Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Polaroidkamera

#1

apan sa for siden:

Jeg vurderer kjøpe et slikt til foreldrene mine i julegave. Tenker de kan ha glede av å skrive ut bilder fra gode minner med barnebarna etc.

Tips til anbefalinger/avbefalinger? Om noen vet om et sted man kjøpe en fin hengende ramme, snor for bilderemse (altså et slags fleksibelt oppheng for slike bilder, lette å bytte ut), tar jeg gjerne tips om det også.


#2

Maverick sa for siden:

Den fotoforretningen i Møllergata som jeg ikke husker hva heter har veldig bra utvalg. :jupp:


#3

daffy sa for siden:

Hva koster et greit Polaroidkamera nå? De har vært så himla dyre før. Men har veldig lyst på et.


#4

Tallulah sa for siden:

Kameraene er ikke så dyre, men film er veldig dyrt.


#5

Adrienne sa for siden:

Og 149 for en tipakning med fotopapir! :eek:


#6

Neket sa for siden:

Min 14-åring ønsker seg sånn til jul. :knegg: Rååsa da, obviously.




#9

apan sa for siden:

Jepp. Men vi kan jo gi dem så de har litt. Jeg tenker ikke de kommer til å ta en drøss med bilder.


#10

Isolde sa for siden:

Men skrive ut når de kommer hjem. Underveis kan man jo se på mobil.
Husker jeg kjøpte polaroid mini som var sist polaroid kom med små kamera. Gikk på ungdomsskolen da. Ble ikke mye brutt. Man kunne ikke gjøre noe med bildene. Og så var det jo svindyrt. Kjøpte ny film en gang. Mobilkamera kom ikke før et par år etterpå, men like vel var ikke behovet for dyre polaroid kamera der.


#11

Fløyel sa for siden:

Frøkna har dette, hun er en ganske god fotograf, men med dette blir det mye "bob-bob", hvilket er kjedelig mht prisen pr bilde.


#12

Tallulah sa for siden:

Bruker de ikke mobilkamera eller digitalkamera? Polaroidene er ganske svære å drasse med seg, og de er en ekstra ting som skal huskes. De egner seg egentlig kun til ganske nære portrettbilder, så man får ikke noe inntrykk av hva som er rundt. I tillegg bruker man det på en helt annen måte enn man gjør med digitalfoto siden man ikke kan velge det beste bilservice skrive ut det.


#13

Tallulah sa for siden:

Men har du funnet ut at polaroid er best skal jeg ikke argumentere i mot. :) Da anbefaler jegvogså den butikken i Møllergata. I bakre hjørne av Glasmagasinet, inngang utenfra. De er spesialbutikk på foto, og veldig dyktige.


#14

Tallulah sa for siden:

Bilservice betyr selvsagt bildet. Helt forståelig. :nemlig:

Snorer/strikker til å henge opp bilder i har de forresten på Granit. Bde med klyper og magneter, tror jeg. [CENTER]Save[/CENTER]


#15

Snippa sa for siden:

Oh, takk for tips!
Den tror jeg min mor skal få.

Apan, da :knegg: De skal jo bare dra med seg mobilen, ikke printeren :humre:

Ellers er jeg enig i innvendingene mot polaroidkameraet -det er mer en morsom greie i noen timer enn en praktisk sak.
Ellers er Aker foto, som ligger på hjørnet av Glassmagasinet, veldig bra ja :jupp:


#16

GinaK sa for siden:

Jeg tror dere mener FotoVideo-butikken. Ser nå at den har byttet navn til Scandinavian Photo. Vi har også vært innom der, forrige gang vi kjøpte kamera, i 2008. :p


#17

apan sa for siden:

De tar selvsagt masse bilder med mobilen. Moren min bruker også paden som kamera. Det ser helt dust ut, men uansett.

Poenget mitt var egentlig at man kunne ta med seg kameraet på hytta for eksempel - ta et par bilder fra hvert besøk, ha som minne. Ta et bilde av seg selv med barnebarna i et selskap. Sånne ting. Henge opp her og der. Ikke som en erstatning for mobilkameraet. Men jeg ser at det er en del innvendinger :knegg: .


#18

apan sa for siden:

Poenget var akkurat det da, at de kunne skrive ut der de er. Feks ta noen morsomme minner fra hver av hyttene der de stadig er. Henge opp bilder av folk som har vært på besøk der. Og sånn. Tja.


#19

Isolde sa for siden:

De kan ha en sånn liten printer fast på hytten? Da kan de skrive ut fra både ipad og mobil. Kanskje ungene har tatt et kult bilde med sin. Sånn bilder blir brukt nå så er det ikke ofte det bilde man trodde skulle bli det beste som ble det.


#20

Maverick sa for siden:

Jeg liker også polaroidkonseptet, og ser ikke i det hele tatt den samme sjarmen ved å printe ut fra mobil eller pad.


#21

Tallulah sa for siden:

Jeg liker også konseptet, men har vurdert det slik at rent praktisk ville det ikke fungert for oss. Film blir for dyrt, og motivene for snevre. Men andre står selvsagt fritt til å vurdere andereles, altså.

Jeg pleier å bestille opp bilder fra Social Print Studio i ny og ne, for jeg pleier å ta mange bilder, og deretter jobbe med dem før jeg blir fornøyd. Polaroid funker jo bra for morsomme partyportretter og sånn. Det er fine farger, og de gjør seg godt på kjøleskapet, det skal de ha.


#22

Snippa sa for siden:

Nei, vi mener Oslo foto, som før het Aker foto
oslofoto.as/index.php


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.