Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Nektet adgang fordi jeg er gravid" (VG)

#1

Eria sa for siden:

VG i dag.

Jeg synes dette virkelig virker som en storm i et vannglass. Sier de ikke begge at dørvakten bare spurte om hun var sikker på at dette var stedet for henne?

O' salige agurktid.


#2

tiddelibom sa for siden:

Ja, enig. Utfra hvordan VG omtaler saken, synes nok jeg også at dette var litt voldsomt.

Godt de skriver om sånt, det betyr vel at det ikke skjer allverdens i dag, og det kan jo være greit....


#3

Tjorven sa for siden:

Eh ...... ut fra det jeg leser så var dette et forslag fra dørvaktens side for at hun skulle slippe å betale seg inn på et sted hvor hun kunne oppleve ubehageligheter. Det er ikke gøy å være gravid på et sted hvor man kan bli dyttet på (og det gjør man jo innimellom på utesteder).

Kanskje han gjentok advarselen sin flere ganger enn hun følte nødvendig, men ......


#4

safran sa for siden:

Jeg syns også dette var litt storm i vannglass. Men så er jeg skrekkelig ufølsom og egoistisk og, da.


#5

Nenne sa for siden:

Det høres virkelig ut som storm i et vannglass ja. Litt mye hormoner ute og går hos den gravide, det er greit nok, men at alle disse andre lar seg dra inn, likestillingsombudet og hva har du, det blir for dumt. :rolleyes:


#6

Alioli sa for siden:

Kan egentlig ikke skjønne vitsen med å skrive om noe slik i Norges største avis.. men det er jo en fin måte å få seg selv i avisen på da..


#7

Eria sa for siden:

Knis, det lo jeg litt av. Likestillingsombudet er nesten med på alt de. :knegg:


#8

Alioli sa for siden:

En liten OT angående likestillingsombudet.. dere har vel hørt historien der de anmeldte en butikk oppi nord et sted fordi seigdamer kostet mer enn seigmenn??

Likestillingsombudet har absolutt ingen respekt hos meg


#9

LilleLeo sa for siden:

Jeg synes kanskje det var litt drøyt å gå til avisen med dette. Han spurte i aller beste mening.


#10

MokkMokk sa for siden:

:skratte:

De hadde sikkert sutra om seigmenna var de dyreste også. "Er vi kvinnfolk mindre verdt vi da liksom". :dramaqueen:

:hehehe:


#11

Bluen sa for siden:

:fnise: Jeg registrerer for øvrig at saken er ledsaget av et urtypisk VG-bilde. "Se, så synd det er på meg her jeg står med en forurettet, selvtilfreds mine og klapper meg på magen!"


#12

jane sa for siden:

Jeg hadde ikke likt det jeg heller om en dørvakt ikke ville sluppet meg inn fordi jeg var gravid.


#13

Bluen sa for siden:

Nei, det ville nok ikke jeg heller, men det er et langt skritt derfra til å gå til VG med saken.


#14

jane sa for siden:

Jeg synes det er helt greit.

Selv ville jeg nok lagd et helvetes baluba. Skrevet brev til kongen og alt mulig. :nemlig:


#15

Alioli sa for siden:

En liten tanke slo meg.. hva om hun hadde fått lov å komme inn, og hun ble utsatt for en hendelse som f.eks, medførte spontanabort.. hvor stor er sannsynligheten for at hun hadde anmeldt utestedet da og sagt: "Dere burde ikke ha sluppet meg inn i en slik tilstand?"

Kanskje lite sannsynlig, men en morsom tanke allikevel :gruble:


#16

Candy Darling sa for siden:

Jeg er nå ikke så sikker på om det var i beste mening. Cosmo er kjent for å sile kraftig, og jeg tror rett og slett ikke de ville ha henne der.

Selv hadde jeg slett ikke gått til VG, jeg hadde bare gått inn! Om ikke annet så for å ergre dem. :slem:


#17

Candy Darling sa for siden:

Ikke-eksisterende, tror jeg. Hun hadde i hvert fall ikke nådd frem.


#18

Mamma Rosa sa for siden:

Hva folk gidder å dra til VG med. :rolleyes:
Jeg har mye mer saftige historier på lager.


#19

Irma sa for siden:

Jeg synes problemstillingen er interessant. Mer interessant enn mye annet blant sommerens agurker. Hun skal inn et sted hvor det er lite folk, før ut-på-byen-rushet. Ikke røykes det på åstedet, ikke for det - gravide nektes jo ikke i dag å la fosteret "kose" seg med røyk sånn ellers. Høy musikk er det vel på konserter også, jeg har aldri hørt om en kvinne som er nektet å delta på konsert fordi hun er gravid. Jeg har heller aldri hørt at høy musikk kan være skadelig for fosteret. Dersom hun derimot hadde ønsket allkoholservering, ville jeg forstått at ansatte gjorde opprør.


#20

Nessie sa for siden:

Kanskje litt storm i et vannglass, men samtidig synes jeg da ikke en dørvakt har noe med om en gravid ønsker å gå inn på et utested eller ikke? :vetikke:


#21

Che sa for siden:

Dørvakta gjorde det i beste mening - jeg tror det var hormonene som tok overhånd og trampet avgårde til VG. Tåpelig synes jeg.

Det var da ingen som sa: "nei, du får ikke gå inn". Det er mange gravide som just ikke tar hensyn til barnet de bærer på og dørvakta har nok sett noen skrekkeksempler.


#22

Inagh sa for siden:

Ja ja - noe skal man ha å lage digre oppslag om i disse tider.


#23

DM sa for siden:

"Hadde det vært mitt utested, ville jeg ikke at dørvaktene mine skulle oppført seg slik, sier hun." (:fnise: )

:ler litt av seigedamene til alioli også:

Jeg skjønner at hun synes det var dumt, men jeg er også blant dem som synes at gravide ikke har noe på plasser der det spilles for høy musikk å gjøre. Nå er det hundre år siden jeg var på diskotek, men jeg husker at det periodevis var så høy musikk at det kjentes ut som at hjertet mitt ble forsøkt slått ut av rytme av den kraftige bassen. Slik høy lyd er jeg overbevist om at ikke er bra for fosteret. Men nå vet jeg jo ikke hvordan det er på byen i dag, og så er det vel også forskjellig lydnivå på ulike typer utesteder også.


#24

Nessie sa for siden:

Men det hadde jo holdt å si det en gang? Og hun opplevde han jo som ganske frekk. Jeg vil tro det oppleves annerledes i virkeligheten, muntlig, enn skriftlig i VG.

Uansett om det ikke er det beste sted å være for en gravid kvinne, så er det vel hennes eget valg? Det virket jo nesten som om de ble litt vurdert ut i fra hvem de var, og om de passet inn.


#25

Sitron sa for siden:

Jeg syns dørvakten opptrådte helt greit ut fra de opplysninger som kommer frem i avisen.


#26

Skilpadda sa for siden:

Jeg også. Og siden jeg uten videre antar at avisen prøver å vinkle dette til å bli så sjokkerende som mulig, så er sikkert virkeligheten enda tammere enn det som kommer frem i artikkelen.


#27

~TM~ sa for siden:

Jeg skjønner godt hva du mener og er ganske så enig, men slik jeg ser det er det største problemet at det på et utested en lørdagskveld bl.a opptrer en del fulle folk (av varierende beruselsesgrad) og fulle folk har ikke akkurat den helt store kontrollen. Det kan bli mye dulting og dytting (og tilløp til bråk), og selv om fosteret er godt beskyttet så ville i hvert fall ikke jeg utsatt meg for det som gravid i sjette mnd.

Jeg er nok etter enkeltes mening temmelig bakstreversk i forhold til dette, men mener at om man er gravid har man ikke noe på et utested å gjøre (kafé kan være et unntak pga roligere forhold) så pass "sent" på kvelden. Jeg sier ikke at gravide skal holde seg hjemme og legge seg klokken ni, men jeg ville holdt meg unna Oslo sentrum en lørdagskveld i ellevetiden, men mindre jeg var på vei hjem. Jeg ville i hvert fall ikke gått ut på det tidspunktet. gammeldags


#28

Che sa for siden:

jo, det er sant. Likevel mistenker jeg henne for å være litt dramaqueen...


#29

Azi sa for siden:

Hun er sikkert kjæreste med en av de på VG! :nemlig:


#30

Ru sa for siden:

:nemlig:

Og la oss nå ikke glemme at det sto i VG ...


#31

Fersken sa for siden:

Og i Aftenposten.

Jeg må si jeg reagerte første gangen jeg leste artikkelen, men jeg er sikkert inhabil siden jeg er gravid selv ;)

Jeg hadde også følt meg snurt og avvist om en vakt hadde sagt det samme til meg. En kul på magen betyr ikke at en ikke kan være med ektefelle/samboer og venner ut og som en avslutning ta en drink på et utested.

At det kanskje er drøyt å ta det til mediene, det kan jeg være med på.


#32

mehmet sa for siden:

Ut fra det som sto i VG og at jeg ikke kjenner til praksisen på dette utestedet ("siling" o.l.) synes jeg det var drøyt å gå til avisen. Om det var så viktig for meg å komme inn så hadde jeg bare svart at "ja, jeg tror dette er plassen for meg". Som jeg leste det så ble hun ikke nektet, han spurte bare om hun trodde det var lurt av henne å gå inn?


#33

Skremmern sa for siden:

Tviler egentlig på at hun ble nektet adgang, men hadde dama vært ravende full med stor mage, ja, da er det riktig å blande seg.


#34

Mikkeline sa for siden:

Dette synes jeg kommer inn i kategorien som en "ikke-sak".

Damen ble jo ikke nektet, men fikk et spørsmål om hun syntes det var lurt med tanke på høy musikk og dulting i magen etc. Jeg tror neppe jeg hadde blitt hverken såret eller fornærmet om jeg fikk den kommentaren fra en dørvakt.


#35

Candy Darling sa for siden:

Jeg konstaterer at de fleste her har atskillig høyere tanker om dørvakter - evt. Cosmo - enn jeg har. :)


#36

Tallulah sa for siden:

:sjokk:

:dulte: Ettersom jeg har vært ganske godt bevandret i Oslos uteliv og dørvakters oppførsel så er jeg sannelig ikke sikker på om dørvakten prøvde å være snill. Jeg tror rett og slett han ikke syntes hun passet inn. Om det var fordi hun var gravid eller hadde feil stil aner jeg ikke.


#37

Storm sa for siden:

:knegg: Nei, jeg kan vanskelig se for meg at det bare var fosterets ve og vel han var bekymret for.


#38

era sa for siden:

cosmo ommsorg hah!
Jeg synes det er en sak om dørvakter skal begynne å skule om gravide går ut , skal vi sitte hjemme og strikke?

Ommsorg var det nok heller ikke snakk om uansett.

  • skrive om det i vg? tja greit å bruke plassen mye annet svada som gjør mere skade eller er til irritasjon. At vg er norges største avis sier mer om norge en om vg.

#39

Susse sa for siden:

Signerer denne jeg, trøtt som jeg er i dag.


#40

Maverick sa for siden:

Mye morsomt i den artikkelen. :haha:

-Den 27 år gamle JENTA? :knegg:

-At den mannlige daglige (eller bør det hete nattlige?)lederen ikke ville gått dit om HAN hadde vært 6 måneder gravid. :knegg:

-At hun faktisk ble både trist og ydmyket. Jøss. Da tror jeg det er noen hormoner som spiller inn. Hadde hun blitt forbanna hadde jeg skjønt reaksjonen litt mer.

Om Cosmo siler eller ikke siler vet jeg ingenting om, man har da andre vannhull. :jupp:


#41

Che sa for siden:

Utesteder er jo drikke - og sjekkesteder. MEd 6mndsmage er det jo liten tvil om at hun passer dårlig inn da :knegg:

vel, hun kom iallefall i avisa!


#42

Tallulah sa for siden:

Jeg kjenner jeg blir litt provosert av holdninger om at utesteder er for å drikke eller sjekke, og når man er gravid har man ingenting å gjøre på steder som spiller høy musikk. Betyr det at man ikke kan gå ut hvis man ikke drikker også? Eller er gift? Skal man bare legge inn årene, slutte å gå på konserter, slutte og være sosial og bure seg inne når man er gravid?


#43

Iriam sa for siden:

Tåpelig.
Skulle jeg absolutt gått ut, så hadde jeg funnet et roligere sted. Finnes maaange i Oslo. :nemlig:


#44

Røverdatter sa for siden:

Jeg blir provosert sammen med Glitter. Selv om jeg syns det er en for liten sak for avisene, så var det skikkelig utidig av dørvakten å kommentere at hun ikke passet der fordi hun var gravid. Jeg er sikker på at hun forsto godt hva slags plass det var og at hun hadde lyst til å gå dit på tross av graviditeten. Hun trodde nok ikke at det var en rolig kafè hun var på vei inn i liksom.

Det må da virkelig være opp til den enkelte om man ønsker å gå ut selv om man er gravid. Det vedkommer iallefall ikke en tilfeldig dørvakt.


#45

Che sa for siden:

Neida - det var litt på tull jeg sa det...dårlig med ironi på nett - Jeg var kjempemye ute da jeg var gravid, faktisk. En ettertraktet sjåfør på fester, tross alt. Hun var jo ut med mannen og et vennepar og vil man dra på cosmo, så for all del.

Jeg synes uansett at det var tull å lage scene pga det. Hun kunne gått på en annen plass.


#46

Tallulah sa for siden:

Oki, da skjønner jeg. Jeg ble et øyeblikk ryktelig snurt.

Det er jeg enig i. Hvis man absolutt vil gå på et av de stedene de siler mest her i byen, så får man finne seg i å bli silt vekk også. Skjønner at man blir sur, men gå til VG med det? Og VG skriver om det? Tullete.


#47

Tjorven sa for siden:

Cosmo siler.

Dette skjedde meg for mange år siden (eller i hvert fall 5). Vi hadde firmafest og jeg forsøkte å komme inn sammen med to av selgerne våre fra Nord-Norge. Begge nylig rundet 40 og med særdeles kledelig hockeyhår.

Da jeg prøvde igjen sammen med den rosa-skjorte-kledde salgslederen (33) fra Frogner en halv time etterpå var det plutselig ikke så fullt lenger.


#48

Lykken sa for siden:

:humre:
Det er vel nettopp saken her, de ble silt ut og det kan man gjerne bli fornærmet for, men ikke gå til VG med det. Teit.


#49

Irma sa for siden:

Men er ikke utsiling direkte diskriminering? Er det bare når det er hudfarge det diskrimineres i forhold til vi bør reagere? Mulig jeg er litt blond. Hippe utesteder i Oslo aldri har vært min greie.


#50

Lykken sa for siden:

Det kan du si, det er en form for diskriminering som alltid har vært på kule og hippe utesteder, de ønsker et visst klientell og det er vanskelig uten utsiling når de ikke er lukkede klubber. Men det er jo mye værre andre steder i Europa. Men å klage til VG for de kommentarene er teit, da får man heller starte en diskusjon som går på diskriminering på utesteder.


#51

Irma sa for siden:

Eh... så vidt jeg kunne forstå så følte hun seg jo nettopp diskriminert fordi hun var gravid. Da starter man jo en diskrimineringsdebatt da.

Personlig synes jeg det er bedre med private venneklubber enn offentlige utesteder som diskriminerer folk på grunn av utseendet. Jeg blir rimelig arg når jeg hører Tjorven75 sitt eksempel - jeg synes ikke det er festlig i det hele tatt. Jeg er sjeleglad jeg har vanket på utesteder hvor det har vært åpent for alle, og hvor man ikke må passe inn i spesielt støpte former for å komme inn.


#52

Lykken sa for siden:

Var det ikke det som kom opp her, at man trodde at det var andre grunner enn graviditeten som egentlig lå bak? Da ble hun ikke diskriminert pga det.
Jeg synes det er teit å gå til VG for denne saken. Det er sikkert teit at det er så hipt mange steder at de siler ut, men mulig jeg er så kjent med det fra tidligere år i Oslo at jeg lar meg ikke opprøre spesielt over det. Det er bare å gå et annet sted, det er nok av steder som ikke har utsiling, hvis man da absolutt ikke må drikke champagne med finanstopper og kjendiser.


#53

Irma sa for siden:

Tenker du på den måten dersom folk blir utsilt på grunn av hudfarge også? At det bare er å gå et annet sted, da er problemet løst? Jeg synes ikke det er stor forskjell på å sile ut folk etter kroppstørrelse/utseende/hårsveis og hudfarge. Diskriminering er det uansett.

Tjorvens eksempel på hockeysveisfyren som ikke fikk komme inn minner meg om denne saken:

www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.2569223


#54

Nessie sa for siden:

Tar meg den frihet og signerer Irma :stolt: og :lat:


#55

Lykken sa for siden:

Jeg skjønner poenget ditt, men merker at det ikke vekker de store følelsene mine på samme måte som rasisme pga hudfarge.


#56

kie sa for siden:

Irma er klok. også lat


#57

Lykken sa for siden:

Hm, jeg ser fortsatt ikke at dette var noe som burde komme i avisen, hun ble faktisk ikke nektet adgang som overskriften sier, og det finnes viktigere diskrimineringssaker som det i tilfelle burde ses på. Alle bagateller trenger ikke reageres på og alt må ikke sees i den store sammenhengen og relateres til noe som burde reageres på.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.