Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oslo Frp vil kvitte seg med 7000 kommunalt ansatte

#1

Harriet Vane sa for siden:

Oslo FrP vil kvitte seg med alle de 7.000 kommunalt ansatte innen eldreomsorgen og selge alle sykehjem til private. Dette sier de til Dagsavisen i dag.

Les hele saken;
www.dagsavisen.no/innenriks/article309507.ece

I tillegg vil Oslo FrP avvikle all kommunal egenproduksjon av tjenestene og overlate dette til frittstående produsenter basert på konkurranse, anbud og forhandlede avtaler. Hvilket betyr;

  • overlate all eierskap og drift av omsorgsboliger til andre enn Oslo kommune.
  • overdra kommunens sykehjem med ansatt og bygningsmasse til private leverandører.
  • konsentrere kommunal innsats til bestilling, betaling og kvalitetskontroll. Kilde: Oslo FrPs program for bystyreperioden 2007-2011

#2

Inagh sa for siden:

Ja - kjekt nok for de som har penger nok...

sånn omtrent som alt annet FRP står for. :nemlig:


#3

Harriet Vane sa for siden:

Det blir vel litt i samme gate som at FrP nå vil kutte all offentlig støtte til barnehager, og "gi familiene valgfriheten tilbake" ved større kontantoverføringer til familiene. Barnehageplassen vil da koste ca 10 000, -. DET har nok innvandrere og folk med dårlig råd mulighet til å betale. :nemlig:

(Dette ble sagt i den såkalte duellen mellom Jens og Siv i går)


#4

Divine sa for siden:

Ikke er jeg innvandrer og jeg faller neppe under kategorien "dårlig råd", men 10 000 i måneden hadde vi ikke klart.


#5

Harriet Vane sa for siden:

Ikke vi heller. :ikke fattig:


#6

MsM sa for siden:

For ikke alle de som er ansatt i private bedrifter rundt omkring, som vil få stillingsvernet sitt svekket, tarifflønnen avviklet til fordel for lokale forhandlinger der de må konkurrere på lik linje med arbeidere fra f.eks. Polen, uten at lokale fagforreninger engang skal ha innsyn i deres lønnsvilkår, enda mindre noen påvirkning i form av at de ihvertfall å betales minstelønn. I tillegg til at langt flere vil bli ansatt i midlertidige stillinger. Jeg er ikke sikker på hvor reell valgfriheten er når disse familiene må velge om de skal prioritere barnehageplass til 10 000 kroner...


#7

MsM sa for siden:

Du vet det finnes flere byer som har privatisert eldreomsorgen, og det har gått bra, sier Kristiansen.
– Hvilke byer snakker vi om?
– Nei, det husker jeg ikke, sier Kristiansen.

:riktig: Hvordan argumenterer man mot dette?:confused:
Litt som vår lokale listetopp fra FRP som er fryktelig indignert og vasler "politisk kamp mot skyhøye gebyrer i kommunen" - til tross for at hun selv har sittet i kommunestyret og vært med på å vedta utregningskriteriene for kommunale gebyrer:dåne:


#8

ElinM sa for siden:

Vel, det spørs jo helt på hvor mye familiene får i kontantoverføringer, gjør det ikke?


#9

Divine sa for siden:

Ja, men mye kan det da ikke utgjøre? Har noen nevnt noe om hvilke beløp det kan være snakk om?


#10

ElinM sa for siden:

FrP har neppe regnet så mye på dette. Jeg tviler i alle fall på at regnestykket deres går opp dersom de har prøvd.


#11

Inagh sa for siden:

Er det meningen at man skal få denne kontantoverføringen hvis man velger å ha barnet i barnehage, da?

Uansett - jeg tør ikke helt slippe løs tankene mine på hvilket samfunn vi ender opp med om FRP får styre...


#12

Harriet Vane sa for siden:

Jada. Alle skal få en bråte med cash, også skal de selv kjøpe alt de trenger fra barnehageplasser, sykehjemsplasser, søppelhåndtering, hjemmehjelp, operasjoner osv. De som ikke bruker pengene skal, etter hva jeg skjønner, bare beholde dem. dette er valgfrihet. Så min mormor, på 81 år, skal sitte i telefonen og besille de tjenestene hun trenger, etter å ha orientert seg i jungelen av ulike firmaer som tilbyr slike tjenester....


#13

Inagh sa for siden:

O Lykke! :snill:


#14

Harriet Vane sa for siden:

Ja, det blir nok stas. :nemlig:


#15

Inagh sa for siden:

Gleder meg allerede! :nemlig:


#16

ElinM sa for siden:

Det hender noen ganger, når jeg er som mest lei våset til FrP, at jeg tenker: La dem nå få regjere i noen år, og gjøre som dem vil. Så får alle se hvordan det blir, og deretter blir vi kvitt FrP en gang for alle. Ulempen er bare at det blir et helvetes mye rot å rydde opp i etterpå.


#17

MsM sa for siden:

Jo, men når de samtidig programfester at de skal "redusere overføringene til det private" Er ikke det noen indikasjon på at det blir de helt store beløpene. Hvor ellers skal de kutte da? Pensjoner og arbeidsledighetstrygd har de jo allerede sagt, men "overføringer til private" er jo også sosialstønad, og en stor del av de private overføringene er jo nettopp barnetrygd.
"
Kanskje det er nettopp her de mener de skal ta i bruk"økt behovsprøving"? Jeg har ikke sett noe konkret på akkurat dette.


#18

Strå sa for siden:

Hvorfor være overrasket? Dette har FrP offisielt ment så lenge jeg kan huske. Ingen skal betale skatt, det offentlige skal ikke gjøre noe og alle må klare seg selv. Særlig komisk blir det når min kjære, nå avdøde, onkel gikk fra AP til FrP fordi de "snakket så man forsto det". Han ville vært død 30 år tidligere med FrP-styre, ingen ville forsikret ham og han ville ikke hatt penger til sykehusoppholdene - han var innlagt 100 ganger!

Og så var det det der med "å snakke så man forstår det". Vel, jeg syns det kan virke slik på overflaten, i fraværet av vanskelige ord, men det virker som om det bare er den harde FrP-kjernen (og vi) som forstår hva det de sier egentlig betyr.

Lykke til med endret Oslo-styre :)


#19

annemede sa for siden:

At ikke det har blitt gjort tidligere? :snill:


#20

Harriet Vane sa for siden:

Det er det de sliter med i Trondheim, og som vi (forhåpentligvis, om du skjønner hva jeg mener) kommer til å slite med i Oslo, at det er vanskelig å få kaviaren tilbake i tuben.

SiwH: Det snedige med FrP er at defaktisk mener to nærmest uforenlige ting på en gang, som gjør dem så utrolig besnærende, akkurat som "bli 20 kilo lettere mens du spiser rømme, majones og kremkake uten å røre deg"-kurer. FrP vil nemlig ha BÅDE skattelette OG fullt offentkig ansvar. Fascinerende.


#21

Obelix sa for siden:

Faren er vel at de blir kasteballer i det private markedet istedenfor.
Mener de at komunalt tatt vare på eldre ikke kan bestemme over eget liv :confused:
Har jobbet en god del år i eldreomsorgen nå og har aldri opplevd at den eldre ikke kan få bestemme over sitt eget liv så langt det er forsvarlig.


#22

Harriet Vane sa for siden:

Men noe av målet til de røde her i byen er å ha økt stabilitet i det offentlige tilbudet. Det fordrer å gi folk som ønsker det fulltidsstillinger, gi dem mulighet for utdanning kombinert med jobb, (Feks gi sjans for ufaglærte å bli hjelpepleiere eller gi mulighet for hjelpepleier å bli sykepleiere) økt forutsigbarhet i jobben og gi jobben rammevilkår som gjør at man ikke kommer i konflikt av typen effektivitetskrav kommer i konflikt med ønsket omå gi skikkelig omsorg. Det vi kaller stoppeklokkeomsorg er ofte en årsak til at folk i denne bransjen blir utbrent. Å ikke få gjort jobben slik man ønsker. Å ikke få slått av en prat eller gjort alle de tingene man ønsker å hjelpe de gamle/hjelpetrengende med er etter hva jeg hører utrolig frustrerende og vondt.


#23

Harriet Vane sa for siden:

Hm. Nei, jeg tror ikke det er så vanskelig. Politikk skal ikke være lenger unna realitetene enn at det er mulig å gjennomføre. Det handler om omprioritering, ikke sant? De valgene som skal til for å gjennomføre endringene som gir en god offentlig omsorg er ganske enkle å gjøre.

Jeg tror oppskriften ikke er så verst enkel:
Tilby 100 % stillinger til alle som ønsker det. Skulle statistikken i fht hvor mange som jobber i lavere stillingsbrøker enn de som ønsker det stemme, har vi i Oslo plutselig nærmere 1/3 flere arbeidstimer å ta av og fordele utover de som trenger det.


#24

Obelix sa for siden:

Stoppeklokkeomsorg er ikke en OK ting.
Små stilligsbrøker er heller ikke OK. Folk jobber ned til 10 % stillinger.
Tror mye at "mange forskjellig innom"-problematikken hadde blitt mindre hvis man hadde større stillingsbrøker å tilby. Når mange jobber 50 % og 2-delt turnus itillegg er det ikke lett å få samme person til samme tid hver dag.
Skjønner at dette er til stor frustrasjon for de fleste av brukerne.
Allikevel tror jeg ( min erfaring) at et hvert tjenestested gjør hva de kan for å nettopp slippe å utsette brukerne for dette.

En annen ting er at det er store problemer med å få faglært personell til faste stillinger. Dette er også med på å gjøre at mange forskjellig kommer innom. Ikke alle oppgaver er tillatt for ufaglærte.


#25

Harriet Vane sa for siden:

Innen barnehagesektoren har fagfrobundet gjort en kjempejobb for å kvalifisere de ansatte. En haug med ufaglærte, men erfarne, assistenter er blitt utdannet barne/ungdomsarbeider med fagbrev eller førskolelærer på deltid innen arbeistiden, uten å tape lønn. Dette er definitivt en ordning de røde ønsker å få overført til eldreomsorg og hjemmetjenester.

Obelix har mye å bidra med i debatten! Flotte innlegg!


#26

Obelix sa for siden:

Tror også at dette blir gjort mye i sykehjemmene.
Når det gjelder hj.tjenesten så var det ihvertfall slik at ufaglærte ikke kunne få faste stillinger. Hvordan de gjør det der nå ang å utdanne ufaglærte vet jeg ikke. Det er vel primært fast ansatte som får tilbud om gratis utdanning.


#27

Mams sa for siden:

Hve om de tar en titt over til Svrige, det er jo et land vi i stor grad kan sammenligne oss med.
Der har eldreomsorgen vært privatisert, men det har fungert så dårlig at kommune/stat har begynt å overta igjen.

Noen ganger er det faktisk freit å se på hvilke erfaringr andre land har gjort.
Vi må ikke erfare alt selv.


#28

Elin sa for siden:

Dette har jeg altfor liten greie på og vil vite mer :abonnerer på tråden:

Jo, forresten, min farmor på 91 år betaler ALTFOR mye for sin sykehjemsplass. En skam! :bidrar:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.