Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til London-tur

#1

Elise sa for siden:

Vi har bestilt oss tur til London i vinterfeiren, jentene er 9 og 11 år gamle.

Nå trenger vi tips til hva vi bør se og gjøre. Alt som kan bookes og planlegges på forhånd er supert. :jupp:


#2

millact sa for siden:

Det står høyt på listen for min 11-åring (hun var der med meg da hun var 8). Hun vil til Harry Potter utenfor London. Ellers likte hun veldig godt London Dungeon, det var nok en favoritt da og også London Eye. Neste gang skal vi få med oss Madame Tussaud tenker jeg.


#3

Elise sa for siden:

Foreløpige tanker:
Et besøk i Skygarden - skygarden.london/
Musikal - kanskje løvenes konge?

Jeg er litt usikker på om de vil synes at Madam Tussaud er noe særlig, de er lite kjendis-opptatt. Jeg har vært der et par ganger pluss et par andre steder i verden, og synes slett ikke det er særlig gøy.

London Eye ser jo fantastisk ut, men de gangene jeg har gått forbi har det vært utrolig lange køer. Og hvis vi får booket et besøk på Skygarden er det kanskje overflødig?

De har hverken lest eller sett Harry Potter, så det er ikke aktuelt.

Vi trenger også tips om gode spisesteder som både har god og spennende mat til voksne, og en ålreit barnemeny med mat uten for mye dilldall, men likevel mer avansert enn chips og pølse.


#4

millact sa for siden:

Vi fant en god italiensk restaurant rett ved hotellet og det ble hennes favoritt, så vi spiste der mye og fikk testet det meste av menyen.

Neste gang vil jeg prøve Jamie Oliver's Italian eller hva den nå heter og jeg kunne tenke meg å spise god biff med barna siden de nå synes det er godt også.


#5

allium sa for siden:

Tower anbefaler jeg. Science museum var også vellykket, og det var lurt å komme tidlig, før skoleklassehordene.


#6

Elise sa for siden:

Jeg har vært på Jamie Oliver's Italian, og ble overhodet ikke imponert, så dit trenger vi ikke å reise. :niks: Det var helt grei mat, men litt "samlebånds-følelse".


#7

millact sa for siden:

Koselig å se litt i butikker i Covent Garden og området rundt, slippe Oxford Street.


#8

Elise sa for siden:

Science museum så fantastisk ut! :jupp:


#9

Elise sa for siden:

Ja, Covent garden, det er der teaterne er, ikke sant? Tviler på at det blir noe særlig Oxford Street på oss.


#10

millact sa for siden:

Jo, det ligger noen i området i alle fall, eller de er litt lenger borte, i Leicester Square området. Der ligger det også en stor M&M butikk som jentene sikkert vil like.

Min likte å velge seg ut noen klær i Gap butikken. Det ligger mange skobutikker rett bortenfor Covent Garden. Husker ikke navnet på gaten, men det skal jeg klare å finne ut av før du drar. Mye rimeligere med sko der enn her. De har bl.a egen Sketchers butikk.


#11

Blondie sa for siden:

Våre unger var 6, 13 og 15 når vi dro og turens høydepunkt var for alle Natural History Museum. De har dinosaur-skjelett og hvaltenner og millioner av andre fantastiske ting. I tillegg til at selve bygningen er grandios og vakker.


#12

Elise sa for siden:

Ja, fantastisk! Nå tenker jeg det begynner å fylle seg opp, vi må rusle litt og se big ben, Buckingham palace og sånn også.


#13

maggypop sa for siden:

Afternoon tea var en opplevelse for vår niåring da vi var i London i påsken. Vi var på et uformelt sted uten dress code. Vi var også på Madame Tussauds, og selve voksmuseumet var nok litt meh. Men 4D- forestillingen på slutten av touren var en opplevelse. Og så Hamleys da.


#14

LilleLeo sa for siden:

Vi voksne så Charlie og sjokoladefabrikken, den var FANTASTISK! Ungene våre hadde elsket det.


#15

Elise sa for siden:

Ja, den er kanskje mer aktuell, vi har sett filmen sammen et par ganger siste året, yngste holder på å lese den på skolen og jeg har lest den for eldste. De har vel ikke noe forhold til lion king sånn sett.

Afternoon tea, vil si si litt mer om det, maggypop? Drikker man te, liksom?


#16

maggypop sa for siden:

Man drikker te, men det viktigste for småpiker (og store) er nok det andre som følger med. Det inkluderer vanligvis sandwicher, scones med clotted cream og syltetøy, samt et utvalg små kaker og søtsaker. Google Afternoon tea og se på bildene, så får du et inntrykk. Afternoon tea serveres på mange hoteller og kafeer. Noen steder er superformelle og har dress code, mens andre er mer avslappet. Begge deler kan være en opplevelse.


#17

løve70 sa for siden:

London Eye, London Dungeon, samt hop on/hop off bussen var populært da vi var der. Musical kan nok slå an dersom det er en hitorie/musikk de kjenner. Vi var dengang på Mamma Mia.


#18

C3PO sa for siden:

Takket denne tråden, har jeg bestilt brunsj på Darwin Brasserie på Sky Garden på bursdagen min. Jeg kjente ikke til det før.


#19

Pamina sa for siden:

Matilda-musicalen er fantastisk!


#20

Elise sa for siden:

Matilda kan også være aktuelt, ja!!

Ååå, jeg gleder meg! Tusen takk for alle tips. Det skal bli en fin tur. :jupp:


#21

Pøblis sa for siden:

Science museum og natural history museum er vegg-i-vegg. Begge anbefales! :ja:


#22

Elise sa for siden:

Rekker vi begge på en dag da, eller bør vi ha en dag til hver av de?


#23

veobra sa for siden:

Vi var på Naturhistorusk en ettermiddag. Det var nok for mine realfagsinteresserte. Vi hadde ikke trengt en hel dag der. Vi kunne selvfølgelig brukt mer tid, men det er mye å rekke.


#24

Nenne sa for siden:

JA! :lykkelig:


#25

Høst sa for siden:

Mitt beste tips om London (elsker byen, har vært der mange ganger, med og uten barn) er å huske at alt tar tid!! Ofte mye mer tid enn man trodde, man må gjerne forflytte seg litt, køer og trengsel etc...:) Så ikke book inn for mye pr dag, min erfaring er at det beste er å ha litt for lite booket pr dag, og heller ha rom til å nyte transportetappene, enn å booke inn så mye at det nesten bare blir stress...


#26

Pøblis sa for siden:

Dere rekker begge. :ja:


#27

Elise sa for siden:

Noen som vil kjøpe Matilda-biletter til 22.nov? Kjøpte feil måned, gitt. :sjempesmart:



#29

Elise sa for siden:

Åj, kult!! Må sjekke når jeg er hjemme. Takk for tips.


#30

Elise sa for siden:

Jeg synes det ser ut som det ikke er Charlie og sjokoladefabrikken-tema lenger i slutten av februar når jeg prøver å booke.


#31

Guava sa for siden:

Shrek experience like ved London eye! Utrolig morsomt. Jeg og Katta var der med en sønn hver tidligere i år og jeg tror vi hadde det like artig alle fire.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.