Tenk å feile på det da! Jeg skulle overraske yngste som er 12 år i dag med varm sjokolade til frokost. Jadda, det smakte så bittert at jeg kunne vrengt meg! Men man bruker da ikke ha sukker i den? Husker jeg helt feil? Løste opp sjokoladen i litt vann, og spedde med melk. Hva har jeg gjort feil?:o
Hvilken sjokolade brukte du da? Noen av kokesjokoladene er så bitre i naturell form at jeg blander de med litt vaniljesukker og en mildere sjokotype i tillegg...Og er det ikke noe med at hvis melken får koke så blir det søtere?
Ja, den er ganske bitter...:) Det er nok årsaken, så om du prøver igjen med en lys kokesjokolade (eller en blanding av en vanlig mørk og en lys), så vil det nok bli bedre...:)
Nå fikk jeg lyst på ordentlig sjokolade, kanskje mine unger kan overraskes i kveld? :)
Altså, det kan sikkert være greit med mørk sjokolade dersom du planlegger med krem og marsmellow i tillegg, men i seg selv er det nok det som gjorde det bittert.
Det er nok en vanesak. Jeg lager ofte med 70% sjokolade og barna liker det. Men jeg bruker veldig lite sukker når jeg lager kakao også, jeg synes begge deler er best når det er mer bittert enn søtt.
Det er smak og behag. Jeg liker best 70 % i ekstra lett melk, mens mannen blir vrengetryne om jeg ikke har en god teskje sukker oppi eller helst bruker en søtere kokesjokolade. Ungene vil også ha sukker oppi.
Du kan ha svidd sjokolade, da blir det garantert bittert.
Garantert smak og behag. jeg syns varm sjokolade er skrekkelig, uansett om det er gjort på mørk eller lys sjokolade, og uansett mengde sukker. Det er ubeskrivelig kvalmt å drikke den tykke sausen. :kvalm: Jeg liker helt vanlig kakao, laget på melk, kakao, litt sukker og kanskje litt vanilje, kanel, chili og kardemomme.
Ja, jeg mener det er det jeg har brukt, men det går så lang tid mellom hver gang (ble aldri forrige jul) at jeg må sjekke hva "kondensert melk" egentlig er. :knegg:
Jeg lager alltid varm sjokolade på lettmelk med 70 % sjokolade fra Freia eller Divine og med maks en spiseskje sukker. Det smaker godt og ikke det minste bittert og kvalmt såh. :)
Den varme sjokoladen jeg (en sjelden gang) lager er ikke i nærheten av tykk saus, men smaker mye bedre enn kakao. Bruker Dronningsjokolade og lettmelk.
Jeg er vokst opp med kakao på skummet melk, så jeg syns kakao på h-melk blir for tykt også. :knegg: Når man smelter en sjokoladeplate og blander ut med melk får man med både kakaofettet og det ekstra sukkeret og blir selvsagt noe tykkere. I tillegg minner det meg om en fransk kopp med varm sjokolade som jeg fikk som barn, som rett og slett var smeltet sjokolade. Så noe er selvsagt i mitt hode, noe er vane, men tykkere, det er det.
Å, jeg synes det smaker mye bedre med Bakekakao. Men jeg liker mørkt og bittert, jeg bruker mer kakaopulver og mye mindre sukker enn det som står i oppskriften. :o
Jeg og blander på smak, ikke etter oppskrift. Jeg har en superdeilig kakao fra Belgia, der har de hundrevis av varianter med ulike forhold mellom kakaofett og kakao. :D
Det er jo selvfølgelig litt fetere enn skummet melk med kakao, men en plate mørk kokesjokolade smeltet i vann og tilsatt 1-1,5 liter lettmelk er på ingen måte noen tykk saus. Jeg har også smakt varianten som ER en tykk saus, av smeltet sjokolade med bittelitt helmelk eller kremfløte, og det blir jo mer en en litt voldsom dessert enn en drikk.
Sukker er djevelens verk, ja. :D Jeg har gjort et eller annet med kostholdet mitt som gjør at jeg fort synes ting er for søtt. Den spiseskjeen jeg pleier/pleide å ha oppi 70 % drikken min, blir bare mindre og mindre og mindre...
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.