Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erstatte seterrømme med noko lettare?

#1

Bergensis sa for siden:

Eg lagar ei pølsegryte der oppskrifta seier at det skal rørast inn seterrømme på slutten av koketid. Kan ein like gjerne bruke kesam eller anna?


#2

gajamor sa for siden:

Lettrømme bruker i allefall å gi svært lik smak.


#3

mina sa for siden:

Lett Creme Fraiche? Den tåler varme, vanlig lettrømme vil kunne skille seg.


#4

Syrinx sa for siden:

Jeg bruker alltid lettrømme i gryteretter hvor det står seterrømme i oppskriften.


#5

løve70 sa for siden:

Samme her :)


#6

Filifjonka sa for siden:

Creme fraiche finnes vel både i lett og ekstra lett nå. Har ikke tro på kesam i varm mat, 'en mulig jeg tar feil.


#7

Tjorven sa for siden:

Jeg bruker ekstra lett rømme nå (10 % fettinnhold), og synes ikke det forringer smaken på noen måte.


#8

Myria sa for siden:

Man kan bruke lettrømme, men den bør i såfall tilsettes rett før servering ellers vil den skille seg. Smaken burde uansett være den samme selv om det ser litt ulekkert ut.


#9

Tangerine sa for siden:

Ikke jeg heller, tror jeg. Er det ikke mer som yoghurt? Lenge siden jeg har brukt det.

Jeg hadde brukt en form for creme fraiche. :)


#10

løve70 sa for siden:

Jeg har forresten aldri opplevd at retter med lettrømme har skilt seg. Kvarg har jeg aldri brukt i varm mat, men både lettrømme og lett creme fraiche brukes jevnlig med stort hell.


#11

Syrinx sa for siden:

Lettrømmerettene skiller seg ikke her heller, og fiskesuppa blir gjerne stående en god stund på varmen.


#12

apan sa for siden:

Vi bruker også lettrømme. Seterrømme har vi aldri. Kesam egner seg dårlig i varm mat.


#13

Bergensis sa for siden:

Brukte eitt eller anna lettare no sist, men det vart ikkje bra, for det skilde seg. Smaken var grei, men det såg ikkje fint ut. I den grad ei tomatpølsegryte kan sjå fin ut, vel å merke. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.