Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dokumentar om holocaust

#1

IzziCreo sa for siden:

Jeg ønsker å se en god dokumentar om holocaust og konsentrasjonsleire med mine barn (12 og 14). Eldste skal til konsentrasjonsleir til neste år, og jeg vil veldig gjerne ha gått gjennom historien og snakket mye om dette før hun tar turen.

Den som har gjort aller størst inntrykk på meg er Shoah (1985), men nesten 10 t lang dokumentar tviler jeg nok på er det mest lærerike for i hvert fall eldste. 12-åringen har sett 2WW i farger to ganger. Jeg har jo sett mange dokumentarer om dette, men kommer ikke på hvilke nå...

Hvilke synes du er gode? Noen du vil anbefale? Tenker i første omgang på dokumentarer på 1-2 timer, men alt er av interesse.


#2

Sneglo sa for siden:

Hva med Schindlers liste??
Eller er kanskje ikke den typen du tenker på?


#3

løve70 sa for siden:

Dersom dere ikke har sett den, anbefaler jeg Gutten med den stripete pysjamasen (selv om det ikke er en dokumentar). Vi så den med da 10 åringen i forkant av besøk i konsentrasjonsleir.


#4

noen sa for siden:

Jeg synes det kan være klokt å relatere dette til Norge og norske jøder. Jødeutryddelse/holocaust var ikke noe som bare skjedde i og angikk Tyskland, langt unna oss.

NRK har noen dokumentarer på sine sider:
Holocaust - Tidsvitner
Trikken til Auschwitz


#5

Addison sa for siden:

Enig med både løve70 og noen. Relatere det både til barn og unge, det var ikke bare voksne i leirene, og til Norge og norske jøder.

Har dere noen snublesteiner i nærheten? Jeg gikk forbi våre lokale her en dag, det blir på en måte veldig nært når man ser disse rett ved der man bor og ferdes, det bodde familier som ble utryddet rett ved der vi bor.

jodiskmuseumoslo.no/forside/snublestener/


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.