Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bøkene om Narnia: Hvilken alder?

#1

Nera sa for siden:

Jada, det blir vel igjen som å spørre hvor mye en bil koster. :knegg:

Men fra hvilken alder egner bøkene om Narnia seg som høytlesningsbøker? Er det OK for en litt pysete sjuåring? Hun liker ellers en del av bøkene av Roald Dahl (Charlie og sjokoladefabrikken, Dustene og SVK er foreløpige favoritter), har lest de første to Doktor Proktor-bøkene, og er veldig glad i Jørn Lier Horsts bøker om Detektivbyrå nr. 2, for å angi et slags nivå.


#2

Matilda sa for siden:

Jeg lurte på nøyaktig det samme i helga. Seksåringen leser Harry Potter med faren nå, det går visst bra, så jeg har lånt Løven, heksa og klesskapet og tenkte å prøve... Den første boka i serien hopper jeg over så lenge. Jeg har litt mareritt av den ennå. :sparke: :knegg:


#3

My sa for siden:

Jeg begynte vel å lese dem for eldstejenta her da hun var i seks-sjuårsalderen. Ja, du kan godt hoppe over den første, eventuelt ta den til slutt.


#4

Nera sa for siden:

Jeg har kjøpt den illustrerte utgaven av den første Harry Potter-boka, men tenkte å spare den til julegave. :)

Jeg tenkte også på Løven, heksa og klesskapet, men er det en naturlig førstebok? Det er så lenge siden jeg selv leste dem at jeg nok også (har lyst på) trenger en oppfriskning.


#5

My sa for siden:

"Løven, heksa og klesskapet" er jo den første boka som handler om Peter, Susan, Edmund og Lucy, så den er en naturlig første bok ja. Bok nr 1, "Drømmen om Narnia", er skapelsesberetningen, den handler om noen helt andre (Polly og Digory), og hvordan Narnia ble skapt, og den er egentlig ganske drøy.


#6

Matilda sa for siden:

Den scenen der Digory vekker heksa. :skremt: Jeg kjenner blikket hennes på meg ennå!


#7

IzziCreo sa for siden:

Til en 7-åring er det helt innenfor synes jeg :nikker: For interesserte ville jeg nok sagt yngre også jeg da, men jeg har ikke pysete barn. Minsten på 4 år har startet med Harry Potter billedbok til høytlesning... :sparke: Sånn er det med Potter-gale storesøsken...


#8

My sa for siden:

Ja, men språket i Narnia-bøkene er mye mer kronglete enn i Harry Potter synes jeg. Masse innskutte setninger og lange betraktninger som det kan være vanskelig å henge med på.


#9

IzziCreo sa for siden:

Det er sant. Språket har jo mye å si. Det er lenge siden jeg har lest de, og da leste jeg de på engelsk.


#10

Nenne sa for siden:

Samme her.

#11

Teofelia sa for siden:

Veldig naturlig, da det egentlig er den første boken i serien. :) C. S. Lewis skrev den først. Bok nr. 1 ble skrevet flere år senere, som et slags forord til serien.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.