vinterdress til 499 nå. Tror ikke du får de så mye billigere.


#46

apan sa for siden:

Jeg har aldri turt votter med snor gjennom annet enn til små babyer. Ikke aktuelt å la det ligge i barnehagen.


#47

Marla Singer sa for siden:

Nei, det kan vel være litt skummelt å ha liggende i barnehagen, men til bruk i vogna og sånn må det jo være kjempelurt. Ser for meg at man kan sy de fast til ermet eller noe, for bruk i barnehagen.


#48

millact sa for siden:

Enig, unngå snorer i bhg.


#49

Niobe sa for siden:

De pakkene ville jeg styrt unna. Dressene er i mine øyne ubrukelige her til lands. Tykke, tunge og langt i fra vanntette.


#50

Marla Singer sa for siden:

Ok, så bra å vite. Takk!


#51

Isolde sa for siden:

Ja de pakkene til sportsmann er ganske dårlige. Ikke vanntette og stort sett fleece. Ikke tung dress sist jeg hadde barn på jobb med det, men ikke vanntett.


#52

Ruslebiffen sa for siden:

Ungene mine har flydd rundt i ullongser og -genser/body alle vintre i barnehagen. Vedlig praktisk for oss alle. Storesøster bruker kjole eller skjørt utenpå nå som hun går på skolen, mens lillebror bor fortsatt i dette vinteren gjennom. Foretrekker longs og gode sokker fremfor strømpis, da. Mye enklere når ungene blir våte på beina siden det kun er sokkene de trenger å bytte.

Angående votter så kan man bruke votteklyper fremfor bånd / tråd mellom vottene. Storesøster var en notorisk votteavtager :gal:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.