Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skryte-/inspirasjonstråd for dårlige husmødre

#1

tink sa for siden:

Jeg skimter bunnen av skittentøyskurven, for første gang på mange måneder. Det er ca ei uke siden vi kom hjem fra ferie, med et lass skittentøy i tillegg til den neste fulle kurven som ventet på oss hjemme. Med dårlige tørkemuligheter, hyperallergisk mann som nekter meg å tørke ute og generelt dårlig vær har jeg vasket to maskiner for dagen, og nå er jeg altså snart i mål.

Håper jeg greier å holde kontroll med udyret et stykke utover høsten, og kanskje jobbe meg nedover i andre forsømte kroker.

Neste utfordring blir å holde kjøkkenbenken ryddig, ihvertfall sånn for kvelden.

Noen som tør følge meg i jakten på et relativt reint og ryddig hus?

Dere med støv på hjernen får selv vurdere om tråden skal brukes til advarsel eller forlystelse.


#2

cilen sa for siden:

Haha.. jeg har begynt å rydde i boden, så luer, votter, sko og jakker (+ masse annet dritt) ligger nå overalt her.

....men jeg sendte med nybakt brød og hjemmelaget ripssyltetøy i barnehagen idag. (de ble kjempeglade og tror sikkert jeg er en himla god husmor).


#3

daffy sa for siden:

He he, jeg er med. Husarbeid er gudjammerlig kjedelig, og det er helt på plass med en heiatråd!


#4

Hyacinth sa for siden:

;) Mitt motto er: Har man det alltid ryddig, slipper man å rydde.


#5

Obelix sa for siden:

"Kom arbeidslyst, her skal du motstand finne" er mitt bidrag til denne tråden.

Burde ha: ryddet i klesskapene til ungene, ryddet og vasket gangen, støvsuget hele huset, ryddet og vasket kontoret/roterommet.


#6

Fibi sa for siden:

I går la jeg sammen og på plass en LASS med klær! Tre fulle kurver, faktisk! Jeg er flink til å vaske dem, tørke, og legge sammen klærne, det er "på plass biten" jeg har problemer med. :knegg: Jeg legger dem sammen direkte fra snoren/trommelen, og oppi kurvene. Og så blir liksom kurvene bare stående der. :flau: Men i går fikk jeg alt på plass. :kry:


#7

tink sa for siden:

Du høres ut som pappa.
Kjedeliiig!


#8

tink sa for siden:

Veldig veldig bra!
:applaus:

Jeg har også begynt å legge ting på plass når jeg tømmer snora, og tømmer den gjerne litt før jeg står der med de våte nyvaskede klærne. Sambo sine sokker får han plassere selv da. (Han ordner middag og jeg ordner med klær, sånn er arbeidsdelingen hos oss.)

Obelix: begynn med en ting, og ikke la deg overvelde av alt som burde vært tatt. Det er min strategi, får se hvor lenge den virker.


#9

Gremli Skremli sa for siden:

Finfin tråd!
Klesvask, det er jeg god på! :kry: Problemet er at mannen min ikke regner det som ordentlig husarbeid. "Det er jo vaskemaskinen som gjør jobben!" :rolleyes:
Rydding er verre. Jeg har så lett for å hive alt som flyter rundt av papirer og slikt opp i ei bokhylle, eller la det ligge framme på spisestuebordet. Der må jeg skjerpe meg! Jeg må finne noen gode oppbevaringsløsninger til å ha i stua for ting som flyter rundt. Det er typisk ting som regninger, brev fra barnehagen, kulepenner, batterier.. Ting som man ikke tør pakke vekk fordi man er redd for å ikke finne dem igjen når man trenger dem.


#10

Skilpadda sa for siden:

Det var da et usedvanlig lite inspirerende motto. :humre:


#11

Susse sa for siden:

Okei da, så får jeg også ta i et tak :

Dagens oppgaver blir å rydde soverommet vårt, og kanskje en av kjøkkenskuffene :knegg:


#12

Skilpadda sa for siden:

Rydde soverommet vårt tror jeg er en sak for september (eller muligens oktober), og ikke for én ettermiddag. :knegg: Men rydde kjøkkenet er muligens gjørbart. Vi får se.


#13

Anda sa for siden:

Holder det til skryt at jeg har ryddet huset så vaskehjelpen kan komme i morgen? :sparke:


#14

Skilpadda sa for siden:

Såklart! :jupp: Både det å ha anskaffet vaskehjelp, og det å rydde så dere får mest mulig igjen for det, er jo kjempelurt og ansvarlig.


#15

Salt sa for siden:

Så fin tråd! :D

Jeg er superflink på å vaske klærne. Sambo ender opp med å henge dem opp, og om kvelden når han skal henge opp dagens vask, havner det tørre på senga. Så skal vi legge oss, og haugen havner oppå en bag eller noe.. :flau:

DER må jeg/vi skjerpe oss.. Men ellers er vi ganske flinke til å ta ting sånn litt etterhvert. Heldigvis er vi ganske like på hvor mye vi roter/rydder..


#16

Obelix sa for siden:

Jeg har det minste startet på klesrydding i minstens klesskap. Ligger en ny tråd på selges om et par dager.


#17

malena sa for siden:

Å huffameg. Her burde jeg virkelig slenge meg på.
Problemet blir bare å avgjøre hvor jeg skal begynne? :gruble:

Sannheten er at det ryddigste rommet i huset akkurat nå må være boden (og det sier sitt, for å si det sånn).

Tror jeg starter med kjøkkenet.

Rapport kommer når det er ferdig. :D


#18

tink sa for siden:

Hadde tenkt å holde meg unna her til jeg har fått gjort mer å skryte av. Fint å skryte av husarbeid i arbeidstida. :o

Veldig kjent problem, har noen sånne oppbevaringsløsninger som er ferdig montert - men ikke ferdig innredet. Tomme, ved siden av rotet tar de i grunnen bare stor plass. :himle:


#19

Bluen sa for siden:

Her må nok jeg bli med også. Med et krabbende barn i hus får vi stadige påminnelser om hvilken skrekkelig standard vi har på renhold av gulv. Husstandens "voksne" blir begge bleke om nebbet og aldeles handlingslammet bare vi tenker på gulvfilla. Bedre blir det ikke av at vi (ironisk nok, kanskje) blir i dårlig humør av å se på rotet og støvlagene. Jeg tror rett og slett vi må få ut finger'n og skaffe vaskehjelp. :nemlig:

Et av mine hovedproblemer er oppbevaring av klær. Som notorisk shopper (og ikke minst kuppjeger) har jeg en anselig garderobe, og særlig skjørt har jeg problemer med å plassere. Resultatet er en stol på soverommet som er så fæl at jeg rødmer bare jeg tenker på den - en meterhøy, utflytende bunke med halvbrukte klær. :o Vi har rett og slett for lite skapplass!


#20

safran sa for siden:

Her har du helten også. Jeg har full kontroll på klesvask, sorterer i ulike dunker og greier.

Nå ringte akkurat vaskehjelpen. De kommer om et kvarter. :glis: Da er man nødt til å rydde. Så nå er det ryddig her.


#21

malena sa for siden:

Sånn. :D

Da har jeg shinet både kjøkkenet og gangen. Ryddet og vasket gulv.


#22

Fersken sa for siden:

:abbånere:

Jeg og skimter bunnen på den ene av våre to skittentøysdunker :jippi:

Med litt dårlige tørkemuligheter, så har er det rett og slett ikke gjennomførbart å vaske klær hver dag. For ikke å snakke om at klærne må henge på tørkestativet noen dager ekstra for å være helt sikker på at de blir tørre.

Tror den planlagte tørketrommelen må i hus ganske så snart.


#23

tink sa for siden:

Fryder meg over dere med-husmødre i flueklassen.

I dag har jeg deltatt i middagslaginga og ryddet kjøkkenet skikkelig etterpå. Fikk slavet lille T rundt for å tømme bordet for alle glass og kopper. Vurderer om kjøkkengolvet skal få seg en skrubb mens jeg har ånden over meg, bør vel helst skje før jeg sovner under barne-tv.

Vi har ikke råd til hushjelp som ryddepress, men sørger for å invitere over folk med jevne mellomrom - da får vi ihvertfall tatt overflata.


#24

Ami sa for siden:

:abonnerer:

Jeg har bestilt dampvasker fra TV-shop, og satser hardt på at denne vil inspirere... :jupp:


#25

Strå sa for siden:

Hm, trenger jeg egentlig denne tråden jeg? Som alltid har det perfekt i huset :skratte:
Nåja, kjøkkenet er stort sett alltid ryddig og rent. Av en eller annen, sikkert rar, grunn, må det være ordentlig før jeg kan lage mat. Hvorfor? Ha'kke peiling.

Siden jeg er så flink en mor :) at jeg har lært ungene ferdigheter i husarbeid, er det utrolig hvor mye de får til og hvor mye jeg slipper. Det vil si etter opplæringsperioden, da. He, he, he, knegg.


#26

Elisabet sa for siden:

Dette må være tråden for meg. :D Kanskje jeg burde ha som mål å få vasket opp resten av ulltøyet fra i vinter. :flau: Det som er håndvask blir bare liggende. Samme gjør det som må strykes (de få tingene det gjelder). Rydde klær er jeg helt håpløs på. Nå er jeg faktisk ganske ajour for en gang skyd. Skittentøykuven har jeg gitt opp å se bunnen på, men den renner i alle fall ikke over akkurat nå. Det betyr faktisk at jeg har vært ganske flink. :knegg:


#27

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg har vært på jobb og tjent penger å betale vaskehjelpen med. Det må vel bli en form for indirekte husarbeid? Skryteverdig? :o


#28

Sildre sa for siden:

I teorien er det nok som du sier, men i praksis er det sånn:
"Har man det alltid ryddig, må noen (les: meg) rydde hele tiden".


#29

Sildre sa for siden:

For øvrig har jeg helt tom skittentøykurv og nyvaskede gulver. Så det så! :cool:


#30

Hyacinth sa for siden:

Å nei da, man lærer opp mann og barn! :D


#31

tink sa for siden:

Joda, du har vært kjempeflink!
Det som må strykes hjemme hos oss strykes helt fint i sistelitenpanikk 16. mai om kvelden, eller en halvtime før en eller annen fest begynner. :)


#32

Eia sa for siden:

He-he. Prosjekt soverom er et kapittel for seg her også. Men kjøkkenet var ryddig i går kveld, og blir det mest sannsynlig i kveld også. Akkurat det er jeg flink til.

Ja, og så ryddet jeg i Eivinds leker nede i dag. Og i CDene. Så nå kan jeg roe husarbeidet resten av uka. :cool:


#33

MokkMokk sa for siden:

Jeg hater rot og skitt, men hater også husarbeid. Har også en mann som knapt hadde tatt i ei vaskefille før han flyttet hjemmefra. Og som har en helt annen definisjon på hva som er "rotete enn jeg har. Dårlig kombinasjon.

Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg så bunnen av skittentøyskurven. Rettere sagt kurvene, vi har tre stykker på vaskerommet og to til på soverom/ bad. :sparke: Og det er ikke fordi det aldri vaskes altså, maskinen går bortimot daglig, minst én vask og ofte flere. Men skittentøyet vil ingen ende ta - når jeg endelig føler meg halvveis ajour på vaskerommet, er skittentøyskurvene på soverommet og hovedbadet stappfulle, og fyller opp kurvene på vaskerommet på et blunk. :gaah: Med tre små og to store, der de voksne trener regelmessig og dermed produserer enda mer vask har jeg innfunnet meg med at slik må det bare bli i en god stund fremover. Jeg liker å vaske tøy og henge opp til tørk, men hater å legge sammen og ikke minst å legge vekk i skuffer og skap. Derfor blir klærne ofte liggende i klesbaljer og i fine stabler på vaskerommet, og så henter man klærne herfra istedetfor fra skapene. :flau:

Heldigvis har vi fått tak i noen flotte, flinke vaskehjelper nå, som kommer annenhver uke. Det er akkurat passe - da blir huset shinet skikkelig da de er her, så flikker jeg over litt selv når jeg gidder. Dermed gror vi ikke igjen her. :humre:


#34

malena sa for siden:

:sjokk:

Er du meg?


#35

tink sa for siden:

Holder stand andre uke med kontroll på kjøkkenbenk og skittentøyskurv. Det ble vel støvsuget litt sånn enkelt før helga også.

Har skrevet lang handleliste og middagsplan for resten av uka. Det får bli neste skritt: forutsigbarhet på kjøleskapsfronten.


#36

Strå sa for siden:

I dag har jeg handlet, tømt alle søppelkassene, vasket tøy, laget mat og kost meg innimellom. Flinke meg!


#37

malena sa for siden:

Jeg har brettet et lass med håndduker/kluter. Og satt over to maskiner.
Og det NÅ, på kvelden. :sjokk:

Jeg som er halvdød når klokka passerer seks. :knegg:


#38

Tangina sa for siden:

Åh - akkurat en slik tråd trenger jeg. Er et umulig rotehue, og etter ferien har det vært mildt sagt kaotisk her. Kjøkkenet ordner mannen, så der er det levelig, men resten av huset er det så som så med. Jeg begynte i dag med å fjerne det sorte hullet med klær på soveromsgulvet. Har sortert ut to poser med klær til Fretex og føler meg riktig flink. Håper jeg kan bli inspirert til videre innsats av dere andre mindre vellykkede husmødre.


#39

Iriam sa for siden:

Har dere vasket kjøkkenviften i det siste, jenter?

Jeg gjorde det i forrige uke...vel, for å si det sånn..den skulle vært vært tatt for lenge siden! :iiik: I samme slengen vasket jeg inni og utenpå alle kjøkkenskapene..+ oppå (neste gang skal jeg ha skap opp til taket!:nemlig: )...skrubbet komfyren...og kjøleskapet..:kry: :kry: :kry:

Ellers så slåss jeg stadig med skittentøyskurven og angsten for å legge det rene tøyet på plass der det skal være..:rolleyes:


#40

Fersken sa for siden:

Hjelper på med overraskelsesbesøk (som er så snill å sende sms noen timer i forveien). Så i dag ble badet, gangen og kjøkkenet/stua vasket, klærne fra de to tørkestativene ble brettet og slengt på soverommet (kan jo ikke putte de rett i skapet) og mens vi var i siget, så ryddet faktisk Sambo på det som skal bli barnerommet også Alt dette på litt over en time :dåne:

Takk for Jiff mopp og spray, mikrofiberklut og andre typer rengjøringsspray.


#41

gullet sa for siden:

Kjøkkenet er ryddet, en vaskemaskin brettet, en ny står på, skapet i gangen ryddet, roteskuffen i kjøpmannsdisken i gangen ryddet(fordi den er tømt og har fått nesten to strøk hvit maling).

Rydder litt hver dag - liker ikke at det er rotete, heldigvis er far og jeg like, og vi rydder begge to.


#42

Iriam sa for siden:

Vi elsker å få besøk som gir beskjed noen timer før de kommer! For vi jobber absolutt best under press!:nemlig:
Og det blir jo bare sååå bra etterpå!

Nytter ikke at vi vet at de kommer 1 uke i forveien, for det blir ikke gjort noe rett før likevel..:sparke:..


#43

Ami sa for siden:

Sånn er det med meg også. Mystisk, det der.
Vel.. i den grad det går an å få et overfylt kjøkken ryddig, da. :rolleyes:

Innerst inne er jeg superryddig og -renslig av meg, men vi har altfor mange ting i en altfor liten leilighet. :gaah:


#44

Avatar sa for siden:

Her i huset fungerer den nye, ubrukte sprinkelsengen til sånt.
Den har stått på rommet i snart 3 år, og er genial til klær. Noe må den jo brukes til. :jupp:


#45

Avatar sa for siden:

Jeg har bestemt meg for å bli flink til å holde ting under kontroll nå som jeg har begynt å jobbe fullt igjen.
Det blir MYE klesvask med 2 voksne og 4 barn.
Akkurat nå kan jeg skryte av at det ligger 2 (to!) truser i vår skittentøyskurv på badet, og ett par sokker (snuppa sine rosa som må vaskes med rosa :nemlig: ) i skittentøyskurven på vaskerommet.
Jeg ser faktisk bunnen i kurvene. :kry: Og det skal jeg fortsette med.


#46

tink sa for siden:

Kjenner på kroppen at jeg er klar for ny dyst i kveld - håper følelsen varer. Er fortsatt på nivå med å kontrollere skittentøyskurven og kjøkkenbenken.

Lurer på om jeg noen sinne kommer videre. :undrer:


#47

Slettet bruker sa for siden:

Akkurat nå har jeg det litt overflateryddig med unntak av hyllene på badet og tre stappfulle skittentøyskurver. Melder meg inn her. Bunnen av skittentøyskurvene kan jeg ikke huske å ha sett noen gang.


#48

Anuk sa for siden:

Ja alt som flyter.... Er det noen som har gode løsninger for hva man skal gjøre med slikt??

Jeg ser ikke for meg at det hjelper at jeg putter det i en dertil egnet boks, den må jo bli full etterhvert... og så er jeg like langt.


#49

tink sa for siden:

Ros og ris til meg selv.

Det var fint vær i dag, så jeg hev meg rundt og slo plena - og raket sammen gresset. Kantene må tas uten småtten til stede, så de får vente.

Kjøkkenet er akseptabelt, nå skal jeg rydde litt i de reine klærne. Ser at det blir en sjau igjen til helga.


#50

Tangina sa for siden:

FlyLady, hvis noen kjenner til det, anbefaler bl.a. å bruke to minutter - hverken mer eller mindre (bruk timer) - hver dag på rydde på sånne såkalte hot spots: der man legger alle regninger, posten, papirer av ymse slag osv. Jeg prøvde å følge det rådet i vår på alle mine hauger, og det fungerte glimrende! Jeg fikk etter hvert fjernet nesten alle hauger og fikk gjort alt det jeg skulle gjøre med papirene. Men nå har det hopet seg igjen....

FlyLady.com har forøvrig mange gode tips for hvordan man kan bli litt mer effektiv i heimen uten å føle at man gjør så mye. Hele opplegget deres er en smule reaksjonært og amerikansk, men de har mange gode tips til sløve folk som meg.


#51

tink sa for siden:

Var litt inne på flylady i våres, men skjønte vel aldri helt konseptet. Kom liksom aldri lenger enn til å tørke av kjøkkenvasken og knyte skoene - da falt jeg litt av. Men ser at det er mange små tips der jeg kunne tatt med meg ut i virkeligheten. Reaksjonært eller ikke...


#52

Tangina sa for siden:

Jeg har ryddet og vasket hele 2. etg. bortsett fra badet. :kry:
Skal ha besøk i morgen og har endelig fått tatt meg sammen. Og det kjennes deilig! Nå gjenstår stue og kjøkken.


#53

Tangina sa for siden:

Jeg hoppet over en del av de begynnertrinnene og brydde meg ikke så mye om sko og kjøkkenbenk. Men de har noen tips om f.eks. 15 minutters ryddeøkter som er utrolig bra. Og jeg ble om ikke annet motivert til å ikke begynne dagen før jeg hadde kledd meg og redd sengene - noe som aldri har vært en selvfølgelighet her i huset. :knegg:


#54

Pelen sa for siden:

Nå skriver jeg svart på hvitt at jeg skal rydde arbeidsbordet mitt hjemme denne uken. :nemlig:


#55

cilen sa for siden:

I dag har jeg panta flasker!

..... og for pengene kjøpte jeg og barna is..:p


#56

malena sa for siden:

Jeg har shinet soverommet vårt i dag. :stolt:


#57

Obelix sa for siden:

Føler meg mer og mer som dårlig husmor ved å lese denne tråden her.

Har dog bakt to kaker ikveld :D


#58

Tangina sa for siden:

Done! :puh:

#59

Éowyn sa for siden:

Vi har plutselig fått masse bananfluer i huset. Så i dag har jeg kastet all frukt som sto framme på benken og vasket kjøkkenvasken, søplebøtta og skapet søplebøtta står i med salmiakk.

Fluene virket veldig glade i flaskene med hvitvins- og rødvinseddik. Jeg har fylt glass med eddik og zalo i for å drukne dem. Dessverre virker det som fluene har skjønt hva jeg prøver på for de sitter bare på kanten av glassene. :mad:

De vil også sitte på korkene på eddikflaskene. Jeg har satt flaskene i plastposer for å kjapt kunne lukke igjen og hive. Det ser ut som fluene har luktet lunta, for de var ikke så ivrig på korkene etter at posene kom opp. :mad:


#60

Sokk sa for siden:

:dulte: Her kjenner jeg meg litt igjen, altså... Det slår aldri feil, vi liksom bare vente til det nesten er for sent, og så rydder vi oss svette den siste timen før besøket kommer. (Og når besøket er dratt igjen må vi lempe ut alle hauger med klær og bunker med papirer som ble slengt inn på soverommet i siste øyeblikk. Og sånn fortsetter det.)

Av husmoraktige bragder den siste tiden kan jeg stolt trekke fram at husholdningens to frysere begge er avrimet og vasket i løpet av sommeren. Dette pleier ellers å skje meget sjelden. (Det må imidlertid nevnes at det var mannen som tok seg av den siste, etter at det fløt av gammelt jordbærsyltetøy grunnet strømbrudd mens vi var på ferie. Men like fullt har vi nå altså to rene frysere!) :stolt:


#61

tink sa for siden:

Tjo hei, i dag fikk jeg et innfall av min vanlige energi.

Resultat:
Ryddet soverom og gjesterom, og litt i gangen mens gutta laget middag. Etter middag kom det reint på sengene og gulvene i kjelleretasjen (de nevnte rom + T sitt) ble støvsuget. Vaskemaskina er i sving igjen og kanskje jeg får vasket badet før kvelden siger på. Det gjelder å stå på mens gløden er her.

Innimellom får jeg puslet med annet "forefallent" arbeid som regninger og bilder som skal sendes til venner og print. :stolt:


#62

Beckett sa for siden:

Jeg ser bunnen i 2 av 4 skittentøysdunker. :glis:

Nå skal stua ryddes for leker etter kveldens aktiviteter, deretter blir det å shine kjøkkenet.
I morgen blir det både støvsuging og vasking, vi får nemlig besøk i helga (da skal jeg forøvrige prøve å benytte meg av at vi er flere voksne til å passe unger, så da kan jeg male garasjeporten).


#63

tink sa for siden:

Så flink du er Arken! :riktig:

I går var sambomannen også i siget, han fikk ryddet i en del grunnleggende ting - som å flytte inn i de nye pappeskene osm skal lage orden i bokhylla. Tømt en av de siste flyttekassene og begynt på den store jobben med å befolke veggne i huset. Han mente at det egentlig er dame-arbeid... Den sniken.


#64

Olvina sa for siden:

I går kveld fekk eg rydda og tørka støv i heile huset + vaska begge bad grundig. :stolt: I mangel av noko anna skrubba eg dusjkabinettet med Cillit Bang (? noko sånt...) avløpsrens (som også kan brukast til badekar o.l sto det på flaska)... Det lukta absolutt ikkje godt, men jammen var det effektivt!

I dag skal alle sengkle skiftast og mannen skal få svusje over golva. Då er det skikkeleg helg! (Dessverre er det nokså lenge mellom kvar helg det er så reint og ryddig her... Eg er eigentleg ei god husmor, men det er veldig, veldig langt inne.... :sparke:)


#65

tink sa for siden:

Ja det er vi vel alle. Er egentlig sterk motstander av å oute meg selv (og særlig andre) som dårligere enn andre. Men ville holde tråden på et nivå som jeg selv kunne leve med. Da må vi skremme vekk noen av de som knapt lar et støvkorn komme mellom seg og hjemmet sitt.

Tviholder på mamma sitt gode utspill etter en dag med både bollebaking, blomstervanning og støvsuging sånn midt utpå golvet:

"No har æ vært husmor på heltid,
....for ei lita stund"


#66

Olvina sa for siden:

:riktig:


#67

Olvina sa for siden:

Gløymde å seie at dette var ein super tråd, forresten!


#68

Millen sa for siden:

For en supertråd :)
idag har jeg støvsugd hele huset :sjokk: (vanligvis mannens jobb,men bortreist nå), tørket støv i stua og tatt 2 maskiner med klær. Oi,kom på en ting til brettet sammen tøy :kjedelig:


#69

tink sa for siden:

Du fortjener ekstra skryt for å ta andres jobb og ta tak i det kjedelige!!

I går tok vi helt av, ventet besøk av et vennepar - så i løpet av dagen fikk vi jammen shinet huset så det ikke er til å kjenne igjen. Sambo har tatt tak i bilder og sånt som må opp på veggen litt rundt i huset og på lille T sitt rom (vi er relativt nyinnflytta).

Også fikk jeg gjort noe med plommebøtta som jeg skaffet meg på fredag: fryseren full av deilig syltetøy. :jupp: Har aldri prøvd meg på frukt/bærkonservering så jeg er rimelig stolt altså.

I dag håper jeg å komme litt frampå i forhold til at jeg skal reise noen dager til uka - og ikke får forberedt verken klubb eller holdt kontroll med kleshaugen (min jobb). Sambo er heller ikke så masse hjemme de nærmeste dagene, så jeg forventer ikke at han tar mer enn nødvendig.


#70

Kråka sa for siden:

Jeg vasker klær hver dag og skifter på alle sengene 1 gang i uken. Hver kveld etter at ungene er lagt så rydder jeg stuen, kjøkkenet og gangen for leker, klær, tallerker osv. Når vi legger oss er huset alltid ryddig og pent til neste dag. Hvis man setter av 10-20 min hver dag til rydding så slipper ting å hope seg opp. Posten eller reklamen blar jeg fort i gjennom og kaster det i søppelkassen for papirinnsamling. Jeg vasker også alltid ned hele huset 2 ganger i året. Tak, vegger, lister og aboslutt alt får gjennomgå med skurefilla. :) Det er ikke alltid ryddig hos oss selv om jeg rydder hver dag altså. Ungene får leke med lekene, så det flyter på dagtid her, men om kvelden shiner jeg opp. Jeg liker å ha det ryddig, så det gjør meg ingenting og shine huset.


#71

Skilpadda sa for siden:

Du er vel egentlig en god del for flink husmor for denne tråden? ;)


#72

Bluen sa for siden:

My thoughts exactly. :humre:


#73

tiddelibom sa for siden:

Jeg er rimelig fornøyd: i går ryddet jeg i tøyet til barna og ga vekk det som var blitt for lite. Masse plass frigjort! (og dermed plass til å handle mer....?)
Så vasket jeg på vaskerommet. Det var tilfredsstillende i den forstand at det var veldig SYNLIG at jeg hadde svingt vaskekluten litt der. Deilig! (så kan vel det rommet stå urørt en god stund fremover...?)


#74

Sokk sa for siden:

:lol:

Den logikken høres kjent ut... :sparke:


#75

Obelix sa for siden:

Jeg har vasket kjølekapet. Enda så forkjølet som jeg er.


#76

Fibi sa for siden:

Jeg har funnet ut at flunkende nye svamper, kluter og sprayer er super inspirasjon til å vaske. Er liksom litt festligere med den nye swiffer dusteren i forhold til den gamle filla. :knegg:

Og Jordan vindussystem er supert! :jupp: (Ikke det at jeg har brukt det på et halvår, men. :flau: )


#77

Fruktflua sa for siden:

For første gang på 12 år har jeg TOM skittentøyskurv på badet! :juhu:
Har sortert klær til den store gullmedalje i dag. :D


#78

cilen sa for siden:

I dag hadde jeg bestemt at det var vaskedag hjemme hos meg.. Jeg fikk ihvertfall tatt kjøkkenet, men lenger kom jeg ikke..

Er fornøyd med innsatsen jeg, og mannen så det når han kom hjem.


#79

Slettet bruker sa for siden:

Jeg har klart å holde unna en hel uke. Skittentøyskurvene er akkurat like fulle som forrige mandag (men ikke fullere), klesvasken har blitt brettet etter hvert kryss i taket, og kjøkkenet flommer ikke over av oppvask. :kry:

En halvtimes rydding hver kveld er alt som skal til. Ungene er mye flinkere til å rydde etter seg når det er ryddig ellers. en erfaring rikere


#80

Señora sa for siden:

Jeg måtte vaske kjøkkengulvet i dag. Vaskedamen har skiftet dag fra mandag til torsdag, ergo er det en uke siden hun var her, og gulvet så ikke ut. I og med at mannen min kommer hjem fra sjøen i morgen bør huset se sånn noenlunde ut.

Nå må jeg rydde litt til.


#81

Fersken sa for siden:

:tilber:


#82

Fruktflua sa for siden:

:kry:


#83

Elin sa for siden:

[CENTER]"Bättre med lite skit i hörnorna än ett rent helvete" [/CENTER]


#84

Ami sa for siden:

Jeg har fått den berømte dampvaskeren fra TV-sjåpp. Den står så fint i pappesken sin midt på stuegulvet og bare venter på at mor skal finne inspirasjon til å ta den i bruk.

Merker at det ikke blir i dag. Men i morgen er det nye muligheter.
lat og forkjølet


#85

Slettet bruker sa for siden:

Huset er gullende rent. :kry:

men det er bare fordi vaskehjelpa har vært her. :sparke:


#86

Olvina sa for siden:

Stove og kjøken er rydda, og vaskemaskina surrar og går. Dessverre er det reine Jotunheimen, med topp etter topp så langt auge kan sjå, nede på vaskerommet framleis, men eg er då i gong! :cool:


#87

Sokk sa for siden:

I kveld har jeg (i stedet for å slange meg på sofaen) ryddet i tørrmatskapet og kastet 4 bæreposer med gamle greier! :stolt: Skapene våre er fulle, men det er tydeligvis ikke så mye vi bruker av det som står der.

Jeg skjemmes litt... eller ganske mye, egentlig, av å fortelle at jeg fant ting med utløpsdato i 1997 og 1999! :eek: Det er saker som altså må ha vært med på minst 3 flyttinger, enda jeg vet at jeg har ryddet i skapene de siste årene også, altså... :sparke: Fortell meg at det er flere av dere som opplever å finne skatter av antikvarisk verdi når dere rydder, vær så snill!

Og jeg må innrømme at litt av motivasjonen da jeg holdt på var at jeg kunne skrive om det i denne tråden når jeg var ferdig... :flau: Det ble så fint, og god plass fikk vi også!


#88

Sokk sa for siden:

Jeg glemte visst å nevne at grunnen til at jeg begynte ryddinga var at jeg fant en oppskrift på sjokoladecookies som jeg fikk lyst til å prøve, og da måtte jeg sjekke om vi hadde sirup, og så fant jeg det innerst bakerst, men foran stod det tre gamle bokser med sjokoladepålegg som jeg kastet, og siden ballet det på seg.

Det ble ikke noe baking, da, men det er vel i grunnen bare som en bonus å regne. :sukk:


#89

Frantzen sa for siden:

På torsdag satte jenta mi og jeg igang med rydding, støvsuging, støvtørking og gulvvask. Sårt tiltrengt sådan. Så fredagsfølelsen var komplett fra morgenen av - jeg visste at når jeg kom hjem hadde jeg FRI!

Heldige storebror som var på teater og slapp unna med å rydde rommet sitt...

(husfrøkna sukket imidlertid tungt da mor nærmest euforisk utbrøt: "Dette må vi gjøre HVER torsdag, dere!")


#90

Bluen sa for siden:

I forrige uke satte vi til livs en boks bønner som var utgått på dato i 2002. Ettersom hermetikk har tilnærmet ubegrenset holdbarhet, skulle vel det si det meste om ryddigheten i husholdningen. :o (Vi oppdaget datostemplingen først i etterkant, altså. Og vi overlevde uten plager.)


#91

Michayla sa for siden:

HYYYL, måtte sende motoren til støvsugeren av gårde til reparasjon, så i dag tiltet jeg å fikk tigget meg til å låne pappas støvsuger et par dager..

Eller så har gubben ryddet 2 av barnerommene idag, det så ikke ut, han truet guttene med inndragelse av goder hvis de ikke hjalp han...funket delvis.

Jeg ryddet minsten sitt rom i går, samt vasket og brettet en haug med klær, samt tatt kjøkkenet.
Jeg sov mens gutta jobbet idag.

Gubben begynte med soverommet vårt i går (brukes som lagerplass) og enda han var der i 3 timer så kunne jeg fortsatt ikke se gulvet.
Men sier jeg at det ikke ser ut som noe er gjort, så gidder han ikke å rydde mer kun på trass.

Jeg hater husarbeid og har null energi til det, og gubben han gjør sjelden noe uten at jeg må spørre han.
Han skræver heller over enn å plukke det opp.

Han kan bli snurt når han sier at han har ryddet "hele dagen" mens jeg sov, men jeg kan ikke se noe forskjell i det hele tatt.

Lurer litt på hva han definerer som rydding.

Men en sjelden gang så glimter han til.
Når jeg rydder sammen med han er han flink.


#92

tiddelibom sa for siden:

Så godt at det er flere av oss!
Jeg ryddet i krydderhylla i går og fikk noen gode overraskelser der også. Av typen "har vi 300 gram valmuefrø i en pose? I tillegg til 3 glassbegre? ja, ja, da har vi vel for en stund..."


#93

tink sa for siden:

Det høres nesten ut som en beskrivelse av vårt soverom, bare ikke akkurat nå.
:danse:

Ellers har sambo svingt seg i går med å henge opp panelgardiner på stua, det ble riktig så fint. Regner med at det topper seg når den nye sofaen fra IKEA ankommer i morgen.

Min egeninnsats den siste helga har vært å overvåke skittentøyskurven og ellers holde meg i seng og ute av veien for den arbeidsomme sambo og svigers.

tink - tom for energi... :(


#94

lijander sa for siden:

Jeg har allerede fått satt på en vaskemaskin og moppet over gulvene idag :stolt:


#95

Sokk sa for siden:

Puh, det var godt å høre. :knegg: Var det ikke forresten sånn før i verden (øh, 80-tallet?) at hermetikk faktisk ikke hadde datostempling? Verden må jo ha vært et mye tryggere sted når man slapp å bekymre seg for denslags! :nemlig:


#96

Skilpadda sa for siden:

Vi hadde middagsgjester på lørdag, og siden alt som ligner husarbeid tar lengre tid enn det egentlig gjør, og vi i tillegg er fryktelig trege til å komme i gang med alt slikt, endte jeg opp med å forklare gjestene at mannen i huset var reist ut for å kjøpe kaffe og øl, og at han derfor ikke hadde rukket å støvsuge før de kom. De satte stor pris på denne prioriteringen, og er dessuten altfor veloppdragne til å fremholde at vi jo kunne ha støvsugd - eller for den del kjøpt kaffe og øl - på fredag. Jeg er nok en vesentlig bedre vertinne enn husmor (ikke at det sier så mye, kanskje ...), men det er jeg i grunnen godt fornøyd med også. :D


#97

Toffskij sa for siden:

Pfffft. Det kunne dere vel ikke! :hehehe:

Vi hadde middagsgjester for en uke siden, og huset virker fortsatt litt sånn underlig rent og ryddig etter sjauen vi hadde da.


#98

Mandarin sa for siden:

Her hører nok jeg hjemme. Har enda ikke noe å skryte over. Men skal selvsagt poste med stor glede når det skjer. :knegg:


#99

GinaK sa for siden:

Fin tråd.
Storesøster har flyttet ut av huset og lillebror har derfor akkurat fått eget rom så da kan vi visst begynne å ha lyset på på soverommet etter klokka 20 for det har nemlig vært brukt til oppbevaring av ALT mulig vi ikke vil ha fremme... :cool: Vi har så dårlig lagringsplass!!
Må få kommet igjang nå da sånn at jeg kan skryte av det her!!
Skal også få ryddet, sortert og gitt bort lillebror sine babyklær og Fisher Price leker... skal bli såå deilig.


#100

lille my sa for siden:

Å dette er nok stedet for meg.
Jeg eier ikke energi eller arbeidslyst om dagen:confused:.
Men skal poste når jeg klarer å få gjort noe (har en haug med klær som jeg sitter å venter på at skal gå på plass i skapet).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.