Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vinterklær til barn/ungdom som bruker voksenstørrelse

#1

Curly sa for siden:

Er på jakt etter vinterklær til 13-åringen (skalljakke og vinterbukse). Finnes det noen klær som ikke er alt for dyre, men som Likevel holder god kvalitet ? Kjøper mye Bergans og den type klær, men i herrestørrelser er jo dette kjempedyrt.
Skogstad er hakket billigere og har god kvalitet, men må ut med 2000,- for en skaljakke og 1500,- for skibukse der også. Han har gått fra str 170 til voksen str M/L på 1 år, så det er greit å ikke kjøpe for dyre klær siden det er sjans for ar han vokser ut av det snart:riktig:


#2

Niobe sa for siden:

Stormberg skal jo være bra, og jeg tror prisen ligger under Skogstad også.


#3

meisje sa for siden:

Vi kjøpte nylig skalljakke til 900 i small damestørrelse. Tror merket var Stormberg.


#4

millact sa for siden:

Eldste fikk Stormberg skallbukse til speiderturen i sommer. Tror den kostet rundt 800 kr. Hun har DC vinterjakke, kjøpt brukt for et par hundrelapper, og Didriksons skalljakke kjøpt til halv pris (750 kr tror jeg det var). Hun er 11 og bruker damestørrelser nå.


#5

Lavender sa for siden:

Vi har Didrikson kjøpt på XXL tilbud og Molo kjøpt brukt, til hun på snart 10 år og 153 cm.


#6

løve70 sa for siden:

Jeg er på jakt etter det samme; klær til skibakken. Har sett på Stormberg, men synes det ser litt 'kjipt' ut :( Er dere fornøyd med kvalitetet derfra? Har ikke lyst til å betale mange tusen for et sett som hun sannsynligvis vokser fra :(


#7

millact sa for siden:

Vår stormberg bukse er knapt brukt, kun på speidertur i sommer og et par ganger til, så jeg aner ikke noe om kvaliteten.


#8

Input sa for siden:

Jeg bruker Stormberg selv, og synes det har god kvalitet. Men det er jo enormt i størrelsen, så det spørs om minste str. passer en som nettopp har vokst inn i voksenstr.?


#9

millact sa for siden:

Min jente på 164-165 har XS i Stormbergbuksen.


#10

Tjorven sa for siden:

Stormberg funker helt fint. Jeg er også der ta jeg ikke vil kjøpte altfor dyre klær når jeg vet at de vokser ut av det i løpet av en halv sesong (11-åringen min vokser som gress for tiden ... hun som alltid har vært så bitteliten).


#11

Tallulah sa for siden:

Henger i tråden for tips. Min straks 12-åring vokser enormt, og er over i voksenstørrelse. Samtidig vil jeg ikke betale det hvite ut av øyet for noe som han kanskje trenger to av denne sesongen, på grunn av voksingen.

I Oslo finnes det en outlet-sportsbutikk i Torggata, der har jeg funnet endel billig og bra turtøy. De har noe merkevare, også er det noe som er av ukjente merker, men som i utseende likner mye på Bergans, Norrøna etc.


#12

Tjorven sa for siden:

Takk for tips. Dit bør vi ta oss en tur.


#13

Tallulah sa for siden:

Jeg har opplevd litt varierende kvalitet. Hiawata har hatt mange luer, votter og en vindjakke derifra som har holdt utmerket, men en sekk gikk i stykker etter kort tid. Jeg fikk byttet den uten problem, og valgte en ny i stedet for pengene tilbake. Den har holdt.


#14

Kaprifol sa for siden:

Jeg har handlet rimelige merker på XXL til min tenåring som også vokser/har vokst som ugress. Hun fikk vinterbukse i str 36, den passet ypperlig til henne. Merket husker jeg ikke, men den duger for to vintre for henne. Regner med hun vokser ut av den etter ca 2 år. Hun rekker ikke å slite den ut på to sesonger, selv om det er et merke med uviss kvalitet.


#15

Ru sa for siden:

Jeg har både Norheim og Stormberg-klær, ikke noe i veien med kvaliteten på noe av det.

Det er ikke nødvendigvis så innmari høy kvalitet på Bergans, ikke slik at det skiller seg nevneverdig fra Norheim og Stormberg. Norrøna påstås å være mye bedre - og det bør det jo pinadø være til den prisen ...


#16

Tallulah sa for siden:

Norrøna er i særklasse etter min erfaring. Men det kjøper jeg kun til meg selv, som er ferdigutvokst og ikke følger moten.


#17

Galathea sa for siden:

Min erfaring med Stormberg, både til meg selv og barna, er at det er "godt nok" til vanlig friluftsliv. Parkdressene syns jeg ikke var særlig slitesterke, men jakker, bukser, fleece og annet har vært av god kvalitet. Norrøna og Bergans er muligens enda mye bedre, men jeg syns ikke det forsvarer den høye prisforskjellen, så jeg kommer til å fortsette med Stormberg.


#18

Curly sa for siden:

Har sett litt på nettsiden til Stormberg, men har ikke funnet forede vinterbukser, men det er kanskje for tidlig i sesongen ennå? En 13-åring herjer jo ikke i snøen slik en 9 åring f eks gjør, småved tipper kvaliteten holder :)


#19

Lyppa sa for siden:

Lurt å se etter pent brukte skallklær på finn og fb. Har gjort mange kupp:)


#20

Niobe sa for siden:

Jeg tror Stormberg er helt ok. Jeg må innrømme at eneste grunnen til at jeg ikke har testet så mange plagg er at en del ser så 80-talls ut. :sparke: Kun designet, altså. Men jeg har hatt både skallbukse og vinterbukse (begge deler i barnestørrelse, vel og merke) og de var veldig gode.


#21

Bokormen sa for siden:

Fjortenåringen her har hatt vinterbukser fra hhv North Peak og Outlet de siste årene. Hun finnes ikke aktiv i snøen lenger, så det blir mest som isolasjon på tur. Til den bruken har det i alle fall holdt bra. :)

Vi har for øvrig også hatt ei utebukse fra Europris som ble innkjøpt som ekstrabukse, men som endte opp med å bli brukt mye av begge ungene her. Den kostet 249 eller 299 tror jeg, og var også å få i voksenstørrelse.


#22

løve70 sa for siden:

Jeg er tildels enig :sparke: Hadde kanskje håpet å finne noe på salg/outlet, men har ikke lykkes så langt.


#23

løve70 sa for siden:

Jeg endte opp med dette settet fra Roxy. Det gikk opp til str 16 år, så satser på at det er stort nok:


#24

Lyppa sa for siden:

Fint:)!


#25

Curly sa for siden:

Det var fint :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.