Guttungen skal ha med cupcakes i morgen, som jeg må lage i kveld. Siden cupcakes blir tørre over natten tenkte jeg å lage browniesvariant. Men da trenger jeg litt bistand. Jeg lurer på:
Brownies er ofte tynne. Kan jeg fylle formen som ved vanlige cupcakes, altså 3/4 fulle? Eller blir det guffent høyt for en brownie?
Jeg har liten erfaring med brownies, men jeg lager cupcakes av oppskrifter med kefir. De blir saftige og de blir ikke tørre om de står et par dager. En annen ting er at det er viktig å ikke røre for mye i deigen etter at du tar i melet. Da blir de luftigere.
Denne oppskriften gir en røre som holder seg i enkle, små papirformer. De stekes til de "topper seg", men faller siden sammen og er seige og gode. Vil man ha dem litt klisne i midten steker man dem litt kortere. De holder seg saftige og gode til dagen etter dersom de er i pose eller boks, men går det flere dager begynner de å bli tørre:
Browniesmuffins
100 g smør eller margarin
2 egg
225 g sukker
1,5 ts vaniljesukker
1 krm salt
4 ss kakaopulver
120 g hvetemel
0,5 ts bakepulver
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett de andre ingrediensene, bland smøret inn til slutt. Fordel røren i fomene, ikke mer enn 3/4 fulle former. Stekes midt i ovnen ved 200 grader (175 grader om varmluft) i ca 10 minutter. Dette gir ca 15 muffins.
I tilfelle det er Toros du planlegger å lage, så tror jeg du må fylle de mindre enn du ville gjort vanlige muffins (kanskje 1/3 opp), og at du må steke de betydelig kortere tid og derfor må følge nøye med når du steker.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.