Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du fake vesker, klokker eller briller?

#1

Miss Norway sa for siden:

Vel, ikke bruk dem i Italia eller Frankrike, ihvertfall!

:eek:

(Sakset fra Nettavisen)

#2

Filifjonka sa for siden:

Leste om den tolvåringen, var ikke det ifjor sommer? Jeg har ihvertfall informert tenåringene om at de må være VELDIG forsiktige med sånt.

Skjønner ikke at ikke de heller satser på å ta dem som omsetter disse varene, istedet for å arrestere unger.


#3

DM sa for siden:

Enig. Og jeg også leste dette i fjor sommer. Helt utrolig. Jeg tror det er i Italia de bøtelegger folk for å legge av solsenger også. Skal se om jeg ikke kan finne det igjen.

#4

Miss Norway sa for siden:

Jeg synes det er greit for så vidt. Uten noe marked er det klart at produsentene og distributørene av fakes forsvinner også.

Men så tenker jeg litt på feks middelaldrende nordkvinner i syden, som sitter på stranden og trenger igrunnen nye briller, for de gamle fra 1981 har fått mye riper... og så kommer en skjønn neger og selger dem et par flotte hvite moderne til € 10. Og de har da ikke peiling på at den snodige "G"en står for Gucci, eller at D&G ikke er forkortelse for "du og jeg" på italiensk, og kan vel godt finne på å ha på seg brillene om kvelden også. Og wham - 80.000 i bot??!

Sorry, det blir virkelig helt feil.


#5

Obelix sa for siden:

Sambo var i Roma i fjor og kjøpte Louis Vitton klokke, Gucci veske, D&G belte og Gucci solbriller til meg + Rolex klokke til seg selv.
Da han om hjem skjønte han hvorfor selgerne pakket i hui og hast da de så polititet . Tror neppe han hadde kjøpt dette hvis han viste om bøtelegging på forhånd.

Sånn på siden:
Er det ikke slik at mye av disse fake varene faktisk er lagd på de repektive fabrikkene? Mener å ha hørt det engang.
De tingene jeg fikk er ihvertfall av god kvalitet. Ikke ala :utolig dårlig imitasjon på ekte varer: som man får kjøpt i ethvert super marked i syden.


#6

Angelique sa for siden:

Nei det har jeg ikke

Kjøpte litt for noen år siden, men da jeg leste at kopier av merkevarer finansierer terror som feks Alquida (skrives slik?) sluttet jeg med det

Det er jo ganske kjipt for de som produserer originale at fake industrien eksisterer

Har heller mindre , men ekte vare


#7

Føniks sa for siden:

Nope, jeg har aldri giddet å kjøpe fake. Har jeg ikke råd til ekte lar jeg vær.


#8

Agent Scully sa for siden:

Det er sykt hvis det er umulig å pårope seg "god tro". Hvor går grensen? Det meste av det som selges på H&M er jo rene kopier av designermerkene. De må jo ta deg "in the act" med en gateselger da, håper jeg, da kan man ihvertfall argumentere om at det burde ringe en bjelle. Men hva hvis man kjøper Gvcci-briller, D&B-veske eller et Hormer-sjal ved en bod på et gatemarked? Og hva hvis jeg broderer "Calvin Klyne" på dongribuksen min? Slam? Kerching?
Nei, jeg misliker lover som potensielt kan gjøre meg til uaktsom lovbryter!


#9

Esme sa for siden:

Slam! Kerching! :nemlig:

:knegg:


#10

nikki sa for siden:

Nei,har ikke fake merkevarer.Kjøper heller mindre og ekte:nemlig:


#11

Filifjonka sa for siden:

Enig. Jeg syns det hadde vært hårreisende urettferdig om guttene mine hadde blitt arrestert fordi de kjøpte GUGGI-klokke til meg da de var mindre.


#12

ElinM sa for siden:

Piratkopiering er faktisk et stort problem på verdensbasis, og derfor har EU skjerpet inn lovverket. Norge blir betraktet som en sinke, og er blitt et transittland for å frakte piratkopier inn til EU. Mange etterlyser innskjerpinger her til lands også, og det er nok et spørsmål om tid før det kommer. Piratkopieringsvirksomhet er på ingen måte en harmløs greie, det finansierer alvorlig og organisert kriminalitet og også terror. Brudd på merkevareloven her til lands kan også gi fengselsstraff eller bot, men det praktiseres skjelden.


#13

Guava sa for siden:

Siden jeg synes synlige merker a.la Gucci, Louis Vuitton, DG osv. ser forferdelig harry ut har jeg verken originaler eller fakes. Jeg holder meg stort sett til billigere originaler. De billige originalene har absolutt den kvaliteten jeg trenger.


#14

LaLuna sa for siden:

:dulte:


#15

Che sa for siden:

Nei - jeg har et par Dr.Marentas sko kjøpt i Mexico :knegg: Ikke fordi de er dr.martens-wannabe, men fordi jeg trengte sko som passet til den breie og korte foten min...

Ellers har jeg ingenting av fake, ei heller ekte.


#16

Guava sa for siden:

Hvordan er det mulig?


#17

Inagh sa for siden:

:dulte:


#18

Che sa for siden:

Jeg er nok one of a kind...

Klart: om HM er design, så her jeg jo flust :knegg: - Jeg har iallefall ingenting av design som noen bruker tid og energi på å etterligne.


#19

Guava sa for siden:

HM er jo ekte vare!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.