Bang! Tilbake i jobb etter endt permisjon med minstemor, og vi prøver å komme inn i rutiner som gir et hyggelig familieliv. Eldste er i naturbarnehage og er sliten og sulten (selv om nista ikke er tom) etter 7 timer ute og minstemor skriker etter mammakos. Middag er stress!
Derfor trenger vi tips til sunne og gode middager til 4 personer som kan forberedes mest mulig på forhånd.
Lasagne, fiskegrateng, vårruller (kan tas rett fra fryseren og varmes i mikroen), gryterett, salat. Kald laks (kokt) med agurksalat, rømme og varme poteter.
Man kan også godt ta kveldsmaten med en gang dere kommer hjem, og så spise en senere middag. Kan være løsningen for en roligere og koseligere ettermiddagsstund :hjerter:
Dere kan kutte opp alt av salat, grønnsaker (utenom tomater) og kjøtt, putte i bokser og sett i kjøleskap. Da tar det kort tid å steke/dampe/koke opp på ettermiddagen. Poteter, gulrot etc legges i vann for å holde seg friske.
Har du 5 min til overs på morningen så kan du sette pizzadeig med lite gjær til langtidsheving på kjøkkenbenken. Kjøttdeigen kan du ha stekt opp kvelden før og raspet ost også. Vips - hjemmelaget pizza på 15 min.
Litt frukt, Biola eller et glass juice er gull for småsultne barn. Er minsten sliten etter bhg her, så tar vi gjerne barnetvtid før middag istedenfor etter.
Supper er veldig greit å lage kvelden før.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.