Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Holder du av solsenger om morgenen på strand/hotell?

Holder du av solsenger om morgenen på stranda/hoteller?

  • Alltid, jeg må ha kremplass når jeg kommer
    2 stemmer
  • Ja, jeg gjør det av og til, selv om jeg egentlig synes det er litt frekt/irriterende
    14 stemmer
  • Nei, det gjør jeg ikke, men bryr meg ikke hva andre gjør. Jeg tar det jeg får.
    6 stemmer
  • Nei! Det er utrolig irriterende når andre gjør det!
    38 stemmer
  • Annet
    13 stemmer
#1

Koma sa for siden:

Det lurer jeg på ....

www.dagbladet.no/dinside/2007/08/14/508791.html?1187084267#1187084267

Jeg synes det er en utrolig irriterende praksis, når folk løper ned klokka 06 om morgenen og holder av i hytt og pine til hele reisefølget, for så å gå opp og sove videre, spise frokost i fred og ro. Har ikke opplevd dette som problem så mange steder, men det er helt klart en ukultur noen steder. (ref. Italienske rivieriaen og diverse hoteller med gratis solstoler) Jeg foretrekker forøvrig å gå på privatstrand i Frankrike og Italia, for da får man servert rosevin på senga av søte kelnere.

Selv kan jeg finne på å la håndklær og ting og tang bli liggende ved solsengen for å gå og spise lunsj og kanskje være borte en times tid.


#2

Guava sa for siden:

Jeg krysset av på at jeg tar det jeg får og det er det jeg har gjort de få gangene jeg har funnet på å legge meg i en solseng. Det skjer i grunnen svært sjeldent og alltid litt på impuls fordi det ikke er noe annet å finne på.

Nå er ikke solsenger noe jeg kunne tenke meg å tilbringe mye tid i og derfor betyr ikke beliggenheten så mye.

Kanskje jeg vil tenke annerledes når jeg blir "voksen" og roer meg ned litt på ferietur.


#3

Bluen sa for siden:

Jeg svarte Annet. Bruker ikke solsenger. For øvrig synes jeg det høres ut til å være ganske frekt, ja.


#4

DM sa for siden:

Da er det en stemme på alle alternativene (og jeg blingset og krysset feil). :D

Jeg så forresten at man et eller annet sted (var det Italia?) kunne få en klekkelig bot for å gjøre nettopp dette.


#5

Sitron sa for siden:

Jeg må si jeg aldri engang har tenkt over problemstillingen.


#6

Skilpadda sa for siden:

Mangler det ikke et alternativ for "Ja, det gjør jeg, men jeg blir kjempeirritert når andre gjør det!"? :D


#7

Fruktflua sa for siden:

Holder ikke av, men det blir til at jeg kanskje står ekstra tidlig opp for å få den solstolen jeg hadde i går.....


#8

Morella sa for siden:

Kunne aldri fallt meg inn å gjøre det. Synes det er en smule desperat og småfrekkt.


#9

daffy sa for siden:

He he, nå tilbringer ikke jeg frivillig mange minuttene i en solseng, men må innrømme at hvis jeg hadde gjort det hadde Skilpaddas forslag sikkert passet til meg!


#10

Miss Norway sa for siden:

Vi har en liknende problemstilling på fjellet, der det er en stor fellesparkeingsplass som ikke har kapasitet til alle hytteeierne. Mange tar bilen for å kjøre til nabostedet (som har heisanlegg og alpinmuligheter og shopping og alt sånn som ikke er på det lille stedet), men parkeringsplassen kan man ikke oppgi må vite! Så da rigger man til langrennsski og staver i sånne store "X"er og greier sånn at ingen kan snappe den.

Mr. Norway gir glatt beng og bare forflytter skiene til siden og tar plassen. Jeg synes slikt er skummelt. Spesielt siden det har vært episoder der det har vært hevnaksjoner a la ripe opp lakken med nøkler o.l.

Folk er modne gitt.


#11

Frantzen sa for siden:

:knegg:

Det er virkelig kjempeirriterende. Det eneste som er morsomt med den praksisen er når folk som driver med sånt et lite øyeblikk tror at du prøver å ta stolen deres ... :lol:


#12

annemede sa for siden:

Jeg tilstår jeg har gjort det en gang, altså i betydningen en dag. Jeg hadde lagt merke til at det var blitt gjort, og den ene dagen hadde jeg satt av til å ligge i solen, så da sikret jeg meg en stol. :tilstår:


#13

annemede sa for siden:

Krysset av på annet.


#14

trøtt sa for siden:

Nei det gjør jeg ikke, men vi reiser ganske tidlig til stranda/bassenget.


#15

Inagh sa for siden:

Jeg krysset av på annet, jeg - for det fantes ikke noe alternativ for

"Nei, fordi jeg kjeder vettet av meg ved å sole meg på de vonde solsengene og skyr dem som pesten." :knegg:


#16

malena sa for siden:

Nei, det gjør vi ikke.
Men når vi vet vi skal tilbringe dagen på stranda så pleier vi å spise frokost og komme oss avgårde tidlig.


#17

Elisabet sa for siden:

Vi drar ganske tidlig til bassenget/stranden. Tyskere og italienere er helt ekstreme når det gjelder det, men mange andre kommer like etter. (Har bodd på hotell med både mye tyskere og italienere.) Mannen min var på gruppereise til et hotell med mange tyskere for noen år siden. Da gjorde de bare på pur f.. å legge ut håndkler kl. 4 om morgenen en dag. Dritsure tyskere som kom kl.5, og de var sure resten av dagen. Skal være sagt at neste dag gadd dem ikke det, men skal vedde på at tyskerene var enda tidligere ute. :knegg:


#18

Agent Scully sa for siden:

Jeg blir mer forbannet når folk holder av parkeringsplasser på offentlig grunn ved å legge igjen gjenstander mens de er på tur med bilen. Da fjerner jeg de glatt! Det blir ikke din parkeringsplass for det om du markerer reviret ditt som en bikkje!


#19

Miss Norway sa for siden:

Fnis. Samme parkeringsplass.

#20

Vimsen sa for siden:

Jeg aner ikke. Jeg er aldri på slike steder. :sur:


#21

Agent Scully sa for siden:

Vi burde starte en bevegelse. 8000kr i bot burde være en fin start ... :moahaha:


#22

Camomilla sa for siden:

Jeg svarte annet.
Stort sett på sydenferier så pleier vi å leie solseng med parasoll/palme fo hele perioden vi slaø være der. Da er det alltid en plass når vi kommer uansett når på dagen.


#23

GinaK sa for siden:

Nå har vi kun vært på en sydenreise med barna der det evt kunne vært et problem men da vi var på tur i mai var det nok ikke det samme presset på disse anleggene.
Vi somlet og tok det med ro på morgenene og satt oftest på bassengkanten eller var i vannet det meste av tiden uansett. Rundt 13 tiden ble det oftest ledige senger langs bassenget for da var det lunctid.
Det stod forresten på skilt at det var forbudt å holde av senger men jeg sjekket aldri om det ble fulgt... :rolleyes:


#24

Karamell sa for siden:

Krysset av på annet. Vi gjorde det et par dager, men etter kl 9. Etter 9 var det lov sto det skilt om.


#25

Teofelia sa for siden:

:dulte:

#26

Elin sa for siden:

Tror ikke tyskere er verre enn nordmenn og svensker på Sunwing bare så det er sagt, men jeg synes det er frekt og gribbete med slik oppførsel. Jeg og min søster tok hevn en gang. Samlet inn alle håndklærne - la de i en diger haug oppå hverandre- og valgte oss de sengene vi ville ha. Det stod et STORT og TYDELIG skilt at det ikke var lov til å reservere senger ved å okkupere senger med håndklær osv. så vi hadde vårt på det tørre, men allikevel holdt vi på å få juling av en muggen svenske. Forøvrig hørte vi- den samme mugne svensken klage til resepsjonen over at "han hade hittat en äppelskrutt under sin säng på morgonen EFTER städningen"...


#27

liefje sa for siden:

Vi har gjort det en gang paa et hotell i Mexico. Der var det amerikanere som holdt paa slik, og hvis man skulle faa en bra seng uten aa tipse dem som jobbet ved bassenget en hel masse, var det bare aa komme seg ut. Det var dog tilstrekkelig aa vaere der för 0800. Paa andre hoteller vi haer vaert, har dette ikke vaert noe problem, og jeg synes hotellet bör vaere streng paa at de ikke tolererer slikt.


#28

Ru sa for siden:

Enten finnes det flere slike, eller så har vi hytte samme sted.


#29

Benzo sa for siden:

Har ikke gjort det personlig, men opplever ofte at de som leier ut solsengene holder av for oss. Vi har da gitt beskjed hvis det er dager vi ikke skal benytte oss av sengene.
Vi har aldri bedt om dette, men tipser bra.


#30

Milfrid sa for siden:

Det hotellet vi bodde på i sommer hadde en ok praksis. Kl 09 gikk noen fra hotellet rundt og fjernet håndklærene fra ALLE stolene som det ikke satt folk ved :D. Det gikk altså ikke an å gå ned og reservere stoler for så å spise frokost. Men etter 09 kunne man reservere. Det ga alle en fair sjanse til å få seg en stol. Vår eldste pleide å gå ned etter frokost og ta stoler til oss, så kom vi diltende etter når vi hadde drukket kaffe.

Synes egentlig at reservering av stoler er noe tull, men når alle andre gjør det, så må man jo gjøre det selv også, om man skal ha sjanse til å få en stol. Men jeg har faktisk kastet bort håndklær fra stoler selv når jeg ser at det ikke er folk der i timevis, og vi ikke har hatt stol på en ok plass.


#31

safran sa for siden:

Hæ? Skjer dette? Jøss og jøss. :hehehe: Da hadde jeg nok lempet gjenstandene til side og parkert.

Forøvrig: Jeg klarer ikke ligge i solen særlig lenge. Jeg har dermed aldri sett behovet for å kapre en solseng. Jeg syns likevel det er frekt å reservere, og ville nok ikke gjort det.


#32

Alioli sa for siden:

Jeg krysset av for annet, fordi ingen av svaralternativene passet min forklaring.. vi brukte å stå opp tidlig for å få plass, men den som gikk for å finne plass gikk ikke tilbake til hotellet eller noe, den ble værende på plassen hele dagen.. vi tok heller ikke av for et stort følge, bare to-tre plasser og det syntes jeg ikke er så ille skal jeg være helt ærlig..

Skjønner at folk blir irriterte når det er snakk om et flertall med plasser, og man ikke tar sengene i bruk før sent på dagen


#33

Maverick sa for siden:

Øh. Solsenger? Liker ikke sånt. Liggeunderlag og håndklær på stranda er fint.

(Liker ikke solseng-steder heller. :knegg: )


#34

Mandarin sa for siden:

JEG ER HELT ENIG!! Jeg har opplevd dette på kroppen:

Syden i -91:
En morgen så var vi der før den britiske familien som vanligvis "okkuperte" noen av sengene, og endelig skulle vi få en solstol. Dette var på et hotell. Hele den britiske familien skulte surt på oss resten av dagen, de måtte slå seg ned der vi pleide å ligge (på gresset). Da vi gikk til lunsj og kom tilbake lå håndlærne våre i bassenget!!!:eek: :hehe: Selvsagt var det disse som sto bak!! At det er mulig!!


#35

Iriam sa for siden:

:sparke:


#36

Tjorven sa for siden:

Jeg antar at det nå har kommet til et nytt alternativ. Jeg krysset i hvert fall av for "ja, jeg gjør det, men synes det er pinlig".

Da vi var på ferie i sommer var det så innmari praktisk for oss å ha solsenger rett ved siden av barnebassenget. Til mitt forsvar må jeg si at vi la ut håndklærne våre ETTER frokost, men før vi hadde smurt oss inn med solkrem. Jeg kunne egentlig ikke skjønne hvorfor alle de "gamle" menneskene skulle ligge rett ved siden av barnebassenget. Det var stedet desidert mest bråkete plass.


#37

Selma sa for siden:

Vi kom hjem fra Sunwing Sandy bay på Kypros nå i formiddag. Jeg var forberedt på "den store solsengjakten" og troppet opp i halv ni-tiden med pikkpakket mitt (tar av tre senger til oss men blir sittende ute med en bok, legger ikke fra meg håndklærne og går. Jeg fikk bortimot hakeslepp når jeg oppdaget at 99% av solsengene var ledige. Nå var riktignok bassengområdet digert med en mengde solsenger, men her kunne man godt komme i ti-tiden og finne ledige solsenger. Deilig!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.