Noen med tips til hva man bør ha? Blenderen jeg har nå har ikke glasskolbe.
Den kan selvsagt ha et større bruksområde enn suppe, men det er til det jeg trenger det.
Jeg tenker ikke på Rolls Royce utgave om det da ikke er slik at ingenting annet er på langt nær godt nok :knegg:
Jeg har på mitt kjøkken stavmixer og blender. Jeg syns stavmixeren egner seg best til supper fordi jeg kan blende suppene mine direkte i gryten suppen allerede er i. Blenderen bruker jeg mest til smoothie da den er kraftigere og lett knuser frosne bær og isbiter. Jeg bruker den også til nøttemel og hjemmelaget griljermel.
Har dere snakket med mannen min vedr. kjøp av nye duppeditter?! :skuffet:
Jeg har stavmikser nemlig, og det er den jeg bruker :knegg: Men den bruker jo litt tid, spesielt om jeg lager mye. Men dere mener det er like greit altså?
Jeg har blender som kan brukes til suppe, og jeg har stavmikser. Jeg lager ganske mye suppe, og har aldri brukt blenderen. Det er jo altfor mye styr å helle suppen over i blenderen. Mye lettere å bruke stavmikseren rett i gryta. Og jeg lager uansett alltid så mye suppe at blenderen er for liten.
Du kan jo allikevel ønske deg blender. Til smoothie. Jeg har en sånn wilfa som det er linket til over her. Har holdt i mange år. Hvis stavmikseren din er dårlig, kan du ønske deg en Bamix!
Vi har smoothie maker, men den begynner å bli sløv. Og det er sånn liten kolbe som ikke egner seg til suppe. Stavmikseren er vel ikke per se dårlig, tror jeg, men jeg merket meg at det tok litt lang tid nå da jeg laget 6 l suppe...
Jeg har en kitchenaid blender som faktisk funker bra både til supper og til smoothies, og pen er den også. Men til supper foretrekker jeg stavmikseren, altså, den er enklere. :jupp:
Man trenger vel ikke en Bamix sånn egentlig? Min stavmixer er den billigste sorten som fantes i butikken for 10 år siden da jeg kjøpte den, og den funker som rakker'n fortsatt. Ikke Bamix eller annet fancy merke på den altså.
Samme her, og jeg pleier å lage 3-4 liter suppe om gangen. Jeg pleier å bruke den i to omganger. Først når alle grønnsakene er blitt mye, og så etter at jeg har tilsatt halvparten av væsken.
Lager en del suppe og bruker stavmikser - ikke noen dyr greie. Har hatt den i årevis. Viktigst at det er litt kraft i den, ellers funker "rimelig" helt fint.
Bladene i stavmikseren er jo aldri nær annet enn innholdet i kjelene, så jeg kan ikke forstå at det skal være et problem. Jeg bruker stavmikser i alle mine teflon kjeler (og andre beholdere).
Det er jo det geniale med stavmikser at bladene bare er borti maten slik at jeg ikke trenger å tenke på hvilke gryter jeg bruker den oppi.
Jeg har hatt min stavmikser siden jeg flyttet hjemmefra som 19-åring, og selv om den var av den virkelig billige typen så fungerer den brillefint fremdeles. Jeg har en sånn som har en tilleggskolbe som gjør at den også kan hakke nøtter, og den brukes også innimellom.
Men 6 l vil vel ta en del tid i blender også? For du må jo da blende i flere omganger, og så helle den ferdigblendede suppen i en ny gryte etter hvert? Synes ikke det høres så mye mer lettvint ut.
Ja, det var godt at det ikke bare er jeg som stusset.
Jeg har prøvd å helle suppen i blender og så tilbake igjen men det ble bare gris så har kun laget suppe i blender en gang.
Stavmikseren er super.
Jeg brukte alltid Blendtec-blenderen min (Rolls Royce-blender til altfor mange tusenlapper) til supper rett og slett fordi den blendet suppene til komplett fløtekonsistens. Alt jeg hadde oppi ble fløtekonsistens - HELT glatt (litt stress å lage ting som feks. slush, da isbitene ble pulverisert med en gang jeg skrudde den på da).
Har ikke fått samme silkekonsistensen med stavmikser men jeg bryr meg ikke så mye om det heller, synes det er godt med litt "klumper" i suppene og. Ja i tillegg kunne jeg heller kokende suppe helt opp til toppen og skru den på, uten at noe lakk ut. Var verre da jeg prøvde det samme med en annen blender. Da var halve meg og begge kjøkkenvinduene + + dekket i suppe.
Jeg har den ikke lenger da den plutselig døde og uk-juicers nektet å fikse den da de mente det ikke gikk på garantien, så den døde etter 3 år og that was it. Men den ble MYE brukt da og andre blendere hadde nok tatt knekken lenge før, men allikevel - den kostet 5-6000 kroner og jeg trodde det var 7 års garanti på den. Men det er den beste blenderen noensinne. Husker ikke helt modellen men det var en hvit Blendtec kjøpt ny i 2012 med ekstra stor mugge. Muggen er i plast men allikevel ekstremt solid og tåler alt.
Nå har jeg en Raw Pro-blender til et par tusenlapper og den er også veldig bra, men jeg kan ikke blende kokende supper i den på samme måte som i Blendtec og den lager ikke like silkemyk konsistens selv om det er ganske nærme.