Bergensis sa for siden:
Eg lagar ei pølsegryte der oppskrifta seier at det skal rørast inn seterrømme på slutten av koketid. Kan ein like gjerne bruke kesam eller anna?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Bergensis sa for siden:
Eg lagar ei pølsegryte der oppskrifta seier at det skal rørast inn seterrømme på slutten av koketid. Kan ein like gjerne bruke kesam eller anna?
gajamor sa for siden:
Lettrømme bruker i allefall å gi svært lik smak.
mina sa for siden:
Lett Creme Fraiche? Den tåler varme, vanlig lettrømme vil kunne skille seg.
Syrinx sa for siden:
Jeg bruker alltid lettrømme i gryteretter hvor det står seterrømme i oppskriften.
løve70 sa for siden:
Samme her :)
Filifjonka sa for siden:
Creme fraiche finnes vel både i lett og ekstra lett nå. Har ikke tro på kesam i varm mat, 'en mulig jeg tar feil.
Tjorven sa for siden:
Jeg bruker ekstra lett rømme nå (10 % fettinnhold), og synes ikke det forringer smaken på noen måte.
Myria sa for siden:
Man kan bruke lettrømme, men den bør i såfall tilsettes rett før servering ellers vil den skille seg. Smaken burde uansett være den samme selv om det ser litt ulekkert ut.
Tangerine sa for siden:
Ikke jeg heller, tror jeg. Er det ikke mer som yoghurt? Lenge siden jeg har brukt det.
Jeg hadde brukt en form for creme fraiche. :)
løve70 sa for siden:
Jeg har forresten aldri opplevd at retter med lettrømme har skilt seg. Kvarg har jeg aldri brukt i varm mat, men både lettrømme og lett creme fraiche brukes jevnlig med stort hell.
Syrinx sa for siden:
Lettrømmerettene skiller seg ikke her heller, og fiskesuppa blir gjerne stående en god stund på varmen.
apan sa for siden:
Vi bruker også lettrømme. Seterrømme har vi aldri. Kesam egner seg dårlig i varm mat.
Bergensis sa for siden:
Brukte eitt eller anna lettare no sist, men det vart ikkje bra, for det skilde seg. Smaken var grei, men det såg ikkje fint ut. I den grad ei tomatpølsegryte kan sjå fin ut, vel å merke. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.