Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken iPad?

#1

Hyacinth sa for siden:

Femtenåringen skal kjøpe seg ny iPad. Nå har hun en gammel iPad mini. Jeg foreslår vanlig iPad, hun trenger litt større skjerm, synes jeg.

Hva er forskjellen på alle de som er på markedet? Hva anbefales? Hun bruker den til å se på NRK, sosiale medier, YouTube, diverse spill (småspill type candy crush). Hun har en høyt elsket iPhone 6, så iPaden blir egentlig ikke brukt så mye, tror jeg.


#2

Hyacinth sa for siden:

Ingen som har en mening om dette? Prisene varierer jo fra 3000 til 8000, så det må jo være store forskjeller.


#3

Niobe sa for siden:

Jeg synes iPad mini er passe stor, og at vanlig iPad er for stor. :bidrar: Eldste hadde forresten gammel og haltende iPhone og enda eldre iPad. Han valgte å spare til bare iPhone 6, og droppe ny iPaden. Han brukte den uansett ganske lite.


#4

Hyacinth sa for siden:

Ja, iPhonen blir definitivt brukt mest. Men hun ser en del TV på iPaden om kveldene. Jeg har også lurt litt på om minien er stor nok, men jeg føler liksom den blir litt liten i lengden? Sier jeg, som ikke eier en iPad engang, og som bruker telefonen til alt...


#5

Niobe sa for siden:

Jeg har iPad Mini og bruker den til Netflix. :knegg: Den er mye lettere å ha i hendene enn stor iPad.


#6

nokon sa for siden:

Eg ville vald ein relativt ny modell. Apple oppgraderer operativsystemet sitt jamnleg, så eldre modellar har kortare levetid enn nyare. Min iPhone 4 slutta å virke etter ei slik oppdatering.

Eg ville prioritert lagringsplass over for eksempel 3G, dersom eg skulle velje. Sjølv har eg 64 GB på min iPad air 2. Då er det mogleg å ha litt film og liknande lagra. Operativsystemet tar litt plass, så ein med 16 GB (viss dei framleis finst), har i realiteten rundt 10 GB.


#7

Hyacinth sa for siden:

Og hva koster dette?


#8

løve70 sa for siden:

Jeg kjøpte ny iPad ifjor og luftet da samme problemstilling her. Endte opp med en mini og er veldig fornøyd med valget. Bruker den også til å se film/serier på nåe jeg er på reise.

Jeg ville også prioritert en ny modell, men 64GB lagringsplass.

Nå er vel iPad air ganske lett, så om hun nesten bare skal bruke den til å se film, ville jeg sett på den og.


#9

løve70 sa for siden:

5500,- ser det ut til. Samme prise for air2 og mini4.


#10

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er iallfall bedre enn 8000. :knegg:


#11

Hyacinth sa for siden:

Er Air2 en ny modell? Det er bare på iPhoner jeg klarer å holde oversikt over modellene.


#12

Pasta sa for siden:

Lillesøster kjøpte nettopp Air2. Aner ikke om den er ny. Det var i alle fall en "grei" pris i forhold til enkelte andre modeller.


#13

nokon sa for siden:

Eg fekk min til bursdagen av mannen i fjor så eg aner ikkje. Men eg ville nok prioritert lagringsplass og ny modell over ei del av dei andre finessene, var poenget.


#14

Blondie sa for siden:

Air2 ville jeg valgt, ja.


#15

millact sa for siden:

Eldste har mini. Jeg har stor fordi jeg fikk den i gave. Synes den er for stor egentlig.


#16

Darth sa for siden:

Jeg er av dem som ikke trenger så stor lagringsplass, så jeg prioriterer sjelden det når jeg kjøper nye dingser. Jeg synker det meste (alt) i diverse skyer, og jeg streamer alt jeg ser og hører på. Det er ytterst sjelden at jeg ser film på steder jeg ikke har wifi og lyd trekker ikke så mye data synes jeg. Det eneste jeg laster ned er e-bøker, og de tar jo omtrent null plass.


#17

Molly sa for siden:

iPad air 2 32gb. I følge prisjakt.no så er det samme pris på 16gb og 32gb nå.


#18

Guttemammis sa for siden:

Gutta mine hadde mini før, men kjøpte vanlig (iPad Air 2 / 128 GB) nå i sommer. De synes den er myyyye bedre, og lagringsplassen er jo et stort pluss. Jeg og faren har vanlig og de har vært fæle til å låne min.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.