Mannen min satt ut fem krabbeteiner i går kveld og i morgen ettermiddag skal vi sjekke om vi har fått noen.
Men hva gjør vi da? Ja, tenker på at vi ikke bare kan la de ligge. Må vi koke de :eek: i morgen da?
Vi har aldri gjort dette før, og jeg får vel nesten bare innrømme at jeg gruer meg til selve kokingen, men forestiller meg instinktivt at de må kokes for å kunne oppbevares.
Vannet bør koke normalt, slik at du får en rask, human avliving. Om vannet fosskoker under koking, så blir det så mye mø fra krabbene, så det beste er om vannet "smiler" som Ingrid Espelid alltid sa.
Krabbe er veldig ferskvare syns jeg. Jeg ville oppevart krabbene i teinen i sjøen på grunt vann til du skal koke dem rett før du skal spise dem, men pass på å ta høyde for flo-/fjæreforhold!
Krabbe kan gjerne kokes i sjøvann, så slipper du å salte. Ha masse vann og stor kjele, det er mest humant siden krabbene da dør momentant når de senkes ned i vannet. Har du bærbar kokeplate og mulighet til å koke utendørs ville jeg gjort det, gjerne ved sjøen/ naustet. Krabbekoking lukter virkelig huggorm, og det lukter i hele huset lenge etterpå. Men det er det verdt altså!
Vi spiser helst krabbe på fersk loff med godt smør og majones som tilbehør. Nøtteknekkere er kjekke å ha når du skal knekke klørne, men det vet du sikkert.
Oj....Godt du sa det med lukten. Kanskje vi rett og slett må koke de utendørs. Har ikke bærbar kokeplate, men....Får stelle i stand et bål på verandaen da. :knegg: Neida...det hjelper vel litt med kraftig kjøkkenvifte vel?
Og når de så er kokt, kan jeg kanskje skille klinten fra hveten (renske) og legge det spiselige inn i skallene, pakke de inn i gladpack og fryse?
Kjøkkenvifte på fullt gjør sikkert jobben. Jeg har alltid spist krabben nykokt, så jeg har dessverre ingen erfaring med å oppevarer kjøttet. Men oppdater gjerne denne tråden med dine erfaringer hvis du velger å gjøre det slik :)
Faren min pleier å få fryste krabber fra naboen sin, og han sier det smaker godt.
Men jeg vil jo aller helst spsie nykokte krabber, så det blir uansett mye smaking i morgen. Ja, hvis vi får noen da. ;)
Mannen ringte nå og fortalte at det ble 15 krabber totalt. 5 av de slapp han ut igjen fordi de var forholdsvis små. Nå kommer han snart hjem med de, så nå blir det krabbekoking i heimen.
Jeg tenkte å oppbevare de vi ikke spiser i kjøleskapet til i morgen fordi mannen min skal ta de med til en kollega på jobben i morgen. De tenkte jeg at jeg kanskje skulle rense og legge alt det spiselige tilbake i skallet. Men det eneste jeg vet at man ikke kan spise på ei krabbe er paven. Stemmer dette? Eller kan de kokte krabbene ligge urenskede i kjøleskapet til i morgen?
Du "knekker av ved munnen og drar paven ut, i tillegg må du fjerne lungene/lusene i skall/på støet (rompa til krabben) Deler du så støet i to, finner du tarmen, den kan være grei å plukke ut.
Vi renser gjerne krabben delvis, og har den i kjøleskapet, men aller best er den samme dag den er kokt.
Tips: Hvitløksbrød fra Hatting er supergodt med krabbe oppi (de minibaguettene som er åpne i toppen)
Jeg hadde glemt hvor ekle krabber er inni. :nemlig: Jeg klarte ikke å spise annet enn klør oppå loff med majones. Mannen tar med seg resten till kollegaen i morgen.
Kommer nok ikke til å bli så mye krabbefiske på oss fremover, men nå har vi i alle fall prøvd det også.
Jeg forstår, men så er jeg oppvokst med det også da. Jeg fisker, sløyer fangsten, steker den på panna, og ingenting er så godt som blodfersk fisk.
Ingenting er som selvhentede blåskjell, og ingenting er som selvplukket krabbe (du leste rett) fra en sen nattetime, hvor en neste dag kan nyte et herlig måltid.