Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Meny-hjelp

#1

Nenne sa for siden:

Jeg skal ha besøk i morgen og fordi alt har vært travelt har jeg ikke klekket ut hva vi skal spise. Nå er jeg kvalm etter å ha spist noe jeg ikke har tålt, så ingenting frister!

Jeg har trøffelpasta og hel trøffel i hus, så jeg ser for meg hovedrett med det, men tips til enkel forrett og dessert ville være veldig fint. Gjerne noe fløte-/melkeproduktbasert fordi gjesten vanligvis må ta hensyn til melkeallergi.


#2

trøtt sa for siden:

Hvit sjokoladepudding med bjørnebærpure/saus eller panna cotta med pasjonsfrukt er jeg veldig glad i når ikke vi trenger ta hensyn til at desserten må være laktosefri/melkefri.


#3

Nenne sa for siden:

Takk! :) Panna cotta er lettvint og veldig godt.

Har du oppskrift på den puddingen lett tilgjengelig? :blafre:



#5

mkj sa for siden:

Gresskarsuppe til forrett?


#6

Syrinx sa for siden:

Jeg lager gjerne yogurt-panna cotta med bringebærcoulis. Det er litt friskere og mindre mektig enn vanlig panna cotta.

Panna cotta med yogurt

3 dl fløyte
0,5 dl sukker
1 vaniljestang
3 dl yogurt naturell
3 blad gelantin

Legg gelantin i blaut

Varm opp (må ikkje koke!) fløyte, sukker og frøa frå vaniljestanga.

Når det har blitt varmt, opp mot kokepunktet, har du i gelantin og rører inn yogurt til slutt.

La stå i kjøleskåp til den har satt seg, eg brukar lage denne desserten kvelden før den skal serverast.

Friske jordbær eller bringebærcoulis er godt til.


#7

Nenne sa for siden:

Tusen takk for tips! :blomster:

Jeg er blitt enig med meg selv om å ta enkel forrett med melbatoast som jeg har creme fraische, lodderogn, rødløk og ruccola på. Det er laget på null komma svisj og smaker godt! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.