Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barn og presidentvalget

#1

Isprinsessen sa for siden:

Jeg er ikke så veldig oppdatert, men vet Trump vant valget, hvordan han har oppført seg etc.

Hva sier jeg til 11 åringer som nå er redd han skal starte 3. verdenskrig?


#2

Niobe sa for siden:

At Trump ikke er president alene. Han har en hel administrasjon rundt seg, og selv om Trump har drevet valgkamp på å være hissig og maktsyk, så vet han godt at han må spille på lag som president.


#3

Pelle sa for siden:

barnevakten.no/hvordan-snakker-vi-med-barna-om-donald-trump/




#6

Isprinsessen sa for siden:

Takk for tips og takk for link.
Jeg var helt hjernedød her et øyeblikk


#7

Tjorven sa for siden:

Min 11-åring ble også veldig redd. Jeg tar det som et godt tegn, og diskuterer med henne så godt vi kan. Jeg mener at vi ikke trenger å frykte noen verdenskrig, men det er greit å forklare rundt hva vi er aller mest redd for.

Og så håper jeg at neste utgave av Aftenposten Junior dekker dette temaet ganske godt. Jeg synes de er flinke til å adressere problemstillinger som opptar unger i den alderen på et aldersadekvat nivå.


#8

IOA sa for siden:

Det tikket akkurat inn en e-post fra nettopp Aftenposten junior, med valg spesial. Si fra hvis du ikke har fått den, så kan jeg videresende. 😊


#9

Tjorven sa for siden:

Jeg har også fått den. Ungene kan se på den i kveld. Det tror jeg kan være lurt.



#11

Madicken sa for siden:

Frøkna på 7 år kom hjem fra skolen i dag og fortalte at "den slemme mannen" hadde vunnet, og at han ikke liker jenter, men liker å ta dem på tissen. Jeg forklarte etter beste evne at han slett ikke bestemmer alene, og at han nå har mange rundt seg som forklarer ham at jenter et akkurat like bra som gutter, og lærer ham å oppføre seg som folk. Det er lov å håpe.


#12

dharma sa for siden:

Takk for du startet denne tråden, da ble det nrksuper på seksåringen.


#13

Pelle sa for siden:

Junior var i går oppriktig bekymret for verdenssituasjonen, og 11-åringen til en venn av meg hadde begynt å gråte. Jeg tror det er vikitg at vi evner å gi barna god og beroligende informasjon, tross alt. Og ikke skape angst og unødig bekymring. Så får eller vi voksne ta oss av bekymringen og informere barna videre hvis alvorlige ting skulle skje.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.