Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Keema med karbonadedeig og spinat

#1

løve70 sa for siden:

Etter tips fra ei venninne prøvde jeg meg på en ny indisk rett i dag. Den ble veldig god, så derfor tipser jeg dere også ;)

Keema med karbonadeig og spinat
Ingredienser:
4-500 g karbonadedeig
2-4 poteter, i biter
2 gulrøtter, i biter
1 stor løk, i biter
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ss finhakket ingefær
1 pk spinat (fersk). Kan sikkert bruke frossen også.
3 ss olivenolje
1 ss tomatpuré
1-2 ss curry pulver (alt etter styrke)
Eventuelt et par ss curry paste (indisk type)
2,5 dl kokosmelk
Eventuelt 1-2 grønnsakskraft
Salt
Pepper
Hakket koriander

Fremgangsmåte:

For at det skal gå fortere, kan du gi potet og gulrotbitene et oppkok først.
Stek karbonadeigen i en tykkbunnet gryte eller panne. Ta den ut og sett til side
Stek løk, hvitløk og ingefær mykt på medium varme (ca 5-8 min)
Tilsett currypulver, eventuell curry paste og tomatpuré. La det frese noen minutter.
Tilsett spinat og fres til den synker sammen. Tilsett potet, gulrot og kokosmelk og eventuell kraft.
La det koke forsiktig til potet og gulrøtter er møre (15-20 min). Smak til med salt og pepper.
Ha i hakket koriander.
Server med ris og eller naan brød.


#2

~TM~ sa for siden:

Høres godt ut!


#3

løve70 sa for siden:

Det var veldig godt. Til og med den kresne i familien likte det :)

Ser også at jeg har en flott skrivefeil i overskriften. Flaut :sparke:


#4

Tjorven sa for siden:

Hva slags curry paste tror du passer? Vi ender ofte opp med rogan josht, tror du det blir greit?


#5

frukt sa for siden:

:nam:


#6

løve70 sa for siden:

Ja, det var det jeg også brukte denne gangen :)


#7

Tjorven sa for siden:

Flott. Hele familien vår er glade i indisk, så relativt enkle oppskrifter på slik mat er hjertelig velkommen.


#8

zinatara sa for siden:

Hva menes med en pakke spinat? Fersk eller frossen?


#9

løve70 sa for siden:

Jeg brukte fersk. En pakke er vel 200 g tror jeg.


#10

zinatara sa for siden:

Så etterpå at det sto at den skulle frese til den sank sammen, så da var det vel egentlig nokså opplagt at den var fersk ja. Denne skal prøves, jeg og mannen er glad i indisk.


#11

Che sa for siden:

Denne skal jeg lage i dag - mest fordi jeg allerede har ALT i skapet:)


#12

Hyacinth sa for siden:

Hva slags currypulver?



#14

Che sa for siden:

Jeg brukte helt vanlig curry fra Toro (fordi jeg trodde vi hadde en annen en, men den var brukt opp) - funka helt fint det og.


#15

Hyacinth sa for siden:

Sånn gul karri?


#16

Dixie Diner sa for siden:

Denne må jeg prøve, elsker indisk! Bruker soyakjøttdeig fra Hälsans Kök. Søndag! :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.