Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dunjakke til barn

#1

millact sa for siden:

Ser det er meldt kaldt vær her fremover. Mulig jeg burde kjøpe en dunjakke til i alle fall yngste som elsker å være ute.

Dere som har barn som har dunjakker til vinterbruk (da tenker jeg ikke på tynne høst-eller sommerdunjakker), hva slags typer har de? Frister lite å kjøpe Bergans til 1300 kr.

For noen år siden hadde han en arvet Skogstad dunjakke som var god, men har ikke sett noe slikt til en grei pris. Selges enda SWIX jakkene? Hvor i så fall?



#3

millact sa for siden:

Den var fin, Niobe! Om det virkelig blir så kaldt som de sier så kan det hende en slik må kjøpes inn. Jeg fryser om dagen, men det er ikke sikkert barna gjør det.


#4

My sa for siden:

Det er ikke sikkert det har noe å si, men vær i alle fall oppmerksom på at den bare inneholder 5% dun. 50% er fjær, og 45% er polyester. Bare sånn at man vet hva man betaler for.

11-åringen fikk nylig en fra Skogstad, kjøpt brukt her inne. Den er veldig fin, og hun elsker den. Vurderer å kjøpe Skogstad til de to andre også, vet at i alle fall guttungen ønsker seg til jul. Her har nettbutikken til G-sport en fra Skogstad som ser fin ut, og hvis han liker grønn er den billig også!

www.gsport.no/produkt/169954/skogstad-storvatnet-dunjakke-barn#002


#5

star sa for siden:

Eldste bodde i dunjakke fra Cubus i fjor vinter. Han har samme type i år. Minsten bodde i sin fra Swix og deretter samme jakke som eldste. I tillegg hadde han en jakke fra POP som han brukte på de kaldeste dagene.
Skal sies at eldste er varm av seg.


#6

My sa for siden:

Men de fra Cubus er jo veldig tynne da, slike sommerdunjakker, som kan brukes som mellomlag. De har vi også hatt noen av.


#7

Blondie sa for siden:

Lille har North Face, kjøpt på tilbud på G-sport i fjor. Den er vendbar og er sånn sett to jakker. Både hun og vi er veldig fornøyde. Året før hadde jeg kjøpt en brukt Bergans til henne, men den ble for tjukk til å være behagelig.


#8

Chablis sa for siden:

Min bor i sin fra Bergans, finnes ofte på tilbud.
Vi betalte 500 for juniorstørrelse.
Han har også hatt fra northface, den var vi også fornøyd med.


#9

Hondacrv sa for siden:

Mi og bur i bergans, kjøpt til halv pris.


#10

Addison sa for siden:

Skogstad har vært supre for vår del!


#11

Erica sa for siden:

Vår gutt har en fra north face, vendbar. Den er god og varm og har fin passform. Veldig billig var den ikke på fullpris dog.


#12

Adrienne sa for siden:

Vi har hatt Skogstad i flere år og har vært veldig fornøyd med de. Kjøpt på sportsbutikk.


#13

Toffskij sa for siden:

11-åringen min har Skogstad Porsanger, veldig fin!



#15

Veslemøya sa for siden:

Jeg kjøpte Skogstad sine i helga. Betalte 799,- for barnehagene og 899,- for juniorjakken. Vet ingenting om kvaliteten ennå, men de var visstnok varme. Har hatt bergans tidligere, men de blir for dyre nå som vi har så mange unger som skal ha klær.



#17

Daisy sa for siden:

Ticket to heaven. Jeg har en jakke til yngste nå som begge søsknene har hatt som hovedjakke to vintre hver. Utrolig god kvalitet.


#18

Lykken sa for siden:

Min erfaring er at det ikke må være dun, har hatt flere polyesterjakker som er varme nok.


#19

Observatøren sa for siden:

Vi prøver Woolland sin i år, likte at armene kan tas av slik at det blir vest utover våren.


#20

GinaK sa for siden:

Enig i det. Mine gutter har aldri hatt dunjakker før. De er i farta og er ute i lek og da blir det fort for varmt.

Kjøpte dunjakke til eldstemann nå i oktober for første gang. En tynn dunjakke men litt tjukkere enn sommerdunjakke. Han har også skalljakke som brukes.

Minsten skal få dunjakke til jul. Husker ikke merket i farta men den har 90dun og 10fjær. Må ha en sånn som mellomlag når han skal på leirskole på høyfjellet. Kjøpte på 20% på lørdag.
Har sett på Bergans men synes de er for tjukke.

Nå om dagen har han på en Devold ulltrøye, hettegenser og en allværsjakke utenpå. Har spurt og han sier at han er varm.


#21

My sa for siden:

For varmen sin del er det ikke nødvendig med dun nei. Jeg synes den største forskjellen mellom dun og polyester o.l. er at dunjakkene er mye lettere, og at de kan komprimeres til å bli mye mindre når man skal pakke dem. Sånn sett er dunjakke suverent å ha i sekken på skitur, for å kunne ta på seg når man skal sitte i ro og spise, eller hvis man skal sitte ute om kvelden på overnattingsturer o.l. Har man komprimeringstrekk til den tar den liten plass i sekken sammenlignet med tilsvarende varm jakke i syntetmaterialer, og vekten er lavere. Når man skal sitte i ro kan man nesten ikke bli for varm.

Så det er først og fremst til turbruk at jeg foretrekker dun. Til skolebruk har det ikke så mye å si.


#22

star sa for siden:

De har flere typer. Har hatt hvert fall. Tenker på den tykkeste.


#23

My sa for siden:

Var det dun i den altså? :undrer: Den har jeg ikke sett. Trodde det bare var de tynne som hadde dun.

#24

millact sa for siden:

Hva slags?

Han har en arvet Reflex jakke som jeg kjente var veldig tynn enda det er vinterjakke. Så har han en Kaxx fra KappAhl som nok er bedre. Han går i to tynne lag ull under.


#25

millact sa for siden:

Har selv en Bergans dunjakke og blir fort for varm i den om jeg måker snø.


#26

Charlie sa for siden:

Har en arvet Bergans og en fra Kingsland (ride-merke). De er gode og varme når det er skikkelig kaldt, men til mer middels temp er de for varme i aktivitet. Så det spørs vel på behovet.

Her er de mest interessert i parkas-type jakker, og bruker da mellomlag. Blåser en del, så viktigere at det er vindtett enn egentlig varmt for å holde varmen.


#27

Chablis sa for siden:

Gsport har tynn bergans dunjakke til halv pris nå.


#28

Lykken sa for siden:

Sønnen min på 14 år har fra Cubus, har også hatt derfra tidligere på barneskolen og de er varme nok til hans bruk. Det er ikke av den tynne typen. Hvis det er utelek forutsetter jeg ulltøy/fleece innerst.


#29

millact sa for siden:

Det kan godt hende han ikke trenger noen dunjakke, at det bare er meg som synes det er iskaldt.

Han har klart seg uten dunjakke selv da det var minus 15.


#30

apan sa for siden:

Hadde ikke Gsport en på salg? Norheim tror jeg?

Storebror falt helt for Bergans, og den var svinedyr, men han sa han kunne betale 700 kroner selv. Han har aldri tidligere foreslått å spleise på et plagg, så jeg sa ja.


#31

millact sa for siden:

7 grader og snøen er så og si smeltet. Ingen behov for dunjakke den neste uken i alle fall.


#32

GinaK sa for siden:

Vent med å kjøpe til Black Friday, neste fredag. :)


#33

millact sa for siden:

Ja, jeg tenker det fint kan komme noen gode tilbud da.


#34

millact sa for siden:

Dytter. Meldt iskaldt neste uke. Mulig jeg burde kjøpt en dunjakke til yngste. Hva kjøper jeg? Tenker tykk.


#35

Chablis sa for siden:

Vi har fra wheat og Bergans, begge er gode og varme.


#36

Chablis sa for siden:

Mener gsport har Bergans på tilbud nå.


#37

Chablis sa for siden:

Boozt har wheat til 599.


#38

millact sa for siden:

Takk!

Normale i str? Hvordan er Bergans i str?


#39

polarjenta sa for siden:

Vi har en Bergans, den syns jeg normal til liten i str.


#40

Chablis sa for siden:

Wheat er helt normale
Bergans litt små


#41

My sa for siden:

Det ble Skogstad på alle mine ja, kjøpt på en eller annen kampanje før jul (Black Friday, Black week, Cyber monday, Førjulssalg, whatever grunn de hadde til å selge dem til 699 i stedet for 999). Jeg har sett dem nedsatt med jevne mellomrom siden også, men nå står de visst med full pris igjen.

Denne til 10-åringene (i gult til guttungen og blått til jentungen),

Og denne (i hvit) til 12-åringen

De til tiåringene virker tykkere enn den til 12-åringen, men det har vel mest med fasongen å gjøre, jeg tror de er like varme, egentlig for varm når det bare er et par minusgrader. De bruker dem hele tiden likevel, selv om det bare er noen få minus, men har da bare tynn genser under, og ingen ullgenser, for det blir for varmt. Det er vel mye av grunnen til at de hele tiden velger disse, fordi det er lettvint, de slipper å ha på seg flere lag. Og særlig for 12-åringen, at hun føler seg fin i den. Fine og gode jakker altså, som er store i størrelsen. Kjøpte 10 år til minste 10-åringen, som vanlgivis bruker 134-140, og 12 år til den største 10-åringen, som vanligvis bruker 146-152, og begge drukner nesten i jakkene sine, men nektet å få dem byttet, de ville ha dem sånn. Greit nok, da har de dem minst en vinter til.


#42

My sa for siden:

Jeg lurer ellers litt på dette med dunjakke og "dunjakke". Er det ikke litt rart at produsentene kan kalle en jakke for dunjakke når den ikke inneholder dun? Noen ganger kan det rett og slett være litt vanskelig å vite om det egentlig er en dunjakke eller ikke. Slik som denne fra Wheat, som omtales over her. Hvis det er den jeg tror, så heter den "Down jacket Nik", i omtalen snakkes det om "naturlige materialer", men i produktspesifikasjonene står det at den består av 100% nylon, og ikke et ord om dun eller fjær. Men jeg tror kanskje den har dunfyll, og at det er ytterlaget som er i nylon, men jeg kan ikke se at det står noen steder, og ikke fordelingen mellom dun og fjær, og da blir jeg rett og slett litt forvirret.

Det er som sagt mulig denne har dunfyll, men jeg har sett det mange andre steder også, jakker som står oppført som "dunjakker", men som ikke inneholder dun. Er det bare jeg som reagerer på dette? Altså jeg mener ikke at jakken må inneholde dun for å være bra nok, ofte kan en jakke med syntetmateriale være minst like god og varm, i tillegg til at de tåler mer. Men hvis selgeren eller produsenten kaller det en dunjakke, så skal det vel være en dunjakke? Jeg kjenner at jeg blir litt irritert når det da ikke er dun involvert i det hele tatt, for jeg liker ikke å bli lurt. For meg blir det som å skrive "ullgenser" om en genser i 100% akryl, "ullundertøy" om syntetisk superundertøy, eller "bomullsskjorte" om en skjorte i 100% polyester.

Eller har "dunjakke" bare blitt en fellesbetegnelse for jakker av en bestemt utforming, uavhengig av materiale (omtrent som stearinlys :knegg: ), og det er bare jeg som ikke helt henger med?


#43

Chablis sa for siden:

Det finnes 2 forskjellige modeller fra wheat, en i dun og en tynnere uten dun.


#44

My sa for siden:

Ja, jeg regner jo med at det er denne som heter Down jacket som har dun, men synes det er rart at de ikke skriver det noe sted i produktomtalen. Og da kan man ikke være sikker på annen måte enn å spørre selgeren, siden det er så mange andre jakker som kalles dunjakker, uten å være det. Irriterende.

#45

millact sa for siden:

En dunjakke bør inneholde dun, ja.

Om kulden slår til kan eldste bruke min dunjakke.


#46

Chablis sa for siden:

Yttermateriale: 100% nylon*
Fyld: 70/30 dun/kunst dun


#47

My sa for siden:

Jeg leser dette, på boozt. De kunne med fordel ha slengt på detaljen om 70/30 dun/kunst dun.

100% nylon
Sidelommer
Hel fôret og vattert
Refleks detalj
Avtagbar hette
Finvask ved maks. 30 °C
Varenummer: 14996561
SKU: HEA7422998
ID: 14996552


#48

Chablis sa for siden:

Boozt har både elendige bilder og beskrivelser , dessverre.


#49

My sa for siden:

... og de er ikke alene. :sukk:

#50

millact sa for siden:

Akkurat bestilt denne i blått og håper han blir fornøyd. Satser på den kommer raskt slik at han får brukt den nå i kulden.


#51

My sa for siden:

Ungene mine er veldig fornøyde i alle fall. De bruker dem hele tida, også når det ikke egentlig er så kaldt at det er nødvendig. De er store i størrelsen, så de er litt oversized til ungene mine, men det får dem bare til å se ekstra kule ut. :knegg: Den minste, som er ca 135 cm høy, har str 10 år, og den største, som er ca 150 cm høy har str 12 år.


#52

millact sa for siden:

Han er nok ca samme høyde som din datter, jeg tok også str 10.


#53

Carpe Diem sa for siden:

Vi har tidligere brukt Stormberg og de var varme og gode. Nå går det i Svea :jupp:


#54

millact sa for siden:

Han ble så fin i jakken og er veldig fornøyd selv.


#55

My sa for siden:

Så bra!


#56

Chablis sa for siden:

Vi har akkurat kjøpt ny Bergans til neste år, til under halv pris.
Årets dunjakker er mye brukt.


#57

millact sa for siden:

Det har ikke jeg klart å finne.


#58

Chablis sa for siden:

Betalte akkurat 760 for ny på lekmer, ord pris 1900.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.